Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 234.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Radeon R9 280x Club

Kolega ima ovu karticu i ima artefakte, flickering i sve ostale gluposti koje nam donosi ta serija.

BIOS verzija je 015.041.000.000.000000, pa me zanima da li mogu napraviti update biosa od nekog drugog proizvođača kartica, npr jednog od ovih?

Na noviju verziju, jel.

nema veze, saznao, može ići bilo koji bios, dok god se poštuju taktovi i ram type.

Fuck me I'm famous.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 13:10 (guls).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Radeon R9 280x Club

Evo par kratkih informacija o mojoj R9 280X. Uzeo MSI R9 280X i sav sretan je instalirao jer sam imo prije GTX 760 MSI Twin Frozer hladnjak koji me oduševio pa sam slično očekivao i od R9 ali me dočekao hladan tuš. Grafa se pregrijavala a ventovi se vrtili ko ludi {#}. No, fala Bogu tu su račun i gara pa sam slao natrag u ZG, pa mi Microline vrati grafu i kažu da je sve ok. Ja je instaliram i ono opet isto stanje i tada sam već bio popi..dio. U Furmarku se komp ugasi a grafa dođe skoro do 100C i onda sam igrao jedno 10 minuta Crysis 3 i komp se ugasi ali onda više nije palio. Utvrdio sam da je do grafe i onda opet šalji natrag u ZG. Ovaj puta su u Microline-u bili ok pa su mi poslali novu koju sam jučer dobio i ova radi kako treba. Tiha grafa s dobrim temperaturama tako da sam dobio napokon ono što sam platio {#}. Moram još naglasiti da su dečki iz Magazin RS-a gdje je grafa kupljena jako susretljivi i imam samo riječi hvale za njih {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 16:54 (itomic009).
12 godina
Radeon R9 280x Club

slicna stvar samo 270x u pitanju MSI, 2 puta slao za zg i sad cekam da dodje, nisu imali na lageru u sri kad sam bio u ZG pa rekli poslati u petak...valjda ce u pon biti u mojim rukama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel ima bitne razlike između sapphire i msi? Koja je bolja?

14 godina

Ima, jamstvo je dulje kod MSI za nemalih 12 mjeseci što je dosta dobra stvar ako nešto platiš preko 2000 kn.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ima, jamstvo je dulje kod MSI za nemalih 12 mjeseci što je dosta dobra stvar ako nešto platiš preko 2000 kn.

Da tek sad sam to vidio, thanks! :)

Ali ovako u performansama, vjerovatno su iste?

14 godina

Pa pošto su to iste grafe (sve R9 280X su naravno isti chip) razlika ti ovisi onda samo o tome na koji takt je tko stavi. Ako su sve na istom taktu onda su i istih performansi.

17 godina
neaktivan

OK thanks, al izgleda da se najviše onda isplati msi, zbog garancije. Kakva su iskustva s njom?

13 godina
Radeon R9 280x Club

po meni bolji je izbor gigabyte ;)

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

po meni bolji je izbor gigabyte ;)

ali i najdosadniji{#}!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
neaktivan

Jel ima bitne razlike između MSI i Gigabyte? Vidim da Gigabyte kod nas po trgovinama baš i nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:11 (crash11).
13 godina
crash11 kaže...

Jel ima bitne razlike između MSI i Gigabyte? Vidim da Gigabyte kod nas po trgovinama baš i nemaju.

gle ako cemo iskreno 280x čipovi su krš ali da baš moram birati od svih tih onda bi uzeo gigabyte jer su se pokazale sa najmanje kvarova, najmanje problema u igrama itd

sve u svemu, da sebi uzimam novu grafu bila bi 270x ili 290 ili od nvidie 770 a ove bi zaobišao :D

Ono, ok, moreš ti uzeti msi ili asus pošto gigi nema, pa vidjeti kako ce biti, imas garu ako bude problema, odabereš pouzdanu trgovinu s kojom neces imati problema prilikom reklamacije i to je to

p.s. tomic, imas li sa msi problema u igrama? cvrčanje/artifekti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:10 (FakeDeath).
17 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
crash11 kaže...

gle ako cemo iskreno 280x čipovi su krš ali da baš moram birati od svih tih onda bi uzeo gigabyte jer su se pokazale sa najmanje kvarova, najmanje problema u igrama itd

sve u svemu, da sebi uzimam novu grafu bila bi 270x ili 290 ili od nvidie 770 a ove bi zaobišao :D

Ono, ok, moreš ti uzeti msi ili asus pošto gigi nema, pa vidjeti kako ce biti, imas garu ako bude problema, odabereš pouzdanu trgovinu s kojom neces imati problema prilikom reklamacije i to je to

Vidim da je imaju u protisu i adm-u, msi i asus koji imaju 3 god. garanciju. Zašto misliš da su krš? Koliko sam čitao ljudi ih dosta hvale.

Što se tiče tih taktova vidim da postoje verzije obična, LE, OC. vidim da recimo LE ima 1020mhz, a recimo oc 1100mhz, koliko je to vidljivo? I šta ne mogu recimo sam klokati tu karticu? Uzmem LE verziju i onda ju dignem na 1100mhz ?

Razlika u cijeni između 270x i 280x i nije neka kad se uzme na rate, tako da ne znam ni sam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:12 (crash11).
13 godina
Radeon R9 280x Club

Onda ovo

Asus R9 280X-DC2T-3GD5 + AMD Radeon Gold Reward

pa budeš vidio kako se ponaša

Ali definitivno bi asus prije msi uzeo, kao i gigabyte koje nema prije asus :) Ali to samo kod ovih 280x, inače mi je asus,msi,gigabyte tak svejedno :D

p.s. i ovo ne bi bilo loše, iako je skuplja od X ali bolja je a i opet lako se ocom dođe do X ;)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gigabyte+280

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:21 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Nemam nikakvih problema s ovom drugom koju sam dobio nakon reklamacije prve. Ova radi onako kako sam i očekivao od MSI Twin Frozer hladnjaka. Tiha je i dobrih temperatura i nema nikakvog cvrčanja u gamingu niti problema ali nisam sitgao igrati sesije od više sati nego jedno pol sata možda max ali sam igrao najzahtjevnije igre (namjerno da opteretim GPU do daske) tipa Crysis 3 i Tomb Raider i sve je ok. Ne brinem se kad imam račun i garu. Ako nešto bude zezalo pravac servis i amen. Ako me to krene baš živcirat onda pravac Njuška i opet amen {#}.

13 godina
Radeon R9 280x Club

Ne znam, stvarno je pun internet problema sa tim artifektima

itd...

Doduše artifekata kod msi baš i nisam čuo da ima, ali oni imaju neke druge probleme tipa ventovi, hladnjaci, buka itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Onda ovo

Asus R9 280X-DC2T-3GD5 + AMD Radeon Gold Reward

pa budeš vidio kako se ponaša

Ali definitivno bi asus prije msi uzeo, kao i gigabyte koje nema prije asus :) Ali to samo kod ovih 280x, inače mi je asus,msi,gigabyte tak svejedno :D

p.s. i ovo ne bi bilo loše, iako je skuplja od X ali bolja je a i opet lako se ocom dođe do X ;)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gigabyte+280

Jel misliš na ovu? http://www.edigital.hr/AMD/Gigabyte_PCIe_AMD_R9_280_3GB_GDDR5_-_GV-R928WF3OC-3GD_video_kartica-p74775.html

Ovo mi nije baš jasno recimo kod ove r9 270x kartice je 1120 MHz GPU radni takt, a kod ove r9 280 je 950 MHz GPU radni takt, pa mi sad nije jasno što to točno znači? Jer je ova 270x jeftinija od 280.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:33 (crash11).
13 godina
Radeon R9 280x Club

da, to je bez X i bolji izbor s manje problema od X grafi...iako mi se gadi taj ED al ajde, cijena je super, i ako si iz zagreba ok

samo naravno oprez i s tom trgovinom a i operz s grafom jer je veeeelika, ono, ne znam koje kuciste imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

da, to je bez X i bolji izbor s manje problema od X grafi...iako mi se gadi taj ED al ajde, cijena je super, i ako si iz zagreba ok

samo naravno oprez i s tom trgovinom a i operz s grafom jer je veeeelika, ono, ne znam koje kuciste imas?

Da veličina bi mogla biti problem, imam neko smeće od kučišta :) ne mogu nać nigdje dimenzije. Koja je razlika između 270x i 280? Da li se to možda ona više isplati?

Na youtubu ne mogu nać video sa r9 280 sve sami x-evi :D

I zašto je u protisu ta kartica tako skupa? http://protis.hr/products/details/gigabyte-r9-280-wf3-oc-3gb-gddr5-hdmi-dvi/82516

Koliko znam extreme digital bi trebala biti pouzdana trgovina.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:41 (crash11).
13 godina
Radeon R9 280x Club

ako je krš, ona teško...

ED je sve osim pouzdane trgovine :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Popuni moj kompjuter, pa da vidimo sta ostalo imas.

Dimenije asusovih koje ja imam su 27 cm duga, 12 cm siroka. Nema nikakvih problema, temperature uredu, jedino se gornja malo vise kuha, ali to je normalno obzirom na crossfire.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Popuni moj kompjuter, pa da vidimo sta ostalo imas.

Dimenije asusovih koje ja imam su 27 cm duga, 12 cm siroka. Nema nikakvih problema, temperature uredu, jedino se gornja malo vise kuha, ali to je normalno obzirom na crossfire.

Ostalo imam proc q9450, ploča asus p5q pro, 4 gb rama, graf hd4850 sa accelero s1 coolerom. Sad u skorije vrijeme mogao bi mijenjati proc, ploču i rama. Znam da će se dogoditi bottleneck ako uzmem recimo 280x, ali recimo da uzmem karticu na rate razlika između 270x i 280x mi je oko 60kn mjesečno, što i nije nešto, a razlika je vjerovatno dosta velika, i mislim da će mi duže durati 280x nego recimo 270x. FakeDeath mi je savjetovao R9 280.

Netko mi savjetovo gtx750 ili r7 260x, ali opet recimo dok ja to budem mijenjao izaći će nova verzija kartice tako da će ova 280x biti dosta jeftinija, te će to biti ta razlika u cijeni koju sad recimo dam za slabiju karticu. Htio bi igrat igre tipa BF4, Watch dogs, a opet htio bi kupiti nešto kvalitetno što će mi trajati, a ne da kupim tek toliko i opet ne mogu igrat normalno. 

Gledao sam i ovu r9 270 oc dobije se kao i BF4, al mi je glupo kupovat graf zbog igre :), ali sad možda će i ta grafa zadovoljit moje potrebe i da li je uopće velika razlika između nje i r9 280.

Više ni sam ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 23:10 (crash11).
13 godina
Radeon R9 280x Club

skorije vrijeme mijenjati proc,matičnu,ram...kada bi to bilo? 2mj ili 2god? :) napajanje je koje točno?

Mislim, da se mene pita, ja bi tu rađe odma uzeo sve novo sa slabijom grafom (npr i5 + R7 265) nego ovako pucati na 280x a ostalo je doslovce stari krš :S

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 23:53 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

S Radeonom R9 280x Vapor-x 3GB i amd fx-8320 dobivam 5710 score na Firestrikeu, 8218 graphics i 6983 physics, i nekako mi se čini malo. Onaj zadnji 'combined test mi ide u 7-9 fps-a, je li to normalno?

Ovo su zadane postavke, ako su to one iz 'benchmark' teme '3dMark 2013'

EDIT: Ipak je u redu, jer sam na Extreme presetu dobio 3615, kao i na recenzijama po netu, a ovo gore je za rezoluciju od 1920x1080, dok su defaultne postavke za benchmark temu s foruma u rezoluciju od 1280x720 valjda

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 0:17 (Dupein).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel ti CPU stock ili je clockan ??

14 godina
neaktivan

Sve je stock...

11 godina
Radeon R9 280x Club

Hoće li Asus r9 280x raditi dobro sa mojim napajanjem od 500w ili treba jače? Imam priliku za zamjenu pa me interesira.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Ja imam 600w pa drzi 770oc..moguce da hoce..mislim da trose isto..ili ova280 trosi nesyo vise..ja jos imam lufta..nek me isprave ako grijesim

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Radeon R9 280x Club

meni je  asusku r9 280x jedno vrijeme pogonio corsair cx 500 w i nisam imao problema, doduše, nisam baš ni španao karticu nekim gamingom ili benchevima. a i tih be quiet 500 ima boljih i manje boljih napajanja (e6, e7, e8 ... )

Forzza Fiume !!!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Hoće li Asus r9 280x raditi dobro sa mojim napajanjem od 500w ili treba jače? Imam priliku za zamjenu pa me interesira.

jel to ovo?

krivo krivo
ili neko drugo? napisi tocan model! kao sto je kolega iznad napisao ima ih vise modela!

edit.

javio si da je ovo

to tjera tvoj setup no efikasnost pod opterecenjem mu i nije jaca strana! tako da svakako u buducnosti sto prije neko 500w s bronze certifikatom minimalno za 280x...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 23:39 (Stjepanj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice