Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
BORN kaže...

Meni nije jasno od kud izvlačite informacije da je grafa jedva bolja?? Koliko ja znam još nema nekih službenih rezultata a bez njih se može samo nagađati kakva je grafa.Viče U ovoj temi očito ima ljudi koji su radili na razvoju GT100Neodlučan

Pa imaš Nvidijin video u kojem se lijepo vidi da je Fermi jedino u teselaciji bolji, a bez nje na istom levelu kao i 5870. Naravno to ne znaci da ce rezultat biti isti u svakoj igri, ali daje nam do znanja da bi to tako moglo biti. A i postoji par izvora izvan Nvidije koje su dali rezultate drugih testova u kojima se isto vidi da Fermi baš i nije bolji od 5870.

17 godina
Nvidia Fermi info

Nvidia očito neće preuzeti vodeće mjesto ovoga puta, pogotovo ako se uzme u obzir da ati ima HD5970, a nvidia ima mrcinu od čipa koji ima jako velik TDP pa šanse da naprave dual gpu karticu su nikakve jer je TDP oko 300W , 2x300W = 600W (TOO BIG). Kresanjem čipa mogu samo izgubit na performansama,a cilj je da budu prvi pa to nedolazi u obzir.

Bit će ovo zanimljiva godina.

Don't underestimate the green side!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ova Nv generacija će ispasti tek nešto sitno jača od konkurencije pa im cjenovno neće moći konkurirati.

Nvidia će sjesti za 'crtaći stol' i pošteno zasukati rukave te će otkloniti sve slabosti novog dizajna i nadodati još neke boostere pa će iduća generacija biti boom kao što je to bila 6800-tka nakon neuspjele FX serije.

Loša serija na novoj arhitekturi nije potpuni promašaj, tu se stvaraju solidni temelji za vodstvo u idućim godinama (tj. serijama grafulja) Namigiva

P.S. ali da su zadnjih par mjeseci ukakili stvar - jesu! Viče

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Čuj ATI ima isto relativno novu arhitekturu, a za nVidiu mislim da če napustit ovu arhitekturu jer je to GPGPU arhitektura u GTX seriji i ne pije vodu, očigledno, i to se pokazalo u prvom pokušaju

ATI je testirao 40nm proces sa predhodnom arhitekturom, nVidia nije i zato im se desilo ovo što im se desilo, kratko i jasno....

nVidia zato ima relativni fail u ovoj seriji, a ATI je na vrijeme potkreso chip i zato u ovom trenu imaju 2 miliona prodanih kartica dok nVidia još sanja neki release

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ATI je testirao 40nm proces sa predhodnom arhitekturom, nVidia nije i zato im se desilo ovo što im se desilo, kratko i jasno....

Nvidia je isto testirala ali na relativno malom cipu i to je bio OEM proizvod tako da se radilo u maloj kolicini, dok je 4770 bio veci cip i na taj nacin su bolje mogli vidjet probleme za razliku od malog cipa koji je Nvidia imala.

16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ova Nv generacija će ispasti tek nešto sitno jača od konkurencije pa im cjenovno neće moći konkurirati.

Nvidia će sjesti za 'crtaći stol' i pošteno zasukati rukave te će otkloniti sve slabosti novog dizajna i nadodati još neke boostere pa će iduća generacija biti boom kao što je to bila 6800-tka nakon neuspjele FX serije.

Loša serija na novoj arhitekturi nije potpuni promašaj, tu se stvaraju solidni temelji za vodstvo u idućim godinama (tj. serijama grafulja) Namigiva

Ovim tempom dok Nvidia izda novi GTX5xx , ATI ce vec izdat HD7xxx kartice

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Ovim tempom dok Nvidia izda novi GTX5xx , ATI ce vec izdat HD7xxx kartice

Ne baš. Nvidia je kasnila radi problema sa 40nm procesom (isto kao i ATI, ali je ATI kasnio samo 1 mjesec), ako nece imati problema sa 32/28nm onda bi nove kartice od ATIa i Nvidije trebale izaci u otprilike istom vremenskom periodu.

16 godina
Noctifer kaže...
Rhodin kaže...

Nvidia je isto testirala ali na relativno malom cipu i to je bio OEM proizvod tako da se radilo u maloj kolicini, dok je 4770 bio veci cip i na taj nacin su bolje mogli vidjet probleme za razliku od malog cipa koji je Nvidia imala.

što ti dođe ko da nisu ni testirali....

j*bo testiranje sa 150mm^2 chipom kad planiras napravit 550mm^2 chip

i to u takvoj seriji koju jedva da je vrijedno spomenut.... slabi, mali chip sa slabom potrosnjom

ATI je napravio pošteni test iz kojeg su odma vidli na čemu su, nisu se pretjerano zavaravali, sjeli su nazad za računala i isprojektirali dosta manji chip od prvotno zamišljenog koji nije imo sve što je prvotno zamišljeni trebao imat, ali zato radi unutar zadanih specifikacija, yield im ispočetka i nije bio, ali sada već je unutar zamišljenog, prodaju kartice ko da ih dijele, a nVidia još uvijek muku muči nakon pola godine i to što sada uskoro izdaju nije ni blizu prvotno zamišljenog, ne zato što su preradili dizajn, već zato što su to uspjeli u hodu naštimat da donekle radi...

pa sad ti vidi...

jedinu pouku koju mogu izvuč iz ove serije je "prestanite biti glupi i radit monstruozne chipove na novoj arhitekturi" - s time da ovo nije prvi put da imaju sličnih problema, samo je ovaj put daleko ozbiljnija situacija

al eto, nVidia funkcionira po principu krpaj u hodu, financiraj TWIMTBP program i imaj dobar PR, bez obzira kakav ti je konačni proizvod...

ovaj put, ipak, dobar dio ekskluzivnih partnera i fanboya odlazi u ATI tabor, TWIMTBP program maltene ne postoji trenutno, neki konkretan proizvod još nemaju, mid, a ni high end segment ne postoji, naruđbe se odkazuju na burzi padaju itd itd itd

kladim se, ipak, da če gtx 5xx serija također izać sa 500+mm^2 chipom

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Postoji TWIMTBP, rade na Metro 2033. Nisam siguran da li još nešto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

ukakili su oni zadnje 3 godine koliko traje razvoj fermija!

dasHHa
16 godina
Noctifer kaže...

Postoji TWIMTBP, rade na Metro 2033. Nisam siguran da li još nešto.

reko sam maltene ne postoji...

koliko se sjećam prošlih godina je izlazila odprilike (ili barem) 1 TWIMTBP igra mjesečno... bilo ih je ko kenje,

zadnji put se ne sjećam kad sam upalio novu igru i vidio TWIMTBP pri loadu... ako malo razmislim negdje od ljeta

možda neki naslov u međuvremenu poput Batmana ili šta ja znam, iskreno drastično je podrezan ako ništa drugo

i taj metro... ako i ima još šta, neda mi se sad googleat...

mislim kužiš, nekako to više nema veze sa onim rafalom TWIMTBP igara od prije

da ne velim da viđam ATI pri loadu, što se prije i nije dešavalo.... ko da su zamijenili uloge na tržištu, a nVidia nikako da se trgne

15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

reko sam maltene ne postoji...

koliko se sjećam prošlih godina je izlazila odprilike (ili barem) 1 TWIMTBP igra mjesečno... bilo ih je ko kenje,

zadnji put se ne sjećam kad sam upalio novu igru i vidio TWIMTBP pri loadu... ako malo razmislim negdje od ljeta

možda neki naslov u međuvremenu poput Batmana ili šta ja znam, iskreno drastično je podrezan ako ništa drugo

i taj metro... ako i ima još šta, neda mi se sad googleat...

mislim kužiš, nekako to više nema veze sa onim rafalom TWIMTBP igara od prije

da ne velim da viđam ATI pri loadu, što se prije i nije dešavalo.... ko da su zamijenili uloge na tržištu, a nVidia nikako da se trgne

Znam kaj misliš. Osobno ne igram toliko više jer jednostavno sam se zasitio, igram vec 11 godina na PC-u a neznam koliko sam godina igrao Amigu500. Samo igram dobre igre npr. Mass Effect, Dragon Age, Neverwinternight 2 itd. Previše oni idu na grafiku umjesto na gameplay, a ako ima koja dobra igra onda je cesto kratka (kao Prototype npr.).

Ja znam samo za Black & White 2 da je imo ATI logo i možda još koja igra, dosta rijetko. Ali stvar je para, u pun kufer slucajeva TWIMTBP logo je tamo zato jer je Nvidia platila da se pokaže i to je to, možda daju hardware, u rijetkim slucajevima se oni stvarno zalažeju kao sa Batmenom.

Jedva cekam da se AMD riješi svoga duga i pocinje više zarađivati tako da vidimo pošten rad na OpenCL-u kao što i CUDA od Nvidije. AMD ima ogroman potencijal jer radi super grafe i solidne procesore (a možda i super procesora, tko zna kakav ce Bulldozer i Llano biti) samo da još poboljšaju softwersku podršku da imamo bolje drivere (nisu zadnji loši, puno bolje nego što je to prije bilo) i bolji F@H, fizika i aplikacije koje rade brže na kartici kao npr nadolazeci Photoshop radi bolje na Nvidia karticama radi CUDA. Nvidia ima jedino prednost radi CUDA i GPGPU-a, ako AMD na tamo poradi stvarno bi mogli dominirati tržištem.

16 godina
Nvidia Fermi info

Ma rade oni na tome... i puno se promijenilo od one miljardice kaj je kapnulo od INTELa

F@H opce ne znam zasto dosta vas napominje ko neku prednost ili nedostatak... nicemu vama osobno ne sluzi niti imate sta od toga...

ja se slazem, u teoriji bi trebalo sluziti covjecanstvu ili sta vec... ne pusim te spike osobno... moze tkogod, stagod racunati putem vasih racunala (buduci da od onog sto vam se dostavi na izracun nitko ne moze zakljuciti sto kome i u koju svrhu racuna), to sto oni tamo spominju neka mikrobioloska istrazivanja... meh...

ne bi sad stel tu ulazit u neke teorije zavjere (taman da se s njime radi ono sto bi se trebalo), ali moram priznat da me ko krajnjeg korisnika zaboli za F@H rezultate i koja je jaca u tome

OpenCL ima veliki potencijal i mislim da su se sada malo financijski pribrali i neke stvari prebili, hd5xxx serija donosi fini profit, Phenomi takodjer.. GF im nece vise biti rupa bez dna, sve u svemu lijepe se stvari naziru iz AMD/ATI tabora

s druge strane imamo nVidiu koja ima fail sa Fermiem, slijedeca generacija Fermi 2 ili sto vec planiraju... tko to zna sta ce imat

da je trenutno dobro nije, da se imaju cemu veselit, bas i ne

nije GTX jedino na cemu zaraduju, dapace, nije ni najveci dio, ali i u drugim segmentima im se ATI polako gura (novi xbox koliko shvacam je siguran)...

vidjet cemo sve, ovaj fail sa Fermiem ne znaci financijsku propast nVidie, ali je definitivno znak da nije sve kako bi trebalo biti i da bi mogli razmislit o nekim kratkorocnim i dugorocnim izmjenama u planovima i strategijama

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Jedva cekam da se AMD riješi svoga duga i pocinje više zarađivati tako da vidimo pošten rad na OpenCL-u kao što i CUDA od Nvidije. AMD ima ogroman potencijal jer radi super grafe i solidne procesore (a možda i super procesora, tko zna kakav ce Bulldozer i Llano biti) samo da još poboljšaju softwersku podršku da imamo bolje drivere (nisu zadnji loši, puno bolje nego što je to prije bilo) i bolji F@H, fizika i aplikacije koje rade brže na kartici kao npr nadolazeci Photoshop radi bolje na Nvidia karticama radi CUDA. Nvidia ima jedino prednost radi CUDA i GPGPU-a, ako AMD na tamo poradi stvarno bi mogli dominirati tržištem.

Mislis trenutni Photoshop? CS4? 

ATi ima i proizvod i tehnologije, a niti jednu nisu uspjeli isfurat. CUDA je iznimno puno implementirana s obzirom da radi samo na nVidia karticama. PhysX je posvuda. Bar u onome sta ja koristin. Fiziku racuna suludo brze od procesora.

Malo san gleda po netu, ali ATi Stream aplikacija je ono za na prste jedne ruke izbrojat. Sad je stvar u tehnologiji ili samo u njihovoj nesposobnosti da to poguraju, ne znan.

I sve ovo pisen u sjeni toga sta je uredska 5850 danas otisla na servis. Dosad san kupija gomilu ATi kartica, a jedno polovicu san pozalija sta san kupija, zbog jednog ili drugog razloga. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

F@H opce ne znam zasto dosta vas napominje ko neku prednost ili nedostatak... nicemu vama osobno ne sluzi niti imate sta od toga...

ja se slazem, u teoriji bi trebalo sluziti covjecanstvu ili sta vec... ne pusim te spike osobno... moze tkogod, stagod racunati putem vasih racunala (buduci da od onog sto vam se dostavi na izracun nitko ne moze zakljuciti sto kome i u koju svrhu racuna), to sto oni tamo spominju neka mikrobioloska istrazivanja... meh...

ne bi sad stel tu ulazit u neke teorije zavjere (taman da se s njime radi ono sto bi se trebalo), ali moram priznat da me ko krajnjeg korisnika zaboli za F@H rezultate i koja je jaca u tome

Jedini razlog zašto sam spomenuo F@H je jer je to nekim ljudima jako bitno pa bi samo radi toga kupili Fermi. Ja to ne koristim, ali je ocito jako važno za neke ljude.

15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

CS5 je nadolazeci ako se ja ne veram. Nemoj me držati za rijeci ali znam da je Adobe sa CUDA-om ubrzao nešto sa obradom videa, nisam siguran, uglavnom se Adobe i Nvidia dosta hvale sa time.

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

CS5 je nadolazeci ako se ja ne veram. Nemoj me držati za rijeci ali znam da je Adobe sa CUDA-om ubrzao nešto sa obradom videa, nisam siguran, uglavnom se Adobe i Nvidia dosta hvale sa time.

CS4 je vec CUDA akceleriran. Cak je izasla bila posebna Quadro kartica, ko fol samo za Adobe aplikacije. 

Sta nije moga ATi izvest cilu stvar sa recimo Corel-om, ako vec ne moze sa Adobe? 

NVidija ima MentalRay, koji ce sad postat GPGPU aplikacija. Postoji hrpa jako kvalitetnih render engina, kojima se ATi moga uvalit sa svojin karticama. 

Na sve sta naletin da je GPU accelerated, CUDA only. Sta je Stream tolko losiji? Il je problem u tim "manjim" jezgrama? Mislin i da je, sve se to da rjesit. 

15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

CS4 je vec CUDA akceleriran. Cak je izasla bila posebna Quadro kartica, ko fol samo za Adobe aplikacije. 

Sta nije moga ATi izvest cilu stvar sa recimo Corel-om, ako vec ne moze sa Adobe? 

NVidija ima MentalRay, koji ce sad postat GPGPU aplikacija. Postoji hrpa jako kvalitetnih render engina, kojima se ATi moga uvalit sa svojin karticama. 

Na sve sta naletin da je GPU accelerated, CUDA only. Sta je Stream tolko losiji? Il je problem u tim "manjim" jezgrama? Mislin i da je, sve se to da rjesit. 

Mislim da je CUDA više "user friendly" i bolje napravljena, jednostavno više truda stavljeno nego u ATI Stream. Siguran sam da ATI Stream može raditi jednako dobro kao i CUDA, ako ne i bolje, samo se na tome treba raditi, a to košta, a AMD baš nema para koliko i Nvidia.

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...
Mislim da je CUDA više "user friendly" i bolje napravljena, jednostavno više truda stavljeno nego u ATI Stream. Siguran sam da ATI Stream može raditi jednako dobro kao i CUDA, ako ne i bolje, samo se na tome treba raditi, a to košta, a AMD baš nema para koliko i Nvidia.

Ma objašnjava je to men jedan frend. Ali osim riječi nVidija, CUDA, ATI, Stream, sve je zvučalo kao šum. To programiranje mi je špansko selo. Znan samo da je poanta bila na strani nVidije.

15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

Ma objašnjava je to men jedan frend. Ali osim riječi nVidija, CUDA, ATI, Stream, sve je zvučalo kao šum. To programiranje mi je špansko selo. Znan samo da je poanta bila na strani nVidije.

I nažalost cu se ga naslušat ovaj semestar. C++, C#, Java, MySQL, HTML xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 16:58 (Noctifer).
16 godina
Nvidia Fermi info

Razlozi kašnjenja su klik .Puštaju crnilo ka hobotnica.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

-nije to razlog, nego boundlaju grafu s Dukeom (još samo da vide CD ili DVD ediš'n). Nevinašce

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
dery kaže...

-nije to razlog, nego boundlaju grafu s Dukeom (još samo da vide CD ili DVD ediš'n). Nevinašce

Hahahaha, ako če čekat đuku, bolje da ju daju golu i bosu :D

15 godina
protjeran
Rhodin kaže...
ihush kaže...
dery kaže...

Hahahaha, ako če čekat đuku, bolje da ju daju golu i bosu :D

lol, nisi skuzia, al nema veze,u banani su siko i tako

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 18:14 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

ma kaj ne bi skuzio... vrapci vec kuze da su u banani, mi se samo malo zezamo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

I kaj onda na kraju?

Službeni izlazak za 10tak dana?

Nekak sam postao kompletno ravnodušan dok ne vidim konkretne rezultate detaljnih testova i nove drivere Neodlučan

O kupnji nove grafe razmišljam tek na jesen ili čak za Božić.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

a ne znam, ovo mi se cini ko zatisje pred buru... samo pitanje oce li bit bure il tek neki tamo povjetarac...

vidjet cemo, nema novih informacija, pazljivo su im "pobjegle" tek ciljane informacije koje su onak, li-la -> one koje nisu planirali da im pobjegnu ne zvone na dobro za nVidiu, one koje su ciljano pustali daju za vjerovat da ce bit dosta jake i konkurentne...

treba pricekat, ali ne vjerujem osobno da ce rezultati svega biti zapanjujuci...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Evo tu ima nekih slika i benchmarka:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=117000

Po njima GTX470 djeluje dosta dobro i bori se sa HD5870. U nekim benchevima dobija, u nekim gubi.

Ipak bi ja to sve uzeo sa velikom dozom rezerve dok ne dodju pravi benchmarkovi nakon sluzbenog launcha kartice.

U biti ce se znati koliko su jake tek nekih 3-6 mjeseca nakon launcha jer je nVidia poznata da tek nakon nekih 6 mjeseci radi "kako spada" kada njihov tim ispegla drivere do kraja.

Ono sto mi se npr. kod kartice svidja sa ovih bencheva (iako ih kao sto sam napisao uzimam sa poprilicnom dozom rezerve) je sto ima poprilicno stabilan framerate i po ovim testovima razlike izmedju max/min frameova su puno manje nego na HD5870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma bez obzira na to sve, ako bude ovako, a kartica bude kostala ko 5970 ili vise, desit ce se ono sto niko ne zeli, a to je da ce ATI povecat cijenu svojih kartica, jer ako je gtx480 5% bolja od 5870, onda si za malo vise novca uzmes 5870 vapor-x, dobro je kloknes i siguran sam da bi dobio graficku koja je jaca od gtx480..da ne pricamo ako izadje 5890..gtx kako se cini nece bit bas clockabilna, osim ako je hladis na vodu lol..

uglavnom ako sve bude bas ovako kako pise na tom forumu, i na svim ostalim do sada, onda cemo dozivit ogroman porast cijena ATI-jevih kartica, i u sustini mozemo ocekivat da ce sljedecih godinu dana graficke kartice biti prosto preskupe..

ko ima i dalje ce uzimat, ja vala necu..iskreno sam mislio polako sebi skupljat pare pa nekad uzet gtx460, kada fermi sazrije i ako se mogne usporedit sa gtx260 vs hd4xxx..

ali kako mi se cini nista od toga..druga opcija mi je bila 5770 vapor-x, da mi zamijeni 4670 je cini mi se i predobra, ali vjerovatno ce i njena cijena narast pa nista od toga..

cekam hd6xxx xD

16 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Evo tu ima nekih slika i benchmarka:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=117000

Po njima GTX470 djeluje dosta dobro i bori se sa HD5870. U nekim benchevima dobija, u nekim gubi.

Ipak bi ja to sve uzeo sa velikom dozom rezerve dok ne dodju pravi benchmarkovi nakon sluzbenog launcha kartice.

U biti ce se znati koliko su jake tek nekih 3-6 mjeseca nakon launcha jer je nVidia poznata da tek nakon nekih 6 mjeseci radi "kako spada" kada njihov tim ispegla drivere do kraja.

Ono sto mi se npr. kod kartice svidja sa ovih bencheva (iako ih kao sto sam napisao uzimam sa poprilicnom dozom rezerve) je sto ima poprilicno stabilan framerate i po ovim testovima razlike izmedju max/min frameova su puno manje nego na HD5870.

Al i prosla generacija je imala puno stabilniji framerate od ATI-ja. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice