mene samo zanima koliko ce nVidia - fanboyi koji sada uspiju doc do novih GTX-a lupat glavom u zid kad kroz pola godine do 8 mjeseci nVidia uspije izbaciti GTXice kakve su bile originalno planirane, predpostavljam da ce ih inovativno nazvat gtx 475 i gtx 485
Da li si i ti lupao glavom u zid kada je nVidia izbacila GTX275 i GTX285?
Cijelo vrijeme tu nekog vraga pametujes, a imas karticu koja je bila skupa kao vrag, bila sporija od HD4870x2 i puuuuno skuplja od HD4870.
Po cemu si onda ti ista pametniji od bilo koga tko kupi GTX470 i GTX480?
e jesmo pametni, ja sam svoju uzimo kad je bila 2800kn i jos sam dobio na poklon 200kn slusalice uz nju tako da nije mi zao, i to u trenu kad je hd 4870 x2 bila 3300kn, dobro sam ja razmislio sta uzimat u tom trenu, bez brige budi.
doduse kasnije je ispalo da sam se mrc zajebo jer je hardveraj propo pa mi sad garancija vrijedi ko wc papir, ali sta je tu je, dela ko urica
stvar je u tome sto od gtx 480 i gtx 470 do 28nm arhitekture nece proc godinu-dvije vec pola godine do 8 mjeseci, a ako u medjuvremenu srede yield problem u TSMC (iako tesko) izaci ce i verzije sa 512 shaddera i predvidjenim taktovima sto i sama nVidia najavljuje
tako da ova prva serija koja ce se moc kupiti za tjedan dana bi mogla postat potpuni promasaj vrlo skoro
EDIT: sto se tice onih bencheva ne znam na cemu su to testirali, ali kad se usporede 2 bencha koje ste naveli, u ovom nVidijinom "benchmarku" dx11 dirt2 - hd 5870 daje 38/34 fps-a dok gtx 480 daje 47/36, a u onom drugom benchu dirt2 1920*1200 4AA, 16AF hd 5870 daje 49/43 dakle vise nego nVidia tvrdi da je gtx 480 sposoban dat...
kome je za vjerovat? ne zna se, mozda su u nVidiji koristili drugu platformu, mozda je to naprosto fanboy bench, znat ce se za tjedan dana, mene samo zanima sto ce charlie napisat, mozda tom's hardware i guru 3d, ove lijeve stranice su mi tak, vjecito moram provjeravat negdje da li je netko dobio slicne rezultate