NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950 zaključana tema

poruka: 357
|
čitano: 87.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 79
MasterOfDisaster kaže...
Leopard_st kaže...

Koliko netocnih informacije, pod jedan HD 6950 opste nije puno jaca od HD 5850, pogotovo jer HD 58xx mnogo bolje skalira sa clockanme nego HD 69xx, HD 5850 ce biti jednaka/brza na 900-1000 MHz bez problema, zohar je imao golden HD 5850, koja je mogla na 1000 MHz za svakodnevnicu.

Dalje, logicno je da nece dobivati performans za HD 5850, to je vec maxirano, ne mogu se performanse stalno dodavati, nisu to kruske.

P.S. Imao sam HD 6950, i simulicijom sam imao HD 5850, jer sam imao HD 5970, pa sam joj iskljucivao jedan chip da vidim sta je u mogucnosti, tako da ne pricam bez pokrica.

Evo, ja sam imao Sapphire HD 6950 2GB, priznajem nisam imao HD 5850, ali evo vidi samo jedan bench tj. komparaciju tih dviju grafa na AnandTech-u i onda mi molim te objasni kako HD 6950 nije jača od HD 5850. Inače ja sam imao Dirt 2 verziju te grafe koja je imala fizički switch za bios od HD 6970, tako da ovo sa clockanjem neću ni komentirati, jer se vjeruj mi i HD 6950 dobrano može clockat. Mislim da sam sve rekao, molim te dokaži mi suprotno.

LP

HD 6900 uzasno skalira sa overclockom zbog VLIW4 dizajna, stavi HD 5870 na 1 GHz i HD 6970 na 1 GHz, veoma ces se iznenaditi, HD 6900 jedino moze da izvuce upper hand u heavy tess poslu, jer ima dva tessalatora za razliku od HD 5800 koja ima samo jedan.

16 godina
Leopard_st kaže...
MasterOfDisaster kaže...
Leopard_st kaže...

Koliko netocnih informacije, pod jedan HD 6950 opste nije puno jaca od HD 5850, pogotovo jer HD 58xx mnogo bolje skalira sa clockanme nego HD 69xx, HD 5850 ce biti jednaka/brza na 900-1000 MHz bez problema, zohar je imao golden HD 5850, koja je mogla na 1000 MHz za svakodnevnicu.

Dalje, logicno je da nece dobivati performans za HD 5850, to je vec maxirano, ne mogu se performanse stalno dodavati, nisu to kruske.

P.S. Imao sam HD 6950, i simulicijom sam imao HD 5850, jer sam imao HD 5970, pa sam joj iskljucivao jedan chip da vidim sta je u mogucnosti, tako da ne pricam bez pokrica.

Evo, ja sam imao Sapphire HD 6950 2GB, priznajem nisam imao HD 5850, ali evo vidi samo jedan bench tj. komparaciju tih dviju grafa na AnandTech-u i onda mi molim te objasni kako HD 6950 nije jača od HD 5850. Inače ja sam imao Dirt 2 verziju te grafe koja je imala fizički switch za bios od HD 6970, tako da ovo sa clockanjem neću ni komentirati, jer se vjeruj mi i HD 6950 dobrano može clockat. Mislim da sam sve rekao, molim te dokaži mi suprotno.

LP

HD 6900 uzasno skalira sa overclockom zbog VLIW4 dizajna, stavi HD 5870 na 1 GHz i HD 6970 na 1 GHz, veoma ces se iznenaditi, HD 6900 jedino moze da izvuce upper hand u heavy tess poslu, jer ima dva tessalatora za razliku od HD 5800 koja ima samo jedan.

Sorry, ali ja sam te pitao da mi objasniš ili dokažež benchom ili bilo čime drugim da su HD 5850 i HD 6950 podjednakih performansi, što si ti rekao. A ovo za clockanje me uopće ne zanima jer da bi mogao dobro clockati moraš imati dobar MBO, RAM i CPU, ovisno o tome dobivat ćeš i rezultate, a ovisit će i sama stabilnost sustava. Mene zanima ono što ti dobiješ u paketu, staviš u komp i radiš, jer budimo realni tako većina radi, a samo mali broj entuzijasta i znalaca clocka svoje komponente.

LP

14 godina

Spomenuli su da je CLOCKANA HD 5850 kao GTX 560 Ti i HD 6950, što je istina ako se gleda kroz spektar igara. Ima međutim igara gdje su nove grafe osjetno brže od onih starije generacije, pa tu i sa clockajnem HD 5850 neuhvati spomenute. Izjava da clockanje grafe ima veze sa RAM-om, pločom i procesorom spada u najgluplje koje sam ikad čuo tako da netreba to posebno komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 22:35 (itomic009).
14 godina
neaktivan
NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950

Molim?

Clockanje GPU-a ima veze sa RAM-om i plocom?

Svasta stvarno, no comment.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 22:34 (Leopard_st).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo nešto samo da zadovolji Žohara.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/26.html

Pa sad usporedi potrošnju.

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Klokanje grafe ima odredjeni utjecaj na maticnu pogotovo radi porasta tdp ako se ozbiljno kloka sa podizanjem napona - a sto se tice rama tu je vise klokanje procrsora poveznica sa time gtafa nema gotovo nista klokana ili nekllkana, inace hd 5850 logicno moze dostic hd 6950 iz jednostavnog razloga jet hd 6950 nije mnogo jaca od hd 5870 a svima je jasno da manji brat uvjek veceg stize kroz klokanje - no u novijim igrama ni klokanjem se nemoze dostic iz razloga jer je 58.. serija losija u teslacijama a novije igre su u tom segmentu sve zahtjevnije

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 4:09 (PR0MATRAC).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Maticna ploca moze imati uticaja na OC grafe  jedino kada se frekve guraju zestoko, a svakako 99% korisnika nema hlađenje dovoljno mocno za to(LN2, dry ice).

Uticaj je cisto elektronski, zato high end ploce imaju molex konektore na sebi da osiguraju stabilnu struju PCI-E slotovima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:30 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Sorry, ali ja sam te pitao da mi objasniš ili dokažež benchom ili bilo čime drugim da su HD 5850 i HD 6950 podjednakih performansi, što si ti rekao. A ovo za clockanje me uopće ne zanima jer da bi mogao dobro clockati moraš imati dobar MBO, RAM i CPU, ovisno o tome dobivat ćeš i rezultate, a ovisit će i sama stabilnost sustava. Mene zanima ono što ti dobiješ u paketu, staviš u komp i radiš, jer budimo realni tako većina radi, a samo mali broj entuzijasta i znalaca clocka svoje komponente.

LP

HD 5850 vs HD 5870 vs HD 6950

Prema ovim benchevima koje sam ja vrtio sa HD 5850 na 950/1200 imam podjednaku ili brzu karticu od HD 6950 i GTX 560TI i brzi sam u svemu od stock HD 5870(kolega HAF je vrtio sa svojom i dao mi linkove sa svojim rezultatima).

Moj model mi je radio za 24/7 na 1000/1200, u svim sam igrama bio nesto brzi od HD 6950 i GTX 560TI osim u benchu tipa heaven jer tu samo heavy tess dolazi do izrazaja a tu je HD 5000 slabija.

S obzirom da clockam sve sto imam i freek sam po pitanju toga lijepo ti ponovo kazem, imao sam sa 12.11 beta 11 driverima i CAP2 perfomance veci od HD 6950 jer sam testirao u jos par igara.

Imas na forumu novu next gen igru Absolution pa neka netko odvrti sa HD 6950 na istim postavkama da vidimo koliko je brza naspram moje, bench je pod mojim temama.

BTW, BF3 MP na Caspu sa X4 i 5850 950/1200 sam imao nesto vise frejmova nego kolega sa GTX 470 SOC OC, dakle poprilican boost.

Usput, na 1000/1200 se radi o skoro 40% overclocku, ogromna brojka.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:47 (zoharbizo).
14 godina
NiramX kaže...

Evo nešto samo da zadovolji Žohara.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/26.html

Pa sad usporedi potrošnju.

AVG, idle i peak consumption HD 7950 bolja, znaci trosi 660TI sitno vise u gejmanju.

Blueray reprodukcija, HD 7950 trosi 2X vise od 660TI te nesto vise u multimonitor sistemima.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 14:57 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan

dobro znam da ovobaš i nije usko vezano za ovu temu ali šta kažete na ovo po toj cijeni po nekim testovima nije puno lošija od 660ti a cijenovno je znatno prihvatljivija?

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
McNEKONTROLIK kaže...

dobro znam da ovobaš i nije usko vezano za ovu temu ali šta kažete na ovo po toj cijeni po nekim testovima nije puno lošija od 660ti a cijenovno je znatno prihvatljivija?

HD 7870 je bolja kupnja od te kartice za te iste novce.

iclock2much
14 godina

HD 5850 vs HD 6950

Hitman Absolution 1080P DX11 Tess ON, ultra detalji AA 2X umjesto 4X.

HD 5850 1000/1200 = HD 6950 stock 

Na 900MHZ je 2 frejma brza HD 6950, toliko o krhkom znanju vaspitanih clockera na ovom forumu.

Svi klapate a neznate sta pricate, treba li jos koji dokaz?

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:06 (zoharbizo).

2 10 hvala 3
14 godina

pa dobro, niš čudno da tako jako clockana 5850 bude u rangu 6950...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ova tema je sad "HD 5850 ZE(Zoharbizo Edition) vs HD 6950 i sve ostalo".  

Moj PC  
12 0 hvala 1
14 godina
sharxtreme kaže...

Ja to nisam zapoceo nego sam samo prokomentirao izjavu kolege.

Ova tema je o HD 7950 i kazem da je bolji izbor HD 7950 po pitanju svega naspram 660TI.

Jedini plus Nvidiu u ovome svemu su driveri na koje se svi vadite.

LP fanboyevi

iclock2much
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
sharxtreme kaže...

Ja to nisam zapoceo nego sam samo prokomentirao izjavu kolege.

Ova tema je o HD 7950 i kazem da je bolji izbor HD 7950 po pitanju svega naspram 660TI.

Jedini plus Nvidiu u ovome svemu su driveri na koje se svi vadite.

LP fanboyevi

Jedini problem je to što ti širiš netočne informacije.

14 godina

Moj problem je sto na ovakve stvari uvijek reagiram i samo gubim vrijeme.

Ti si objektivan, to je uredu, iznio si stav sa kojim se slazem skoro u potpunosti vezano za ovu temu.

Ovaj Shark je jedan obicni fanboy, kupio 680 i nedaj boze da mu sto kazes protiv nje ili Nvidie.

Ako kome mogu i zelim vjerovati onda je to moj razum i iskustvo sa dosadasnjim karticama.

Nazalost nemam ni 600 i 7000 seriju da mogu reci iz prve ruke ali kolege imaju.

Zato recimo vjerujem Senadu najvise jer je imao oba tabora i vise kartica od mene a nije nimalo subjektivan.

I onda dode Shark i pravi se pametan pa se ja tu moram ubaciti.

Bilo bi lijepo kada bi u svakoj ovakvoj temi na pocetku bilo glasanje a komentari pisani samo od strane onih koji posjeduju ili su posjedovali neke od ovih kartica.

I jos jedna stvar, ja sam covjek kojem neke boljke ATI drivera s vremena na vrijeme ne smetaju a nisam ih ni imao.

Mene zanima OC potencijal i perfomanse, one su na strani ATI-a ovu seriju jer vise Nvidia nema najjaci single GPU.

Toliko od mene po ko zna koji put, Nirame bez ljutnje jer te nisam namjeravao uvrijediti, okej si :)

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 18:53 (zoharbizo).

5 5 hvala 2
12 godina
neaktivan

hahahaha, 7950 bolji po pitanju svega! {#}

Moj PC  
2 5 hvala 0
14 godina

Vidi kolega, postoje ljudi kojima se moze vjerovati i mijenjaju HW jer zele sve imati i testirati, on je jedan od takvih.

I nakon svega ne ostaje pristran necemu nego iznese svoje cjelokupno misljenje tocno onako kako jest.

Zato lijepo vjerujem njemu jer ima iskustva vise nego sto ces ti skupiti u 5 zivota, zanima ga to za razliku od tebe.

Ja isto mislim da nisam trebao ovdje komentirati jer nemam tu karticu ali isto tako i ti nisi trebao je nisi imao HD 7900.

iclock2much

1 1 hvala 1
16 godina
moderator

Raspravljajte na pristojan način!

Ako nastavite ovako ide trajni lock na temu.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
7 0 hvala 3
14 godina

Zohar mora shvatit da se grafike ne gleda samo zbog OC potencijala,npr ja osobno nikad ne bih clockao grafiku,dizanje napona i sl me uopće ne zanima.kad uspoređiješ grafike to se radi na stock taktovima a ne uspoređuješ jednu masno overclokanu a drugu na stocku!To neide tako.

AUDIOFIL
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina

Citaj moj potpis.{#}

iclock2much

0 2 hvala 0
14 godina

hehe,znam da si takav i da želiš izvuč zadnji atom iz pojedine komponente,ali malo je takvih,pogotovo u grafikama!Ja osobno ili ću uzet još jednu 660ti ili ako mi se ukaže prilika uzet GTX 680,igrat se s overclokanjem,povišena buka,temperatura,vjek trajanja za 10fps više, nisu moj film,ja sam za konkretna riješenja!

To što ti radiš je hobi,zanimacija,u kojoj guštaš i to je sve,nije mjerilo!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

http://www.anandtech.com/bench/Product/647?vs=550

meni se čini kao da su ove dvije kartice gotovo iste, a kod nas je 660ti jeftinija od 7950 pa eto...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

za non clockere gtx 660 ti

za clockere hd 7950

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I tko ima 1080p se više isplati 660ti a tko ima npr 3 monitora više se isplati 7950

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
volegradele kaže...

hehe,znam da si takav i da želiš izvuč zadnji atom iz pojedine komponente,ali malo je takvih,pogotovo u grafikama!Ja osobno ili ću uzet još jednu 660ti ili ako mi se ukaže prilika uzet GTX 680,igrat se s overclokanjem,povišena buka,temperatura,vjek trajanja za 10fps više, nisu moj film,ja sam za konkretna riješenja!

Vijek trajanja se smanjuje samo ako povisuješ potrošnju i napon. A i bez toga se da postići pristojan rezultat.

14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Kakav vijek trajanja?  

Elektromigracija traje godinama, tj. sam chip na grafickoj moze da traje 10-15 godina bez problema, veci napon ce da otkine 7 godina na primjer, opet ima 6-7 godina da ti traje, a toliko je nitko nece drzati.

Ono sto crkaje na grafickoj je memorije i VRM moduli, ali opet i to moze da traje godina, VRM-ovi se prave da mogu da izdrze po 130-140C.

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Moj problem je sto na ovakve stvari uvijek reagiram i samo gubim vrijeme.

Ti si objektivan, to je uredu, iznio si stav sa kojim se slazem skoro u potpunosti vezano za ovu temu.

Ovaj Shark je jedan obicni fanboy, kupio 680 i nedaj boze da mu sto kazes protiv nje ili Nvidie.

Ako kome mogu i zelim vjerovati onda je to moj razum i iskustvo sa dosadasnjim karticama.

Nazalost nemam ni 600 i 7000 seriju da mogu reci iz prve ruke ali kolege imaju.

Zato recimo vjerujem Senadu najvise jer je imao oba tabora i vise kartica od mene a nije nimalo subjektivan.

I onda dode Shark i pravi se pametan pa se ja tu moram ubaciti.

Bilo bi lijepo kada bi u svakoj ovakvoj temi na pocetku bilo glasanje a komentari pisani samo od strane onih koji posjeduju ili su posjedovali neke od ovih kartica.

I jos jedna stvar, ja sam covjek kojem neke boljke ATI drivera s vremena na vrijeme ne smetaju a nisam ih ni imao.

Mene zanima OC potencijal i perfomanse, one su na strani ATI-a ovu seriju jer vise Nvidia nema najjaci single GPU.

Toliko od mene po ko zna koji put, Nirame bez ljutnje jer te nisam namjeravao uvrijediti, okej si :)

Ti se moraš ubaciti, to je ključna stvar. A nikakve veze s ovom temom nemaš i zbog tvog off topica imamo 1 punu stranicu ničega, 

To šta ti i kako overklokaš HD 5850 stavi u tu temu ili mačku o rep.

Povrh toga preporučaš ljudima ovo ili ono samo na osnovu vlastitog mišljenja, a bez iskustva sa i jednom karticom ili serijom.

Znači na osnovu čistog fanbojizma, a mene zoveš fanbojem, druge maloumnicima, treće shit userima jer im se ruše drajveri, haha, **bote, za upišat se od smijeha.

Da slušam takve kao ti, prije 8 mjeseci bi uzeo HD 7950, a ja lagano dodao 140kn i uzeo GTX 680.

Ja ovo čisto pišem kao public service.

@Leopard

Da se vratim na TXAA, jer neke stvari nisu bile točne.

TXAA je zapravo MSAA sa temporal post proces overpassom. Zahtijeva MSAA podršku. Tako da će ga večina igara/enginea moći implementirati.

4xTXAA troši resurse isto kao i 4xMSAA a daje bolje rezultate od 8xMSAA. Uklanja flickering što nekim ljudima jako smeta i naravno "jaggies". Blura sliku kao i svaki AA i post process AA ovisno o jačini implementacije.

Ni jedan AA nije idealan(ili kombinacije), jedan je dobar za statičnije scene, jedan za dinamičnije, jedan udara na resurse manje, jedan više. Ali imati podršku za tako nešto na GTX 600 seriji može biti samo plus, a nikako nije nebitno niti minus. Pogotovo kad se priča o "future proof" karticama. Na šta sam originalno i replicirao leopardu kad se Zohar morao ubaciti. 

14 godina
neaktivan

Otisli smo mi sa AA odavno, ti mene jos ne rece kakve veze ima CPU sa memorijskom propusnocu na grafickoj, jeli sharx?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 20:35 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice