Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
zaki kaže...

Ako pratite za vrijeme testa potrosnja ide do 1150W!!!

Tako da svaki Corsair pada!!!!

Inace cini se da se daju u redu klokat.

Potrošnja je čak mislim i ok budući da uz 3 fermija ide i šesterojezgeni proc na 4.4GHz, a i temperature su uredu, najviše što sam vidio  bilo je 81 stupanj što je ok

Mrog
17 godina
odjavljen
mrog 33 kaže...
zaki kaže...

na početku piše 2 x Tagan BZ 1300W

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 15:08 (M4X).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Po ovim cijenama sigurno ne bih kupio (ne znam tko će im u krizi kupovat to uopće).

Za 2700kn (tj. 499$ - za koliko ju mogu nabaviti direktno iz Amerike) GTX480 se ne čini toliko loš odabir, ali opet trenutačno ne opravdava prelazak sa moje trenutne 260-tke koja mi glatko vrti sve najnovije naslove i vrlo solidna je u CUDA-i Neodlučan

Čekati za sada barem do jeseni/zime pa tada vidjeti što se događa na tržištu..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Po ovim cijenama sigurno ne bih kupio (ne znam tko će im u krizi kupovat to uopće).

Za 2700kn (tj. 499$ - za koliko ju mogu nabaviti direktno iz Amerike) GTX480 se ne čini toliko loš odabir, ali opet trenutačno ne opravdava prelazak sa moje trenutne 260-tke koja mi glatko vrti sve najnovije naslove i vrlo solidna je u CUDA-i Neodlučan

Čekati za sada barem do jeseni/zime pa tada vidjeti što se događa na tržištu..

GTX 480 u HR kosta 3800kn.

@ MAX u donje desnom kutu videa ima real time potrosnju konfiguracije.

Inace je jako puno kada 2Xhd5970 i i7 980x rade bez problema sa napajanjem od 1000W.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

phhh koji debilizam pa sa cim oni mogu konkurirat ati-u?? nicim... epic fail... u kcu su totalno...stvarno nisu normalni...   za tu lovu dodas malo pa ides na 5970... i znas kaj imas ....

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
dokly kaže...

phhh koji debilizam pa sa cim oni mogu konkurirat ati-u?? nicim... epic fail... u kcu su totalno...stvarno nisu normalni...   za tu lovu dodas malo pa ides na 5970... i znas kaj imas ....

Ti često mijenjaš mišljenja.

Sjetio sam se ovoga jer si bio jedan od rijetkih koji je bio za nvidiu.

NHF

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849973&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849976&sort=asc&view=flat

15 godina
neaktivan
wyks kaže...
dokly kaže...

NHF

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849973&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849976&sort=asc&view=flat

hahaha

lik sigurno nvidia fanboy ali kad je vidio da bi ispao glup da opet kaže da nvidia rula promijenio je stranu

ipak mu je važniji ponos nego nvidia Cool

17 godina
patch123 kaže...

hahaha

lik sigurno nvidia fanboy ali kad je vidio da bi ispao glup da opet kaže da nvidia rula promijenio je stranu

ipak mu je važniji ponos nego nvidia Cool

Ima tog još na prijašnjim stranicama ovo je prvo što sam našao.

17 godina
neaktivan
zaki kaže...

GTX 480 u HR kosta 3800kn.

Kod nas me niti ne zanima koliko košta jer je definitivno preskupo! 

U Americi je 499$ ( tj. 2700kn - za koliko ja mogu dobiti preko veza i vezica hehe) što mi je još uvijek previše za onoliko koliko bi dobio poboljšanje od onog što trenutačno imam Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

U Americi je 499$ ( tj. 2700kn - za koliko ja mogu dobiti preko veza i vezica hehe) što mi je još uvijek previše za onoliko koliko bi dobio poboljšanje od onog što trenutačno imam Namigiva

ali ako kupuješ već u americi,opet ti se više isplati uzeti 5870 jer je sigurno i tamo dosta jeftinija nego gtx480

16 godina
patch123 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

ali ako kupuješ već u americi,opet ti se više isplati uzeti 5870 jer je sigurno i tamo dosta jeftinija nego gtx480

Prvo što su i sve HD5870 tamo jeftinije, a drugo zaboravi garanciju na karticu iz SAD-a, osim ako opet misliš plaćat poštarinu za eventualne servise, pogotovo što je riječ o GTX480, koliko god se hvale sa njima, svi znamo da je Fermi u njima ustvari defektan chip, tvz škart, ne znaš kakav ćeš dobit i zašto mu je zalockan shadder blok, kartice se zagrijavaju i pregrijavaju i moglo bi biti reklamacija...

Uostalom ko i na svim ostalim karticama, malo malo pa netko ima reklamaciju, isplati li ti se preuzet takav rizik za GTX480 - ne kažem da ju ne bi uspio servisirat, ali koliko bi te to koštalo?

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

I za legalan uvoz još nabaca 23% PDV-a i izađe te sve nekih 3300kn što je opet masu i opet se više isplati(ako stvarno imaš veze) dovest nekog Radeona iz SAD-a, je da nemoš na njima frigat jaja niti se zimi grijat al je zato jeftiniji.

16 godina
wyks kaže...
dokly kaže...

NHF

ma to mu je netko bio hack-ao profil i postao takve gluposti

Belji se

15 godina

odlican tekst rhodin, neznam zasto vi uopce vise komentirate,pa fermi je takav fail da je to nemoguce, uzmes 5870 za 1000kn manje i znas sto imas jbt.

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Fermi je epic fail?

Pa ispunija je skoro sva obecanja. Performanse u igrama jos nisu tu, al driveri ce to popravit 15% (ista stvar je bila sa gt200 serijom).

Previse trosi, previse se grije, al je kalkulacijsko cudoviste. Poligonalne performanse su mu takve da se HD5xxx serija moze sakrit.

To doduse jos nije bitno u igrama, ali ... who cares. 

Za godinu dana kad bude sve vise softwarea koji podrzava Fermija ... di ce mu bit kraj.

I opet smo na istom, za posao Intel-nVidia, za igre AMD-ATi.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Za posao će ljudi kupovat nVidijine proizvode, ali ne bih se složio sa tobom da je u ičemu isplativiji od ATI kartica što se tiče gaminga, ili da bi u bilo kojem slučaju bio bolji izbor. Možda za Physx entuzijaste, ali opet, TWIMTBP program, a s njime i Physx je maltene pao u zaborav u zadnje vrijeme.

Doduše možda nekome treba nova peč u sobi, a htio bi uštedit malo prostora... to bi eto, bilo spajanje ugodnog sa korisnim.

EDIT: svi se vi nadate nekom čudu koje bi novi driveri mogli donijet... opet ponavljam, nvidia od 10 mjeseca danonoćno radi na driverima i načinu kako da ova kartica postane isplativa. A3, silikom iz kojeg su dobiveni svi chipovi za ovaj "release", je izliven u 12. mjesecu, od tada se testiraju što chipovi, što driveri... ako mislite da će doć išta što će u slijedećih 3-4 mjeseca popravit performanse u igrama pripremite se na neugodno razočaranje.... pogotovo uz činjenicu da bi u jesen trebali doći novi ATI proizvodi. Po svemu se trenutno čini da će ATI izdat kompletni SI tj. refresh lineup prije nego nVidia upotpuni seriju i sredi drivere.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 16:55 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Fermi je epic fail?

Pa ispunija je skoro sva obecanja. Performanse u igrama jos nisu tu, al driveri ce to popravit 15% (ista stvar je bila sa gt200 serijom).

Previse trosi, previse se grije, al je kalkulacijsko cudoviste. Poligonalne performanse su mu takve da se HD5xxx serija moze sakrit.

To doduse jos nije bitno u igrama, ali ... who cares. 

Za godinu dana kad bude sve vise softwarea koji podrzava Fermija ... di ce mu bit kraj.

I opet smo na istom, za posao Intel-nVidia, za igre AMD-ATi.

1. Preformanse u igrama su daleko od obečanih....

2.Kalkulacijsko čudovište koje nema što kalkulirati----HEHESmijeh

3.Za godinu dana če Fermi biti loša prošlost....

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

1. Preformanse u igrama su daleko od obečanih....

2.Kalkulacijsko čudovište koje nema što kalkulirati----HEHESmijeh

3.Za godinu dana če Fermi biti loša prošlost....

1. nisu daleko od obečanih (najbolje single-chip performanse na tržištu), ali nisu ni oduševljavajuće Neodlučan

2. nema što kalkulirati?

Da vidimo - financijski proračuni, medicinski proračuni, 3D modeliranje, geodezija, simulacije u kemiji i biologiji, građevinski proračuni, otkrivanje novih materijala, fizikalne kalkulacije, AI softver, simulacijski sustavi, ubrzanje pretraga velikih baza podataka, vizualizacija složenih procesa (specijalizirane firme imaju već dosta softvera baziranog na CUDA-i iz SVIH navedenih podrućja)

3. ne slažem se, samo će biti dorađena arhitektura s kojom će nove generacije Fermija dobivati na kredibilitetu i vjerojatno pomesti konkurenciju - nikada ne podcjenjuj ranjenu zvijer kao što je trenutačno Nvidia Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Fermi info

Dok nVidia napravi to o čemu ti pričaš dado Ati će imati 1 hibridnu seriju (SI) i kompletno novu seriju (NI) i to vjerojatno full lineup. Nvidia će po svemu imat dorađeni Fermi u 28nm koji je trebao konkurirati hd5xxx seriji - dakle nećemu što je ATI-u unazad generaciju i pol

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

1. nisu daleko od obečanih (najbolje single-chip performanse na tržištu), ali nisu ni oduševljavajuće Neodlučan

2. nema što kalkulirati?

Da vidimo - financijski proračuni, medicinski proračuni, 3D modeliranje, geodezija, simulacije u kemiji i biologiji, građevinski proračuni, otkrivanje novih materijala, fizikalne kalkulacije, AI softver, simulacijski sustavi, ubrzanje pretraga velikih baza podataka, vizualizacija složenih procesa (specijalizirane firme imaju već dosta softvera baziranog na CUDA-i iz SVIH navedenih podrućja)

3. ne slažem se, samo će biti dorađena arhitektura s kojom će nove generacije Fermija dobivati na kredibilitetu i vjerojatno pomesti konkurenciju - nikada ne podcjenjuj ranjenu zvijer kao što je trenutačno Nvidia Namigiva

1. Iznad 40% od HD5870...Zar si zaboravio što si pisao?

2.Sve su to profesionalne upotrebe koje ne koriste obični korisnici,več ogromne korporacije,a ja sam govorio isključivo sa korisničke strane.....

3.Čini mi se da je Nvidija najavila da odustaje od Fermi arhitekture i da če izraditi nešto sasvim novo.....

I'll be back
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo samo za primjer

- Adobe CS5 - GPU acceleration, if you have an nVidia card.

- Octane real time renderer - CUDA only. 

- Rayfire 3D MAX plugin - PhysX

- VRay RT - zasad CUDA only

- Badaboom - CUDA only 

A to su samo svari koje me trenutno zanimaju. 

Al da se razumimo, Fermija vjerojatno necu uzimat dok ne napravu shrink-die verziju. 

A opet s druge strane, ko zna, posli lita ga mogu iz US and A dobit.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa 40% je 40%...veća potrošnja...naravno...Belji se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
Nvidia Fermi info

Ako su iole pametni napusti će fermi arhitekturu kompletno.... ili će odvojit proizvodnju profesionalnih i gejmerskih kartica... ali opet to je dosta skup potez jer neće imat kamo sa škartom, ovako ga mogu podvalit pod gejmerske kartice u slućaju faila sa slijedećom generacijom grafa.

Ma mislim da je i njima jasno da bi trebali ponovo razmislit o proizvodnji gigantskih monolitnih chipova. nVidia ima potencijala gazit ATI AMD na svim frontama, što se tiče profi i gejmerskih kartica, kao što smo u ne tako davnoj prošlosti bili i navikli... ali eto, drže se svojeg ko pijan plota i ATI sad zadovoljno trlja rukama. Za ovo što se trenutno u svijetu događa si je nVidia sama kriva. a što je najgore uništila si je i reputaciju među velikim brojem nvidijota i među svojim partnerima. Xfx je maltene izgubila... ako joj se to desi i sa BFG-om mogli bi imat i ozbiljnijih problema od generacije koja je podbacila

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Mislim da ovim videom radim K.O svakom nvidia fanboy-u

HD5970 kosta 300kn vise ima 40% bolje performanse u Crysisu, i makar je Dula GPU grafa trosi 50W manje, manje se grije.....

S tim da je Crysis "ment to bi played" igra. :D

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zaki kaže...

Mislim da ovim videom radim K.O svakom nvidia fanboy-u

HD5970 kosta 300kn vise ima 40% bolje performanse u Crysisu, i makar je Dula GPU grafa trosi 50W manje, manje se grije.....

S tim da je Crysis "ment to bi played" igra. :D

crysis iz nekog razloga ne voli fermi arhitekturu tako da to treba uzeti u obzir

16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Hmmm,opet prepucavanja. Stanje je takvo da sad ATI ubija nVidiu,ali kao i sve druge tvrtke sa gomilom resursa,nVidia će se itekako izvuć i vratiti na svoje staro mjesto. Primjer kako se to radi imate u formuli 1-Ferrari je prošlu sezonu sfušo bolid,da bi sad uložili 20X više novaca od ostalih i vratili se u borbu. Tako će i nVidia.

Malo offtopica: http://www.smz.hr/investvodic/vidija.htm  

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info
Sve se meni čini da HD5970 neće imati konkurenciju sve dok HD6970 ne izađe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zaki kaže...

Ako pratite za vrijeme testa potrosnja ide do 1150W!!!

Tako da svaki Corsair pada!!!!

Inace cini se da se daju u redu klokat.

Gledajuci ovaj video 3way SLI fermi dostize max tepove od 81C sto i nije tako puno za 3way sli na zrak, a po svim recenzijama i tu po forumu da tempovi idu preko 100C(za single gpu) ili su to bila pretjerivanja.

Ali ova potrosnja je bolesna, al valjda za onog ko je vec tolko lud da kupi 3 ovakve grafe mu nije problem izdvojit za jos jedno napajanje :).

Sve u svemu valjda ce sljedecom generacijom popraviti fermi koji mi se cini ko proizvod u beta fazi :).

Edit:

Link kanala od ovog lika sta je napravio ovaj video napravio je dosta usporedba 480 vs 5970-->>

https://www.youtube.com/user/trubritar

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 20:58 (f1lt3r).
17 godina
neaktivan
f1lt3r kaže...

Gledajuci ovaj video 3way SLI fermi dostize max tepove od 81C sto i nije tako puno za 3way sli na zrak, a po svim recenzijama i tu po forumu da tempovi idu preko 100C(za single gpu) ili su to bila pretjerivanja.

da ali kuciste je je otvoreno tj. nema ga lol

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
f1lt3r kaže...

da ali kuciste je je otvoreno tj. nema ga lol

Pa dok su mjerili temp pomocu onih termalnih slika ili kako se to vec zove su isto otvorili jednu stranu kucista pa ti na isto dode, i jos tome ovo je 3way sli mora se vise grijati zato mi je cudno nadam se da ce neko s foruma dobiti karticu pa da vidim stvarno zagrijavanje jer vise nikome ne vjerujem ni ovim trolovima na forumu a ni recenzijama jer na svakoj drucije, jedina stvar koju sam siguran je potrosnja i prevelika cjena, a toplinu i benčove dok neko nabavi tu na forumu pa da vidim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice