Imam HP ProBook 4710s 17.3in LED-backlit HD+ anti-glare TFT 1600x900 Intel Core 2 Duo T5870 2 GHz (2 MB L2 cache) 2x2GB DDR2 500GB 7200 okretaja ATI Mobility Radeon HD 4330 HDMI Webcam BT 10/100/1000 802.11 b/g 56K modem SuSe Linux 1g. + HP Basic Messenger Case, VC436EA. Na njemu Windows 7 32-bit. Problem je u tome sto onaj Windows Experience Index kaže 4,1 i to kod grafike zbog windows-a. Kak to promjeniti? Da kupim novu grafičku (od 1GB) ili nove windowse? Ako grafičku koju grafičku? Ako windowse, koje windowse? I jos nesto. Imam 4GB RAM-a, a ovaj koristi samo 2,96GB. Dal mogu ja koristiti sva 4GB i kak? Imam ga vec godinu dana i dosad nije bilo problema (osim jednog pregrijavanja =) ). Inace igram dosta igrica i dosad najzahtjevnija je bila (jos uvijek je) Dragon Age Origins, al vec na Singularity mi malcice steka. Dakle, graficka (koja) ili windowsi (koji) ili nekaj trece (sto) ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ukratko, nikako. Na laptopima ne mozes bas samo tako mjenjati graficku karticu, u slucajevima kada i je na posebnom modulu (npr. moj bivsi dell je imao takvu) u najboljem slucaju ces naci istu takvu jer je to zamisljeno da lakse servisiraju, ne za nadogradnju.
Moj brat ima 4510S Probook,crveni onaj model VC,i 4330 je unutra,prvo to nije gamerska kartica,nažalost samo 64bitna je,drugo 17.3 ne da je killer za tu karticu,nego je čak i 16 LCD nativne reze over-the-top.
A da skaliraš rezu malo,umjesto da igraš na nativnoj od monitora..da okačiš neku nižu,a opet wide?