Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
overhaul kaže...
GoodAngel kaže...
overhaul kaže...

ma sve ok, nanjušio sam da si pun ko brod, pa te žicam.  znaš nas sirotinju, ne kaže se slučajno sirotinjo i bogu si teška! {#}

Ee pa nisam ja humanitarka Angelina Jolie (iakonisam siguran dali i ona ispunjava želje s kepler karticama ili samo posvaja siromašnu djecu) :)

Po ovom prewievu čini se tako jadna gtx580 da me sramota:) A imislio sam da je onaj antialiasing par postova ranije varijacija per pixel shadera.
Stvarno dobra opcija da se zaglade ovi silni konzolaški portovi.

Djelovo si mi ko dobar dečko, a sada ispada da si ipak škrt dečko. {#}Šala mala, imam ja para za ono što mi treba, a ovo što je preskupo nije moj predmet interesa. Ponavljam, bitno da kepler napreduje po planu, a izgleda da će opet bit dobra serija grafulja od strane zelenih. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan

Uh ovo će biti zanimljivo bude li ovako. Mogla bi biti najveća tržišna bitka sa cjenama i ponudom još od GT 200 i HD 4xxx serije.

Živo me zanimaju izvedenice (osakaćene) GTX 680 GPU verzije, 670 i 660 i cjene i perfomanse.

A i AMD će spustiti sada bitno cjene sigurno.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bas kako @ranko kaze mene zanimaju ostali modeli koji ce doci. Pogotovo punokrvni nasljednik GTX580 navodni GTX685, jer koliko sam pohvatao GTX680 je ustvari nasljednik GTX570 ili GTX560ti ,koji vec tuce AMD perjanicu. Neka me netko isparavi ako sam u krivu.
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
bas kako @ranko kaze mene zanimaju ostali modeli koji ce doci. Pogotovo punokrvni nasljednik GTX580 navodni GTX685, jer koliko sam pohvatao GTX680 je ustvari nasljednik GTX570 ili GTX560ti ,koji vec tuce AMD perjanicu. Neka me netko isparavi ako sam u krivu.

Upravu si, ja cekam tu GTX 685 koja Boga pitaj kad ce doci.

13 godina
neaktivan

Evo dosta bencheva, slika, i pojasnjenja nove metode AA - TXAA. 

"TXAA temporarily can be divided into two levels: TXAA 1 and TXAA, the former costs only 2x the MSAA similar, but the MSAA is better than the 8x anti-aliasing; As for TXAA 2 effect is more outstanding, but the cost only similar with 4x MSAA. TXAA game itself support to be open to use, support TXAA variety of games will be held during the year stage, although present, failed to test its real performance, but based on the NVIDIA official photos can be seen, antialiasing does, it is worth looking forward to."(translated)

"In addition to the new TXAA Antialiasing, NVIDIA is also an existing graphics card users to bring good news, the introduction of the original few games before the corresponding FXAA to the NVIDIA Control Panel, users can easily turn the feature on. lead to better anti-aliasing for different games, and enhance the quality of the game scree"

Takodjer FXAA u CPanelu, Turbo Boost radi i kod OC.(izgleda je 715MHz core (under)clock, 1006MHz max turbo biist, bez OC, ili to ili GPU-Z ne ocitava karticu dobro)

Evo slike:

Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
odjavljen

nije loše ali bome su je žestoko klokali,1008 i 6008

ali nije to ništa čudno,pa i hd 7900 idu preko 1000 i 6000

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo dosta bencheva, slika, i pojasnjenja nove metode AA - TXAA. 

"TXAA temporarily can be divided into two levels: TXAA 1 and TXAA, the former costs only 2x the MSAA similar, but the MSAA is better than the 8x anti-aliasing; As for TXAA 2 effect is more outstanding, but the cost only similar with 4x MSAA. TXAA game itself support to be open to use, support TXAA variety of games will be held during the year stage, although present, failed to test its real performance, but based on the NVIDIA official photos can be seen, antialiasing does, it is worth looking forward to."(translated)

"In addition to the new TXAA Antialiasing, NVIDIA is also an existing graphics card users to bring good news, the introduction of the original few games before the corresponding FXAA to the NVIDIA Control Panel, users can easily turn the feature on. lead to better anti-aliasing for different games, and enhance the quality of the game scree"

Takodjer FXAA u CPanelu, Turbo Boost radi i kod OC.(izgleda je 715MHz core (under)clock, 1006MHz max turbo biist, bez OC, ili to ili GPU-Z ne ocitava karticu dobro)

Evo slike:

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 19:18 (sharxtreme).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

To je predobro da bi bilo istinito, čipić manji od GTX 560 Ti ima bolje perfomanse od HD 7970. Uz znatno manju potrošnju.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M4X kaže...

nije loše ali bome su je žestoko klokali,1008 i 6008

ali nije to ništa čudno,pa i hd 7900 idu preko 1000 i 6000

Toga se ja i bojim, bojim se da nece biti clockanja, jer povelik je to stock clock.

17 godina
odjavljen
Ranko Kukumar kaže...

To je predobro da bi bilo istinito, čipić manji od GTX 560 Ti ima bolje perfomanse od HD 7970. Uz znatno manju potrošnju.

Ne vjerujem da je toliko bolja,nvidia si može priuštit da izmišlja nove AA algoritme,ustvari daje novac proizvođačima igara da igre prilagode njima

Baš su mi uvijek čudne ove temperature,pa moja nikad ne prolazi 55 stupnjeva bez obzira da li je držao na default ili na 1030-1600MHz

16 godina
Meni će Kepler jedino dobro donijet pad cijena.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...

neće donijet pad cijena,zar mu nije cijena 550$

14 godina

Kad nudis nesto bolje od konkurencije za istu cijenu kao i konkurencija onda se desi pad cijena konkurentskih proizvoda.U ovom slucaju AMD-ovih.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 19:41 (zoharbizo).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Benchevi i hladnjak.

Gornju poruku mi odsjeklo pa dupli post, isprike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 19:30 (sharxtreme).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
M4X kaže...
Mitch kaže...

Past ce cijene Radeona nekih cca. 50 USD.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 19:29 (Leopard_st).
16 godina
M4X kaže...
Mitch kaže...

Ne znam kako bi Kepler sam sebi donio pad cijena?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
M4X kaže...
Mitch kaže...

Ne znam kako bi Kepler sam sebi donio pad cijena?

Ali donio je pad cijena GTX 5xx seriji. Na Newegg pale cijene GTX 580 na cak 370$. 

Kad ce se to osjetiti kod nas je pitanje. 

17 godina
odjavljen

nitko više ni neće htjet kupit gtx 580 osim vladafajda

imaš hd 7800,7900 i sad gtx 680

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
M4X kaže...

nitko više ni neće htjet kupit gtx 580 osim vladafajda

imaš hd 7800,7900 i sad gtx 680

Ako padnu cijene na ispod 3k kuna, bit ce to udar na cijene 78xx serije i GTX 570(koju vjerojatno nece ni proizvoditi vise)  

17 godina
odjavljen

stvarno je nvidia uspjela napravit brzu kartu i sa manjom potrošnjom

po specifikacijama u skoro svim segmentima je lošija od hd 7970 ali CUDA jezgre rade razliku

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cijena? Sitnica. Da, Sitnica. Bit ce svega.

BTW 1006MHz je izgleda stvarno default core clock.

Takodjer, pise da dolazi u roku 2-5 tjedana(2-5 weken), nisam bas na ti sa nizozemskim, ali izgleda da je to preorder.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 20:38 (sharxtreme).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmm, ovdje nešto ne štima {#}

EDIT: Evo popravili su graf, GTX680 je minimalno brža hmmm

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 20:55 (ATiGamer).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

TXAA, Adaptive v-sync i novi 3D surround detaljnije

http://www.techpowerup.com/162504/NVIDIA-s-New-AA-Algo-is-TXAA-Adaptive-V-Sync-and-New-3DVision-Surround-Detailed.html

"TXAA, which we talked about a little earlier, turns out to be a super-efficient temporal anti-aliasing algorithm. It has two levels: TXAA(1), and TXAA2. TXAA1 provides the image quality comparable to 16X MSAA, with the performance-penalty of 2X MSAA; while TXAA2 offers image quality higher than 16X MSAA (unlike anything you've seen), with the performance-penalty of 4X MSAA. Since few games natively support it, you will be able to enable it through the NVIDIA Control Panel, in the application profiles, provided you have a Kepler architecture GPU."

Bolje od 16xMSAA, a kosta samo kao 4xMSAA.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 21:24 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

izgleda da ce keplercic ownati? {#}

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Hmm, ovdje nešto ne štima {#}

EDIT: Evo popravili su graf, GTX680 je minimalno brža hmmm

Bilo je i predobro da bude istinito, ipak ovo nije najjaci Kepler.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 22:24 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan

Meni je bitno samo da se dobro clocka ako ne ispada iz igre,vidjet ćemo ubrzo....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
floks kaže...

Meni je bitno samo da se dobro clocka ako ne ispada iz igre,vidjet ćemo ubrzo....

Hehe, to barem sto me logika vodi bit ce slabo, stock clock je vec preko 1000 MHz.

14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
floks kaže...

Hehe, to barem sto me logika vodi bit ce slabo, stock clock je vec preko 1000 MHz.

Zašto ne mogla bi bez problema do 1200 mhz, hd 7970 ide skoro većini korisnika.

16 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
floks kaže...

Pa sta nije 705MHz?

Udjite u Classified Crew ako imate para za to inace ih bacate vozeci se puni kesa u FIATU a imate za 20 Mercedesa. -Vlada011
14 godina
neaktivan
floks kaže...
Leopard_st kaže...
floks kaže...

Zašto ne mogla bi bez problema do 1200 mhz, hd 7970 ide skoro većini korisnika.

Sa dodatnim naponom, na stock naponu ni jedna ne moze, barem koliko sam ja vidio, a overclock na stock naponu je najvazniji, jer tesko ide OC za 24/7 kad napon dodajes, to moze na vodi fino, na zraku grafa postaje preglasna, a moje usi veoma osjetljive.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice