Nvidia GTX 580 (Asus) ili PointOfView GTX 590

poruka: 56
|
čitano: 7.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

@Xyan-Tjesenje koga :D?

Ma,ovo je sigurno bolje sa tom regulacijom,ali regulacija na 590 je dostatna za lagani OC bez dizanja voltaze.

Zbiljato je top ponuda i boze moj,1024 stream procesora,to ce tek preksljedeca ili generacija iza te moci nadmasiti sa single GPUom,tako da,to je futureproof do jaja.

No da osobno uzimam za 24",uzo bih jednu GTX560TI i nakloko ju do bola,po mogucnosti MSI TF ili Giga OC,i to je to,sve ces halat kako spada,nesto ces morat negdje zrtvovat,ali za tu cifru,nema boljeg. 

EDIT: receno je da MK2 nece izlazit sto se tice 590.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 13:10 (BMK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 580 (Asus) ili PointOfView GTX 590
BMK kaže...

Znam sto pricam,imo sam sve kartice osim 6990 i 590.

Dakle tisa je 5dBA sto nije malo kad uzmes u obzir da je svaki +1dBA kartica ako se ne varam,dvostruko glasnija.

Hladnija je oko 6c a pritom i puno tisa.

Tako da,molim lijepo.

1. prevelika cijena  - Glupost,kartica je skuplja 50% ali su dobitci i preko 75%,tako da...

2. pevelika potrošnja- Glupost,kartica koliko daje performansa,a trosi samo 1/3 vise nego GTX580

3. premali dobitak konkretno fpsa u bilo kojoj igri- Glupost na kvadrat,FPSi su OSJETNO veci u svim igrama.

4. veliki problemi sa kompatibilnosću(interni sli)- Glupost takoder,imam GTX295,interni SLI mi bolje radi nego sa vise kartica u sliju.

5. prevelika buka ventova- Glupost na trecu,ventilator je tisi od dosta kartica na trzistu.

Imas jos koj 'argument' ,da ga pobijem,jel ocito nisi upoznat sa karticom a niti situacijom na trzistu.

Procitaj gore review,a i jos poneki pa dodi nazad na raspravu,hvala lijepo.

1. 50% veća cijena nije prevelika razlika?? 5000 kn nije previše za nestabilni komad egzotičnog hw-a?

2. Dobici 75%?? o cemu ti pricas prijatelju?? znaci u igri di gtx580 ima 100 fps-a 590 ima 175?  probaj provjerit average frame rate od obiju kartica i nije ni priblizno 75% razlika.

3. Bez komentara.

4. Znači većina ljudi koji imaju problema sa bilokakvim sli-em lazu ili ti imas nekakve golden primjerke kartica i neke posebne drivere sa marsa?

5. Ne govorim ti o većini kartica na tržištu nego uspoređujem gtx589 i 590. Problem sa selektivnim čitanjem? i koja je bučnija od ove dvije??

Nećeš ti meni pobijat nista. Ovo su činjenice i tebi preporucam da malo smanjis bahati ton je ovdje nisi u pravu.

jokaCRO ingame
15 godina
protjeran
ako trebas sad odma uzmi bilo koju i miran si

ako ti je za igre strpi se do zime za ove nove 28nm koje ce biti efektivnije
i bug free usporedbo s ovima a to ti je samo 2-3 mjeseca
ili 5-6 ak ces nvidiu cekati

14 godina
neaktivan
BMK kaže...

Ma,ovo je sigurno bolje sa tom regulacijom,ali regulacija na 590 je dostatna za lagani OC bez dizanja voltaze.

Zbiljato je top ponuda i boze moj,1024 stream procesora,to ce tek preksljedeca ili generacija iza te moci nadmasiti sa single GPUom,tako da,to je futureproof do jaja.

No da osobno uzimam za 24",uzo bih jednu GTX560TI i nakloko ju do bola,po mogucnosti MSI TF ili Giga OC,i to je to,sve ces halat kako spada,nesto ces morat negdje zrtvovat,ali za tu cifru,nema boljeg. 

on tjesi sam sebe da je losa, a da mu se nudi prodao bi jaja za nju :P

16 godina
neaktivan
xyan kaže...
BMK kaže...

on tjesi sam sebe da je losa, a da mu se nudi prodao bi jaja za nju :P

Ako se ovo odnosi na mene:

Meni se za moja jaja mogu nuditi samo žene. a komadi silicija plastike i bakra su mi sasvim sporedni u životu. i jos jedna stvar da hoću mogu kupit oboje.

A ako se ne odnosi na mene, isprike za offtopic i za mene je ovo EOD.

jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan

1. Da,nije prevelika cijena,kartica je u potpunosti stabilna.

2.Ne,ako GTX580 ima 30fpsa koji su neigrivi,ova ce imati sigurno 45-50 te ulazi u sferu igrivoga..

Ocito ne znas sto znaci MIN FPS,koji je puno bitniji inace ce igra imati frame dropove i naprosto ce biti neigriva s povremenim lagom.

3.Istina,nemas sto dodati.

4.SLI radi odlicno,a interni sli radi jos bolje.Tako da,ako nisi probao,nemoj iznosit 'cinjenice'.Imo sam nebrojeno SLI sistema,a i GTX295 qSli i to je dobro radilo.

5.Gledo sam usporedbu s HD6990 sto se tice buke.Posto ja njih i usporedujem.

I da 580 je mozda 3dBA tisa ali je i osjetno toplija.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-review/8

Tako da,molim lijepo,informiraj se malo kolega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 14:02 (BMK).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Autoru teme-mislim da je gtx 580 s nereferentnim hladnjakom definitivno bolja solucija. Gtx 580 gura sve živo i mrtvo na full hd rezoluciji. Za full hd rezoluciju gtx 590 je bespotrebna i puno preskupa. Ako ti u budućnosti usfali snage pukneš još jednu rabljenu gtx 580 u sli ( ispast će te jeftinije nego da sad kupiš gtx 590, a gtx 580 u sli-u su osjetno jače ).

Forumašu Bmk- Ati izbacuje nove drivere svakih mjesec do mjesec i pol, a u rupi između dvije verzije drivera izbacuje od 3 do 5 Cap-a ( profili za crossfire ). A od ove zadnje Atijeve serije Sli i Crossfire su tu negdje po svemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To nisam znao,ali opet bih izabrao 590.

Iako mislim da za 2100kn u HGspotu koji se otvara za dan dva,GTX570 je super rijesenje,pogotovo kad je 580 1000kn skuplja a jaca samo 15%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

1. Da,nije prevelika cijena,kartica je u potpunosti stabilna.

2.Ne,ako GTX580 ima 30fpsa koji su neigrivi,ova ce imati sigurno 45-50 te ulazi u sferu igrivoga..

Ocito ne znas sto znaci MIN FPS,koji je puno bitniji inace ce igra imati frame dropove i naprosto ce biti neigriva s povremenim lagom.

3.Istina,nemas sto dodati.

4.SLI radi odlicno,a interni sli radi jos bolje.Tako da,ako nisi probao,nemoj iznosit 'cinjenice'.Imo sam nebrojeno SLI sistema,a i GTX295 qSli i to je dobro radilo.

5.Gledo sam usporedbu s HD6990 sto se tice buke.Posto ja njih i usporedujem.

I da 580 je mozda 3dBA tisa ali je i osjetno toplija.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-580-review/8

Tako da,molim lijepo,informiraj se malo kolega.

1. 5000 kn nije previse za grafiku??

2. ajd ti meni nađi na tom svom linku usporedbu gtxa 580 i 590? opet falis  kolega. U testu ti fali gtx 590

3. Fora je u tome sto gtx 580 nigdje nema samo 30 fps a average pa ne trkeljaj.

4. ti tvrdis da je min fps bitnija stavka od average fps?? aj promisli ponovo. Sli sistemi povremeno padaju na preformanse kartica sa jednim chipom i to se zna, dakle cinjenica, dok gtx 590 ima dvije sporije jezgre u sli-u a to znaci da i njemu     performanse padaju na framerate jednog chipa. dakle sporijeg. opet falis

5.  ako je tema 580 vs 590 sto onda ima 6990 s tim?

daleko od tog da gtx 590 nije brzi od 580-ke no nije bolji izbor jer je preskupa.

I ako već ulaziš u rasprave daj se bar malo informiraj tako da molim lijepo ja tebe.

jokaCRO ingame
17 godina

Ma meni je to droppanje u igri bezvezni argument. Najčešće mi se događa drop kada se loada nekakva nova mapa

(okej, ja ne igram sve božje igre na svijetu i ove koje igram, nije često).

Dakle taj drop pri loadanju mape onda zamijeti bench kao slabost kartice, a ja mislim da je ipak do keširanja, pa

bi nekome vjerojatno prvo bilo dobro imati ssd, lijepi veliki monitor a tek na kraju pristojnu izbalansiranu grafiku.

Jer sistem je dobar kao najslabija karika. u mojoj tekici, najslabija karika bi ovdje bio jadan 23" tn monitor. 

p.s. imao sam gtx295, lijepa kartica i dandanas, ali da je bezgrešna - nije. Na vlastitom nvidia garage je izbacila

takve artefakte da sam pomislio evo gotova je. Ispostavilo se da cuda u njenom internom sli nije radila kako spada,

a evo kažem (očito jedini koji je u nekom fizičkom dodiru i sa gtx590 i gtx560ti sli i gtx580 i 580sli) niti

najnovija nije cijepljena od problema rada sa svim cuda jezgrama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma meni je to droppanje u igri bezvezni argument. Najčešće mi se događa drop kada se loada nekakva nova mapa

(okej, ja ne igram sve božje igre na svijetu i ove koje igram, nije često).

Dakle taj drop pri loadanju mape onda zamijeti bench kao slabost kartice, a ja mislim da je ipak do keširanja, pa

bi nekome vjerojatno prvo bilo dobro imati ssd, lijepi veliki monitor a tek na kraju pristojnu izbalansiranu grafiku.

Jer sistem je dobar kao najslabija karika. u mojoj tekici, najslabija karika bi ovdje bio jadan 23" tn monitor. 

p.s. imao sam gtx295, lijepa kartica i dandanas, ali da je bezgrešna - nije. Na vlastitom nvidia garage je izbacila

takve artefakte da sam pomislio evo gotova je. Ispostavilo se da cuda u njenom internom sli nije radila kako spada,

a evo kažem (očito jedini koji je u nekom fizičkom dodiru i sa gtx590 i gtx560ti sli i gtx580 i 580sli) niti

najnovija nije cijepljena od problema rada sa svim cuda jezgrama.

Ti znaš što je drop?:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 23:47 (Zekat).
14 godina

Ako imaš konfu koju 590 može iskoristit i para, zašto ne ?

xf: recod8600
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
BMK kaže...

Crysis2 nece moci igrat na 60fpsa,Metro2033,uglavnom bilo koje punokrvne DX11 igre ce laggat.

Crysis2 sam uzo posto je tek na 50fpsa savrseno fluidan,a Metro2033 ubije sve zivo i mrtvo.

Po meni mu je pametnije ici na SLI GTX 560Ti.

EDIT: Pa onda se ne oca GTX590,uglavnom ni nema smisla kad je prejaka i ovako.

Eto sad si čuo svoj odgovor frajeru (autoru teme), jer jednostavno moraš kupiti najskuplju grafičku samo da bi ti ta jedna bolesno zahtjevna igra išla na max. Ne dao Bog da ju igraš na postavkama ispod maxa, moraš čak i u driverima od grafičke podić anti-aliasing i ostave postavke kvalitete na max.  

Uzmi GTX580, bit će ti dosta za full HD i uštedit ćeš pare, nećeš umrijet zbog jednog Metro-a ako ne potegne na max. Tko uopće kaže da ćeš ti igrat obavezno Metro. A ako želiš maksimalnu kvalitetu, onda ti je ova tema uzaludna jer uzmeš najjaču grafičku i nema dileme zar ne?

LoL username: UnimatriX (EU N&E) HoN username: ArmageddonX
13 godina
neaktivan

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Steta sto nema EVGA kod nas,ovi High Flow bracketi i costum Backplateovi su mi naprosto genijalni.

Pa kako da nitko to ne uvozi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

GTX 590 nemoj nikada uzet.

Ako hoćeš ić na jedan monitor uzmi GTX 580.

Ako hoćeš na više njih odi na HD 6990.

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Ako imaš konfu koju 590 može iskoristit i para, zašto ne ?

Nije isplativa, radije uzme dvije GTX 560ti.

Previše troši.

Previše se grije.

Bučna je.

Velika je vjerojatnost da će crknut :)

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
15 godina
neaktivan

Uzmi GTX 580, nema igre koja nece ic sa tom grafom na 1920x1080 na high i svim tim s*anjima. 

Btw, obavezno uzmi nereferentnu grafu,makar dodaš tih 200-300kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 2:36 (Jabulani).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BMK kaže...

Steta sto nema EVGA kod nas,ovi High Flow bracketi i costum Backplateovi su mi naprosto genijalni.

Pa kako da nitko to ne uvozi?

ima uvoznik, samo sta svake prijestupne uvozi i ima cijene tak da sigurno neces kod njih kupit. Melcomp Varaždin. ali ti zato mogu nabaviti kaj oces za razliku od drugih

14 godina
protjeran

MELCOMP ima EVGA sto je veoma pohvalno za ovo podrucije. Cena kakava je takva je.

Ako ti omoguce garanciju i bas ono sto trazis ja se ne bi bunio da platim 30% vise nego ASUS.

Apsolutno ne bi razmisljao o ceni. 

Mislim da je GTX580 bila oko 520e. Sta u Bgd su sugavci 480-490 na nekim mestima zasto ovo ne bi bilo 50-60e skuplje. 

Inace referentni primerak GTX580 me apsolutno ne bi interesovao dok ne bi imao BACKPLATE. Sa onom zadnjom stranom ne bi lepo izgledao u mom kompu koji ce da vuce na ovakav crni izgled.

http://i.imgur.com/o0ReT.jpg

http://i.imgur.com/2q4rY.jpg

Vidite kako je to cisto i uredno. EVGA je iste boje kao ROG samo meni jos mocnija i slicnija Corsairu. 

E zamislite to a zamislite za iste pare neka crno plava ploca i neko napajanje totalno desete boje i tako.

Jbg neko ima ukusa a neciji je mentalitet drugaciji od naseg i poimanje stvari na nivou plasticnih pistolja na vodu.

Stim sto im je zadnjih 10 godina upala sekira u med da se skoro sve pravi tamo. Pa su sami preuzeli pravljenje 70% stvari i tu lepo pokazali svoj mentalitet.

Dok su Holandija, Amerika, Japan, Nemacka pravili stvari koje i danas posle 20 godina rade kao da su kupljenje juce oni su pravili igracke, male vojnike, avionchice i to treba i danas da rade a ovo da prepuste normalnima.

Kada su provalili da su skoro sami ostali onda je krenuo sex nad nama.

Kinezima ovo nije lepo nego ono drugo. U stvari mozda im je i ovo lepo posto kopiraju. CM-Corsair, ASUS-EVGA.

A znate kolika se steta sprema ASUS-u kada napravim nalog na FB i podbunim sa pricom klince po Americi da im okupiraju zemlju i ako su Amerikanci da kupouju EVGA ili im se sprema Homefront od njihovih para.

Kostace ih neispravni GTX580 kao serija cela. I ne samo ASUS totalni bojkot svega sto je kinez izmislio, CM, GIGABYTE, MSI. Samo su Corsair i EVGA patriote. Pozeljno je kupovati one koji izrabljuju proizvodnjom na istoku a projektovanjem na zapadu.

Poslace mi Trijade. Kostace ih to vise nego komp na institutu Lomonosov u moskvi koji ima ko zna koje Nvidia Tesla grafike ko zna koliko komada i ko zna koliko procesora najnovije generacije.

Sve zbog dva neispravna ASUSa iu lose procene nekog moljca.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 9:07 (Vlada011).
16 godina
odjavljen

je8i me ako sam ja ista skuzio...

OT: 

netko tu govori da 580 ne moze gurat neke igre na max.. ooo, moze, moze itekako

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan

Ma kupi dvije GTX560 za te pare.

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vlada strikes again

Cemetary gates
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neka priceka nove verzije gtx 600+

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne rekao sam vam vec jedanput ja sve sto pricam za ASUS to je za sebe. ASUS necu kupovati jel sebi zelim najbolje. 

Nisam lud da placam najskuplje treceg proizvodjaca ploca po kvalitetu i drugog proizvodjaca grafika na svetu pod uslovom da racunamo kvalitetne serije.

A omase oni pa im bude nekada njihova serija najgori brand koji covek moze da izabere ali najcesce su odmah ispod EVGA i DFI samo mnogo skuplji. 

Vi mozete kupovati ASUS. Pa nisam ni ja odmah pozeleo EVGA I Corsair. Potrebno je bilo vreme da shvatim kakvi su proizvodjaci sa istoka.

Suvise je tesko za lovu da bi ja placao neki brand koji ne postuje krajnjeg kupca pa ga i ne zastiti i ne spakuje lepo proizvod tako da mogu da diraju i probaju i oni koji ne plate.

Drugi nek kupuju sta oni vole. Ja kada sam mislio da je ASUS bolji mene niko nije mogao ubediti da kupim MSI. Sada kada znam neke stvari niko me ne moze ubediti da kupim ni ASUS ni MSI ni GA ni Sapphire.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 13:16 (Vlada011).
15 godina
neaktivan

Dobro da imaš ASUS ploču i Sapphire grafičku, ali ne, ti nećeš ni jednog ni drugog. Vlada, šta ti je ?{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 13:25 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice