Radeon 9200LE

poruka: 3
|
čitano: 1.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Radeon 9200LE

Imam ATI Radeon 9200, koja ima problem sa zelenom slikom. Navedeni problem vrijedi samo za VGA port, dok S-Video out & DVI port imaju normalnu boju, nema nikakvih problema. Kad sam malo bolje pogledao karticu, shvatio sam da je jedan od SMD kondenzatora otpao. Jasno se vidi da je nešto bilo gore, stoga mi jedino pada na pamet da je otrgnut (kartica je imala iznimno burnu prošlost, dobio sam je zgnječenu motornom pilom) Svu ostalu štetu sam već sanirao, zamijenio zgnječene kondenzatore i kartica sad radi OK, 2D & 3D, čak vrti i igrice, ali problem sa zelenom slikom je i dalje ovdje.

Da li bi bilo sigurno koristiti takvu karticu, preko DVI porta? Mislim, da li postoji ikakva šansa da skuri matičnu, ili još gore televizor? (spojeno na TV preko VGA kabela) Ako se pak odlučim promijeniti SMD, kako mogu identificirati vrijednost samog kondenzatora? Na ostalima ništa ne piše, samo su beige boje, kao oni produžni kabeli npr.

0 0 hvala 0
17 godina
Radeon 9200LE

Baci tu karticu. Takvih i boljih AGP kartica nađe se u smeću.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Radeon 9200LE

OK, to je ono što sam zapravo i želio čuti, samo nisam bio dovoljno siguran... Hvala!

Naime, ovu "restauraciju" sam napravio isključivo iz štosa, ali što je sigurno je sigurno... Prilično sam siguran da stvari ne bi funkionirale dugo, bez potpune el. opreme.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice