Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 605.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
sharxtreme kaže...
carmack kaže...
ATiGamer kaže...

Minimalni FPS nije toliko relevantan jer je posljedica loadanja bencha. Na 7970 ne pada ispod 25 nikako, a na SS-u je ispod 10.

Average FPS je u biti jedini koji se gleda, a tu je dobitak od 3% malo ako je kartica kloknuta 10%. I nema to veze s postavkama, skaliranje bi trebalo bit isto na tess off i on. Vidiš kako 7970 s 8% overclocka daje 8% bolji rez.

Vjerojatno je dignuo samo gpu clock,dok si ti na svojoj dignuo i gpu i memoriju za 8%.

Da, memory clock nisam dirao. Ne znam je li on dizao.

Slabo ovde mema igra ulogu, pogotova kod HD 7970 koja vec ima 264 Gb/s propusnost.{#}

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
sharxtreme kaže...
carmack kaže...
ATiGamer kaže...

Minimalni FPS nije toliko relevantan jer je posljedica loadanja bencha. Na 7970 ne pada ispod 25 nikako, a na SS-u je ispod 10.

Average FPS je u biti jedini koji se gleda, a tu je dobitak od 3% malo ako je kartica kloknuta 10%. I nema to veze s postavkama, skaliranje bi trebalo bit isto na tess off i on. Vidiš kako 7970 s 8% overclocka daje 8% bolji rez.

Vjerojatno je dignuo samo gpu clock,dok si ti na svojoj dignuo i gpu i memoriju za 8%.

Da, memory clock nisam dirao. Ne znam je li on dizao.

Slabo ovde mema igra ulogu, pogotova kod HD 7970 koja vec ima 264 Gb/s propusnost.{#}

Je, mislim da nema veze na toj rezi, glupo mi i dizat mc kad vidim da je 6GHz,LOL.

13 godina
sharxtreme kaže...
Leopard_st kaže...

Fina ta GTX 680.

Samo jos da u Metru 2033 radi kako treba.

Haj ako mozes nabaci jedan bench Metra.

Nemam Metro, al' kad nabavim nema frke.

Inače probao sam soluciju sa FXAA u BF3, dakle forsao sam FXAA u nVidia control panelu, a u BF3 samo isključio 4xAA, sve ostalo full ultra, 1920x1080, stock clock, level Operation Guillotine.

Minimalni fps se digao sa 65 fps na 70 i nešto, dok je AVG na otprilike 80 odoka, inače većinom stabilnih 80ak. Moram još reći da razliku između FXAA i 4xAA ne primjetim, najviše sam oduševljen što i inače ne primjetim flickering uopće.

Baš me zanima integracija TXAA koju su najavili za sljedeće izdanje drajvera.

BTW zaboravih napomenuti u prošlom postu da je nakon tih nekoliko Heaven benchmarka GPU bio na odličnoj 56C temperaturi, sa upaljenom klimom u istoj prostoriji.   

Znači nema flickeringa?Mene to muči na 570tki,a koliko sam primjetio i kod kolege na 680tki je vidljiv,daj mi molim te postavke iz control panela sendaj,jel me stvarno živcira... Probao sam s različitim postavkama nije išlo...

13 godina
neaktivan

Nemam ti tu šta puno slati, ako imaš najnovije drajvere u CPu ti stoji opcija "Enable FXAA", meni izgleda čudo jedno, potpuno mi zamijenilo 4xAA.(nisam siguran jesu li ti drajveri samo za 680tku).

BF3 MP sam sinoc odigrao 6 različitih mapa(većih i Metro) sa FXAA, sve ostalo full Ultra GPU@stock, i nisam mogao vjerovati, vecinom stabilnih 90-100 fpsa(na Metro 110-130) , min fps 80 ispod kojeg ni u najvećoj tarapani ne pada, 

Također, screen tearinga nema uopće ni na "suho"(jedino u Unigine malo), ni sa Virtu MVP d-GPU opcijom sa Z77 matične(skoro eliminira screen tear u Unigine i diže max fps otprilike duplo kako se vidi na SSovima).   

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Flickering u winsima ce se desavat ako su spojena dva monitora i kad se mijenja frekva, karakterisitika Gddr5 meme.

Samo da se zna da netko ne mislim da mu je grafa neispravna.

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

Vrijeme je da i ja to kažem, Stay Tuned! {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan

Dosla i u BiH, MSI....cijena 1260 KM.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Pre skupo :)

14 godina
neaktivan

Ma jasta je....to se uzima tek iduce godine hebo ih ja i cijene njihove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NeZnam kaže...
infeqt0r kaže...

Pre skupo :)

Pre, pre skupo. xD

14 godina
neaktivan
zuper kaže...

nice...

xfact
17 godina

možda sam malo nadobudan al svi review-i koje sam gledao, svi imaju redom nabrijane i7 proceve sa gtx 680.. i nigdje nisam vidio da je peak power consumption prošao ~350w za cijeli sistem (stress testovi).. a u igrama pada i ispod te brojke.. to bi komotno moj xfx450w mogao tjerati bez da se oznoji..  {#}

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
nixass kaže...

možda sam malo nadobudan al svi review-i koje sam gledao, svi imaju redom nabrijane i7 proceve sa gtx 680.. i nigdje nisam vidio da je peak power consumption prošao ~350w za cijeli sistem (stress testovi).. a u igrama pada i ispod te brojke.. to bi komotno moj xfx450w mogao tjerati bez da se oznoji.. {#}

Sto je tu lose? {#}

Ofc.
17 godina

apsolutno ništa!

zapravo se čudim svemu tome   {#}  čak je i SLI skoro unutar 450w (ako je suditi po guru3d)..

ovi slabiji derivati (gtx 660 koji me najviše interesira) će se kod mene (dao bog) tjerat bez problema..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 21:47 (nixass).
14 godina
nixass kaže...

apsolutno ništa!

zapravo se čudim svemu tome  {#}  čak je i SLI skoro unutar 450w (ako je suditi po guru3d)..

ovi slabiji derivati (gtx 660 koji me najviše interesira) će se kod mene (dao bog) tjerat bez problema..

Tvoj XFX 450 goni voltmodanu HD 7970 kao i GTX 680 sa nekim bijesnim procom bez kapi znoja.

clock2much
17 godina
odjavljen

svejedno hd 7950 troši manje od gtx 680 a imaju 2*6pin

zanimljivo je da nvidia preporuča 550W kao minimum za gtx 680 a amd za hd 7970 500W

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
M4X kaže...

zanimljivo je da nvidia preporuča 550W kao minimum za gtx 680 a amd za hd 7970 500W

Cisti marketinski trik da zarade i proizvodaci PSU-a.

clock2much
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
M4X kaže...

Cisti marketinski trik da zarade i proizvodaci PSU-a.

Ma je, iako imam 550W PSU može to komotno i dosta niže. U idle ziher ne prelazi sve skupa 200W, a pod loadom+OC bi rekao da ide max do 400W sve skupa.

Prošlo je doba kad su se uzimala 1000Watna čudovišta. 

16 godina
sharxtreme kaže...

Ma je, iako imam 550W PSU može to komotno i dosta niže. U idle ziher ne prelazi sve skupa 200W, a pod loadom+OC bi rekao da ide max do 400W sve skupa.

Prošlo je doba kad su se uzimala 1000Watna čudovišta. 

Ma je...400W-atna napajanja (naravno, kvalitetna) drže to bez problema. Mi smo zmjerili 340W u loadu (istinabog, proc nije bio opterećen, ali svejedno), i 140W u idle-u (bez spuštanja takta i napona na procesoru). Radilo se o SandyE - 3820.

Kad od toga oduzmemo efikasnost napajanja (Corsair TX serija), dolazimo do brojki od od nekih 290W u loadu...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina

Tu GTX 680 i neki SB proc drzi i stari frend CX400 bez muke.

clock2much

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Tu GTX 680 i neki SB proc drzi i stari frend CX400 bez muke.

Čuj slagao sam sve nanovo i ovaj svoj OCZ sam uzeo prvenstveno zbog omjera cijena/efikasnost/full modularnost/tišina.

14 godina

Ma naravno, pametno si uradio.Samo docaravam potrosnju tih kartica, ljudi misle da jaca kartica trosi i vise.Nisu upoznati sa tehnologijama tipa Zero Core Power i sa utjecajem smanjenja proizvodnog procesa.

clock2much

3 0 hvala 0
16 godina
I smanjenja takta shadera. Jedan od bitnijih pothvata za ovakvu ucinkovitost.
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
=xfact= kaže...
zuper kaže...

nice...

A evo sta se dogodi kad se malo overkloka 7970.Obrati paznju na 2x MSAA kod gtx680 i 4xMSAA na 7970. Kiss goodbye keppler

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 20:42 (Romano).
14 godina

Pa tako se i meni čini. HD 7970 je jača grafa od GTX 680 iz razloga što je ona napravljena da radi na 1.2Ghz, dok GTX 680 se neclocka skoro ništa jel je već na limitu. HD 7970 na stocku nije puno lošija, ili je čak i bolja u nekim igrama a još ima minimalno 25% OC potencijala.

17 godina

ali je i skuplja od gtx , kad amd padne cijena za 300,400 kn onda ce se tak isplatit kupit.. jer amd je za sad bolja od gtx u ovoj seriji , vidjet cemo kako ce se 685 ponasat ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 20:58 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ali je i skuplja od gtx , kad amd padne cijena za 300,400 kn onda ce se tak isplatit kupit.. jer amd je bolja od gtx u ovoj seriji 

Odakle vi izvlacite te glupe informacije ? Gtx680 je skuplja od 7970. Najjeftinija 680 je ovdje ,a najjeftinija 7970 ovdje .I koja je skuplja ?! Prije nego sto izvalite notornu glupost provjerite cinjenice. I druga stvar. 7970 ima vise memorije,siru sabirnicu i vise opcija za video izlaze,da ne govorim da je bolja za GPU Computing. I onda netko kaze da je gtx680 bolja solucija za kupiti. Nemoj me nasmijavati.

17 godina
odjavljen
Romano kaže...
4mal kaže...

ali je i skuplja od gtx , kad amd padne cijena za 300,400 kn onda ce se tak isplatit kupit.. jer amd je bolja od gtx u ovoj seriji 

Odakle vi izvlacite te glupe informacije ? Gtx680 je skuplja od 7970. Najjeftinija 680 je ovdje ,a najjeftinija 7970 ovdje .I koja je skuplja ?! Prije nego sto izvalite notornu glupost provjerite cinjenice. I druga stvar. 7970 ima vise memorije,siru sabirnicu i vise opcija za video izlaze,da ne govorim da je bolja za GPU Computing. I onda netko kaze da je gtx680 bolja solucija za kupiti. Nemoj me nasmijavati.

tako je,između msi tf 7970 i msi tf 680 uvijek bi izabrao 7970

17 godina
neaktivan

Evo ovdje dobra usporedba. Općenito je brža, samo što se HD7970 bolje clocka i tako je uhvati. Ja bi i dalje radije GTX680, posebno zbog Adaptive vsynca, jer dosta puta bi mi se u igrama dogodili padovi sa 60fps na 30 i obratno, posebno u Crysisu. No dobro, 100 ljudi 100 ćudi svak ima drugačija razmišljanja i želje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice