Nvidia GTX 560 i 580
- poruka: 761
- |
- čitano: 175.677
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Evo ga konačno i malo opsežniji review novih 580-tki!
Evo ga konačno i malo opsežniji review novih 580-tki!
Ne valja ovaj review ništa
Čak kazu da je Just Cause DX11 igra... A igra podrzava jedino DX10.
Tom, nevjerni Tome....
techPowerUp review:
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_580/1.html
HD 5970 goes down, sorry.
techPowerUp review:
Kako u kojoj igri ali svejedno, ako su točni, rezultati su impresivni!
techPowerUp review:
Djeluje vjerodostojno, bar koliko pratim techpowerup, kakvih 5,6g.
Kako u kojoj igri ali svejedno, ako su točni, rezultati su impresivni!
Vidi koliko jedna košta, a koliko druga (+ ako su blizu po performansama uvijek se ide na single gpu).
Čak kazu da je Just Cause DX11 igra... A igra podrzava jedino DX10.
Tom, nevjerni Tome....
Upravo to su rekli i u review-u HD68*0 karticu u novom BUG-u ak se nevaram.
Baš mi je bilo čudno ovo oko potrošnje GTX580 u furmarku odmah sam pomislio da su stavili "hardwaresku zaštitu" kao i na HD5 seriju od pretjerane potrošnje uzrokovanu furmarkom, a ispada da su to i napravili.
Impresivno, stvarno impresivno. A ono što me je najviše impresioniralo jest potrošnja Avg potrošnja je 190W, a Peak 220W. To su fenomenalni rezultati i ovo pokazuje da Fermi je ipak dobro zamišljen, al prvi puta loše izveden, što zbog Nvidie,što zbog TSMC-ovog problema sa 40nm proizvodnim procesom. Ovo bi mogao biti povratak Nvidie.
Evo i BSN review-a..
Dobili smo obećano, kakvih 15% više od GTX480.
Kartica kao kartica je ok, ali nažalost ništa više. Daleko je to od nVidijnih zlatnih dana i G80.
visoka cijena, performanse, ajd ok
haha koja komedija
In order to stay within the 300 W power limit, ...
al ga opet kemijaju, u Fumarku potrosnja dodje do 304W a onda ju limiter sreze - toliko o optizimiranju potrosnje
Detekcija Furmarka i OCCT-a.. zvuči mi ko driverska implementacija. zar nije bolje rješenje da se sprječi oštećenje kartice kao ona HW implementacija što su ATI-evci implementirali u 58xx seriju? Isto zbog sprječavanja pregaranja kartice.
Ako se prisjetimo 48xx serije, ATI je u driverima imao "profil" za Furmark kojim bi usporio framerate kako bi sprječio pregrijavanje.
sorry ali opravdanje ti je totalno debilno, iskljuciva svrha Fumarka, OCCT-a i slicnih progrmamcica je da cjede grafe do maximale tako da se vidi kako onda hardwer reagira a ne da s njima kao s ostalim softwerom nesto korisno radis ili se zabavljas
da su stavili blokadu na kakav obican softwer(kriza, cod, metro...) jos bi skuzio a ovo je za mene iskljucivo prikrivanje
ovo je kao da kupis pusku koja " kao" hvata 500m ali joj oni tvornicki radi sigurnosti ogranice domet na 50m - debilana
ako si mislio na mene ja sam rekao 300-350$ za HD6970 - a s nasim lihvarima nikad neznas
Dobro si reka dado8 oko 4500 kn kod nas,500 eura +pdv.Bolesna cijena
Dobro si reka dado8 oko 4500 kn kod nas,500 eura +pdv.Bolesna cijena
ma bili bi u neku ruku i glupi da su osinuli manje, past ce cijena kad konkurencija nesto izbaci - dotle nema potrebe da si smanjuju marze
pogle kako samo Intel dere jer u visem segmentu AMD nema s cim da mu konkurira
Ali im onda to neuspjeva sa 5xxx serijom.
Pogledaj malo forume strane, ljudi se masovno žale sa BC2 i njegovim perfomansama u Crossfire konfiguracijama. A sve je radilo do 10.5 drivera, kasnije sve lošije.
Zato je u onom reviewu 5970 sporija od GTX 580. Da je napraviti poštene drivere bila bi brža nešto.
koliko ja vidim na Anandu s Catalystima 10.10d HD6870 u crossu utilizira 100% a HD5870 je i preko 100% - tolko o nevaljalim driverima i sposobnosti da se urede isti
Koji driveri?
Do 10.5 sve radi. Poslje toga ne.
Pogledaj malo sluzbeni forum, masa tema o tome.
Koji driveri?
Do 10.5 sve radi. Poslje toga ne.
Pogledaj malo sluzbeni forum, masa tema o tome.
10.10d
Možda su onda ipak sredili nakon 5 mjeseci.
Pogledaj malo forume strane, ljudi se masovno žale sa BC2 i njegovim perfomansama u Crossfire konfiguracijama. A sve je radilo do 10.5 drivera, kasnije sve lošije.
Zato je u onom reviewu 5970 sporija od GTX 580. Da je napraviti poštene drivere bila bi brža nešto.
to ti ja zovem odlican support.. ako je 5xxx serije EOL.. ocito su i njeni kupci... dobra politika..
Dobili smo obećano, kakvih 15% više od GTX480.
Kartica kao kartica je ok, ali nažalost ništa više. Daleko je to od nVidijnih zlatnih dana i G80.
Niti nedaj boze da ponovno dođu ti Nvidijini dani, a ovako kad se bore za prevlast je meni čisto OK.

koliko ja vidim na Anandu s Catalystima 10.10d HD6870 u crossu utilizira 100% a HD5870 je i preko 100% - tolko o nevaljalim driverima i sposobnosti da se urede isti
S ovim se slažem, iako HD 6xxx serija od početka skalira jako dobro, treba vidit kako skalira i u ostalim igrama, ne treba sudit samo prema jednog igri!?
PŠ: HD 5870 u CF skalira odoka oko 90% ako sam ja dobro pročitao s ovog "tvog grafa", a ne preko 100%, kako si ti napiso!?
PŠŠ: Dado spavaš!?
PŠ: HD 5870 u CF skalira odoka oko 90% ako sam ja dobro pročitao s ovog "tvog grafa", a ne preko 100%, kako si ti napiso!?

da imas pravo, valjda sam kod usporedjivanja zazujo u red ispod
sve u svemu ni 90% nije lose

da imas pravo, valjda sam kod usporedjivanja zazujo u red ispod
sve u svemu ni 90% nije lose
Slažem se, opake brojke!?
nije losa ova 580, brza i sa manjom potrosnjom od 480,
problem je sta godinu dana stara ATi 5970 ju pere i brzinom i manjom potrosnjom
ak to nije EPIC FAIL onda ce definitvno biti za koji tjedan kad se pojave nove Radeonke
u svakom slucaju hura za konkurenciju i spustanje cijena