Problem graficke ili monitora

poruka: 5
|
čitano: 643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Imam problem sa monitorom ili sa grafickom karticom, kao sto viditie na snimku dole, pojavljuju mi se uspravne linije nakon 1-2 h rada na racunaru, prvo sam mislio da je graficka u pitanju ali kada mi se te linije pojave , i kad ugasim monitor pa kroz nekoliko sekundi ga ponovo upalim te linije prestanu na nekih par minuta (2-4min) kako da provjerim da je do monitora ? i kako to da rijesim?, temperature na racunaru su prihvatljive
imam graficku MSI R9 280x OC Gaming
monitor : Acer X223W Q

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mozda ti memorija rikava ili mozda imas "hladni" lem!

na tvom mjestu bi prvo probao prstima vertikalno na pcb-u na par mjesta pomaknuti/saviti karticu dok je u radu, tako ces saznati najprije dali ti kartica ima hladni lem tj neki el.dio ti se "odlemio"!( najvjerojatnije memorijski cip sudeci po crtama)),

naravno ovo sve ignorirati ako imas garanciju!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Problem graficke ili monitora
Imam garanciju , imao sam problema na starom racunaru isto sa grafickom i te linije su se pojavljivale cim se racunar ukljuci , kod ovog se pojave kada racunar radi preko 1h tj izmedju 1-2h rada,da li moze biti da se monitor zagrijava pa izbacuje te crte?
I da kad je na radnoj povrsini te linije brze trepere, kad je na chromu ili nekoj igrici onda mu treba da "trepne" desetak sekundi
11 godina
neaktivan

Meni isto izgleda kao ne stabilna memorija. Jel se pojavljuje uvijek iste crte na istom mjestu iste boje ? Ako da onda je moguce i monitor, probaj posudit neki monitor, ali ako imaš razne artifakte po ekranu, često i raznih boja onda je naj vjerojatnije grafa. Ako na drugom monitoru nema crta šalji na servis. 

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Problem graficke ili monitora
Uvjek su iste linije kao na snimku, uvjek na istom mjestu,znaci sve isto,ne znam kako da provjerim monitor posto nemam ni jedan drugi , jedino cu vcrs spojit pc na tv pa cu da vidim , ako budu linije def je do grafe
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice