Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
Mauro kaže...
Rhodin kaže...

mene samo zanima koliko ce nVidia - fanboyi koji sada uspiju doc do novih GTX-a lupat glavom u zid kad kroz pola godine do 8 mjeseci nVidia uspije izbaciti GTXice kakve su bile originalno planirane, predpostavljam da ce ih inovativno nazvat gtx 475 i gtx 485

Da li si i ti lupao glavom u zid kada je nVidia izbacila GTX275 i GTX285?

Cijelo vrijeme tu nekog vraga pametujes, a imas karticu koja je bila skupa kao vrag, bila sporija od HD4870x2 i puuuuno skuplja od HD4870.

Po cemu si onda ti ista pametniji od bilo koga tko kupi GTX470 i GTX480?

e jesmo pametni, ja sam svoju uzimo kad je bila 2800kn i jos sam dobio na poklon 200kn slusalice uz nju tako da nije mi zao, i to u trenu kad je hd 4870 x2 bila 3300kn, dobro sam ja razmislio sta uzimat u tom trenu, bez brige budi.

doduse kasnije je ispalo da sam se mrc zajebo jer je hardveraj propo pa mi sad garancija vrijedi ko wc papir, ali sta je tu je, dela ko urica

stvar je u tome sto od gtx 480 i gtx 470 do 28nm arhitekture nece proc godinu-dvije vec pola godine do 8 mjeseci, a ako u medjuvremenu srede yield problem u TSMC (iako tesko) izaci ce i verzije sa 512 shaddera i predvidjenim taktovima sto i sama nVidia najavljuje

tako da ova prva serija koja ce se moc kupiti za tjedan dana bi mogla postat potpuni promasaj vrlo skoro

EDIT: sto se tice onih bencheva ne znam na cemu su to testirali, ali kad se usporede 2 bencha koje ste naveli, u ovom nVidijinom "benchmarku" dx11 dirt2 - hd 5870 daje 38/34 fps-a dok gtx 480 daje 47/36, a u onom drugom benchu dirt2 1920*1200 4AA, 16AF hd 5870 daje 49/43 dakle vise nego nVidia tvrdi da je gtx 480 sposoban dat...

kome je za vjerovat? ne zna se, mozda su u nVidiji koristili drugu platformu, mozda je to naprosto fanboy bench, znat ce se za tjedan dana, mene samo zanima sto ce charlie napisat, mozda tom's hardware i guru 3d, ove lijeve stranice su mi tak, vjecito moram provjeravat negdje da li je netko dobio slicne rezultate

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 0:30 (Rhodin).
17 godina
Nvidia Fermi info

još slikica i usporedba dužine :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Morag kaže...

još slikica i usporedba dužine :)

Kakvi god benchevi bili ATI se jos uvijek moze hvaliti da ima vecegCool

Sad za ozbiljno, ne znam za vas ali Fermi mi je gadan, podsjeca me na Borg - GADNO ALI MOCNO, dok s druge strane ATI djeluje snazno ali istvovremeno i profinjeno, sve u svemu nekako me svojom elegancijom podsjeca na Ferrari - Concours d'Elegance  Namigiva

Btw ne mozes samo tako usporedjivat duzine jer radi se o kruskama i jabukama tj single i dual gpu karticama.

Takodjer fali za Fermi pravih slika iz profila tj. polozaja u kojem je ce se ona nalazit kod 99% usera.

We are the Nvidia, resistance is futile - You will be assimilated. We are the Nvidia, resistance is futile - You will be assimilated.
borg technology borg technology
s iskljucenim shieldom s iskljucenim shieldom
dolaze da nas pokore :) dolaze da nas pokore :)
djeluje nekako poznato? :) djeluje nekako poznato? :)
elegancija prije svega elegancija prije svega
mokri san svakog odlikasa mokri san svakog odlikasa
ovo se zove imati ukusa - naravno i para ovo se zove imati ukusa - naravno i para
meni bi bila dosta i ova jedna :) meni bi bila dosta i ova jedna :)
djeluje nekako poznato? :) djeluje nekako poznato? :)
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 7:33 (dado8).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo malo razuvjeravanja o navodnim problemima sa yieldovima Fermi čipova Cool

Dakle ukratko smanjen je broj jezgri kako bi se drastično povečao broj upotrebljivih čipova pri izlasku na tržište.

P.S. radujte se narodi, cijene Radeona 58xx će padati, a GTX470/480 će napokon biti na policama!  Svi profitiraju! Smijeh

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Daj Bože da je ovo sa količinama istina jer bi stvarno onda cijene mogle padat, ali se opet vračam na lupanje glavom o zid... sredit će se onda kroz mjesec dana i počet šibat GTX 480 sa 512 core-a vrlo brzo.

Ajde da je konačno i taj dan došo, sad samo još fale realni benchevi Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Evo malo razuvjeravanja o navodnim problemima sa yieldovima Fermi čipova Cool

Dakle ukratko smanjen je broj jezgri kako bi se drastično povečao broj upotrebljivih čipova pri izlasku na tržište.

P.S. radujte se narodi, cijene Radeona 58xx će padati, a GTX470/480 će napokon biti na policama!  Svi profitiraju!  Smijeh

Evo tebi malo gorke istine sa izvora koji je ipak puno vjerodostojniji od nekakvog kvazi "novinara" kao sto je teo valich.

Da fermi je i dalje zakocen na yieldu ispod 50%, to sta su spremili malo veci broj grafulja (cca 20k) je rezultat jos jedne odgode od nekoliko tjedana i reduciranja broja jezgri u top modelu tj odluke da se u nedostatku boljeg cak i skart pocne uvaljivat u high end model gtx480.

EDIT: Evo i na fudzilli - citaj za dan dva kad prevedu i na Bug-ovim vijestimaSmijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 10:20 (dado8).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Da fermi je i dalje zakocen na yieldu ispod 50%

Da i?

Stvar je u tome što je ATI imao još slabiji yield na početku izdavanja Radeona 58xx pa je ipak u razumnom roku upotpunio liniju GPU-ova.

P.S. primjetio sam da spominješ tog Valicha već par puta, u čemu je problem?

Lijep pozdrav ;)
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

Da i?

Stvar je u tome što je ATI imao još slabiji yield na početku izdavanja Radeona 58xx pa je ipak u razumnom roku upotpunio liniju GPU-ova.

Hmmm, ne znam vise bas tocnu brojku pogotovo ne za prvi prvi dan prodaje Cypressa ali sam siguran da je za prvih nekoliko tjedana ATI dostavio na trziste stotinjak tisuca komada jer je za lansiranje svoje linije skupljao mjesecima prije toga. Takodjer ne manje bitno tada je glavni problem bio TSMC doduse i sada je ATI zbog njega zakocen na yieldu ispod 80% ali svejedno ATI odlicno gura zbog puno manjeg chipa i samim time skarta te se vec naveliko po forumima suska da je probio 3miljona prodanih kartica iz serije hd5xxxx

AH teo, ne znam od kud bi poceo, najjednostavnije otvori na nekom ozbiljnijem forumu topic pod imenom teo valic pa ces vidit feedbackSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 10:42 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa ni jedan ni drugi niste u krivu, yield je loš za nVidiu i dalje, ATI ima odličan yield trenutno, ili barem puno bolji nego pri launchu.

NVidia stoga nema velik broj uporabljivih chipova, pa da spase release odlučili su još malo škarta uključit u finalni proizvod i zato imamo GTX480 sa 25W nižim TDP-om i 32 zalockana shaddera da bi se spasila stvar.

Problem nVidijinog yielda je što ima ispod 50% yield sa chipovima koji imaju 32 i 64 zalockana shaddera (dakle gtx 480 i gtx 470 kartice) i što to u ovih 6 mjeseci nisu uspjeli sredit, a niti će.

Ati je brzo sredio yield od izdavanja i odma je radio na upotpunjavanju serije, nVidia je tek sad izlila prve wafere sa gf108 chipom (dakle najslabiji u seriji) što znači oko ljeta čemo vidjet low-end segment iz nVidie, uskoro planiraju gf104 i gf106, dok se za gf102 još ništa ne zna

objašnjeje ovoga:

"GF108, the smallest GF100 derivative, has finally taped out. In case you are not following the Nvidia derivatives closely, they usually come out with a round number, G80, G200, GF100, then follow it with four shrinks. The shrinks are x2, usually around 90 percent of the speed of the x0 part with a much smaller die, x4, half the x2, x6, one quarter the x2, and an x8."

Meni tak svejedno jer ove prve nVidie definitivno nemam nakraj pameti uzimat, siguran sam da će ih pratit brojni problemi, iza ljeta bi se mogli pojaviti bolji chipovi, 512 core verzije gtx480 i slično, ako će bit pristojne cijene i cost/benefit u odnosu na ATI ne kažem da do Božića ne bih uzeo jednu, oko Božića ću razmislit o tako nečemu... Mene trenutno veseli što bi u ovom slučaju ATI trebao spuštat cijene na neku normalu, do iza ljeta i dosta, moguće se odluče i na raniji launch HD 5890 koji bi taman bio pristojan za mene (1920*1200 iako velim, ako se srede GTX480 do onda vidjet će se sve cijene/performanse, ne velim da im ne bi dao šansu, dapaće - uvijek gledat da se uzme najbolje, jeb*eš dal je crveni ili zeleni tabor)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Pa ni jedan ni drugi niste u krivu...

Krivo, ja sam 100% u pravu a za imenjaka i valicha bas i nisam siguranSmijeh

Btw cijene nece past, barem ne na neku prihvaljivu razinu(tipa hd5850 za 1000-1200kn) i to zbog puno razloga o kojima mi se sada neda, ukratko ceka se hd6xxxx i Bulldozer te Nvidijin i Intelov odgovor na njih

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 10:58 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

pa ni ne moraju past cijene toliko, ja sam zadovoljan sa hd5850 za 1500kn, hd 5870 za 2200kn i hd 5970 za 3300kn, hd5890 oko 2500kn, hd 5950 oko 2900kn i hd 5990 kao car oko 3600kn negdje iza ljeta

akcije za Božić i piknut nešto još po 10-20% popusta u rangu hd5890 ili štogod će nVidia nudit u to vrijeme...

6xxx serija dolazi, ako se ne varam, oko sijećnja/veljače slijedeće godine ponovo sa ogromnim cijenama jer po svemu sudeći nVidia će do onda tek upotpunit ovu seriju, sumnjam da će u tom trenutku izdavat novu, Intel ne bu daleko uznapredovo sa Laughabee projektom pa mi je svejedno za njih, prije 2012 ne očekujem od njih diskretnu grafu, a i to bi im mogo bit prevelik zalogaj, već su se sada opekli

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

E da se nisam prvi tjedan prodaje u nas necko oko kupnje hd5850 za 1400kn sad nakon pola godine kupovina te iste samo 1500kn mozda mi ne bi izgleda tako loseOsmijeh

Da to uradim mislim da bi se ziv pojeo bez obzira koliko grafa dobro tjerala igre na vecem monitoruSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 11:12 (dado8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

u petak oko ponoći Švabe testiraju fermija sa benchmarkom svih vrsta... to će biti ujedno i službeni rezultati

http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2313647/geforce_gtx_480.html

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Nvidia Fermi info

Ma bit će taj dan dosta testova ako izađe grafa.Mislim da će rijetki sa ovog foruma kupit tu grafu,bit će brzo zaboravljena jer nema pozitivni odjek.Petak je dan za metak ali ne može nas iznenadit jer smo sve u ovoj temi prostudirali.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Ma bit će taj dan dosta testova ako izađe grafa.Mislim da će rijetki sa ovog foruma kupit tu grafu,bit će brzo zaboravljena jer nema pozitivni odjek.Petak je dan za metak ali ne može nas iznenadit jer smo sve u ovoj temi prostudirali.

da ali pazi ovo: http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2313649/asus_geforce_gtx_480_470.html kažu Švabe da je asus najavio svoje gtx-ice koje rade 50% brže, sad ja pitam ko tu koga?

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Upravo ja to htjeo postaviti,lol.

A i da bude 50% brža,šta to znači?Da HD5970 pada pred time?Pa kolika će to onda biti cijena?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 16:16 (AdriTheGamer).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
domac1986 kaže...
dery kaže...

da ali pazi ovo: http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2313649/asus_geforce_gtx_480_470.html kažu Švabe da je asus najavio svoje gtx-ice koje rade 50% brže, sad ja pitam ko tu koga?

ma i moja Asusova maticna ima nakalemljeno neko sranje o 100 % rastu performasni uz ASUSov memspeed ili takvu nekakvu glupost - njegovo velicanstvo marketingSmijeh

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ukratko jedva čekam petak navečer i sve te benchmarke i raview-e..

samo da zadovoljim znatiželju. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

pa ja sam mislio da ti vec sve znas od onog svog izvora kojima nas bombardiraš već pola godine????Cool

I'm too old for this shit
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Jbg,dečki-još samo dva dana. Do tada,smirite strasti.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Jbg,dečki-još samo dva dana. Do tada,smirite strasti.

3 jer NDA završava 26 navecer po Americkom vremenu, znaci u subotu ujutro u Europi

17 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
Dado_ZG78 kaže...

pa ja sam mislio da ti vec sve znas od onog svog izvora kojima nas bombardiraš već pola godine????Cool

Touche! Belji se

Ne znam točno cijenu u našim trgovinama i to me najviše zanima, a želim vidjeti i nekoliko različitih review-a s više strana..   čisto da bude objektivno.

Ha ništa, za vikend će bit dosta surfanja i prikupljanja činjenica Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

Da i?

Evo sta o svemu kaze Charlie i ja se u potpunosti s time slazem

No, it seems like Theo can't count. His Cypress launch numbers are off by a factor of five, there were 100K at launch, and more followed, but because of TSMC's process problems, they couldn't keep up with demand, not even close.

Remember, Theo said there was Fermi A1 silicon in Santa Clara last summer, months before it taped out. He even confirmed it with his sources! Likely the same sources that said it was 512bit memory, later scrubbed from his site. And it would launch in Q4, no question there. And it would launch with 512 shaders too.

When are people going to stop listening to him.

"
nVidia G(T)300 already taped out, A1 silicon in Santa Clara
5/16/2009 by: Theo Valich - Get more from this author 

According to our sources, nVidia got the silicon a while ago, meaning that the chip taped out between January and March. The silicon is A1, but neither of our sources wanted to confirm is this the final silicon or will nVidia be forced to tape out A2 silicon to get production-grade yields. We heard that both ATI and nVidia have issues with TSMC's 40nm, and both companies are testing with the alternative company. If 40nm production yields don't satisfy, expect 32nm bulk silicon parts coming out of a certain Foundry with Global intentions sooner than later.
The specifications are identical to the rumored ones - given that now we have multiple sources close to the heart of the company confirming the specifications to us, we now feel comfortable and no longer consider GT300 information to be in the rumor territory."

" RE by: Theo Valich on 5/18/2009

We have a lot of GT300-related information, including pictures. We'll release information when we are certain that our sources are safe.

Our policy is not to release information if it is coming from a single source. We hope that you'll enjoy in our site in months to come.

Ed."

-Charlie

Sve sta ja mislim o valichu(jos iz vremena dok je pisao za VIDI) odlicno je sazeo jedan forumas

Honestly, if Theo said the sun was going to rise in the morning, I'd question the validity of his statement. What's really sad is that it seems as though he truly believes everything he writes. Let's face it, no matter where benchmarks and availability land, Theo is going to call the launch a massive success, the GTX's smoke Cypress in all benchmarks and demand is so huge that nVidia might never be able to keep up without holy intervention.

This guy paints one ugly picture of himself. You'd recognize him as that idiot neighbour who always claims that the moon landings were staged, he gets a new hot chick every night and his car gets over 400 mpg because of that special carburetor he put on. Massive idiot. Massive.Smijeh

16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
dart_tom kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Touche! Belji se

Ne znam točno cijenu u našim trgovinama i to me najviše zanima, a želim vidjeti i nekoliko različitih review-a s više strana..   čisto da bude objektivno.

Ha ništa, za vikend će bit dosta surfanja i prikupljanja činjenica Namigiva

E super, ja cu uglavnom pit i pravit budalu od sebe, pa u pondeiljak povirin sta ste novog saznali.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

E super, ja cu uglavnom pit i pravit budalu od sebe, pa u pondeiljak povirin sta ste novog saznali.

Dobru zabavu, ja sam taj period svog života prešišao prije 3,4 godine Neodlučan

Sad u 30-tima je više laganini.. tjedan me previše zgazi da bi se još dodatno gazil preko vikenda, a onda tu je još i žena i obaveze.. Belji se

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Mad_Badger kaže...

Dobru zabavu, ja sam taj period svog života prešišao prije 3,4 godine Neodlučan

Sad u 30-tima je više laganini.. tjedan me previše zgazi da bi se još dodatno gazil preko vikenda, a onda tu je još i žena i obaveze.. Belji se

A hebiga, ja do 30-te iman jos 5 miseci. Tako da svaki trenutak je dragocjen. Gazi i mene tjedan, zato i iman potrebu kratkospojit mozak.

Al do trenutka kad se prestane razmisljat o Fermiju, jer malom tribaju nove patike, ovo mi je himna

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
dado8 kaže...
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

Da i?

Hmmm, ne znam vise bas tocnu brojku pogotovo ne za prvi prvi dan prodaje Cypressa ali sam siguran da je za prvih nekoliko tjedana ATI dostavio na trziste stotinjak tisuca komada jer je za lansiranje svoje linije skupljao mjesecima prije toga. Takodjer ne manje bitno tada je glavni problem bio TSMC doduse i sada je ATI zbog njega zakocen na yieldu ispod 80% ali svejedno ATI odlicno gura zbog puno manjeg chipa i samim time skarta te se vec naveliko po forumima suska da je probio 3miljona prodanih kartica iz serije hd5xxxx

AH teo, ne znam od kud bi poceo, najjednostavnije otvori na nekom ozbiljnijem forumu topic pod imenom teo valic pa ces vidit feedbackSmijeh

Pokusaj od pocetka...

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Zanima me od prilike,kada bi mogla doći ta nova N-vidijina serija na Hrvatsko tržište i dali bi ati spustio svoje cijene 5xxx serije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Zanima me od prilike,kada bi mogla doći ta nova N-vidijina serija na Hrvatsko tržište i dali bi ati spustio svoje cijene 5xxx serije

Pa sredinom travnja sigurno, možda i malo prije..   Radeoni bi mogli malo pojeftiniti, no opet je pitanje koji sve modeli (vjerojatno samo high end).

Lijep pozdrav ;)
15 godina
protjeran
AdriTheGamer kaže...

Upravo ja to htjeo postaviti,lol.

A i da bude 50% brža,šta to znači?Da HD5970 pada pred time?Pa kolika će to onda biti cijena?

To ti na kraju ispadne nešto tipa ovog:

3 monitora full HD rezolucija, svi na AA i AF efektima na Crysis-u.

Obična nVidija: 16 FPs-a, Asusova nVidija: 24 FPs-a.

Ukupno 50% brže. Big deal...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice