Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 699.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
athlon64 kaže...

dakle situacija je ovakva ,evo i ja sam dosao do prijateljeve palit hd 4850-ke koja baca artefakte , ponekad se i bsod upali a ponekad radi s crtama i greskama po ekranu , dakle vrlo je vjerojatno da ide u pečnicu jer ako proradi bit ce mi idealna za crossfire , e sad me zanima par stvari , kao 1. dali ostanu ikakve posljedice u pečnici , ubit če me mater ako unistim pečnicu, pečnica se koristi za hranu , 2. dok se grafa peče ima li ikakvih isparavanja ili se nista ne osjeca? i jel se dogodilo nekome da mu je eksplodirao kondenzator il nesto?

Na pećnici ne ostaje ništa. ako prvo poskidaš sve plastike i glupoti koje se mogu skinut, znači ogoli karticu do kraja. vga dvi konektori ostaju, oko toga ne brini.

Osjeća se neš malo malo, tek toliko da je, ali neki forumaši su rekli da je kod njih bilo strašno i da se nije dalo bit u kući nakon pečenja, ja osobno tako nešto NIKAD nisam doživio a ispekao sam cijelu hrpetinu hardvera.

Meni je explodao kondic, nekoliko puto, al to jos pred puno puno vremena, dok sam testirao sa pečenjem. Pravilo je 9-11 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 celzijevaca.

I neće biti problema. Samo ne moj preći 12 minuta i isto tako ispod 8 je neučinkovito, najbolje 10 min i na miru si.

Vrlo bitno je postaviti hardver na izolator, npr drvenu kuhaču, ili 2 drvene palice, tako da nema dodira izmedju hardvera i metalnih dijelova pećnice, tj tave ili u čemu god ćeš već držat, ja volim stavit papir za pečenje na tavu ili mrežu pa onda gore dve palice drvene i onda hardware.

15 godina
miki1981 kaže...
athlon64 kaže...

dakle situacija je ovakva ,evo i ja sam dosao do prijateljeve palit hd 4850-ke koja baca artefakte , ponekad se i bsod upali a ponekad radi s crtama i greskama po ekranu , dakle vrlo je vjerojatno da ide u pečnicu jer ako proradi bit ce mi idealna za crossfire , e sad me zanima par stvari , kao 1. dali ostanu ikakve posljedice u pečnici , ubit če me mater ako unistim pečnicu, pečnica se koristi za hranu , 2. dok se grafa peče ima li ikakvih isparavanja ili se nista ne osjeca? i jel se dogodilo nekome da mu je eksplodirao kondenzator il nesto?

Na pećnici ne ostaje ništa. ako prvo poskidaš sve plastike i glupoti koje se mogu skinut, znači ogoli karticu do kraja. vga dvi konektori ostaju, oko toga ne brini.

Osjeća se neš malo malo, tek toliko da je, ali neki forumaši su rekli da je kod njih bilo strašno i da se nije dalo bit u kući nakon pečenja, ja osobno tako nešto NIKAD nisam doživio a ispekao sam cijelu hrpetinu hardvera.

Meni je explodao kondic, nekoliko puto, al to jos pred puno puno vremena, dok sam testirao sa pečenjem. Pravilo je 9-11 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 celzijevaca.

I neće biti problema. Samo ne moj preći 12 minuta i isto tako ispod 8 je neučinkovito, najbolje 10 min i na miru si.

Vrlo bitno je postaviti hardver na izolator, npr drvenu kuhaču, ili 2 drvene palice, tako da nema dodira izmedju hardvera i metalnih dijelova pećnice, tj tave ili u čemu god ćeš već držat, ja volim stavit papir za pečenje na tavu ili mrežu pa onda gore dve palice drvene i onda hardware.

Velike tajne malih kuhara {#}

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
miki1981 kaže...
athlon64 kaže...

okej fala ti , danas ili sutra ide na pecen,e mater ce bit prisutna , bit ce sranja bude li se jako osjecalo ,ogolit cu je do kraja.

15 godina

Otvori sve prozore prije pecenja tako da se lufta lijepo i jos poslije ostavi dok ti starci ne dodu :-)

15 godina
CroVandal kaže...

Otvori sve prozore prije pecenja tako da se lufta lijepo i jos poslije ostavi dok ti starci ne dodu :-)

a veceras je lozim , vec je spremna, mater ce bit prisutna , valjda nece previse smrdit

15 godina

Grafa spremna , pečnica se grije , pozelite mi srecu i uskoro ocekujte slike i rezultate!

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

Grafa spremna , pečnica se grije , pozelite mi srecu i uskoro ocekujte slike i rezultate!

good luck :-)

15 godina
athlon64 kaže...

Rasturi to i javi kako je prošlo, budi precizan u mjerenju tih 10 min, znači kad se pećnica zgrije na 200, onda ubaci, nakon 10 minuta možeš otvorit pećnicu i ugasit je. Hardver možeš ostavit unutra da se hladi tako, sa otvorenom i isključenom pećnicom, ako ti neće bit problem sa mirisom ako ga bude.

A možeš i odnijet negdje nek stoji, ne preporučujem u ovo vlažno hladno vrijeme da je staviš van tako vruću, bolje odnesi u wc ili tako neš slično.

Isto tako moraš je pustit da se dobro ohladi prije korištenja, i ne zaoravi vratiti sve hladnjačiće, i ostale điše miđe kako su i bile.

15 godina
protjeran
Ako ovo radi idem gledat stare grafe na njuskalo :D
WP

2 0 hvala 0
15 godina
netko,netkovic kaže...
Ako ovo radi idem gledat stare grafe na njuskalo :D

Ovo radi, provjereno, ali ne tako da bi išao tražit stari hw okolo, jer radi samo na određenom tipu kvara, ako ti je proc crko, bilo cpu, bilo gpu, ili neki na mb, ništa ih ne spasi, npr

15 godina

pečenje je gotovo , 8 minuta i 45 sec ! nista nije smrdio kondenzatori i grafa dobro izgledaju , nek se ohladi jedno 45 minuta i vracam sve i kartica ide unutra da vidimo sta je postignutno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
athlon64 kaže...

pečenje je gotovo , 8 minuta i 45 sec ! nista nije smrdio kondenzatori i grafa dobro izgledaju , nek se ohladi jedno 45 minuta i vracam sve i kartica ide unutra da vidimo sta je postignutno.

Pa zašto tako kratko? Nisi čitao u temi da su neki pekli po 7-9 minuta i onda imali nakon dan-dva opet iste probleme pa su ponovili pečenje, ovaj put na 10 minuta i sve nakon toga bilo ok na duže staze, a i moje iskustvo iz ranih početaka korištenja te metode pokazuje isto.

15 godina
miki1981 kaže...
athlon64 kaže...

Pa zašto tako kratko? Nisi čitao u temi da su neki pekli po 7-9 minuta i onda imali nakon dan-dva opet iste probleme pa su ponovili pečenje, ovaj put na 10 minuta i sve nakon toga bilo ok na duže staze, a i moje iskustvo iz ranih početaka korištenja te metode pokazuje isto.

a pa svi su mi rekli 9 minutra uvrh glave , valjda ce radit , hebiga sad.

15 godina
athlon64 kaže...
miki1981 kaže...
athlon64 kaže...

a pa svi su mi rekli 9 minutra uvrh glave , valjda ce radit , hebiga sad.

I ja se nadam, a ne znam tko ti rekao 9 uvrh glave, kad se kroz cijelu temu provlači 9-10, 11, uvrhglave 12, tako da 9 bi bio neki potpuni minimum...10 sredina, 11 max, 12, samo u extremnim slučajevima ja koristim, kad m isa 10 ne ide, a par puta sam koristio i 15 i 20 minuta, nakon što je na 12 bilo neuspješno, i čak su i neke preživjele i toliko prženje, govorim o MB, samo je trebalo zamijeniti nekoliko kondenzatora, i tako, ali niti jednom , čak ni na 20 minuta mi se nisu portovi počeli topiti, ali kažem, to je samo za extremne pokušaje, inače je 10 normala.

15 godina

nista ljudi , ja srece nisam imao , sve ista stvar , nema razlike , grafaopet baca artefakte cak i u biosu , hebiga, bar cu iskoristit hladnjak s nje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
athlon64 kaže...

nista ljudi , ja srece nisam imao , sve ista stvar , nema razlike , grafaopet baca artefakte cak i u biosu , hebiga, bar cu iskoristit hladnjak s nje

prekratko si ju pekao...nisi ni mogao imat sreće

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
XXX-Man kaže...
athlon64 kaže...

prekratko si ju pekao...nisi ni mogao imat sreće

aaaah , sad cu opet morat , nista , kad uvatim priliku probat cu 10 minuta

17 godina
athlon64 kaže...

aaaah , sad cu opet morat , nista , kad uvatim priliku probat cu 10 minuta

Ovaj put 11 za svaki slučaj.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

Moja 8800GTS 512 ide u pećnicu ovaj tjedan. Ako nema učinka, bit će lijep dodatak unutarnjem retrovizoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala PUNO PREVIŠE Bladepu i nixass. Long story short:

Prije: http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-neispravna-hd3870/76198.aspx

Nakon: Normalno boota, normalno se igram (samo Minecraft isprobao zasad, ali temperatura je išla do 85 i sve je oke vrtilo, sad ću probat ostalo)

Nisam sasvim siguran da se neće opet sjebat kao što je i bila, ali u svakom slučaju - ne da nisam napravio nikakvu štetu, nego sam ju možda čak i popravio. Kao što je rečeno u prvom postu, zagrijao na 200, držao malo manje od 9 i po minuta I RADI.

Hvala još jednom <3

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

jesi stavio novu termalnu pastu kad si mijenjao?

16 godina
neaktivan

Prije možda tjedan-dva sam mijenjao pastu, i čini se da sam stavio mrvicu više nego što je trebalo. Uglavnom, sad nisam stavio novu pastu jer je na hladnjaku ostalo dosta nakon što sam ga skinuo, a nije bilo ni zapečeno ni ništa, pa sam samo razmazao. Vidjet ću kako se bude temperatura ponađala pa po potrebi promijenit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon cijele noci programiranja i zivciranja ovo me posteno nasmijalo i raspolozilo

Idem probat jednu saphire ati hd 4670 512mb ddr3

a sta je s onim hdd u zamrzivac?

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Escudo kaže...

Nakon cijele noci programiranja i zivciranja ovo me posteno nasmijalo i raspolozilo

Idem probat jednu saphire ati hd 4670 512mb ddr3

a sta je s onim hdd u zamrzivac?

Sa ovim pečenjem se grafe, matične, elektronike od diskova itd itd mogu dosta često (ovisno o vrsti kvara) potpuno i prilično trajno osposobit. Dok je metoda disk u led efektivna također kod samo određenih problema sa diskom, alii se dobiva nekoliko dodatnih minuta, ili eventualno sati rada diska da bi se pokušal izvuć ćim više podataka s njega prije nego trajno rikne.

14 godina
neaktivan

Pozdrav, sinoc sam malo rostiljao, i eto nakon 9min 45sec pecenja i otprilike 1h hladjenja moja 8800 GTS-ica se vratila u zivot, sasvim normalno radi, kad sam je ubacio u racunar i kad sam vidio da je sve ok, nisam mogao vjerovati, sad sam neizmjerno sretan, prvenstveno jer necu morati kupovati novu, a i zbog uspjesnog pecenja! U stanu se poslije pecenja uopste nije osjetilo nista, mada sam mislio da ce biti cudnih mirisa, ali eto sve je proslo kako treba!!! {#}{#}{#}

10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas sam stavio 8800GTS 512 u pečnicu, i sad grafička radi. Nisam mogao vjerovat, ali grafička mi više ne dobiva artefacte i ne zamrzava se komp. Wuhu  :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A eto ja isporbao ovu metodu na svojoj Sapphire Radeon HD2600 PRO AGP,i neuspjesno.

Graf je prije smrzavala u igricama i pokazivala artefekate ne benchmarkovima,a sad uopce neradi jer su elektroliti,napuhali se i procurili.

Sve uradi po uputama:

Stavio u zagrijanu pecnicu...

Pecnica je bila na 200C

"Pekao" je 9 i pol min štopao sam.

Ali nazalost glupi elektroliti su se morali napuhat i procuriti i sad je potpuno mrtva. {#}

Nemam sreće {#}

Planiram zamjeniti te elektrolite,hoce li je to vratiti u zivot? (anketa)

19 Da,hoce
4 Ne,nece
Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 5:29 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xZero kaže...

A eto ja isporbao ovu metodu na svojoj Sapphire Radeon HD2600 PRO AGP,i neuspjesno.

Graf je prije smrzavala u igricama i pokazivala artefekate ne benchmarkovima,a sad uopce neradi jer su elektroliti,napuhali se i procurili.

Sve uradi po uputama:

Stavio u zagrijanu pecnicu...

Pecnica je bila na 200C

"Pekao" je 9 i pol min štopao sam.

Ali nazalost glupi elektroliti su se morali napuhat i procuriti i sad je potpuno mrtva. {#}

Nemam sreće {#}

Planiram zamjeniti te elektrolite,hoce li je to vratiti u zivot? (anketa)

Možda hoće možda neće...ako je problem bio takav da se prženjem mogao popraviti onda kad zamijeniš kondenzatore lako moguće da će proradit...

Inače ak osu oni procurili nakon samo 9i pol minuta onda su već bili na samrti, a ako su oni bili na samrti to može biti i jedan od znakova da grafa nema problem koji se može riješiti pečenjem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 9:29 (miki1981).
14 godina
neaktivan

Pozdrava ljudi ! evo posto vidim da se razumite u to pecenje ja imam problem sa grafickim cipom na HP-u 6735b. e sad nakon sto je prvi put otisao cip odnio san ga coviku koji mi je za 500 kn to sredia ali je nakon toga otisla i memorija (nemojte me pitat kakva memorija jer nisan dobia potpunu informaciju o cemu se radi). prije nego sta mi je otisla memorija na ekranu su mi se pokazivale crne crte..i danas nazalost opet se to dogada..crne crte svako 3-5 sec mi se pokazuju po ekranu..laptop ne zelin gasit jer vec znan da ga posli nemogu vise upalit. evo trazin vas za pomoc jeli mi mozete pomoc ? ima li kakav druga nacin za rjesit jer mi je covik reka ako bude opet da se vise nemoze napravit pa mi zadnja opcija ostaje pecenje..ali posto nisan siguran 100 % sta je trazim vasu pomoc !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pave Techno kaže...

Pozdrava ljudi ! evo posto vidim da se razumite u to pecenje ja imam problem sa grafickim cipom na HP-u 6735b. e sad nakon sto je prvi put otisao cip odnio san ga coviku koji mi je za 500 kn to sredia ali je nakon toga otisla i memorija (nemojte me pitat kakva memorija jer nisan dobia potpunu informaciju o cemu se radi). prije nego sta mi je otisla memorija na ekranu su mi se pokazivale crne crte..i danas nazalost opet se to dogada..crne crte svako 3-5 sec mi se pokazuju po ekranu..laptop ne zelin gasit jer vec znan da ga posli nemogu vise upalit. evo trazin vas za pomoc jeli mi mozete pomoc ? ima li kakav druga nacin za rjesit jer mi je covik reka ako bude opet da se vise nemoze napravit pa mi zadnja opcija ostaje pecenje..ali posto nisan siguran 100 % sta je trazim vasu pomoc !

Teško ti mi možemo išta pametno reć ovako na daljinu s obzirom da lap ima povijest bolesti, a i s obzirom da nam nisi dao kompletne informacije, jer ih kažeš ne znaš.

Tako da, ako ti lap koristi onda ga koristi i dalje tako kako je. Pečenje ti može uplait kod lapa, ali moraš ga komplet rastavit i izvadit matičnu i onda nju peć, ili samo grafu ako je diskretna, a ne integrirka.

Pečenje se koristi kad ti nešto ne radi, ili ti radi ali ne tako da bi bilo upotrebljivo, dakle kada nmaš što izgubiti.

A isto tako možeš ga odnijeti u neki servis, dati 100-110kn za dijagnostiku pa ćeš znati točno o čemu se radi u tvom slučaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice