Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
- poruka: 3.446
- |
- čitano: 602.073
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oprostite ako ovo spada u off topic ali me zanima performanse GTX 670/680 i Metro 2033 a kasnije i Metro: Last Light.
Dok se igra loada a i na samoj kutiji od igre piše "nVidia means to be played" i da je igra optimizirana za Nvidia kartice. Pa kako onda Metro 2033 radi bolje na Radeonkama i možemo li istu situaciju očekivati sa Metro: Last Light ?
sadasnji metro dobre perfe do full hd reze ... a za buduci metro jos se nezna posto dolazi oko 7serije odnoso 8 amd-a.... to je ti je radi boljeg teselacije u adm-kama :)
Koju od ove dvije?
MSI GTX 670 Power Edition ili Gigabyte GTX 670 Windforce 3X?
Dajem prednost MSI zato jer se može dizati napon, no kolko vidim Gigabyte se bolje clocka.
Ja bih uzeo MSI jer daje 12 mj. duze jamstvo , a meni je to dosta vazno ! Inace su oba modela odlicna !
Meni je trenutno kod grafa jamstvo najvaznije , i nije mi bitno ak ce se MSI malo manje moci OC-at !
Meni je trenutno kod grafa jamstvo najvaznije , i nije mi bitno ak ce se MSI malo manje moci OC-at !
Meni jamstvo nije tako važno, mene zanima OC, jer volim clockati. Kolko vidim MSI se da dizati napon, samo ne mogu naći nigdje di su ga dizali pri OC-anju.
ako voliš OC onda gledaj neku od amd kartica, 7950 ili 7970
sadasnji metro dobre perfe do full hd reze ... a za buduci metro jos se nezna posto dolazi oko 7serije odnoso 8 amd-a.... to je ti je radi boljeg teselacije u adm-kama :)
Od kud si to izvukao?
Ipak je u pitanju sira sabirnica kod HD 7900 grafi, to je razlog prednosti.
Kada je tek izasla 600 serija i kada su se vidili metro 2033 rezovi, to se mislio, ali danja testiranja su to opovrgnula.
Tessalacija je podjednako dobra i kod crvenih i zelenih.
Evo Leo odrzao obecanje i kupio Keplera.
U pitanju je GTX 670 WF3.
Dojmovi detaljno veceras, sada testiram, i za sada je odlicno.
Izašao je novi EVGA Precision X tool a zanimljivim mogućnostima za GTX 600 seriju grafa...LINK.
...the ability to lock the GPU clock to the boost clock and voltage settings...
Bit će probano single i SLI...uskoro
Evo par dojmova, imho karta je odlicna, gigabyte je napravio odlicnu stvar sa bukom i hlađenjem, najtisa karta koju sam imao do sada.
U igrama se odlicno ponasa, memory bus malo kolje performanse u metru 2033, ali sta je tu je, ipak je to samo jedna igra.
Evo par dojmova, imho karta je odlicna, gigabyte je napravio odlicnu stvar sa bukom i hlađenjem, najtisa karta koju sam imao do sada.
U igrama se odlicno ponasa, memory bus malo kolje performanse u metru 2033, ali sta je tu je, ipak je to samo jedna igra.
Ma kolje na svim grafama, ne samo NV... isključi advanced DOF i nemoj koristiti MSAA u igri, nego NV FXAA i igra će letiti na max postavkama. Ja sam isto prezadovoljan sa svojom 670-tkom, guštam se u Batmanu, Physx FTW , a adaptive V-sync - prezakon feature.
Ja doduše imam Asusicu, DC2, pretiha je, ne čujem ju niti u full loadu, a temperature milina, kloka se stvarno fino, bez problema 1300 na core
Sta da kazem, HD 7950 ima poprilicnu prednost u Metru 2033, vecinom GTX 670 ima finu prednost, ovo naravno poredim osrednji clock u obje karte, ne znam kakva je sada situacija sada sa novim 12.11 driverima, ali eno citam da je i Nvidia izdala neki boost driver.
Bas probam taj TXAA.
Iako mogu da primjetim da iako u metru brojke nisu velike, veoma je igriv, cak cu se usuditi i rijeci da mi je ljepse igrati sada sa GTX 670 nego sa HD 7870 CFX, nije micro stuttering, nego ne znam da objasnim, ono bas fluidnije.
Test grafičkih kartica u igri MOH Warfighter sa zadnjim beta driverima od obje firme...KLIK!
HD 7950 vs 670, HD 7870 vs 660TI.
Iz ovoga mi se definitivno ne bi isplatio prijelaz na 7970 po pitanju performansi, a lijepo je vidjeti i da novi NV driveri donose boost. 670-tka se definitivno više ne natječe sa 7970 već sa 7950, što je u principu i logično, budući da 670-tka ionako nije single gpu flagship.
Ovisi kako gledas na to, ovo su stock ATI kartice.
HD 7950 ide na 1200MHZ a kao takva je osjetno ispred 670, 7970 takoder.
Ma kolje na svim grafama, ne samo NV... isključi advanced DOF i nemoj koristiti MSAA u igri, nego NV FXAA i igra će letiti na max postavkama. Ja sam isto prezadovoljan sa svojom 670-tkom, guštam se u Batmanu, Physx FTW , a adaptive V-sync - prezakon feature.
Ja doduše imam Asusicu, DC2, pretiha je, ne čujem ju niti u full loadu, a temperature milina, kloka se stvarno fino, bez problema 1300 na core
gdje si ju kupio i koliko si dao?ja sam svoju 7950 uzeo u portiu i htjeo bi ju zamjenit za nvidiu.e sad 670ke su dosta skupe. prva koja je na popisu je ova ....nadoplatit još 400 kuna...hmmm
Ovisi kako gledas na to, ovo su stock ATI kartice.
HD 7950 ide na 1200MHZ a kao takva je osjetno ispred 670, 7970 takoder.
A gledam si ovu 7970 OC WindForce ak se ne varam:
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7970-oc-3gb-gddr5-dvi-hdmi/55720
Za kolko bi išla moja 670-tka, jel bi išlo za 3100?
Znaš šta me ubija u pojam, to me i kod kupovine mučilo... nema physx-a, nema adaptive v-synca...
gdje si ju kupio i koliko si dao?ja sam svoju 7950 uzeo u portiu i htjeo bi ju zamjenit za nvidiu.e sad 670ke su dosta skupe. prva koja je na popisu je ova ....nadoplatit još 400 kuna...hmmm
7970 me zanima. Ovu sam ja uzeo u Protisu:
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-gtx670dc22gd5/57110
3000 MAX za tvoju 670, nova je 3420HRK.
Ta Windforce 7970 je odlicna kartica, ako se volis igrati sa naponom i spreman si rjesiti se tih Nvidia prednosti prijedi na 7970, bolje perfomanse ces sigurno imati.
ma nisam ja misli da se mi mjenjamo nego je moja na servisu pa da nadoplatim ali i portiu i nema baš neki izbor kao u protisu.btw sad tek vidi mda su tu cijene i bolje i za tu cijenu sam trebao uzet 670 oc u protisu.nema veze i ovo je zvijerka koju ću kako se čini dobit nazad jer oni kažu da sve valja...no nema veze to je priča za drugu temu
Ta Windforce 7970 je odlicna kartica, ako se volis igrati sa naponom i spreman si rjesiti se tih Nvidia prednosti prijedi na 7970, bolje perfomanse ces sigurno imati.
Nakon malo razmisljanja, mislim da cu ipak ostati na 670-tki. Ne brijem u toj mjeri na OC GPUa trenutno, makar sam zadovoljan videnim na svojoj sto se tice OC-a. Trenutno ne vidim niti potrebu izvlaciti takve maximume iz ovih kartica jer solidno vrte najzahtjevnije igre koje su danas aktualne i na stock postavkama. Radi par frejmova vise da bi imao veci "score", koji mi ne bi previse znacili jer ova ionako sve dobro vrti, da se odreknem svih drugih pogodnosti koje ova kartica ima, a jedna od meni najbitnijih uz performanse i feature je 42dB u full loadu, fcking ju ne cujes, a hladna ko led... ne bi hvala. Radije cu, kada i ako osjetim potrebu, staviti jos jednu 670-tku unutra ili cu do tada vec biti na iducoj seriji bilo NV ili ATI.
Jos nesto u vezi OCa, rekao sam ranije, bez problema dosezem 1300+ takt, a tada parira OCanoj 680-tki:
http://www.overclock.net/t/1258755/overclocking-and-benchmarking-gtx-670-vs-gtx-680
Test grafičkih kartica u igri MOH Warfighter sa zadnjim beta driverima od obje firme...KLIK!
HD 7950 vs 670, HD 7870 vs 660TI.
Iz ovoga mi se definitivno ne bi isplatio prijelaz na 7970 po pitanju performansi, a lijepo je vidjeti i da novi NV driveri donose boost. 670-tka se definitivno više ne natječe sa 7970 već sa 7950, što je u principu i logično, budući da 670-tka ionako nije single gpu flagship.
Sto bi se gtx670 takmicila sa HD7950 kad je mnogo skuplja?
HD7970 je pravi rival gtx670 jer su im i cjene priblizne, u ovoj igri HD7970 odnosi pobjedu oko 10% i vise,
HD7950 je 20% brza od GTX660ti.
Kao sto se i vidi u zakljucku HD7970 BOOst najbrza kartica i znacajno ispred gtx680.
ma kozu ce imati...
imo sam sapphire hd 7970, imao sam direct cu hd 7970 imam sada gtx 670 i to je jedna te ista graficka... nema tu ovaj je bolji onaj je bolji. ovaj se moze kloknut onaj se moze kloknut... sve je to isti k. i ako pogledas niti jedna ne vrijedi nove koje za njih traze..
nigdje ali nigdje ja nisam vidio prednost jedne ili druge da bih mogo reci eeeeeeeeeeeee hd 7970 je bolja ili eeeeeeeee gtx 670 je bolja. tu se radi o svega 2-3 frejma..
ali ako gledas dugorocno i imas mogucnost upgrejda sa jos jednom grafom u cf ili sli tu je prednost slia i amen.. to i physx su mene nagovorili da predem na gtx 670 inace nebih
Nisi probao 12.11 drivere pa neznas, otisao si tocno kada je cijela serija dobila poprilican boost.
Sada je HD7970 925(ne GHZ)jednaka GTX680, u nekoj je brza a u nekoj mozda malo sporija.
Svakako vise situacija nije ista, sada je ovako kako jei trebalo biti ali nije bilo radi losih drivera.
HD7970=GTX680
HD7950=GTX670
HD7870=660TI
S tim da je HD7870 najvise napredovala sa driverima, doslovno 20%.
A sada je sve jasno, sve su jeftinijie od svojih suparnica u Nvidii. :)
Nisi probao 12.11 drivere pa neznas, otisao si tocno kada je cijela serija dobila poprilican boost.
Sada je HD7970 925(ne GHZ)jednaka GTX680, u nekoj je brza a u nekoj mozda malo sporija.
Svakako vise situacija nije ista, sada je ovako kako jei trebalo biti ali nije bilo radi losih drivera.
HD7970=GTX680
HD7950=GTX670
HD7870=660TI
S tim da je HD7870 najvise napredovala sa driverima, doslovno 20%.
A sada je sve jasno, sve su jeftinijie od svojih suparnica u Nvidii. :)
bacio si mi link na 3dmark gdje ja sa svojom gtx 670 cak i sa ovim 12.11 tucem hd 7970 za 1000 bodova... tocnije dobijem oko 10500
Taj link je tu cisto da vidis koliki je dobitak sa novim driverima, tvoja 670 vise nije u rangu 7970 nego malo slabija iako je tvornicki overclockana.
Uostalom i sa starim driverima je HD 7950 bila brza na 1200MHZ od 670 na 1300MHZ, tako da tu 7970 nema sto raditi.