u adm-u su poprilicno bezobrazni kaj se tice vracanja robe. sumnjam da cu ikad vise kupovat sto kod njih.znaci ako je grafa defektna mogu trazit povrat novca?
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 265.195
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imao sam isti problem kao ti, 90° u igrama, i ni nisu bile nešto zahtjevne igre, nećkao sam se dal' da ju vraćam ili ne, i nakon cca 10 dana se čuo sa ljudima u Futuri, i dogovorio zamjenu za GTX 970, nadoplatio, i radi bez greške za sada.
Znam da su bezobrazni jer sam kod njih vracao stvari za kolegu. Tamo moras doci sa agresivnim pristupom i to je to, nema druge, a sto se tice love mozes ju po zakonu o zastiti potrošača trazit u odredjenom roku ako je roba ispravana.
Ako ti nezele vratit novac mozes ih prijavit jer je cijena veca od 2000kn sluzbeici su duzni izaci po zakonu, znam da zvucim pomalo agresivno ali ovi u adm-u nezasluzuju nista bolje, ja sam vratio napajanje da bi me serviser pitao dal se ja mozda bavim rudarenjem a ja si mislim boli te k..njiga sa cme se ja bavim, isti dan su mi dali novo napajanje uz nadoplatu, tako i ti trazi 970 uz nadoplatu bez rasprave ili trazi potpuni povrat love, inace svi su me napali kad sam napisao da su te r9 290 jako lose - a evo slucaji se gomilaju - briga me za td ekipu - graf ima tdp (ne potrosnja nego zagrijavanje za neznalice) od Nevjerovatnih 275w i onda se netko cudi kako se tako Zagrijava, a o Buci da i nepričam ... uglavnom, prvo trazi lovu jer je to tvoje zakonsko pravo ako imaju u statutu firme da lovu nevracaju imas pravo na zamjenu po zelji uz doplatu - ako ti kazu da moras ostati na amd grafi u zanjeni lazu ti, sigurno ce ti reci da je to odobrio uvoznik i da tako moraju bla bla opet lazu, sa time sam se malo pozabavio, sve je na njima nedaj da te zeznu.
Edit evo kolega posebni, njemu sam upravo ja prije nekoliko stranica preporucio ovu zamjenu za 970 koju je dobio pa su me svi popljuvali
Sretno
Imam Asus R9 290 4gb, ali se dosta čuje, bučna je.
Mislio sam da stavim: Arctic Accelero Extreme 3, dal bi izgubio garanciju na grafičku?
I da li bi se smanjila buka? :)
Znam da su bezobrazni jer sam kod njih vracao stvari za kolegu. Tamo moras doci sa agresivnim pristupom i to je to, nema druge, a sto se tice love mozes ju po zakonu o zastiti kupaca trazit u odredjenom roku ako je roba ispravana.
Ako ti nezele vratit novac mozes ih prijavit jer je cijena veca od 2000kn sluzbeici su duzni izaci po zakonu, znam da zvucim pomalo agresivno ali ovi u adm-u nezasluzuju nista bolje, ja sam vratio napajanje da bi me serviser pitao dal se ja mozda bavim rudarenjem a ja si mislim boli te k..njiga sa cme se ja bavim, isti dan su mi dali novo napajanje uz nadoplatu, tako i ti trazi 970 uz nadoplatu bez rasprave ili trazi potpuni povrat love, inace svi su me napali kad sam napisao da su te r9 290 smece - a evo slucaji se gomilaju - briga me za td ekipu - graf ima tdp (ne potrosnja nego zagrijavanje za neznalice) od Nevjerovatnih 275w i onda se netko cudi kako se tako zagrijava ... uglavnom, prvo trazi lovu jer je to tvoje zakonsko pravo ako imaju u statutu firme da lovu nevracaju imas pravo na zamjenu po zelji uz doplatu - ako ti kazu da moras ostati na amd grafi u zanjeni lazu ti, sigurno ce ti reci da je to odobrio uvoznik i da tako moraju bla bla opet lazu, sa time sam se malo pozabavio, sve je na njima nedaj da te zeznu.
Edit evo kolega Posebni, njemu sam upravo ja prije nekoliko stranica preporucio ovu zamjenu za 970 koju je dobio pa su me svi popljuvali
Sretno
Koja je grafa od nVidia konkurent R9 290 iz vremena kad su izašle i koliki je te nVidia TDP. I plus TDP za R9 290 300W, što znači da moraš imati takav cooling sistem od 300W ili više da rasipa tu toplinu.
Odgovor : GTX780 TDP 250W link http://www.geeks3d.com/20090618/graphics-cards-thermal-design-power-tdp-database/
Edit evo kolega Posebni, njemu sam upravo ja prije nekoliko stranica preporucio ovu zamjenu za 970 koju je dobio pa su me svi popljuvali
Sretno
Koja je grafa od nVidia konkurent R9 290 iz vremena kad su izašle i koliki je te nVidia TDP. I plus TDP za R9 290 300W, što znači da moraš imati takav cooling sistem od 300W ili više da rasipa tu toplinu.
Nije bitno ''Koja je grafa od nVidia konkurent R9 290 iz vremena kad su izašle...'' nego koju najbolju grafu mozes danas uzeti za istu ili pribliznu cijenu - naj jeftinija nereferentna gtx 970 je skuplja od ove koju je on kupio za 170kn.
u adm-u su poprilicno bezobrazni kaj se tice vracanja robe. sumnjam da cu ikad vise kupovat sto kod njih.znaci ako je grafa defektna mogu trazit povrat novca?
Znam da su bezobrazni jer sam kod njih vracao stvari za kolegu. Tamo moras doci sa agresivnim pristupom i to je to, nema druge, a sto se tice love mozes ju po zakonu o zastiti potrošača trazit u odredjenom roku ako je roba ispravana.
Ako ti nezele vratit novac mozes ih prijavit jer je cijena veca od 2000kn sluzbeici su duzni izaci po zakonu, znam da zvucim pomalo agresivno ali ovi u adm-u nezasluzuju nista bolje, ja sam vratio napajanje da bi me serviser pitao dal se ja mozda bavim rudarenjem a ja si mislim boli te k..njiga sa cme se ja bavim, isti dan su mi dali novo napajanje uz nadoplatu, tako i ti trazi 970 uz nadoplatu bez rasprave ili trazi potpuni povrat love, inace svi su me napali kad sam napisao da su te r9 290 jako lose - a evo slucaji se gomilaju - briga me za td ekipu - graf ima tdp (ne potrosnja nego zagrijavanje za neznalice) od Nevjerovatnih 275w i onda se netko cudi kako se tako Zagrijava, a o Buci da i nepričam ... uglavnom, prvo trazi lovu jer je to tvoje zakonsko pravo ako imaju u statutu firme da lovu nevracaju imas pravo na zamjenu po zelji uz doplatu - ako ti kazu da moras ostati na amd grafi u zanjeni lazu ti, sigurno ce ti reci da je to odobrio uvoznik i da tako moraju bla bla opet lazu, sa time sam se malo pozabavio, sve je na njima nedaj da te zeznu.
Edit evo kolega posebni, njemu sam upravo ja prije nekoliko stranica preporucio ovu zamjenu za 970 koju je dobio pa su me svi popljuvali
Sretno
po kojem točno članku u zakonu ti imaš pravo tražiti lovu? A još bolje po kojem točno principu bi ih ti prijavio? Što bi rekao inspektoratu, reklamirao sam grafu jer se grije, dobio sam novu a ona se isto grije, necu grafu ocu lovu? Ili ti misliš na službenike, policiju?
Možeš poslati grafu na servis, i čekati da ovlašteni servis utvrdi da li je stvarno neispravna, ako je neispravna dobiti ćeš drugu istu ako imaju ako nemaju istu dobiti ćeš bolju ili mogućnost da tu lovu koliko si platio potrošiš na neku drugu uz nadoplatu ili uzmeš neku drugu u toj cijeni po svojem izboru.
Šta ADM ima s time ako oni nisu niti ovlašten servis za tu grafu niti uvoznik za tu grafu? Valjda uvoznik/ovlašten servis o tome odlučuje... ADM-ova dužnost po zakonu je jedino ta da tu grafu odnesu na servis i da ti sa servisa vrate nazad
Prijatelju moj jesi li malo zaboravan, istu raspravu si sa mnom zapoceo prje 2 stranice kad je kolega Posebni pitao za pomoc pri identicnom problemu sa istom grafickom karticom. Tad ste mu vi preporucili da rastavlja Novu graficku karticu i radi neznam sto, ja sam mu preporucio ovo gore i covjek je to obavio i naravno sad je sve super, vi ste me naravno TD-ali ko djeca i sad ti opet radis isto, neda mi se sa tobom raspravljati, nezelim ici u offtopic da nebi bilo katroniranja, tako da se vracam na temu, dakle ima slucajeva sa ovim r9 290 koje treba zamjenit i to je to, dok amd neizbaci 3 seriju treba cekati sa kupnjom njihovih kartica visokog segmenta.
Ja sam imao par mjeseci staru gtx 660 ti pe oc kojoj je otisao vram,gtx 680 phantom koja je imala coil vhine,msi 290 gaming koja je dosla potrgana iz tvornice.....za koju sam se ja seriju trebao strpit?Inace ova 290 tri-x meni radi savrseno i daleko je najbolja grafa koju sam imao do sad.
Prijatelju moj jesi li malo zaboravan, istu raspravu si sa mnom zapoceo prje 2 stranice kad je kolega Posebni pitao za pomoc pri identicnom problemu sa istom grafickom karticom. Tad ste mu vi preporucili da rastavlja Novu graficku karticu i radi neznam sto, ja sam mu preporucio ovo gore i covjek je to obavio i naravno sad je sve super, vi ste me naravno TD-ali ko djeca i sad ti opet radis isto, neda mi se sa tobom raspravljati, nezelim ici u offtopic da nebi bilo katroniranja, tako da se vracam na temu, dakle ima slucajeva sa ovim r9 290 koje treba zamjenit i to je to, dok amd neizbaci 3 seriju treba cekati sa kupnjom njihovih kartica visokog segmenta.
Još jednom... po kojem zakonu ti imaš pravo tražiti lovu?
To je pitanje više da i ja znam...
I opet pišeš "vi" ja to nisam rekao, niti bi ikada ikome preporucio rastavljanje nove grafe i gubljenje garancije!
JA sam samo rekao da je to normalno na takvim grafama i s takvim setupom bez ikakvog airflowa, jer imam te grafe i znam kako se te grafe ponašaju i kako mora biti airflow i postavke venta da to bude ok.
Ja te samo citiram i pitam uljudno jer ti tvrdiš neke zakone i prava potrošaća i kriviš nekoga a uopće nemaš pojma...
NHF ali onda i dokaži to što tvrdiš!
Kolega je u pravu da servis neće odobrit novu grafu samo zato što se ova pregrijava sve dok radi odnosno dok ne krepa. Isto tako je u pravu da trgovci ništa ne odobravaju po pitanju zamjene robe koja dođe s takvim upitom odnosno problemom jer je to do uvoznika/servisa. Trgovac samo reklamaciju proslijedi servisu i više nema ništa s tim, odnosno s odobravanjem nove grafe ili popravkom sadašnje. To je sve do servisa/uvoznika. Ovo što su kolegi odma zamjenili R9 za GTX 970 je uljudnost tih iz Future i to opet oni nisu sigurno sami na svoju ruku riješili nego su očito u dobrim odnosima s tim zastupnikom.
Kolega je u pravu da servis neće odobrit novu grafu samo zato što se ova pregrijava sve dok radi odnosno dok ne krepa. Isto tako je u pravu da trgovci ništa ne odobravaju po pitanju zamjene robe koja dođe s takvim upitom odnosno problemom jer je to do uvoznika/servisa. Trgovac samo reklamaciju proslijedi servisu i više nema ništa s tim, odnosno s odobravanjem nove grafe ili popravkom sadašnje. To je sve do servisa/uvoznika. Ovo što su kolegi odma zamjenili R9 za GTX 970 je uljudnost tih iz Future i to opet oni nisu sigurno sami na svoju ruku riješili nego su očito u dobrim odnosima s tim zastupnikom.
Ako mislis da se komponente isti dan mjenjaju iz uljdnosti i dobrih odnosa onda si naivan. Dobra volja i uljudnost - možeš mislit. Sve je to biznis nema tu dobre volje i uljudnosti, jasno se znaju pravila i ako oni vide da ih ti znas i da neces odustati onda moraju po tvome jer si ti već platio! Samo ovdje je jedna druga stvar u pitanju zbog koje se mi raspravljamo koja je offtopic ali evo spomenuti cu ju kratko a radi se o mentalitetu, ovdje u Zagrebu su drukcija pravila nego po ostalim zaseocima gdje svi gaze po jadnoj bagri iako bagra placa - znam jer sam radio posao u marketnigu godinu i pol, ovdje je takva atmosvera da ce ti 2 dana prije isteka garancije doci covjek vratit proizvod i trazit novi Odmah jer se prizvod rasklimao a radi, i nece odustati, sa brojem od udruge za zastitu potrosaca, sa brojem od inspekije i brojem od redakcije 24 sata, ali najbolje od svega sto mu nista od toga netreba ! jer je covjek u pravu obzirom na to za zna sta se u servisu smije radit jer se cuo sa ovlastenim serviserom prije dolaska u trgovinu, i ona ovi u trgovini ponekad prodaju spike i prebacuju sve na servis a covjek je ovlasteni servis procesljano i sve zna - a zasto spominjem mentalitet - jer sam radio u Osijeku u Studenskom centru (kod srednjike za lokalce poput itomica) isti posao i tamo sam bio u komunikaciji isto sa velikim brojem ljudi i tamo je pravilo ''daj mi sta das - mozes me i osamarit pri tome ja sam sa sela i sve mi je super samo da radi'' bez uvrede za ikoga ali nemojte mi pricati o pravilima i zakonima jer izgleda nemate pojma kako se stvari odvijaju na terenu, vjerovatno ima i vas koji radite u servisima i sve ja to postujem, ali ocito nemate bas previse kontakata i iskustava sa ljudima koji su malo potkovani i rade recimo negdje u marketingu i znaju nacine kako se ostvaruju prava koja stvarno postoje ali ih se zaobilazi mašući nekim drugim pravima i obvezama.
ajde ne lupaj gluposti, pojma nemaš kako stvari funkcioniraju jer si očito dijete godinu dana u IT vodama i popilo svu pamet svijeta.
Prestani više jer ima nas ovdje koji znaju šta pričaju, ali ne zato jer su pročitali već zato što smo sve to prošli xx puta i znamo kako diše hrvatska i sve naše hr trgovine i uvoznici
Zato, ostavi se pameti i davanja ljudima lažne nade i kao pisati im nešto što da vele nekome pa to tako i bude jer si ti rekao.

ajde ne lupaj gluposti, pojma nemaš kako stvari funkcioniraju jer si očito dijete godinu dana u IT vodama i popilo svu pamet svijeta.
Prestani više jer ima nas ovdje koji znaju šta pričaju, ali ne zato jer su pročitali već zato što smo sve to prošli xx puta i znamo kako diše hrvatska i sve naše hr trgovine i uvoznici
Zato, ostavi se pameti i davanja ljudima lažne nade i kao pisati im nešto što da vele nekome pa to tako i bude jer si ti rekao.
Ne radim ja u IT vodama. Smiri se.
nisam niti napisao da radiš, već da si u tim vodama, ali premalo jer vidim da ne znaš kako funkcioniraju stvari ;-)
nisam niti napisao da radiš, već da si u tim vodama, ali premalo jer vidim da ne znaš kako funkcioniraju stvari ;-)
Razumijem te ja -
hehe, ne brini, ja sam prvi koji gura nvidiu ako se ima para
Al to nema veze uopce sa svom ovom raspravom ;-)
a i dalje bi volio citat ili link na zakon da mi dokažeš ovo sve što govoriš a i vjeruj da bi bio sretan da to možeš dokazati i da se ljudi zapravo i po zakonu mogu osloniti na to a ne oslanjati se na to što si mu ti rekao i govoriti kako to nije dobra strana pojedinih trgovina vec ono što moraju po zakonu napraviti jer u tome i je bit,nema tog zakona koji govori to što ti govoriš ;-)
1. Registrirani korisnik ima pravo u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor.
2. Rok je prekluzivan i započinje teći od dana kada je korisniku, ili trećoj osobi, a koja nije prijevoznik, proizvod koji čini predmet ugovora predan u posjed.
3. Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom u obliku obrasca za jednostrani raskid ugovora.
4. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.
5. Korisnik mora izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana davanja izjave o raskidu ugovora. Prekoračenje ovog roka rezultira gubitkom prava na jednostrani raskid odnosno povrat plaćenog.
Znači raskinuti ugovor možeš iako roba nije neispravna, ali samo ako je kupiš na daljinu, tj preko webshopa, ovaj obrazac je iz HGSpota link, ali to po zakonu imaš pravo u bilo kojem webshopu.
Ovo ti piše u članku zakona Pravo na jednostrani raskid ugovora ''Potrosac ima pravo, ne navodeci razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku 14 dana''
Link na zakon.
Da, to stoji. Ali si pobrkao s raspravom, oni govore da on mora odmah dobiti novi artikl ako je ovaj neispravan a to nije istina. Artikl prvo mora u servis da se utvrdi da li je stvarno neispravan pa se onda mjenja. Kolko vidim gore kod posebnog je situacija da je on dogovorio s Futurom da mu se odmah zamjeni, a to je sve stvar njihove dobre volje, isto tako su mogli grafičku uzeti pa ju nositi u servis da se testira, kao što je to sad ADM napravio. Ako su takve temperature, nema razloga da se brine, zamjenit će ju za drugu.
nesto nestima onda sa tim msi karticama.. u reviewovima temp do 75-80 max a kod mene 95? kako to moze bit normalno + ispravno?u kojem svemiru? + kartica trotla i spusta taktove? lolz
ako ne uspijem dobit nista sa rma?sto da radim i koje su mi opcije? acellero xtreme 4?
nesto nestima onda sa tim msi karticama.. u reviewovima temp do 75-80 max a kod mene 95? kako to moze bit normalno + ispravno?u kojem svemiru? + kartica trotla i spusta taktove? lolz
ako ne uspijem dobit nista sa rma?sto da radim i koje su mi opcije? acellero xtreme 4?
Bolje stavi ovaj Raijintek Morpheus jer koliko sam čitao da aceller 4 nehladi VRM adekvatno pa ćeš opet imati trottlanje, oba zauzimaju 4 slota.
Vjerujem da poznati recenzenti imaju odličnu ventilaciju kućišta, dok osobno to kod mene nije slučaj, i još imam problema sa matičnom pa mi grafička radi u 2 slotu, znači još manje mjesta za disanje. I samo da kažem, dečki iz Future nisu priznali to kao grešku (velike temperature), već su mi izašli u susret i dopustili zamjenu za GTX 970 sa kojom je situacija puno bolja nego sa R9 290. To je bila njihova dobra volja i puno sam im zahvalan na tome.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-r9-380x-performance-numbers-surface.html
imaš z3+ kao u potpisu ili?
kod msi je največi problem to što su oni smanjili ventilatore, brzinu ventova, kako bi grafa ostala tiha. Ako ne dobiješ novu ili dobiješ novu, postavi si samostalno krivulju za ventilator preko nekog programa
@lGRACINA - a šta kažeš na ovo? :D
Vjerujem da poznati recenzenti imaju odličnu ventilaciju kućišta, dok osobno to kod mene nije slučaj, i još imam problema sa matičnom pa mi grafička radi u 2 slotu, znači još manje mjesta za disanje. I samo da kažem, dečki iz Future nisu priznali to kao grešku (velike temperature), već su mi izašli u susret i dopustili zamjenu za GTX 970 sa kojom je situacija puno bolja nego sa R9 290. To je bila njihova dobra volja i puno sam im zahvalan na tome.
a gle tu lijepe temice za to Futura it - iskustva pa da i ostali znaju s kakvom trgovinom imaju posla
http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-r9-380x-performance-numbers-surface.html
Tdp manji od 280x...ludnica!a jaca od gtx980!lol! nesto je tu trulo
no svejedno go amd!
To te ja pitam. To se čeka

sto da radim i koje su mi opcije? acellero xtreme 4?
Toliko o povoljnijoj kupnji r9 290 ....
Sve mi se cini da je ovo fake. Podatak o potrosnji se cini predobar, No ako je istina onda bi slijedeca kartica mogla biti iz crvenog tabora.
lGRACINA pa bila bi mu povoljna da je uzeo Trix model a ne Msi-jev ili malo bolje procitao reviewe jer po njegovom dual fan od msi-a ispada hladniji..
lGRACINA pa bila bi mu povoljna da je uzeo Trix model a ne Msi-jev ili malo bolje procitao reviewe jer po njegovom dual fan od msi-a ispada hladniji..
Moguće.
Po meni bi mu bilo najbolje da uopce nije kupovao karticu na koju ima dosta prituzbi, nego da je mozda pricekao sa izlaskom 3 serije od amd ili da je uzeo ipak sigurnije a ne bas mnogo skuplje rjesenje iz zelenog tabora. Sad ima neprike a potrosio je mnogo novca i vidim da tu spominje aftermarket cooler koji bi digao cijenu svega skupa mnogo vise, a pri prodaji je gubitak jos veci u tom slucaju. Prema Reviewima je Twin Frozr ponajbolje hlađenje pa je jako cudno da ovdje ostvaruje tako lose rezultate.
Tdp manji od 280x...ludnica!a jaca od gtx980!lol! nesto je tu trulo
no svejedno go amd!
pa i nije toliko trulo, ako su napravili efikasniju karticu jer taj "captain jack" je u tom testu oko 15 posto jači od 980, a i troši nešto više od nje
pa ako je nvidia mogla napraviti maxwell da bude štedljiviji, zašto ne bi mogao i amd, pogotovo jer bi i nova memorija tu trebala pripomoći
ho ho ho, bit će zanimljivo