Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Činjenica, kupujem grafu iz serije gt300 ako je opravda cijena...ako ne...onda se ide na hd5870-hd5970 ...

s procesorima ko živ ko mrtav za 3 mjeseca (po pitanju cijena)...

OC-at ću za max 10%, a možda ni to, jer na DEFAULTU i sad ganjam sve igre na max, i ne vidim prokletu potrebu za ičim takvim.

Na ovom kompu s svakim novijim driverom jedni problemi odlaze, drugi dolaze, dog sam furao nVidiu tog nisam imao...pa makar 90% nVidie ne valja, ja sam zahvalan što sam upadao uvijek u onih 10%...

makar ati ima samo 10% loših proizvoda, ja sa mte sreće da upadnem u tih 10% ... tak je bilo dosad barem...

Sad je samo pitanje, koliko će koštati...to je sve, kupnjom grafe koja friško izađe, nemožeš pogriješiti...

Meni se ATI ne sviđa više koliko je prije, najbolja, NAJBOLJA koju sam imao ATI-ca je bila HD4670 ... a najbolja nVidia 5700 Ultra ...

Toplo se nadam POŠTENOJ cijeni i ničem drugom...kako god da okrenem, Gt300 nemogu bit lošije od trenutnih .

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
doxy kaže...

Činjenica, kupujem grafu iz serije gt300 ako je opravda cijena...ako ne...onda se ide na hd5870-hd5970 ...

s procesorima ko živ ko mrtav za 3 mjeseca (po pitanju cijena)...

OC-at ću za max 10%, a možda ni to, jer na DEFAULTU i sad ganjam sve igre na max, i ne vidim prokletu potrebu za ičim takvim.

Na ovom kompu s svakim novijim driverom jedni problemi odlaze, drugi dolaze, dog sam furao nVidiu tog nisam imao...pa makar 90% nVidie ne valja, ja sam zahvalan što sam upadao uvijek u onih 10%...

makar ati ima samo 10% loših proizvoda, ja sa mte sreće da upadnem u tih 10% ... tak je bilo dosad barem...

Sad je samo pitanje, koliko će koštati...to je sve, kupnjom grafe koja friško izađe, nemožeš pogriješiti...

Meni se ATI ne sviđa više koliko je prije, najbolja, NAJBOLJA koju sam imao ATI-ca je bila HD4670 ... a najbolja nVidia 5700 Ultra ...

Toplo se nadam POŠTENOJ cijeni i ničem drugom...kako god da okrenem, Gt300 nemogu bit lošije od trenutnih .

...samo što ja mislim da će bit problem da će npr. kad 5870 bude 1600kn (naprimjer) NVidia GT360 koštati oko 1800-1900kn (naprimjer)...

...ali fuckaj ga, ako bude i skupa kupit ću ju jer nikad sa njom nisam imao problema...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 20:06 (4ucker).
16 godina
protjeran
naxeem kaže... 

Činjenice na tržištu su da je trenutno nVidija u govnima i da ih može izvući samo činjenica da ATI ima također manjak čipova RV870 i time daje fore nVidiji.

to se polako popravlja http://www.fudzilla.com/content/view/16769/65/

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

u ovoj temi ja samo vidm bla bla bla bla ati bolji bla bla bla bla nvidia sranje

You Pigs Probably Won't Get The Message I Write You, Cuz The Industry Is Racist, Mother Fuckers Just Like You.

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
epic kaže...

u ovoj temi ja samo vidm bla bla bla bla ati bolji bla bla bla bla nvidia sranje

...tako je, nigdje se ne hvali NVidia...

A ima mali milijun primjera da je bolja, iako sam imam ATI grafičku.

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
protjeran
4ucker kaže...
epic kaže...

lol ajd navedi 10

ovo je tema o gt300 i gt300 se nemoze hvalit jer se nema zakaj

kaj gt300 je bolji jer kasne jedino to je kod njih sigurno

16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
4ucker kaže...
epic kaže...

lol ajd navedi 10

ovo je tema o gt300 i gt300...

...se ne moze sad, ali ce se moci hvalit kad izade !!!

16 godina
protjeran
4ucker kaže...
4ucker kaže...
epic kaže...

lol ajd navedi 10

pa dobro moci ce se ne velim ali nemoj se cudit ako jos nitko nije nista dobro rekao u vezi nvidie jer jos se nema kaj rec dobro o njoj (a da je istinito)

16 godina
protjeran
4ucker kaže...
4ucker kaže...
epic kaže...

lol ajd navedi 10

pa dobro moci ce se ne velim ali nemoj se cudit ako jos nitko nije nista dobro rekao u vezi nvidie jer jos se nema kaj rec dobro o njoj (a da je istinito)

vidim da si ti pokupio svu pamet ovog svijeta

You Pigs Probably Won't Get The Message I Write You, Cuz The Industry Is Racist, Mother Fuckers Just Like You.
17 godina
Nvidia GT 300 info

Čekam 1mj. da vidim šta će NVIDIA predstavit jer je HD5850 nedostupna, a već bih je uzeo.

Odluka će pasti između GTX360 (ako bude ispod 2300kn) i HD5850/70. Sve ovisi o tome kakve će cijene biti i još par faktora, neželim ništa nagađat,ali opet ako budem čekao početak 2. mjeseca nek si je nabiju u šup*k, dosta mi je čekanja.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Sreća za mene što ja planiram novu grafu sa monitorom uzet tek za nekih pol godine i više tako da će do tad(nadam se) nvidia izbacit svoje modele i da će se stić malo klat sa cijenama zbog konkurencije. E onda ću vidjet ko šta nudi za kolko para ko više frama ima/nema i onda će past odluka na zelene ili crvene. Neznam samo što ću onda sa trenutnom grafom i scythe musashi cooler, možda se nađe neko da mu uvalim za neke dobre pare Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 23:07 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

Sreća za mene što ja planiram novu grafu sa monitorom uzet tek za nekih pol godine i više tako da će do tad(nadam se) nvidia izbacit svoje modele i da će se stić malo klat sa cijenama zbog konkurencije. E onda ću vidjet ko šta nudi za kolko para ko više frama ima/nema i onda će past odluka na zelene ili crvene. Neznam samo što ću onda sa trenutnom grafom i scythe musashi cooler, možda se nađe neko da mu uvalim za neke dobre pare Bogataš

musashi-a možes stavit na hd5850 i hd5870,ako misliš uzimat ati-a, na nvidiau neće 100% pasat, ako nepaše ni na gtx260/275/285

Ja također imam musashi-a koji skuplja prašinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 23:52 (Hyperion).
16 godina
Nvidia GT 300 info

glete, nitko ne pljuje po nvidiji trenutno bez razloga

cak i najzagrizenijim nVidia fanboyima je valjda jasno da stvari ne izgledaju bas najbolje...

dobro, vidim i dosta vas kaj idete glavom kroz zid i slijepo vjerujete svemu sto nVidia podmece

mislim tko osim ocajnika drzi press release sa karticom koja je sastavljena od starije kartice cija je tiskana plocica odrezana, nakalemljen cooler od tko zna cega, valjda onoga sto ce mozda jednog dana doista biti gt300 tesla i to pred dvoranom punom novinara te usput prikazuje filmic koji "je renderiran sa gt300", a moguce da nvidijinog gt300 chipa nije vidio... mislim da sam time sve reko

da, istina, imo je Jensen objasnjenje da nisu stigli pripremit pravu teslu tj. da ona radi, ali da je inzinjerski primjerak iz kojeg vire zice, nije estetski doradjena, falilo je vremena pa su se odlucili na ovakvu prestavu dok je u pozadini "prava fermi tesla" doista koristena u izradi prezentacije, no nikada, jos dan danas, ju nisu pokazali, kamo li nesto "radili na njoj" pred kamerama...

nakon svih podmetanja, nakon svih prozivki, nakon sto su tko zna koliko puta morali progutati go*no zbog toga oni se nisu potrudili napraviti bilo kakvu demonstraciju

ja ne tvrdim da fermi ne postoji ili da ne radi... ne, daleko od toga siguran sam da je on u potpunosti funkcionalan... ALI ja se bojim da je to samo skupi, neisplativ proizvod koji ne moze konkurirati rv870 cijenom ili jos gore performansama i cijenom jer to bi ubilo nvidiju, a i partnere koji jos uvijek cekaju

postoji nada, a cak i oni koji ne vole nVidiju previse, moraju shvatit da nikome nije u interesu da preskoce fermi ili jos gore odustanu od daljnje utrke... dakle postoji nada da ste vi optimisti u pravu, i da nVidija samo polira chip, slaze drivere, vrsi zadnje optimizacije zvjeri koja jednom kad izadje ne da ce se nosti sa hd 5870 vec kako se i ocekuje da se nosi sa hd 5970, te da kasnije izadje i mocniji brat gtx 390 ili 395 ii kako god bi ga mogli zvat, dvoglavi zmaj i opet vrati stvari "gdje im je mjesto". Ali ako je to doista tako, ako to doista planiraju uskoro izbacit i to po prihvatljivim cijenama... zasto ne izbace nesto konkretno... zasto ponovo ne sazovu konferenciju za novinare i predstave tu zvijer... pa makar preuranjeno, sa tek pokojom karticom i ako treba mjesec i pol do dva prije izbacivanja konacnih proizvoda na police, ali da ljudi i partneri budu sigurni da je to tako i cuvaju novce za gt300 umjesto da stoje u redovima i stavljaju se na liste cekanja za ATI 5xxx seriju koja se rasproda cim dodje na police

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Negdje na početku ove teme ili jednoj drugoj, navedeno je kako su one slike hoax i kako nemaju veze s Fermijem.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Nvidia GT 300 info

istina, da, to je stara tema, ja se samo pitam tko to radi...

da je rijec o nekom poput mene tko je to napravio i pokazuje frendovima u birtiji te se hvali kako on to ima i nitko drugi ok, ali jedna nVidia i to na sluzbenom press-u... to si nisam mogao zamislit, stvarno imam osjecaj da su ocajni

nesto im definitivno neide kako bi trebalo i sigurno imaju brojnih problema... mnogi ovise o njima i siguran sam da kad bi imali ista profitabilno to bi vec bilo vani

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

istina, da, to je stara tema, ja se samo pitam tko to radi...

da je rijec o nekom poput mene tko je to napravio i pokazuje frendovima u birtiji te se hvali kako on to ima i nitko drugi ok, ali jedna nVidia i to na sluzbenom press-u... to si nisam mogao zamislit, stvarno imam osjecaj da su ocajni

nesto im definitivno neide kako bi trebalo i sigurno imaju brojnih problema... mnogi ovise o njima i siguran sam da kad bi imali ista profitabilno to bi vec bilo vani

Pa sami jensen je držao karton u ruci i govorio je da je to fermi...

16 godina
Nvidia GT 300 info

Niš ,onda ću ja malo prokopat po kući, možda i ja nađem koji fermiSmijeh Al opet važno je samo da izdaju te grafe kako bi ostala konkurenicija, jer bez toga, možete svi zaboravit da će ati spuštat cijene svoje 5xxx serije, da ne kažem da je kod nas negdje čak malo i poskupio sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Odluka će pasti između GTX360 (ako bude ispod 2300kn) i HD5850/70

Nema sanse da bude ta cijena.

GTX360 (ili kako ce se vec zvat) ce najvjerovatnije biti oko cijene HD5870, znaci nekih 2800-3000kn. Naravno, pod uvjetom da performanse budu negdje oko HD5870.

Osim ako ATi odluci spustiti cijene, pa onda ce i nVidia morati.

Osobno se nadam da su oni testovi koje je netko postao fake jer ako su to stvarne performanse GT300 kartica onda nista od spustanja cijena.

S obzirom na prijasnju nVidia cijenovnu politiku u tom slucaju bi zbog superiornih performansi nabili cijene, a tada niti ATi ne bi imao razloga spustati cijene.

Nema sanse da ce nVidia karticu koja bi imala 10-20% (lupam napamet postotke) bolje performanse od ATi-a dati po istoj ili nizoj cijeni.

17 godina
neaktivan

Ono je fake. Nema teorije.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

NVidia je potvrdila da su fake.

http://www.nordichardware.com/news,10412.html

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ni dan danas se činjenica da ATi ima drastično bolju kvalitetu slike nije promijenila. Trenutno koristim nVidiju samo zbog CUDAe. Problemi s naponima, čipovima i driverima na nVidiji itekako se osjete i malo je smiješno reći da nVidija nema problema. Da ne govorim o odvratnim problemima na dva monitora...

Imao sam i ATI i Nvidia grafulje u kompu proteklih godina (doduše samo 2 Radeonke ali ok) i nikada nisam primjetio tazliku u kvaliteti slike - na dobrim monitorima.

Gdje se vide te razlike točno tj. u čemu? Vjernije boje? Oštrija slika? Bolji kontrast? Ja ništa od toga nisam primjetio.

Nadalje, koristim moju GF-icu na monitoru i LCD TV-u (extended desktop setup) i NIKADA nisam imao nikakvih problema..  niti na Visti niti sada na Win7. Kakvi problemi na dva display-a?

Također nikad nikakvih problema sa NV driverima što ne mogu reči i za Radeonke (tu sam se znao namučit dok mi je neka nova igra proradila kak spada..) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
naxeem kaže...

NVidia je potvrdila da su fake.

http://www.nordichardware.com/news,10412.html

Što zanči da njihovi novi puleni nisu ni blizu tim preformansama koje su opisane u lažnjaku.

Jer da jesu nvidija bi šutijela ko zalivena.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Doxy, molim te poštedi me i ti i ostali izjava o stabilnosti nVidije i drivera i toga kako nema problema. Svaka, ali apsolutno svaka kartica, a sam sam ih kupio više nego si ih ti i susjed uopće imali, ima probleme i hardverske kompatibilnosti i drivera.

Svaka igra koju pokreneš je lutrija. Velika većina radi uvijek i na svemu, ali uvijek ima onih koje u nekoj kombinaciji hardvera i softvera i nekoj situaciji jednostavno ne rade ili ne rade kako treba.

Onda ja imam ludu sreću svaki puta kad kupim novu (GF) grafulju jer zaista instaliram i isprobam sve i svašta, a ono gle čuda - SVE RADI.. 

(osim na Radeonkama - tu nisam imal sreće izgleda) Smijeh

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Već sam fino gore dao naslove s njihovih foruma. Nije valjda da lažem? - Osobno nisam nikada imao problema u igrama, osim u SLI i CF (oba puta) s nekim igrama tu i tamo artefakte. S nVidiom sam imao gadnih problema natjerati sve do par drivera unazad da rade kako treba s dva velika monitora. I dalje imam sitnijih problema s detekcijom monitora i ponekad izlaznim naponima (uvjetovano radom kartice). Na ATI kartici to nisam imao,  da ne govorim o drastično boljim mogućnostima i supportu za dual screen.

Svejedno, sada imam nVidiju GTX 280 BFG OC verziju i OK je. Ne očekujem da ništa na računalu radi savršeno kako ja zamislim, jer nikada i nije u proteklih više od 20 god. koliko u računala buljim. Sve je uvijek BETA.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Evo jedno pitanje naxeem. Što misliš, onako po tebi, zašto ljudi npr. masovno mijenjaju 4850 za npr. 8800gtx, a nitko, baš nitko ne mijenja gtx-ice za 4850.

Uzmimo u obzir da je s hardverske strane s 4850 grafama sve u redu.

Pod tim mislim na newse, forume, tržnice, oglasnike i sl. A i osobno, znam masu, masu ljudi koji mijenjaju dotične 4850. (pa i 4870 za gtx260)

everybody lies

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam nikoga. Ali znam nekoga tko je promijenio GTX280 za 3870X2.

17 godina
Core2Duo2 kaže...

Evo jedno pitanje naxeem. Što misliš, onako po tebi, zašto ljudi npr. masovno mijenjaju 4850 za npr. 8800gtx, a nitko, baš nitko ne mijenja gtx-ice za 4850.

Pod tim mislim na newse, forume, tržnice, oglasnike i sl. A i osobno, znam masu, masu ljudi koji mijenjaju dotične 4850. (pa i 4870 za gtx260)

Nemoj ti sada staru generaciju spominjat, svi znaju da su stock cooleri od HD4850 KOMA , od HD4870 još nekak može proći no prilično je bučan.

To su riješili sa novom generacijom (fala Bogu više),a i ljepše su sada.

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Core2Duo2 kaže...

Nemoj ti sada staru generaciju spominjat, svi znaju da su stock cooleri od  HD4850 KOMA , od HD4870 još nekak može proći no prilično je  bučan.

To su riješili sa novom generacijom (fala Bogu više),a i ljepše su sada.

ma izdrzi se na stock cooleru to je samo neznanje,ak sam ga ja drzo na 50c u igrama a u idle na 40c tak da ja nisam imo problema sa njom jedino buka

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nemoj ti sada staru generaciju spominjat, svi znaju da su stock cooleri od  HD4850 KOMA , od HD4870 još nekak može proći no prilično je  bučan.

Ma bez obzira na cooler, s temperaturama im je sve u redu, svi imaju neki aftermarket nakačen. Govorim za ove koje ja poznajem.

Hardverski je sve u redu s njima...

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 14:21 (Core2Duo2).
16 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...
Hyperion kaže...

Ma bez obzira na cooler, s temperaturama im je sve u redu, svi imaju neki aftermarket nakačen. Govorim za ove koje ja poznajem.

Hardverski je sve u redu s njima...

pa ak je tak kak velis onda nisu pri sebi ako mjenjaju bolju karticu za losiju

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice