Pad FPS-a u igri i neiskoristavanje GPU

poruka: 38
|
čitano: 15.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Molim pomoc {#}

Ovo je snap shot na ultra high postavkama u igrici, desava mi se veliki pad fps kao sto se i vidi ali ne odmah na pocetku. igrica je online wowp

Na slici je jedna odigrana igra otprilike 2 minute igranja, ispocetka GPU dolazi do max iskoristivosti i onda kada je vise dogadaja u tijeku naglo padne a sa tim i fps do neigrivosti.

Ima li tko ideju sta je problem?

Desava se i u crossfre-u i single. Trenutno je single dok neotkrijem problem.

Graficka sapphire 7850 2GB ostalo pod "Moj PC".

Na benchmarku 3Dmark i furmark iskoristivost graficke bude na 100% non stop tako da bootlneck nije u pitanju. Inace proc radi na 3.4GHz 4 jezgre.

Mozda postavke u catalystu ili neznam? Driveri su 13.1 Instalirao ih vise puta uz driver sweeper tako da nije ni do instalacije.

Isto mi se desava i na low postavkama, i na medium.

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 14:03 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Napravi dubinsku defragmentaciju partcije nakojoj su ti windowsi i particije na kojoj je igra - (iako bi bilo idealno da su na istoj particiji) i deinstaliraj drivere - iskljuci sve programe za klokanje, nek ti grafa radi na stock, i pokusaj igrati Bez instaliranih drivera, to sm predlozio jednom koji je imao slicnu stvar u Btf 3 i imao je poboljsanje, također gledaju taskmamageru dali ti je proc otisao na 99% -100% u trenutku dropa jer bi mogao teoretski biti bootlneck toj grafi aiko ralno je on dovoljno jak za nju, pa javi rezultate...

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa evo task manager, samo core0 ide do 100% cijelo vrijeme, ali nepada.

i OS i igra su na istoj particiji, igra nanovo frisko instalirana.

Graficka je na defaultu, nije OC.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:11 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Pad FPS-a u igri i neiskoristavanje GPU
bootleneck se ne mjeri u benchevima neznam uopce od kud ti to...nego u igrama! i da imas bootleneck, i pitanje na kojoj rezoluciji igras jer ak igras na rezi od ispod 1600x jadna li ti majka na quadu3.4+7850...osim ak je stari i7 ili najmanje noviji i5...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina
neaktivan

Rezolucija je 2048x1152

proc je i5 760 {#}

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
bootleneck se ne mjeri u benchevima neznam uopce od kud ti to...nego u igrama! i da imas bootleneck, i pitanje na kojoj rezoluciji igras jer ak igras na rezi od ispod 1600x jadna li ti majka na quadu3.4+7850...osim ak je stari i7 ili najmanje noviji i5...LP

Jel ovo bootleneck?? Istovremeno GPU na 99% proc na 80-85% samo core0

To je snimka u igrici na ultra-high postavkama sa svim mogucim ukljucenim osim naravno Vsynca

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:39 (Praedator).
13 godina
protjeran
ne! al ak smanjis malo rezu bit ce:) izvlaci te velika reza iako neznam koja ti se igra vrti normalno na toj rezi tj u zadovoljavajucem broju slicica...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ne! al ak smanjis malo rezu bit ce:) izvlaci te velika reza iako neznam koja ti se igra vrti normalno na toj rezi tj u zadovoljavajucem broju slicica...LP

world of warplanes beta online se vrti na toj rezoluciji.

Ali nikako da mi netko pomogne sta je problem na low postavkama da mi drasticno pada fps i da gpu radi na 45-50%

13 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Pa evo task manager, samo core0 ide do 100% cijelo vrijeme, ali nepada.

i OS i igra su na istoj particiji, igra nanovo frisko instalirana.

Graficka je na defaultu, nije OC.

Izgleda kao da ti samo jednu jezgru koristi u igri. Ajde provjeri ovako: Pokreni igru i zatim Task manager, otvori karticu Proceses i nađi igru, desni klik i klikni na Affinity. Ako već nije kvačica onda ju stavi na sve ponuđene jezgre.

13 godina
protjeran
to je najnormalnija stvar..,nis se cudno nedesava...smanivanjem rezolucije i detalja utjeces da ti se cpu vise iskoristava a gpu manje...LP
13 godina
protjeran
to je najnormalnija stvar..,nis se cudno nedesava...smanivanjem rezolucije i detalja utjeces da ti se cpu vise iskoristava a gpu manje...ps. koliki ti je cpu usage na tim low detaljima?
12 godina
neaktivan

Sve su jezgre sa kvacicom, a inace ta igra koristi samo jednu jezgru, beta je pa je nisu optimizirali.

Ali dobar savjet {#} imas jos koji??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
to je najnormalnija stvar..,nis se cudno nedesava...smanivanjem rezolucije i detalja utjeces da ti se cpu vise iskoristava a gpu manje...ps. koliki ti je cpu usage na tim low detaljima?

na low detaljima cpu isto kao na high

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

I da... Jasno mi je da nemam bootleneck, lako bi digao proc da imam.

Zanima me zasto mi naglo padne gpu opterecenje i fps na medium i na low postavkama, i onda mi igrica zatrzava.

na medium kad pocne igrica idem ravno nist neradim letim avijonom {#} fps 330-380, cim uocim prvi protivnicki avion i krenem u fight fps padne na 30-45-70 kako kad. A kad se vrtim u krug da ocitava okolinu fps mi drzi na 160-170.

Nekuzim, cim krenem pucat ili ima dva aviona ispred mene sve trza, pada fps pada iskoristivost gpu-a {#}

E i prije 6 dana sam bio na sapphire hd7770 1 gb x2 u crossfire-u i radile su savrseno, isto tako i jedna graficka je pokretala igru savrseno, doduse na medium postavkama.

Ali nije bilo pada fps niti pada isgoristivosti gpu-a niti zatrzavanja.

I da vracao sam graficke na garanciju i dobio nove prekjucer ali ista stvar se desava znaci nije hardware problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:57 (Praedator).
13 godina
neaktivan

Čuj, ako je igra loše optmalizirana i zna koristiti samo jednu jezgru onda je to-to. Vjerojatno bi pomoglo clockanje procesora za još 400-500MHz.

EDIT: Smanji detalje i clockaj proc. Dešava ti se da jedna jezgra nemože gurati tvoju grafu i istovremeno izračunavati fiziku u igri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 16:09 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Pokusaj ovo gore sto sam ti napisao - u jednom slucaju je vec upalilo...

PR0MATRAC
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Pokusaj ovo gore sto sam ti napisao - u jednom slucaju je vec upalilo...

Hoces da igram bez drivera za graficku?

Defragment sam napravio, nije pomoglo.

12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Čuj, ako je igra loše optmalizirana i zna koristiti samo jednu jezgru onda je to-to. Vjerojatno bi pomoglo clockanje procesora za još 400-500MHz.

EDIT: Smanji detalje i clockaj proc. Dešava ti se da jedna jezgra nemože gurati tvoju grafu i istovremeno izračunavati fiziku u igri.

Na low detaljima mi i pravi najvise problema, na ultra-high mi jos najbolje i radi, najfluidnije. A samo high detalji sa ukljucenim vsyncom mi zna pasti sa 61fps na 48fps.

Nije mi jasno upravo to, zasto se gpu blesira na minimalnim postavkama igre a radi dobro na max??

13 godina
neaktivan

Pa sam si rekao da je igra "Beta", loše optimalizirana, pa je takvo što i za očekivati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Pa sam si rekao da je igra "Beta", loše optimalizirana, pa je takvo što i za očekivati.

Onda molim nekoga tko zna koju igru i gdje ju skinuti da je slicna kao world of warplanes?

Ili koju da probam da vidim dali mi graficka radi kako treba?

I na koji jos nacin mogu ispitati dali je sve uredu sa brzinom procesora i radom graficke?

12 godina
neaktivan

Sad sam nasao na wowp da je igrica ipak optimizirana za sve jezgre, stavljene su mi kvacice na Affinity na all cores,  ali meni i dalje radi samo core0 tj jedna jezgra {#}

Ima li rjesenje za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Traži patch za tu igru (ako ima).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Traži patch za tu igru (ako ima).

Kako mislis patch?

Imam zadnji update za nju.

Ovako meni koristi. A drugima koristi i po 6 jezgri odjednom i to do nekih 50-60%

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 17:03 (Praedator).
14 godina

Ovdje je u pitanju CPU botlneck ali radi software-a. CPU ti radi tako da je jedna jezgra zakucana do kraja a drue niš nerade i imaš low GPU usage. Znači to je CPU botlneck. E sad zašto kod tebe koristi samo jednu jezgru igra, to je pravo pitanje. Probaj reinstalirati. Ako ti sve ostale igre rade normalno onda je do igre i gotovo.

12 godina
neaktivan

Reinstalirao sam je jucer i opet je isto.

Neznam kakve su druge igre jer nemam drugu nijednu.

12 godina
neaktivan

Molim savjet sta jos podesiti za bolje performanse?

Evo kako je sada

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Praedator kaže...

Reinstalirao sam je jucer i opet je isto.

Neznam kakve su druge igre jer nemam drugu nijednu.

Ovo me malo zateklo {#}. Pa probaj instalirati još koju igru čisto da imaš za testiranje da vidiš jel tamo sve radi kako treba. Jedna lasta ne čini proljeće {#}.

15 godina
neaktivan

Dal imas orginalne windowse, jer se to zna događati na piratskima. Ako ti se da, probaj ponovno instalirati piratske windowse.

Iako sumljam da je do toga, jesi li možda "prčkao" po BIOS-u?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 21:14 (Bruno Matejcic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

Dal imas orginalne windowse, jer se to zna događati na piratskima. Ako ti se da, probaj ponovno instalirati piratske windowse.

Eh to ti je posao od dva dana :( to mi je zadnja solucija.

12 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

Jesam prckao po biosu ali nista sto bi bilo vezano za ovakvo ponasanje, samo cpu overclocking i samo ono sto treba za to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice