Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
PsychoticBaklava kaže...

lol blago trzistu sa vama Smijeh

LOL.HEHE dok je mene LINKS neče propasti.Smijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ja se zadnjih tjedana nešto brusim na kupnju ili novog harda (pune mi se trenutni diskovi brzo, a serija i filmova sve više Belji se) ili nove grafulje (mada mi realno nije potrebna jer mi sve radi i više nego glatko).

Jednostavno sam primjetio da kad po 4,5 mjeseci ništa ne kupim od hardveraja imam apstinencijsku krizu Izlanuo se

Natrag na temu - Nvidia izdala novu verziju CUDA-e (3.0) i popratila ju podrškom za dosta programskih jezika direktno na nadolazećim Fermi čipovima (C,C++,Fortran,Python,Java...). Također je implementirano debugiranje direktno na GPU-u (unutar pripadajućeg DK-a) i poboljšani error handling, te podrška za prošireni openCL.

Tko želi pročitati više..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Jednostavno sam primjetio da kad po 4,5 mjeseci ništa ne kupim od hardveraja imam apstinencijsku krizu Izlanuo se

Znam kako ti jeNamigiva

Možda mi čak prdne da uzmem GTX480.Neznam vidit ču kakve če rezultate imat,a naravno i cijenuSmijeh.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 14:11 (microman).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

I ja pomalo razmisljam da se pocastim jednim GTX480 (ako bude imala zaista dobre performanse) mada mi realno uopce ne treba.

Nisam se vec dugo, dugo pocastio finim komadom hardvera, pa ono... Osmijeh

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ja mislim da će GTX 480 bit kvalitetna kartica, osim toga više volim single GPU nego multi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

po cemu ce bit kvalitetna graficka? to si zakljucio jer ima chip koji je nefunkcionalan, pun dizajnerskih propusta, zalockanih shaddera, pregrijava se ili imas neki 10ti razlog?

bit ce funkcionalna u najboljem slucaju

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

po cemu ce bit kvalitetna graficka? to si zakljucio jer ima chip koji je nefunkcionalan, pun dizajnerskih propusta, zalockanih shaddera, pregrijava se ili imas neki 10ti razlog?

Ali to nije sve!

Bit će i skupa! Belji se

3D Designer
16 godina
Minoza kaže...
Rhodin kaže...

Ali to nije sve!

Bit će i skupa! Belji se

I to gadno skupa.

nVidia ce opet napraviti vrlo jaku karticu ali cijenom neisplativu.

ATi je ove godine nadmetnuo se kao puno bolji izbor.

Tesko da ce nVidia uspjeti cijenom odgovoriti ATi-ju.

Keep this topic alive!
16 godina
Nvidia Fermi info

Evo TDP

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Nvidia Fermi info

a i to sto ce biti vrlo jaka, po svemu sto se da iscitat iz trenutno dostupnih informacija bit ce tek nesto jaca od ati parnjaka, pod tek nesto se prica o 5-10% boljih performansi i to je bilo prije najnovijih ATI drivera koji su podugli performanse u vecini igara za 58xx seriju za 3-15% (netko je otvborio temu o konkretnom boostu performansi, iscitajte tamo) s time da se ati da dosta clockat i bit ce ipak jeftiniji od nVidijinih grafa, ne kazem da se nVidia uopce nece moc klokat, ali nekako se namece samo po sebi da ce bilo kakav OC biti vrlo upitan, cak i sa aftermarket coolerima zbog svih problema sa chipom...

nadalje ovo sto izdaju trenutno dolazi u jaaaako limitiranoj seriji, u zbroju za cijeli svijet govorimo o 5-8 tisuca kartica, ne zna se konkretna brojka, niti ce se znat.... ikad.... ali definitivno je manje od 10 000

nVidijin PR ce od ovoga napravit senzaciju, jer naravno, vecina ih je vec sad razgrabljena, a nisu se jos ni pojavile na policama, ali realno stanje je katastrofa, bilo bi katastrofa i da su se pojavile u velikoj kolicini, ovako s obzirom na performanse i kolicinu (iako dajmo im priliku, jos nisu ni na policama, mozda nas iznenade performansama) stanje je tuzno...

s time da od ovog releasa, koji je samo privremeno rjesenje da bas nVidia ne prizna da je u potpunosti potucena, do slijedeceg releasa kada bi se trebalo konacno kolicinski pojavit puno kartica, pitaj vidovitog Milana koliko ce proc...

neko realno rjesenje bila bi 32 ili 28nm struktura, medjutim 32 ih ne zanima, preskace se ko i kod ATIa, 28 tek krajem godine

spominju neki low end, tek sada prvi waferi dolaze, dok se kartice upogone vec cemo vidjet ljeto

o x2 karticama da ne pricam, sa gf100 chipovima su nemoguce, drugih nema niti ce ih biti skoro.... mozda gf100+gf108 za ljeto (nesto kao kombo kartica sa dodatnim GPU za physx i teselaciju ili nesto)... tko zna, a opet kakav bi tome bio TDP i kako to hladit... samo nVidia zna

blizi se release i svi se opet napalili... sto god da bude nVidia ce proglasit nevjerojatan uspjeh, svi znamo da ce kartice planut isti tren

ja iskreno se ne bih nadao vidjet ih kod nas skoro... ili uopce, ako i da bit ce 2-3 po ducanu, nema ih za SAD dovoljno, o ostatku svijeta da ne pricamo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dery kaže...

Evo TDP

da li će onda gtx 470  stvarno konkurirat radeonu 5870?

16 godina
Nvidia Fermi info

imate vec neki dan objavljenu vijest o TDP-u i svemu OVDJE

bilo je prije 2 stranice vec objavljeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
dery kaže...

Evo TDP

da li će onda gtx 470  stvarno konkurirat radeonu 5870?

A po čemu to?

Navodno bi trebala biti između 5850/5870 po performansama.

3D Designer
17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

imate vec neki dan objavljenu vijest o TDP-u i svemu OVDJE

bilo je prije 2 stranice vec objavljeno

aha,ja sretan ako će tako bit 

58** serija neće bit potučena a briga me ako i gtx 470 bude 5-10% brži

sa novim serijama koje će valjda bit iduće godine,vjerojatno će opet dominirat amd radeon

16 godina
Nvidia Fermi info

ma 58xx serija ce bit potucena za sada, vrolo vjerojatno, od strane gtx 480, ali tu je jos 59xx serija

ja se nadam da ati sa ovim releasom spusta cijene, iako, realno, nema potrebe...

ovo izdanje nVidia kartica ce bit ko ljetna oluja, doci ce, bit glasna kratko vrijeme i brzo ce proc - nVidia se jedva spremila za ovaj release, nece biti kontinuiranog priljeva novih kartica jos neko vrijeme, dok se to ne desi ATI je miran

s time da ATI, kao sto smo vec pricali, ima mjesta barem za 20% spustit cijene kartica, nVidia sa ovim cijenama gubi ili ne ostvaruje zaradu, nema sta spustat

uskoro se spremaju 5890, 5950 i 5990, barem su najavljene bile vec odavno, iako nema jos sluzbenih datuma, mozda je procjena u ATI-u da jos nisu potrebne, ko zna

mene samo zanima koliko ce nVidia - fanboyi koji sada uspiju doc do novih GTX-a lupat glavom u zid kad kroz pola godine do 8 mjeseci nVidia uspije izbaciti GTXice kakve su bile originalno planirane, predpostavljam da ce ih inovativno nazvat gtx 475 i gtx 485

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

a i to sto ce biti vrlo jaka, po svemu sto se da iscitat iz trenutno dostupnih informacija bit ce tek nesto jaca od ati parnjaka, pod tek nesto se prica o 5-10% boljih performansi i to je bilo prije najnovijih ATI drivera koji su podugli performanse u vecini igara za 58xx seriju za 3-15% (netko je otvborio temu o konkretnom boostu performansi, iscitajte tamo) s time da se ati da dosta clockat i bit ce ipak jeftiniji od nVidijinih grafa, ne kazem da se nVidia uopce nece moc klokat, ali nekako se namece samo po sebi da ce bilo kakav OC biti vrlo upitan, cak i sa aftermarket coolerima zbog svih problema sa chipom...

o x2 karticama da ne pricam, sa gf100 chipovima su nemoguce, drugih nema niti ce ih biti skoro.... mozda gf100+gf108 za ljeto (nesto kao kombo kartica sa dodatnim GPU za physx i teselaciju ili nesto)... tko zna, a opet kakav bi tome bio TDP i kako to hladit... samo nVidia zna

blizi se release i svi se opet napalili... sto god da bude nVidia ce proglasit nevjerojatan uspjeh, svi znamo da ce kartice planut isti tren

ja iskreno se ne bih nadao vidjet ih kod nas skoro... ili uopce, ako i da bit ce 2-3 po ducanu, nema ih za SAD dovoljno, o ostatku svijeta da ne pricamo

Opče je poznato da su GTX470 i GTX480 ogromni čipovi sa ogromnom potrošnjom i ogromnim zagrijavanjem.Ali mene osobno nikad nije bilo briga koliko se ona grije ili troši.Te grafe spadaju pod High segment tržište i onaj tko če ih kupiti imat če para i za jače napajanje(ako več sad nema) i veče kućište(ako več sad nema) koje če biti dovoljno veliko i prozračno za tu grafu.Ovih 5 do 10% proformansi se mora uzeti sa šakom soli pošto je opče poznato da nvidija plača developerima da dodatno optimiziraju(SABOTIRAJU) TWNIMTBP igre što bi u globalu se moglo pokazati da če preformanse(Na lopovski način) biti još veče.Također Nvidia nemora x2 garfu radit od GTX470 ili GTX480 več može dodatno skresati taj čip(da troši manje struje) i tako ta dva skresana čipa sklopit u sendvić.

16 godina
Nvidia Fermi info

pa nitko ni ne misli da ce ih radit od ovih chipova... mislim bili bi ludi, jedva TDP ispod 300W drze u single GPU izdanju

problem im je vrijeme.... ljudi pametno kazu da je Fermi revolucionarni chip koji je nazalost izaso godinu dana prerano u krivoj arhitekturi... yeah right, moze se to i drugacije zvat, samo totalni promasaj malo ruzno zvuci

dokopat ce se oni 28nm arhitekture i izlit Fermi u njoj, to je gotovo sigurno, i tada mogu planirat x2 kartice

trneutno ih mogu samo sanjat sa nekim derivatima... jedini takav na kojem se radi je gf108 koji im je najnizi segment, sumnjam da ce od njega ista osim low-enda radit (i to se racuna tek za ljeto)... mozda da krenu sa gf102 ili 104 pokusavat, ali oni su tek u planu, s time da kazu da ce proizvodnja chipova gf104 i gf106 poceti uskoro, optimisticno prije ljetnih praznika bi se mogle pojavit i te kartice

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

mene samo zanima koliko ce nVidia - fanboyi koji sada uspiju doc do novih GTX-a lupat glavom u zid kad kroz pola godine do 8 mjeseci nVidia uspije izbaciti GTXice kakve su bile originalno planirane, predpostavljam da ce ih inovativno nazvat gtx 475 i gtx 485

Da li si i ti lupao glavom u zid kada je nVidia izbacila GTX275 i GTX285?

Cijelo vrijeme tu nekog vraga pametujes, a imas karticu koja je bila skupa kao vrag, bila sporija od HD4870x2 i puuuuno skuplja od HD4870.

Po cemu si onda ti ista pametniji od bilo koga tko kupi GTX470 i GTX480?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 18:32 (Mauro).
17 godina
naxeem kaže...
patch123 kaže...
naxeem kaže...

Zašto ne 2x 5970? Cool

zašto ne 2x5970 4GB kad izađe

Zašto ne? :)

24GB memorije, novi 6-jezgreni i7 980XE i 2x 5970? :)

I 2 2TB Caviar Black diska + 6 Intel 160GB SSD-a u RAID0.

A zašt ne comp sa enterprise-a i holodek?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 19:03 (Hyperion).
16 godina
protjeran

debugiranje direktno na GPU-u ?

pa jesi ti ikad pisao kakav software, kakvo crno debugiranje direktno na GPU ?

a sta se ostalog tice to je cisti marketinski trik, to i Nvidia i ATI imaju vec godinama,

popratni software za pisanje igara i aplikacija,

uglavnom se instalira na racunalo u mrezi i prati se rad svakog segmenta graficke,

opterecenje memorije, i svih pojedinih jedinica graficke u cilju optimizacije koda.

evo ti primjera za ATI, cudilo bi me da Nvidia to tek sad ima

GPU ShaderAnalyzer, RenderMonkey™ Toolsuite, Stream KernelAnalyzer...

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

nvidia je trebala potuć doslovce amd(ne za par postotaka),jer vremenski zaostaje više od 6 mjeseci-šta su radili? šta im fali? novaca vjerojatno ne, ali znanja očito da

ovaj gtx 470 i 480 su napravljeni "na brzinu" samo da bi bili za par % brži od amd-a i da se mogu s tim hvalit te još plaćat proizvođačima za optimizaciju ili bolje reć sabotažu

i slažem se kako je netko rekao kako će fanboy-i nvidie za pola godine ili više lupat glavom u zid jer će ih vjerojatno nvidia prevarit sa svojim marketingom

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

i slažem se kako je netko rekao kako će fanboy-i nvidie za pola godine ili više lupat glavom u zid jer će ih vjerojatno nvidia prevarit sa svojim marketingom

Ne kužim zašto bi nettko tko kupi jednu od tih grafulja lupao glavom o zid?

Pa tu grafu neče kupit netko kome je 3000kn mjesečno primanje.Kad kupiš takvu grafu jedino možeš požalit ak u međuvremenu zbog toga bankrotiraš,ali što se preformansa tiče tu nema žaljenja jer takve grafe(High segment) žderu sve igre na max postavkama.

16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Glavno neka se Fermi pojavi da fino padnu cijene 5xxx serije,i to za nekih 12-20 %. Hoće li Fermi biti smeće ili neće,boli me đon!!! Glavno da se već jednom pojavi na prokletom tržištu,ili barem u cijenicima.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Nemam komentara na ovo, stvarno.

16 godina
Nvidia Fermi info

Evo nekih friskih benchmarka.

Koliko su tocni vidjet cemo za 4-5 dana:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=23032

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
abraham kaže...

debugiranje direktno na GPU-u ?

pa jesi ti ikad pisao kakav software, kakvo crno debugiranje direktno na GPU ?

Nezgodno sam se izrazio. Direktno unutar SDK-a a podržano od strane GPU-a kroz error handling i reporting.

Do sada su se morali koristiti raznorazni 'okolni putevi' preko kompajlera do opskurnih plug-inova za SDK-ove egzotičnih jezika tipa Cg ili openGL kako bi se rješio debugging za GPU kod, a od sada čitava stvar radi iz jednog SDK-a kao recimo Visual Studia 2010 koji podržava rad u CUDA-i i ostalim jezicima direktno podržanim na Fermiju.

Debugging unutar Visual Studia je vrlo solidan i kako se čitav proces debugiranja odvija korak po korak na samom GPU-u (dakle ne emulira se proces na CPU-u kao ranije), dobiva se na performansama i efikasnosti otklanjanja grešaka unutar višenitnog GPU koda kao nikad do sada.

Abraham, ti izgleda nikako da prihvatiš činjenicu da se GPUovi sve više približavaju pa i nadilaze mogućnosti standardnih CPU-ova i to u skoro svim segmentima modernog računarstva.

Budućnost je neki Fermi-like chip koji će biti multifunkcionalan - služit za sve vrste izračuna i raspodjeljivat posao unutar sebe prema količini opterećenja.

Trenutačno Nvidia vodi u GPGPU rješenjima i aplikacijama (Cg,CUDA, openCL) mada ATI ima dx11 čip, a prema vijestima o Nvidijinom ulaganju u razvoj softvera još će neko vrijeme tako i ostati.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
ovako na prvu bi rekao da su fake, moguce da su rezultati gtx480 tu negdje, ali mislim da su rezultati hd5870 umanjeni..
Nobody expects the Spanish inquisition!
17 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...
 ali mislim da su rezultati hd5870 umanjeni..

Barem je 5870 već duže vrijeme na tržištu pa se sve zna. Teško da bi te rezultate dirali sada Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran

pa lako je provjeriti, no vecina jednostavno ne gleda..sad ili sam ja pospan ili http://www.pcgameshardware.com/aid,700050/Dirt-2-benchmarks-DX-9-vs-DX-11-Update-Radeon-HD-5970-results/Practice/

u tom testu sa fermijem ne pise rezolucija doduse, no eto

Nobody expects the Spanish inquisition!
16 godina
protjeran

ja da ne prihvatim cinjenicu da se GPU-ovi sve vise priblizavaju CPU-u,

prije vise godina sam napravio svoj prvi OpenGL engine,

te sam pokusavao napraviti Ray Tracing na GPU-u

takodjer sam koristio alate za nadzor izvrsenja koda na GPU-u na prilicno niskom hardware levelu,

ja sve to prihvacam, ali ti ocito ne poznajes tehnologiju i razliku DX i RT-a,

obadvije tehnologije su do bola zahtjevne i nitko nece raditi kompromisne kartice da postigne jedno i drugo,

kad ce se RT vrtiti prihvatljivom brzinom na CPU ili GPU svejedno, DX ce se ugasiti sam od sebe

jer je puno lakse pisati RT kod od hrpe smeca u DX

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice