Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
domac1986 kaže...

da ali pazi ovo: http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2313649/asus_geforce_gtx_480_470.html kažu Švabe da je asus najavio svoje gtx-ice koje rade 50% brže, sad ja pitam ko tu koga?

Ne 50% brže, nego preko VoltageTweak do 50% veće voltaže... Iako mi je malo O.o al ok, ako tako kažu, živi bili pa vidili...

Every hole is a goal!
16 godina
Bukva kaže...

Ne 50% brže, nego preko VoltageTweak do 50% veće voltaže... Iako mi je malo O.o al ok, ako tako kažu, živi bili pa vidili...

To je onda od koristi samo za one koji se igraju sa tekućim dušikom i eventualno vodom, zračni hladnjaci ovdje neće moći ništa uradit(osim ako arctic cooling nešto smisli ali otom potom o tome)

Ah, kad će više taj vikend da napokon vidimo koliko vrijedi taj fermi...

15 godina
protjeran
Kant kaže...

Pokusaj od pocetka...

da umrem od starosti zavrsavajuci post?Osmijeh

ne bi hvala

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 0:20 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

Nevjerojatno, ako u ovome ima istine, ja ne mogu vjerovat da je na to nVidia spala.... ili da bi netko na ovo pristo:

ČLANAK

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info
3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo moram priznati da je managment nVidie smislio sjajnu packu kako se ne izblamirati.Eto posto nisu u stanju izbacit pristojnu kolicinu fermija sad su postavili uvjet retailerima da ako zele xx broj fermi kartica moraju u paketu narucit i starije kartice za koje je potraznja relativno mala.Koliko je njih spremno ulazit u ovakav poslovni rizik samo da bi dobili u ponudu fermije???Eto sjajno su se dosjetili kako manipulirat u rukavicama!!!Glorious Fail nVidia

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 1:14 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dasHHa kaže...

Evo moram priznati da je managment nVidie smislio sjajnu packu kako se ne izblamirati.Eto posto nisu u stanju izbacit pristojnu kolicinu fermija sad su postavili uvjet retailerima da ako zele xx broj fermi kartica moraju u paketu narucit i starije kartice za koje je potraznja relativno mala.Eto sjajno su se dosjetili kako manipulirat u rukavicama!!!

Obit ce im se to sjajno rijesenje jos u glavu!

Sad ako je zbilja tako, logicno je da ce se retaileri tesko rijesavat slabijih i starijih kartica koje su nekonkurentne AMD-ovim te ce ih bit primorane prodavat po nizoj cijeni - naravno da ce gubitke kompenzirat   s cijenom Fermi karticaCool

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ukratko jedva čekam petak navečer i sve te benchmarke i raview-e..

samo da zadovoljim znatiželju. 

CENZURA Mršti se

uglavnom sve ce se znat u subotu

I'm too old for this shit
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 13:04 (dart_tom).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Pa nVidia je to radila u doba TNT2 kartica, ne znam sto se vi cudite... nije da tjeraju nekoga na nesto... tko nece ne mora kupit i nece onda imati GTX 480 za prodat.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

evo slucajno sam upoznat sa nekim rezovima benćanja koji jos ne smiju bit objavljeni i moj dado mogao bi biti strasno razocaran

Ne, nisam razočaran, ali mi takva kartica još ne treba za moj monitor.

Znam rezultate i znam da na GTX480 najnovije igre tipa Dirt2 u dx11 modu pri MAX postavkama (dkale AA32x na fullHD rezi) leti u preko 70 fps-a, a o Battlefield Bad Company-ju 2 neću ni pričat - milina jedna za oći - nigdje nikakve nazubljenosti pri 32xAA u full HD-u. Jučer sam se čitavu večer igral na jednoj GTX-ici, a igrali smo se i sa SLI-om.

Kako ja imam doma 22" 16:9 monitor, moja reza je 1680x1050, pri čemu već i moja sadašnja grafulja solidno radi na kakvih 16xAA.

Za potpuni efekt meni bi trebao i novi monitor veliki i nova kartica što bi me koštalo ko sv. Petra kajgana sve zajedno Neodlučan

Jedina stvar koja me je zaista impresionirala je fenomenalna teselacija, ali tog još nema puno u igrama.

Jako dobra je i nova Radeonka 5870 sa 6 izlaza (dolazi uskoro na tržište) spojena na 6 monitora u Eyefinity modu na čemu sam piknul WoW daily Heroic Namigiva

Lijepe stvari dolaze, ali uz paprene cijene tako da treba čekati..

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ma, jedina prava istina je ovo:

"...as we march into the battlefield this quarter, keep in mind two things. One, history will bear out what rumor-mongering had merit, and what didn't. And two, if you are a "fanboy" for either ATI or nVidia, you are a complete fucking idiot. These companies don't give a shit about you, and you don't owe them anything. Buy the best card for your dollar, whether it's made by nVidia, ATI, or possibly in the future Intel."

Smijeh

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

"...as we march into the battlefield this quarter, keep in mind two things. One, history will bear out what rumor-mongering had merit, and what didn't. And two, if you are a "fanboy" for either ATI or nVidia, you are a complete fucking idiot. These companies don't give a shit about you, and you don't owe them anything. Buy the best card for your dollar, whether it's made by nVidia, ATI, or possibly in the future Intel."

Smijeh

To kao nisi mogao pronac ovdje u ovoj temi da je vec netko rekao...

15 godina
Dado_ZG78 kaže...

Smijeh

Upravo tako! Zato u mojoj konfi oba tabora rade ono što znaju najbolje Izlanuo se.

17 godina
neaktivan
Batista kaže...

???

To je citat iz linka 3 posta iznad, a citiram ga jer mi se sviđa što piše.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Batista kaže...

???

To je citat iz linka 3 posta iznad, a citiram ga jer mi se sviđa što piše.

Pa velim zato jer je vec x ljudi tako reklo na toj temi...

15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
dart_tom kaže...

evo slucajno sam upoznat sa nekim rezovima benćanja koji jos ne smiju bit objavljeni i moj dado mogao bi biti strasno razocaran

Znam rezultate i znam da na GTX480 najnovije igre tipa Dirt2 u dx11 modu pri MAX postavkama (dkale AA32x na fullHD rezi) leti u preko 70 fps-a, a o Battlefield Bad Company-ju 2 neću ni pričat - milina jedna za oći - nigdje nikakve nazubljenosti pri 32xAA u full HD-u. Jučer sam se čitavu večer igral na jednoj GTX-ici, a igrali smo se i sa SLI-om.

Kako ja imam doma 22" 16:9 monitor, moja reza je 1680x1050, pri čemu već i moja sadašnja grafulja solidno radi na kakvih 16xAA.

Za potpuni efekt meni bi trebao i novi monitor veliki i nova kartica što bi me koštalo ko sv. Petra kajgana sve zajedno Neodlučan

Jedina stvar koja me je zaista impresionirala je fenomenalna teselacija, ali tog još nema puno u igrama.

Jako dobra je i nova Radeonka 5870 sa 6 izlaza (dolazi uskoro na tržište) spojena na 6 monitora u Eyefinity modu na čemu sam piknul WoW daily Heroic Namigiva

Kome normalnome treba vise od 4xAA+supersampling u fullhd rezi ?!?

Sto se tice Dirta2 evo sta u svemu kaze Charlie:

...As it turns out, the numbers were indeed too good to be true. If you run the Dirt2 demo, the GTX470 and GTX480 drop back to DX9 mode, as you can see it in the picture above. Since they are doing far less work, frame rates go up. Running the DX11 code path drop frames by around 25 to 40 percent for the same work. In the game itself, DX11 works just fine on the GTX480, so it is likely that the demo lacked the correct profile for the then unreleased and 6 months out GTX4x0s.

For some odd reason, that point wasn't mentioned in the Nvidia slides SemiAccurate saw. Sources deep inside Santa Clara have told SemiAccurate that this wasn't due to the TWIMTBP budget cuts, it is probably just the old 'Nvidia honesty' coming forward once again. For some reason, the real numbers that compare DX11 to DX11 versions didn't make their press presentations even though the game had been out for months by then. Funny that.

For those unwilling to take such things as hard facts into account in order to protect their egos, we submit the above screenshot of the Dirt2 demo, running on a GTX480. The card is running at the official 1848 MHz (3696MHz effective) memory clock and the shaders are at the stock 1401MHz 'hot clock'.

Please note, in this case 'hot' is more literal than figurative, the GPU here is running at 87C, far hotter than any card that expects to have a realistic life span should be at. Unconfirmed reports from China have the card hitting 98C on furmark. Don't expect these 'puppies' to have a long life, even in dog years.

Svi koji planirate nabavku Fermija slobodno otkazite suradnju gradskoj toplani

Ako se smije znat gdje si se to ti igral s Fermijem? mozda u snovima u pauzi izmedju brojanja ovci i barenja Kim Kardashian?Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 10:59 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

Prvo onaj lik u blogu optužuje Charlie-a za lažne tvrdnje i kao primjer navodi da je Charlie optužio nVidiu za fake karticu na onoj prezentaciji i da je to sr*nje, iako je nVidia i službeno uputila ispriku i priznala da je kartica bila fake.... mislim ko je tu lud, lik sam sebi uskače u riječ i vi mu pjevate hvalospjeve

Ja se slažem da ima donekle pravo kad kaže da Charlie ponekad malo pretjera i da stalno djeluje ko da vodi križarski rat protiv nVidie, ali u čemu je bio u krivu ovih mjeseci? Neda mi se sada vadit citate, ali sta je sve Charlie reko:

-prvo je optužio nvidiu da je fake-ala onu karticu i podastro dokaze - one fotografije gdje se vidi odpiljeni PCB i da ne štimaju konektori - nVidia upučuje ispriku

-spomenuo je yield ispod 2% kad je ispalo iz prvih wafera 7 funkcionalnih chiopva od preko 400 - nVidia potvrdila da je to za A1 bila istina

-kad su se svi uključujuci Dadu sa svojim izvorom bliskim izvoru kleli kako GTX dolazi oko Božića/Nove Godine on je reko u najboljem slučaju Q1 2010. vrlo vjerojatno kraj Ožujka, pošetak Travnja.... to je predvidio u 10./11. mjesecu, guess what

-predvidio je zalockane shaddere i spuštene taktove - guess what

-predvidio je vrlo visok TDP - guess what - doduše predvidio je i manje od 10000 kartica na releasu, šti je ispalo netočno, ali samo zahvaljujući nvidijinoj taktici zaključavanja shadder bloka i na GTX 480 i podvaljivanja takvog chipa u high end - crown of the series karticu i opet se vračamo na zaključane shaddere i spuštene taktove, iako više ne stoji mali broj kartica pri releaso, ako 20tak tisuča kartica pri releasu sa 6-8 mjeseci zakašnjenja možemo zvati puno i uspjehom + TDP je doista nešto niži od onog što je Charlie predvidio, naime on je reko da če bit 280W, pa je nvidia to spustila na 275W - Charlie ima tekst sa naslovom we were wrong about high TDP, nakon toga spušta se na 250W, ali opet, 1 shadder block je zalockan, ne znam što je bolje u ta 2 slučaja - tako okrljaštena kartica više nema veze sa svim onim benchevima u kojima vodi naspram HD5870, ali još uvijek se grije na 90+°C

Dakle pljujte po Charliu koliko hočete, ali gdje je on fulao? I po čemu on to ima izvore koji namjerno podvaljuju nVidiji te on širi laži skupa s njima.... ako išta, čini mi se da je kompletnu famu oko releasa Fermia pratio sa najboljim predviđanjima i večina se pokazalo kompletno točnim i istinitim, ostaje mu tek predviđanje da je GTX480 tek nešto jači od HD5870, iako Dado, koji (makar nisam shvatio dal ti ozbiljno tvdriš da si se jučer igrao sa novim GTXicama u SLI; reko si doduše samo sa GTX-icama u SLI, možda si u stvari mislio na gtx2xx seriju, ali u ovom kontekstu da te se shvati kao da si isprobavo nove), dakle iako Dado ima informacije koje će sve to pokopat i GTX 480 ovako okrljašten če ispast doista bog i batina tržišta i pomest sve pred sobom....

BTW. ona informacija o GTX480 i preko 70 fps-a u DIRT2 je fake, bacala ih je na dx9 iako su radili bench dx11 i od kako su to ispravili nisu dali novije rezultate, što je također objavljeno po portalima... osim jednog gdje se pokazivala dominacija GTX480 nad HD5870 gdje GTX480 vrti pod određenim postavkama 46 fps average u Dirt2, dok HD5870 daje tek 36 fps average, iako u 1920*1200 sa 4AA HD5870 u dx11 u Dirt2 po svim benchevima vrti 48fps average - nVidia na žalost nije dala dovoljno podataka da bi se zaključilo na kojoj platformi su to testirali i pri kojim rezama da su dobili taj rezultat

EDIT: evo dok sam ja ovo pisal preduhitrio me dado8 Cool , barem s onim dijelom oko Dirt2 i dado_zg78 koji insinuira da se igro sa novim Fermi GTXicama, koje btw još nisu ni krenule prema RH, ali eto, on ih ima, ili se to barem dalo zaključit iz onoga što je rekao

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 10:44 (Rhodin).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
dart_tom kaže...

bad company 2 na tvom kompu sa 16aa na toj rezi dobro??????

neznam bas,na mom kompu sam morao na istoj rezi smanjit aa i af na 4* a frend sa gtx260 i sa i7 920 na 4.2gh ni na 4* mu ne ide glatko već ima dropove na ispod 20fps-ova

CENZURA

I'm too old for this shit
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 13:07 (dart_tom).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Dado u maniri najokorjelijeg fanboja kenja od početka ove teme, to je do sada već valjda svima jasno :). Dadko get a life, kupi si biciklu i provozaj se na svježem szraku, a ne neki felerični Fermi Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 10:52 (stef).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Dado u maniri najokorjelijeg fanboja kenja od početka ove teme, to je do sada već valjda svima jasno :). Dadko get a life, kupi si biciklu i provozaj se na svježem szraku, a ne neki felerični Fermi Cool

Štef..  naj se živcirat, se bu bilo vredu.. a ti se provozaj malo na biciklu da smiriš živčeke jer ja imam vrlo aktivan život za svoje godine hvala na pitanju Belji se      

A sad na temu..

Što se tiče Charlija, on je zadrti ATI-jevac i kao takav ne bi smio pisat službene tekstove u kojima govori sve i svašta (nekad i pogodi).

On za svaku novu generaciju od Nvidie sere iste stvari Namigiva

I koliko puta moram ponoviti:   Nisam fanboy nego preferiram određene mogućnosti GPU-ova koje trenutačno ATI jednostavno ne nudi na svojim karticama. Točka.

Za jučer navečer samo ću reči da sam bio kod frenda koji se bavi recenzijama i hardverom pa se ponekad nađemo i malo poigramo sa novotarijama i prije službenih recenzija na netu Cool    

Za vikend ćemo vidjeti recenzije sa svih strana pa onda komentirajte vi 'nevjernici' hehehe..  Izlanuo se

Lijep pozdrav ;)
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
stef kaže...

Štef..  naj se živcirat, se bu bilo vredu.. a ti se provozaj malo na biciklu da smiriš živčeke jer ja imam vrlo aktivan život za svoje godine hvala na pitanju  Belji se       

A sad na temu..

Što se tiče Charlija, on je zadrti ATI-jevac i kao takav ne bi smio pisat službene tekstove u kojima govori sve i svašta (nekad i pogodi).

I koliko puta moram ponoviti:    Nisam fanboy nego preferiram određene mogućnosti GPU-ova koje trenutačno ATI jednostavno ne nudi na svojim karticama. Točka.

Za jučer navečer samo ću reči da sam bio kod frenda koji se bavi recenzijama i hardverom pa se ponekad nađemo i malo poigramo sa novotarijama i prije službenih recenzija na netu Cool   

Za vikend ćemo vidjeti recenzije sa svih strana pa onda komentirajte vi 'nevjernici' hehehe..    Izlanuo se

Nije da ti ne vjerujem nego za koga recenzira taj tvoj frend?Smijeh glas koncila?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 11:24 (dado8).
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
stef kaže...

Štef..  naj se živcirat, se bu bilo vredu.. a ti se provozaj malo na biciklu da smiriš živčeke jer ja imam vrlo aktivan život za svoje godine hvala na pitanju Belji se      

A sad na temu..

I koliko puta moram ponoviti:   Nisam fanboy nego preferiram određene mogućnosti GPU-ova koje trenutačno ATI jednostavno ne nudi na svojim karticama. Točka.

Za vikend ćemo vidjeti recenzije sa svih strana pa onda komentirajte vi 'nevjernici' hehehe..  Izlanuo se

Ovo zvuči kao da ste:

- se zabavljali s novom Fermi karticom

- se vrlo intimno zabavljali

S obzirom da je prva opcija apsolutno nemoguća, preostaje jedino druga.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

evo msi verzija (grda mi je)

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Evo nove slik epotpuno rastavljene kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Citiram svoj MSN razgovor s osobom koja je visoki inženjer u XFX-u:

Naxeem says (11:11):
 kakva je situacija u firmi? jel krenilo sta?
GodOfDiggestibles (11:14):
 U guzvi sam malo jer imademo pressicu izjutra, a jos imam malo uri do tad.
Naxeem says (11:14):
 oce bit sta za nas ovdje?
GodOfDiggestibles (11:14):
 Nece barem sedmicu-dvi dana u evropu nista. Ovdi mirakul ka na feragosto.
Naxeem says (11:14):
 smin ja s ovin vanka?
GodOfDiggestibles (11:15):
 Ma mores bogati. Ni to peskafondo, gren i ja to rec vec nekiman.
Naxeem says (11:15):
 onda cu ja ovo spomenit na bugovom forumu jer jedan prca vratanca s tim kako ima sli vec
GodOfDiggestibles (11:15):
 Oli je reka da se je igra sotin? Ma bulazni dite! Nema jos nista za evropu.
Naxeem says (11:16):
 ok, hvala. vidimo se.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
9 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

a ča sam ja vama rekaCool

ne gine mu surla  Smijeh

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

a dosta su ružne ove fermi grafe,sigurno se puno griju kad imaju tako masivno hlađenje

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Ovo zvuči kao da ste:

- se zabavljali s novom Fermi karticom

- se vrlo intimno zabavljali

S obzirom da je prva opcija apsolutno nemoguća, preostaje jedino druga.

Ova tema je bolja od humora.Belji se

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

evo msi verzija (grda mi je)

zasto, meni se bas dopada, more borg desing

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

evo FERMI-a,izašo je več

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail: