malo stariji ali iznimno zanimljiv članak za ljubitelje vjecnog polemiziranja
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1137331/a-look-nvidia-gt300-architecture
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1137331/a-look-nvidia-gt300-architecture
vec mi se neda citat kad vidim da nema slika :)
Zaista nepotrebno otvorena tema (u ovom trenutku), pored tema o Radeonu i Fermiju. Prilikom otvaranja teme, odmah ispod polja za unos naslova teme, malim je slovima navedeno "Postoji li već ista ili slična tema na forumu?", pa slijedeći put malo pretraži forum.
Članak je star pola godine (a još prije manje od mjesec dana se spekuliralo o vremenu izlaska Fermija i njegovim specifikacijama), te ga je napisao čovjek sa dvojbenom reputacijom - Charlie Demerjian - koji se "proslavio" napadanjem nVidije (BTW, otpušten je iz Inquirera). Usput, mislim da se o članku govorilo u jednoj od gornjih tema (možda i obje).
O usporedbi performansi nije moguće govoriti, zato što GT300 još nije izašao, a spekulacije o performansama možeš naći u navedenim temama.
Po mom skromnom mišljenju članak je zanimljiv i donekle informativan neovisno o njegovoj "starosti". To sto je lik dobio otkaz(ako je), moze upravo sugerirat ili da je bio u pravu (pa se nekom seficu(sponzoriranom s nvidijine strane) nije svidio), sto mi je i logicnije ili da je bezveze brbljao, sto mi se cini da ipak nije s obzirom na poprilicnu argumentiranost koja se primjecuje u članku.
Nisam fan nijedne strane, ali s obzirom da stalno slusam i citam komentare o tako vaznim stvarima kao "dal je bolja geforsica ili radeonica????", onda sam se potrudio da nadjem clanak koji stvarno potice da se covjek malo zapita, ako ga zanimaju te teme.
Sto se tice otvaranja nove teme, doticna i je otvorena s ciljem da pruzi "zanimljiviji" uvid u tematiku od onog sto se nudi u slicnim temama, ala "ja cu imat 2,71 frame vise na svojoj zvijeri od tebe cobane".
Da sam htio stavit svoj post kao 777 u nizu, u nekoj takvoj temi, onda bi to i sam napravio, bez tvoje genijalne ideje.
Ako si placen da vodis racuna o broju slicnih topica na forumu (radi ustede 100njak Bytea) onda u redu, i primi moju ispriku, al ako nisi slobodno si pucaj u glavu jer si po mom misljenju cisti idiot. Objektivno receno. Jedino sto te moze tjesit da ni sebe trenutno ne smatram nista pametnijim kad sam isao gubit vrijeme da ti odgovorim na tvoj biser.
pa i nije biser, hrx je u pravu, sto ce vrlo vjerojatno potvrdit i neki moderator kad procita temu iz razloga koje je hrx vec naveo, a to je da se o toj temi, pa cak i o tom konkretnom clanku vec raspravljalo u nekim drugim temama
nemam nista protiv tebe, mozda si imao neki drugi naum prilikom otvaranja ove teme, ali ovaj clanak je nesto o cemu se vec raspravljalo
Po mom skromnom mišljenju članak je zanimljiv i donekle informativan neovisno o njegovoj "starosti". To sto je lik dobio otkaz(ako je), moze upravo sugerirat ili da je bio u pravu (pa se nekom seficu(sponzoriranom s nvidijine strane) nije svidio), sto mi je i logicnije ili da je bezveze brbljao, sto mi se cini da ipak nije s obzirom na poprilicnu argumentiranost koja se primjecuje u članku.
(...)
Sto se tice otvaranja nove teme, doticna i je otvorena s ciljem da pruzi "zanimljiviji" uvid u tematiku od onog sto se nudi u slicnim temama, ala "ja cu imat 2,71 frame vise na svojoj zvijeri od tebe cobane".
Da sam htio stavit svoj post kao 777 u nizu, u nekoj takvoj temi, onda bi to i sam napravio, bez tvoje genijalne ideje.
Ako si placen da vodis racuna o broju slicnih topica na forumu (radi ustede 100njak Bytea) onda u redu, i primi moju ispriku, al ako nisi slobodno si pucaj u glavu jer si po mom misljenju cisti idiot. Objektivno receno. Jedino sto te moze tjesit da ni sebe trenutno ne smatram nista pametnijim kad sam isao gubit vrijeme da ti odgovorim na tvoj biser.
Članak ima zericu istine i hrpu FUD-a (kao i većina Demerjianovih članaka). Uz to, Demerjian je poznat po tome što izmišlja i prenapuhuje vijesti, a "proslavio" se člankom u kojem je slučaj Eddiea Davidsona - spammer koji je pobjegao iz zatvora, zatim ubio ženu i trogodišnje dijete, ranio kćer (preživjela je zato što je uspjela pobjeći) i na kraju ubio sebe - nazvao pričom sa sretnim završetkom (happy ending i stuff of happy thoughts), te preporučio ostalim spammerima da slijede Davidsonov primjer. Jedan od komentara na članak možeš pročitati ovdje. Otpušten je vjerojatno zato što je i urednicima (tech-tabloida) Inquirera prekipilo primati kritike na njegove izmišljotine. Čak postoji i blog posvećen provjeravanju činjenica i opovrgavanju netočnosti u Demerjianovim člancima. BTW, osim nVidije, protiv koje izgleda da vodi osobni križarski rat (spekulacije razloga se kreću od toga da je otpušten iz nVidije, preko odbijanja akreditacije za njihove evente, do toga da su ga njihovi zaštitari pretukli), namjerio se i na Microsoft (npr. Win7 je po njemu "Win ME II SP1").
Ne vodim računa o broju sličnih topica, samo sam istaknuo da već postoje teme o GT300 i RV870 (gdje si mogao postati link na članak), u kojima se raspravlja o razlikama i spekulira o performansama, tako da je otvaranje ove teme bilo nepotrebno. Komentar sam dao u najboljoj namjeri, budući da mnoštvo topica o istoj temi vodi do povećanja šuma na forumu.
Objektivno govoreći, kao dipl. ing. elektrotehnike i član Mense, ne bih se nazvao idiotom (Idiot (od grčkog ἰδιώτης, idiōtēs) naziv je (često pogrdan) za osobu niže inteligencije ili obrazovanja (...)). Subjektivno me možeš nazvati idiotom (što si i učinio - pišeš "po mojem mišljenju"), budući da svatko ima pravo na iskazivanje svojeg mišljenja, ali nemoj si onda proturječiti navodeći "objektivno rečeno", budući da nisi upoznat sa mojim kvalifikacijama da bi mogao donijeti objektivni sud. Dodatno, korištenje pogrdnih imena i psovki u raspravi znak je neukusa i nedostatne kulture (pucanje u glavu je toliko neukusno da neću komentirati), pa ti savjetujem da se suzdržiš od pisanja takvih komentara. Raspravljati treba konstruktivno i argumentirano, uvažavajući sugovornike, te treba znati prihvatiti dobronamjernu kritiku (a i na zlobnu ne reagirati eksplozivno). Nadam se da ćeš prihvatiti ove savjete.
hehe, thumbs up hrx
@hrx
Necu te citirat jer bi jos predragocjenih Bytova otislo uzalud :)
Ispricavam se na nepoznavanju lika i djela doticnog autora, te se u potpunosti slazem s onim sto si napisao o "mojoj" nekulturi. Ocigledno, ponekad blaza doza stresa na poslu moze rezultirat nepotrebnom vulgarnoscu. Shame on me, I'm not Spock :/
Ocigledno, sam ja (dipl. ing inf. + potencijalni nositel Mensine titule* :) smetnuo uma da moram u najmanju ruku imat insiderske informacije iz AMDa ili Nvidiae, da bih mogao prezentirat "svoj" clancic koji daje par, ako nista drugo, zanimljivih insinuacija o doticnoj temi, a na ovako svetom mjestu kao sto je Bug forum**.
Iskreno, meni je doticni post -> jedini post ikad koji mi je donekle dao ideju zasto Nvidia konstantno kasni s implementacijom prije DX10/10.1 a sad i DX11.
S druge strane, kako trenutno zavrsavam implementaciju nove funkc. za T-mobile VPN, ne mogu danima raspredat o trivijalnostima, pa cu te stoga zamolit da ukoliko se razumijes i u uzgoj kupina(planiram se od proljeca bacit u business s par grmova) kao u racunala (budemo generalizirali ovu situaciju s karticama), javi mi se na p.p. da mi udjelis neki stvarno koristan savjet.
btw. super mi je ova polemika, jer ju nisam ocekivao, al drago mi je da ima kvalitetnih ljudi koji znaju evaluirat informacije (to bi bio ti, jel). No, moj cilj je postignut jer od cca.280 pregleda barem je 50tak ljudi procitalo to sto sam htio "podijelit".
Moja misija "misli globalno, prezentiraj lokalno" je uspjela. A sad me razapnite, ako treba :)
* mensa online test mi je izbacio score od "oko 150", doduse neznam da li se to odnosi na "staro" ili "novo" bodovanje, no kako god nekako pretpostavljam ("oprostite mi SVI na tome") da bi barem vasu donju granicu presao. Ak hoces screenshot, da se uvjeris, javi mi se na pp pa cu ga probat pronac jer nemam pojma di sam to vise stavio.
** inace imam svaki broj buga od broja 99 i to kupljen bez pretplate :) (+mrezu zadnje 3 godine) pa si nekako dajem za pravo da pridonesem i ja sadrzaju foruma, barem nepotvrđenom insinuacijom
b
hehe, thumbs up hrx
in dein arschloch, vielleicht? :)
hehe, thumbs up hrx
Prostak jedan prosti!
Al smjesno je. xD
Inace, svi ste otisli u debeli offtopic. Uopce se ne raspravlja o temi.
Nije da glumim moderatora al ono...
Ja sam dipl.ghl.wer.tzr.bla.bla.bla. i kazem da je taj clanak totalni fejl.
pa ne bash tamo, vise kao cestitka na pristojnom odgovoru, neki drugi mozda bi nastavili svadju/prepirku, ovo je bio gospodski potez
hehe, thumbs up hrx
Prostak jedan prosti!
Al smjesno je. xD
Inace, svi ste otisli u debeli offtopic. Uopce se ne raspravlja o temi.
Nije da glumim moderatora al ono...
Ich kann nicht erwarten dass rhodin von hrx gefickt wird XD ahahaahhha
pa ne bash tamo, vise kao cestitka na pristojnom odgovoru, neki drugi mozda bi nastavili svadju/prepirku, ovo je bio gospodski potez
Hrx moechte rhodins penis blasen :)
btw. cura mi upravo salje psovke na njemackom pa ih tu navodim ako nekom zatreba :)
Hrx moechte rhodins penis blasen :)
btw. cura mi upravo salje psovke na njemackom pa ih tu navodim ako nekom zatreba :)
I ti si kao diplomirao nesto?
Postovi ti bas i ne "prste" nekom inteligencijom.
Ti bas ciljas na ban, a?
Inteligencija ti je moj Psihacu precijenjen pojam.
Ja ti vise istem da budem mali covjek od naroda te da ne robujem definicijama. A polazim i od toga da doticni moderator ne zna njemacki :) jer znam par momaka iz Buga koji jedva znaju pisat hrvatski, a kamoli citat njemacki :)
Stoga cu ti samo reci jos ovo za kraj .
Psiho246 moechte Moderators penis blasen :))
A ako me izbrisu nakon ovoga pamtite me po dobru DRUGOVI. MNOGO SAM VAS VOLEO!
VIVA LA REVOLUCION COMRADES!
Ja ne kužim zašto su ljudi tako šokirani ovim člankom, ovo što je on napisao je sasvim normalna stvar, zove se crni humor. Kada citam komentare na članak mrak mi pada na oci. Ljudi rade komentare ko da je njima žao što je obitelj tog spemera bila ubijena a to je naravno laž. Ljudi cujeju što se desi, 10min im je žao i/ili su šokirani i onda nastave normalno sa svojim poslom i zaborave na to ko da se nikad nije desilo. Ljudi samo stvaraju iluziju suosjecanja tako da bi izgledali više humano, i to mi se gadi, sami sebe zavaravaju. Ovakvi slucajevi su sasvim normalno stvar a ima i puno gorih, istina je, takva stvari se inace ne pricaju u društvu ali sad da je Demerjian hladnokrvno cudovište ili mentalno poremecen je totalna glupost. Da bi ljudi stvarno imali suosjecanje kao što ovi komentatori pišeju pa onda bi oni svi trebali biti u depresiji jer svaki dan ljudi umireju na strašne nacine, a naravno niko od nas se ne osjeca tako. Smrt je stvar svakodnevnice, ako netko umre koga ne poznajemo onda ništa ne osjecamo (osim ako smo vlastiti svjedoci toga, ali ako cujemo na vijestima ili neko nam isprica onda ne), ali ako netko umre tko nam je drag ili koga dobro poznajemo onda ce nam biti žao (to isto ovisi o osobi). To je nama u prirodu, ako nebi tako bilo onda bi tugovali 24/7.
OK otišli smo offtopic. Nema smisla otvarat temu dok Fermi ne izađe. Možemo mi spekulirati o performansama koliko god želimo ali necemo ih znat dok nemamo karticu. Da li ce Fermi biti bolji od 5870? Ja mislim da hoce, ali po kojoj cijeni je još upitno, i postoji veliki problem, 5970 je izašao, Fermi tek sljedece godine, do tada ce možda izaci i 5890, da li ce Fermi kada izađe biti stvarna konkurencija 5000 seriji je upitno (Nvidia planira izbacit prvo najacu single GPU karticu, onda ce AMD imat veliki izbor 5000 kartica dok Nvidia samo highend). AMD ce prodat dobar broj kartica dok Fermi vidi svijetlo dana (što je dobro jer AMD-u trebaju pare, a što je bolji AMD to je on veca konkurencija Intelu i Nvidiji i to bolje za nas kupce). Vidjet cemo kakva ce biti situacija pocetkom sljedece godine.
Ja ti vise istem da budem mali covjek od naroda te da ne robujem definicijama. A polazim i od toga da doticni moderator ne zna njemacki :) jer znam par momaka iz Buga koji jedva znaju pisat hrvatski, a kamoli citat njemacki :)
Ne, hvala.
:)
Nisam jedan od "onih".
Ne, hvala.
:)
Nisam jedan od "onih".
Znam da nisi, Bugovi forumasi nikad nece prec na "tamnu" stranu. Djabe. Ako se stvori neka 58xx i onda tek mozda :)
@Noctifer
Slazem se s tobom. No, ne mogu se otet dojmu da bi svijet bio ipak ruznije mjesto za zivjet da nema barem malo i tog laznog suosjecanja.
U takvim trenucima vecina ljudi ce ipak ako nista drugo, onda barem manje zeljet da "susjedu crkne krava" ili "da punicu zgazi vlak" tako da u sirem kontekstu i to lazno suosjecanje ipak mozda nije tako lose i generira u konacnici neki tracak dobrote.
Stvarno smo off topic.. pogledacu da li mogu promjenit naziv ove grupe u "Butter(want)fly effect by Demerjian"