Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia GT 300 info
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

Al zato kad ga frknu u manj proces bit ce mucho extreme.

Misliš na 28nm? Pa kada ga oni prebace u 28nm onda ce ATI imat vec 6000 seriju, a i moguce je da ce ATI opet biti prvi jer GF ce radit chipove za ATI a NVidia ce ostat kod TSCM-u. GF bi trebao imat 28nm proces prije od TSCM-a

GF vec ima 28nm i vec se planira 5890 u 28 ako se ne varam - to ce biti ovo ljeto

ATI moze trenutno s time racunat, nvidia ne moze s nicime rac8unat jer jos nema ni gtx300 u 40nm, kamo li da ga planiraju u 28nm

a sto se tice Fermia u 28nm, da, bit ce zvjer u toj strukturi jer ce imat sve ono sto jos uvjek ne znaju kako napravit u 40nm, s druge strane nece mu konkurirati 5xxx serija, imat ce identican procesor u 28nm dok ce ati imat kompletno novu seriju tj. kompletno novi chip (osim 5890)

sad, ako nvidia opet zeli riskirat buducnost s novim monstruoznim chipom za 28nm strukturu svaka im dala i trazila jos, mislim da su trebali izvuc neku pouku iz ovog fijaska, ako ce imati fermi u 28nm sa x2 karticom (gtx 380 x2) onda ce imati odlicnu karticu koja ce se vjerojatno moc nosit sa dijelom 6xxx serije, a nakon toga da krenu raditi nove, manje chipove

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ti kao da ne znas da nVidia cesto da oznaku nekim kucistima da podrzavaju SLI.

Aj stavi dvije 5870 u kuciste od 100kn i mozemo pricati.

Da si malo bolje gledao sliku vidio bi da ima posebno dizajniran bok za postavljanje ventova gdi idu grafe.

Znači sasvim drugačiji dizajn od sadašnjih kućišta.Naravno tko ima love za dva fermia u SLI-u ima love i za posebno kućište.No kao što sam napomenuo:

To ti ilustrira potrošnju i zagrijavanje novih nvidijinih čipova.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
protjeran
microman kaže...
Mentalist kaže...

Ti kao da ne znas da nVidia cesto da oznaku nekim kucistima da podrzavaju SLI.

Aj stavi dvije 5870 u kuciste od 100kn i mozemo pricati.

Da si malo bolje gledao sliku vidio bi da ima posebno dizajniran bok za postavljanje ventova gdi idu grafe.

Znači sasvim drugačiji dizajn od sadašnjih kućišta.Naravno tko ima love za dva fermia u SLI-u ima love i za posebno kućište.No kao što sam napomenuo:

To ti ilustrira potrošnju i zagrijavanje novih nvidijinih čipova.

da haha kakve su to kartice za koje "moras" imat posebno kuciste

BUCKETHEAD
16 godina
Nvidia GT 300 info

Pa nitko te ne tjera kupit to kuciste, ali nitko ti ne garantira da ces moc hladit bez njega... pa ti vidi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

al opet sam siguran da kućište tipa antec 1200 ili haf932 bi ih trebali hladit bez većih problema koliko god se one grijale...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Stoja kaže...

al opet sam siguran da kućište tipa antec 1200 ili haf932 bi ih trebali hladit bez većih problema koliko god se one grijale...

hladi to i soba od petnest kvadrata,ne?

Ak nis drugo u šupi cu igtat na 10 stupnjvaOsmijeh

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Baš citam Hard OCP forum i tamo sam našao ovo http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1487048

Sutra ujutro (nocas) bi trebao NDA Fermija završit. Prica se da ce biti reviewa.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info

Konačno se nešto događa! Možda Fermi dođe prije roka!!!

Never argue with the idiot because he will drag you to his level and beat you with his own expirience.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Konačno se nešto događa! Možda Fermi dođe prije roka!!!

Ne vjerujem. Biti ce par primjeraka koji ce samo određeni ljudi dobit ali mislim da Fermi necemo moci kupit do sredine treceg mjeseca. Ali nikad se nezna.

16 godina
Nvidia GT 300 info

rekli su ozujak u limitiranij seriji...

do sada su stalno kasnili s rokovima, sumnjam da im se preko noci nesto promijenilo

edit:

ali neki realni bench bih doista voli vidjet, da se vise skine fama s novih gtxica i da znamo svi jednom za svagda o cemu je bilo rijec svih ovih mjeseci

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 0:15 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Ako i izađe, trebat će nekih 1-2 mjeseca da izađu doobrii driveri koji ne lažiraju rezultate u benčanju.

"3DMarko.exe" ne pali na svim driberima. ;)

Što se mene tiče, radije bih vidio 260GTX za 700-800kn umjesto G300 čipa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se mene tiče, radije bih vidio 260GTX za 700-800kn umjesto G300 čipa.

da bi vidio gtx-icu 260 za za 700kn, g300 je nužan, drukčije ne ide :P

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 0:26 (Core2Duo2).
15 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Ako G300 bude kasnio 12 mjeseci, bit će i 275 za soma čuna.Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ta - na - na - na !!!   Smijeh

Evo malo novina...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ta - na - na - na !!!   Smijeh

Evo malo novina...

Izgleda da će ovaj monstrum normalno zaživiti tek kad pređe u 32 ili 28nm.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Definitivno će sa napretkom proizvodnog procesa sam čip biti sve efikasniji i isplativiji, no ne sumnjam da će već i prve zvjerke koje stižu kroz 2-3 mjeseca biti remek-djela od kartica Namigiva

(50%-80% bolje performanse od Radeona 5870 Belji se)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 11:27 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Definitivno će sa napretkom proizvodnog procesa sam čip biti sve efikasniji i isplativiji, no ne sumnjam da će već i prve zvjerke koje stižu kroz 2-3 mjeseca biti remek-djela od kartica Namigiva

LOL šta ti sanjaš...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

veceg fanboy-a nisam jos vidio,al ozbiljno

ko da ce ti besplatno dat grafu

BUCKETHEAD
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 11:33 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Pa ne sanjam ja - vidim da niste priočitali link koji sam vam posatl par postova gore hahaha...

Među ostalim zanimljivo je i ovo!!!

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

LOL šta ti sanjaš...

Drugi puta čitaj pažljivije, a ne da drugima pričaš da sanjaju Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ti definitvno nisi svoj! Stvarno ne znam di je tebi pamet.

17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Nisam fanboy, nego samo želim taj proizvod jer je objektivno dosta bolji od konkurencije.

Ne isplati mi se sada kupovat Radeonku 5970 kad ću za 2-3 mjeseca moći imati Fermija koji će u 1 čipu imati sve što mi treba Belji se

Kad izađe Radeon koji će biti toliko bolji od GF1xx, tada ću kupiti njega - kraj priče Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Špekulacije i muljaže.

Fingers crossed za nVidiu, al ovo su smijurije.

Npr. prva slika s komadom obale i vodom, di je max teselation, ne izgleda nikaj bolje od bilo koje scene iz jedne 2 godine stare igre (Crysis) sa dignutim detaljima. Za usporedbu su stavili nekaj s dx7.

Muljaju, lažu i drže u neizvjesnosti.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

PA DOBRO ŠTO NITKO NE ČITA LINK?!?!   TO NISAM JA IZMISLIO NEGO SU TO SLUŽBENI REZULTATI S KOJIH JE NVIDIA DIGLA NDA! Viče

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Bara kaže...

PA DOBRO ŠTO NITKO NE ČITA LINK?!?!   TO NISAM JA IZMISLIO NEGO SU TO SLUŽBENI REZULTATI S KOJIH JE NVIDIA DIGLA NDA! Viče

Nabijem ja te rezultate od nvidia-e, kada guru3d napravi test onda ću nešto pričat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Dado_ZG78 kaže...

to je zato jer lik ima Nvidiju u svom kompu, pa svaki napad na Nvidiju shvaca osobno, i brani je kao da je u braku s Nvidijom... :P

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

zapravo u postu gore i pise da je 1.5-1.8 puta veci fps u onom benchu..nije on pogresno rekao za to, ali pitanje je dal je to bas istina sto pise..iskreno, volio bih da jest, ne zato sto cu si kupit jednu, nego zato sto ce ostale cijene padat xD

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Špekulacije i muljaže.

Ah dobro..  vidim da nekim ljudima jednostavno nije moguće objasniti neke stvari..

Ti si jedna od onih osoba koja bi tvrdila da je tvoj Megan brži od susjedovog BMWa i kad te 10x pretekne na autoputu Neodlučan

Samo obrati pažnju na službene Futuremark-ove 3dMark rezultate kroz par mjeseci pa ćemo vidjeti koje kartice će biti na vrhu, a koje će tonuti sve niže.. Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

zapravo u postu gore i pise da je 1.5-1.8 puta veci fps u onom benchu..nije on pogresno rekao za to, ali pitanje je dal je to bas istina sto pise..iskreno, volio bih da jest, ne zato sto cu si kupit jednu, nego zato sto ce ostale cijene padat xD

Ako i nvidija izbaci takvu zvjer od kartice njena cijena ce bit jako velika, pa ni nece privuc velik broj kupaca, osim fanboy-eva. A i samim time ce cijene HD5xxx ostat nepromjenjene. Bplja bi varijanta bila da Nvidija izda karticu koja je u rangu s HD58xx jer onda ce morat imat konkurantniju cijenu, pa bi onda i HD5xxx kartice pojeftinile.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
doxy kaže...

Špekulacije i muljaže.

Ah dobro..  vidim da nekim ljudima jednostavno nije moguće objasniti neke stvari..

Ti si jedna od onih osoba koja bi tvrdila da je tvoj Megan brži od susjedovog BMWa i kad te 10x pretekne na autoputu Neodlučan

Samo obrati pažnju na službene Futuremark-ove 3dMark rezultate kroz par mjeseci pa ćemo vidjeti koje kartice će biti na vrhu, a koje će tonuti sve niže.. Namigiva

Ja sam rekao da se nadam tome.

Ali tvrdim da su ovo iste laži koje kolaju već godinu dana.

Ako je čak to od nvidie, onda su marketinški trikovi.

DOvoljno je samo pogledat prve 2 like za usporedbu (sa i bez teselacije) ... sliku bez teselacije koju su puknuli su uzeli od neke igre napravljene 2004.godine. Mislim, očiti dx7 vs dx10-11. "grafika" na razini TES:Morrowind vs Crysis. DOvoljno da se naivci zagledaju i popuše nadmoćnost nevidie.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice