Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Nvidia GT 300 info
Rhodin kaže...

ne bih bas zvao ni ati ni amd smecem.... to nekvalitetno smece sa losim proizvodima i losim driverima i sto sve odredjeni tvrde je u mnogocemu bolje od nVidie iako ima stvari koje nVidia ima, a oni ne i stvari u kojima je nVidia bolja od ATI-a, kad se sve zbroji i oduzme prije hd 5xxx serije su bili identicne kvalitete sa nekim prednostima na boje strane. osim prevlasti nVidie u broju fanova zbag konstantnog ulaganja nVidie u raznorazne igre koje su radjene da vise pasu nVidijinim karticama (neke od njih dijelile su se uz kupljenu karticu) dok se AMD/ATI bavio odplacivanjem dugova i borio se ostat iznda pozitivne 0. medjutim trenutno se situacija drasticno promijenila, AMD/ATI je skupio financijska sredstva za odplatu svih dugova koji dospijevaju na naplatu i krenuo ponovo u financiranje igara, vec na pocetku dx11 serijala tu su dirt2 i battleforge i mislim da cemo u bliskoj buducnosti gledat vrlo ravnopravnu borbu, naravnom pod uvjetom da se nVidia koju toliko favorizirate izvuce iz situacije u koju se, budimo realni, sama dovela, inace cete gledati iskljucivo ATI ATI ATI

AMD procesori s druge strane nisu nekvalitetni, nazvao bih ih generacijom starijim od intelovih prije nego losima, tj. intel uvijek ima skupu high-end seriju dok se AMD drzi low-mid tj. mainstream procesora koji su za kost-benefit uvijek ispred intela

eto, to je moje videnje stvari...

aj da ponovimo kaj ATI ima a nVidia nema...

neću se zamarati nekim glupostima, idemo prvo..dx11...nvidia će imat pa ne vidim problem (par mjeseci prednosti je zanemarivo, a ionako nema igara)

eyefinity..hahaha, puno nas koristi hrpu monitora...

a ima jedna igračima bitna stvar...physx ... koliko to ukrade ATI-u fps-a...strava...

tak da ovo kaj ATI ima a nVidia nema, ti pada u vodu...

i baš me briga za razliku u potrošnji...par watta, i u razliku u temperaturi kad ionako SVE grafe (ove malo jače) u loadu idu oko 60 stupnjeva

@toxic

vidiš, meni je žao kaj sam otišo od intela i nvidie

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:45 (doxy).
17 godina
Nvidia GT 300 info

Pa svaki ima svoje iskustvo, cemu vam to bedarenje...

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

...problem je u tomu da svatko ima svoje iskustvo sa nekim komponentama!

EDIT: Preduhtrio me kolega

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:47 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

BTW. NVidiine grafičke su uvijek (dobro, ne uvijek) bile jače i u pro i u gaming gledanju!

To su takve gluposti... nVidia nije postojala u vrijeme ATia i njihovih odličnih proizvoda. U vrijeme kada je ATi jedini davao sliku prihvatljivu profesionalcima. Ni dan danas se činjenica da ATi ima drastično bolju kvalitetu slike nije promijenila. Trenutno koristim nVidiju samo zbog CUDAe. Problemi s naponima, čipovima i driverima na nVidiji itekako se osjete i malo je smiješno reći da nVidija nema problema. Da ne govorim o odvratnim problemima na dva monitora...

Što se AMD-a tiče, itekako je konkurentan Intelu i u istom cjenovnom rangu sasvim fino konkurira.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
4ucker kaže...

BTW. NVidiine grafičke su uvijek (dobro, ne uvijek) bile jače i u pro i u gaming gledanju!

To su takve gluposti... nVidia nije postojala u vrijeme ATia i njihovih odličnih proizvoda. U vrijeme kada je ATi jedini davao sliku prihvatljivu profesionalcima. Ni dan danas se činjenica da ATi ima drastično bolju kvalitetu slike nije promijenila. Trenutno koristim nVidiju samo zbog CUDAe. Problemi s naponima, čipovima i driverima na nVidiji itekako se osjete i malo je smiješno reći da nVidija nema problema. Da ne govorim o odvratnim problemima na dva monitora...

Što se AMD-a tiče, itekako je konkurentan Intelu i u istom cjenovnom rangu sasvim fino konkurira.

...sad si me bacio na razmišljanje, ako je tako onda wau! Ako su kod tebe te greške...

Al' što se tiče onoga da AMD konkurira Intelu, ne bih rekao da sada radi.

Tko je to još za 2300 kn kupio AMD platformu umjesto i5 750 i neke matične (podrazumjevam Asrock matične koje i nisu tako loše)!!!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
4ucker kaže...

lol, nikad nisam imao problema s nVidiom, ne bavim se proizvodnjom čipova tak da me zaboli...jednako tako me zaboli kaj se događao devedesetih sa tržištem grafičkih kartica, i ko je prije krenuo s proizvodnjom.

Meni je bitno da kad upalim igra da mi RADI normalno, bez BSOD-a uzrokovanog neoptimiziranosti AMD Dual Corea, ili uzrokovanog ATI-evim driverima...

EDIT:

kaj se mene tiče napon i čip?

meni je važno da uštekam, stavim drivere i igram ...

SVAKA igra koja je "meant to be played" na mojoj HD4850 se ruši ko blesava...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:53 (doxy).
17 godina

@doxy i @lucky

nekog prevelikog razloga nema, jedan od njih je bila cista dosada no.. kad se sve zbroji dobro sam postupio.. radi cega?

pa eto ovako imo sam i7 920/ racunaj 140 tdpa, ok imo sam 3 x 2 gb ddr3 rama, imo sam gtx295... i7 920 ide do 100 stupnjeva a gtx295 isto tako nije nista hladnija te puno trosi i glasna je te multi gpu rjesenje..

ok naso sam super zamjenu za i7920, odrekao sam se 3dmarkova i sva sreca tome i upiknuo phenom II 955, slabije se kloka i nije dobar za 3dmarkove a igre rade identicno..

no sta sam u principu dobio?? ovako dobio sam proc koji menje trosi i koji je puno hladniji citaj 30 stupnjeva u idleu za razliku od 60 intelovih..

no a atijem sam bio napravio jednu gresku i otiso sam bio na 2 X 4890 , zasto gresku?? pa realno gledano dobio sam nesto vece performanse od gtx295 ali nisam ustedio na tisini, struju itd...

no kako god okrenem bio sam zadovoljniji opcenito.. a sada kada sam ove dvije zamjenio sa hd5870.. dobio sam jako tiho racunalo sa ogromnim potencijalom i snagom..

vjerovali ili ne igram se bolje i lijepse nego ikad...

Kada sam ja krenuo u racunala bila ja fora imat cim glasnije racunalo jer je to bio dokaz moci..

Danas je to obrnuto, znate kakav je gust igrat crysis sve na high 1920 x 1200 a da imate osjecaj da nit ijedna komponenta ne radi 100% snagu, osjecaj moci i svega zivoga..

hbte nakon 4 sata uzastopnog igranja crysisa temp procesora na 42 stupnja, temp grafe nejde preko 60 stupnjeva znate vi koja je to uzivancija??

a jos k tome kada vidim kolko mi u principu komp manje trosi u idleu nego prije, ma jednostavno je to tako..

a probleme kao probleme ima svaki komp bio on intel nvidia amd ili ati svi oni imaju svoje musice..

ukrato to je to.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

a ima jedna igračima bitna stvar...physx ... koliko to ukrade ATI-u fps-a...strava...

Tu si zaista u pravu, iako ne vjerujem da želiš biti.

PissX krade fps-ove samo tamo gdje se vrti, a na ATI-u se NE vrti :).

Druga je stvar što 2 i pol naslova vrijedna spomena uopće imaju podršku za PhysX.

No spomenimo najvažnije: AMD u 1. mjesecu kompletno zatvara krug i ima na tržištu kompletni lineup od rv810 do R800. Fermi možda doživi papirnato lansiranje do tada i to "top of the line" proizvod, a gdje su derivati iz nižih segmenata kojih se prodaje daleko više??

17 godina
doxy kaže...

SVAKA igra koja je "meant to be played" na mojoj HD4850 se ruši ko blesava...

Možda ti nije bilo nešto uredu s karticom, imam prijatelja koji ima 4850 karticu i sve mu igre rade bez problema.

17 godina
protjeran
stef kaže...
doxy kaže...

Druga je stvar što 2 i pol naslova vrijedna spomena uopće imaju podršku za PhysX.

No spomenimo najvažnije: AMD u 1. mjesecu kompletno zatvara krug i ima na tržištu kompletni lineup od rv810 do R800. Fermi možda doživi papirnato lansiranje do tada i to "top of the line" proizvod, a gdje su derivati iz nižih segmenata kojih se prodaje daleko više??

hahaha

HRPETINA igara

idi proguglaj, negdje ima i popis, sad moram doma s posla pa nema vremena guglat za druge

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

@doxy i @lucky

nekog prevelikog razloga nema, jedan od njih je bila cista dosada no.. kad se sve zbroji dobro sam postupio.. radi cega?

pa eto ovako imo sam i7 920/ racunaj 140 tdpa, ok imo sam 3 x 2 gb ddr3 rama, imo sam gtx295... i7 920 ide do 100 stupnjeva a gtx295 isto tako nije nista hladnija te puno trosi i glasna je te multi gpu rjesenje..

ok naso sam super zamjenu za i7920, odrekao sam se 3dmarkova i sva sreca tome i upiknuo phenom II 955, slabije se kloka i nije dobar za 3dmarkove a igre rade identicno..

no sta sam u principu dobio?? ovako dobio sam proc koji menje trosi i koji je puno hladniji citaj 30 stupnjeva u idleu za razliku od 60 intelovih..

no a atijem sam bio napravio jednu gresku i otiso sam bio na 2 X 4890 , zasto gresku?? pa realno gledano dobio sam nesto vece performanse od gtx295 ali nisam ustedio na tisini, struju itd...

no kako god okrenem bio sam zadovoljniji opcenito.. a sada kada sam ove dvije zamjenio sa hd5870.. dobio sam jako tiho racunalo sa ogromnim potencijalom i snagom..

vjerovali ili ne igram se bolje i lijepse nego ikad...

Kada sam ja krenuo u racunala bila ja fora imat cim glasnije racunalo jer je to bio dokaz moci..

Danas je to obrnuto, znate kakav je gust igrat crysis sve na high 1920 x 1200 a da imate osjecaj da nit ijedna komponenta ne radi 100% snagu, osjecaj moci i svega zivoga..

hbte nakon 4 sata uzastopnog igranja crysisa temp procesora na 42 stupnja, temp grafe nejde preko 60 stupnjeva znate vi koja je to uzivancija??

a jos k tome kada vidim kolko mi u principu komp manje trosi u idleu nego prije, ma jednostavno je to tako..

a probleme kao probleme ima svaki komp bio on intel nvidia amd ili ati svi oni imaju svoje musice..

ukrato to je to.

...šta ćeš! Netko ima nekakva iskustva!

17 godina
doxy kaže...
stef kaže...
doxy kaže...

hahaha

HRPETINA igara

idi proguglaj, negdje ima i popis, sad moram doma s posla pa nema vremena guglat za druge

da li si vidio i igrao psyhx igre na nvidiji??

ja jesam i to sa najmocnijom trenutno njihovo karticom gtx295, i znas sta, to je jedno veliko sranje pa jbte jedva sam skuzio neku razliku, cisti marketing i manipulacija... eto to je to.

jel ti znas da ati to sve nadoknaduje sa svojom lijepsom slikom??

bas sam neki dan usporedio ssove u codu 4 ista rezloucija ista grafika i pazi na nvidiji mi je bila mutnija slika nisam to vjerovo do tog dana..

16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

U tom slučaju Intel + ATI Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Obožavam ovakve raspraveSmijeh 

Jel ima išta bolje od ati vs nvidia i amd vs intel?

Koliko ja znam physx se bolje vrti na ati-u nego na nvidia-i samo što amd neželi platiti licencu nvidia-i za physx pa da i oni mogu vrtit, a s tim se i slažem. Havok FTW ako ikad ugleda svijetlo dana.

Dali vi znate uopće šta je physx u igri? Grafička preuzima fiziku na sebe pošto to radi puno brže od procesora, a kada uključite physx kod ati-a sve vam šteka ko ludo. Zašto?

Ati nije kriv, kriv je procesor jer u tom slučaju pošto nema nvidia-e u pci-e utoru fizika prelazi na procesor ,a on nema dovoljno snage za to pa čak ni mighty i7 975 oc-an na 4-5GHz.

A ako imate ati, a želite physx , kupite si recimo 9600gt (64 shadera), 9600gso (96shadera) ili 8800gt/9800gt (112)polovnu stavite je u pci-e pokraj atice i grafiku obrađuje ati, a nvidia physx.

Iako je nvidia disable-ala to ati+nvidia za physx, odmah je izašao crack/patch zato. Crossfire matične danas malo koštaju već za 600kn uzmete, pa čak i one sa x16 + x4 pci-e su dobre.
Svi sretni i zadovoljni.

One more thing:

Moj frend imao 5600+ athlon x2, 9600gt giga, 4GB ddr2, 19" monitor i stalno se hvalio amd ovo, amd ono. Kupio prije 1mj - i5 750 -1400kn, 4GB DDR3 -600kn, ASUSICA -1400kn

cca 3,5 soma kuna, sada se kurči intel ovo intel ono , amd sux... Šta je dobio za tih 3,5k kuna? Manje od 1000 bodova u 3dmarku te koji fps u igricama, i planira uzet GTX360, a ima 19" monitor 1440x900 reza.

Ja stvarno neznam šta je njemu popušio je da boli glava, ja mu to kažem i uzvrati mi da što ja uzmem to je dobro, a da ništa drugo nevalja, nije isplativo ovo ono.

Dijelom je u pravu, no čini mi se da ja ipak uzimam ono bestbuy(x3 720, 790gx asrock, 4GB kingmax tada koštalo punooo manje, WD6400AAKS,samsung 1TB, T220 kako tako) izuzevši TX650 koji mi nije trebao,ali ajde bio je za ok cijenu u conradu u njemačkoj i mislim ga držat bar 5god.

To će mi se isplatit, jer netko uzme šroteks ili ono od 350W za 300kn, pa za 2god uzme opet, pa opet i na kraju ga ispadne više nego jedno kvalitetno napajanje ,a pitaj boga hoće li mu šta povest sa sobom u vječna lovišta.

I još nešto: @Naxeem : može link od tvog bloga?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 15:31 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300http://www.bug.hr/forum/newp info
toxic kaže...

i7 920 ide do 100 stupnjeva

OT, ali. Čemu generaliziranje? To što si ti imao sakat primjerak i7 ne znači da svi idu do 100 stupnjeva... Čak i naklokani, jbg imo si peh.

A i prelazak s i7 na p2 i nije baš za hvalisanjeBelji se, i7 je u globalu puno jači cpu samo što se to u igrama ne osjeti jer jedva da iskorištavaju više od 2 jezgre , al jbg sigurno je osjetno niži račun za HEP otkako si na phenomu :)

everybody lies
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Obožavam ovakve raspraveSmijeh 

Jel ima išta bolje od ati vs nvidia i amd vs intel?

Koliko ja znam physx se bolje vrti na ati-u nego na nvidia-i samo što amd neželi platiti licencu nvidia-i za physx pa da i oni mogu vrtit, a s tim se i slažem. Havok FTW ako ikad ugleda svijetlo dana.

Dali vi znate uopće šta je physx u igri? Grafička preuzima fiziku na sebe pošto to radi puno brže od procesora, a kada uključite physx kod ati-a sve vam šteka ko ludo. Zašto?

Ati nije kriv, kriv je procesor jer u tom slučaju pošto nema nvidia-e u pci-e utoru fizika prelazi na procesor ,a on nema dovoljno snage za to pa čak ni mighty i7 975 oc-an na 4-5GHz.

A ako imate ati, a želite physx , kupite si recimo 9600gt (64 shadera), 9600gso (96shadera) ili 8800gt/9800gt (112)polovnu stavite je u pci-e pokraj atice i grafiku obrađuje ati, a nvidia physx.

Iako je nvidia disable-ala to ati+nvidia za physx, odmah je izašao crack/patch zato. Crossfire matične danas malo koštaju već za 600kn uzmete, pa čak i one sa x16 + x4 pci-e su dobre.
Svi sretni i zadovoljni.

To ti ja pričam...

...u tom slučaju INTEL I5 750 + ATI HD 5870! Poljubac

KAKO POBOGU JOS NE KUZITE DA NIJE BITNO KOLIKO JEZGARA IMA PROCESOR DA IGRA BUDE BRZA NEGO JE BITAN RADNI TAKT!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 15:25 (4ucker).
16 godina

Darkest of Days i Batman AA.

Razlika u Physx on/off se vidi kao nebo i zemlja i na GTX260 se vrte savrseno bez problema, a kamoli tek na GTX295.

Razlika u vizualnom izgledu izmedju Physx on i off je puno veca nego razlika izmedju 2 generacije DX (DX9 vs DX10 ili DX10 vs DX11) ili izmedju visokih i niskih postavki AA i sl.

Kuzim da ljudi pokusavaju argumentirati svoje stavove, ali izmisljati ili govoriti nesto sto ne stoji stvarno nema smisla.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Physx je proprietary tehnologija; tehnologija koja je dostupna samo nekima, a takva tehnologija nema budućnost. Niti jedna tehnologija koja je vezana samo uz jednog proizvođača hardvera, a pola tržišta, jednostavno ne može opstati. Bit će uvijek igara koje podržavaju Physx, CUDA-u, ali rijetko će se koji studio odlučiti da mu važan dio igre radi samo na jednoj grupi korisnika.

Rušenja? Nemojte biti smiješni. Kartice ne izađu u prodaju ako se ruše. Rušenja se dešavaju zbog defektnog hardvera ili defektnog korisnika ili defektnog softvera. Ponekad se igre ruše zbog drivera, to je točno, ali se ruše onda svima na toj seriji drivera. Neće se rušiti samo tebi Doxy, a meni ne.

Količina problema identična je i kod ATija i kod nVidije. Pogledajte malo službene forume obaju proizvođača.

Realno, ATI trenutno ima cjenovnu i tehnološku prednost, a nVidia je u problemu.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Physx je proprietary tehnologija; tehnologija koja je dostupna samo nekima, a takva tehnologija nema budućnost. Niti jedna tehnologija koja je vezana samo uz jednog proizvođača hardvera, a pola tržišta, jednostavno ne može opstati. Bit će uvijek igara koje podržavaju Physx, CUDA-u, ali rijetko će se koji studio odlučiti da mu važan dio igre radi samo na jednoj grupi korisnika.

Rušenja? Nemojte biti smiješni. Kartice ne izađu u prodaju ako se ruše. Rušenja se dešavaju zbog defektnog hardvera ili defektnog korisnika ili defektnog softvera. Ponekad se igre ruše zbog drivera, to je točno, ali se ruše onda svima na toj seriji drivera. Neće se rušiti samo tebi Doxy, a meni ne.

Količina problema identična je i kod ATija i kod nVidije. Pogledajte malo službene forume obaju proizvođača.

Realno, ATI trenutno ima cjenovnu i tehnološku prednost, a nVidia je u problemu.

nomrlano da ti se neće rušit kad si na nVidia grafi...

moja grafa je od XFX-a...teško da je defektna, amd proc, asrock matična...ak sam ja defektan onda idi i okupaj se u svom Jadranu, i daj si karton, softver nema šanse da je defektan (osim drivera koji JESU defektni), jer sma napravio xxx instalacija windowsa.

istina je da sve igre igram "maxed out" ... a na 1920x1080 "samo" na high...s minimalnim aa 2x ... al đabe mi je to, kad mi svaki dan se zblesira komp (točnije grafička)...ATI power my ass.

16 godina
Nvidia GT 300 info

meni se cini da netko ne zna OCat i svu krivnju svaljuje na druge stvari... ima vas na ovom forum jedno 3-4 koji imate problema, i konstantno s necim i nikad zadovoljni, cudno kak nemaju svi ako je doista do ATI-a i 9.11 drivera ...

jedan cak priznaje da mu je grafa u kvaru, ali ne zeli nista promijeniti po tom pitanju

mozete trubit do kod hocete o tome i uvjeravat koga hocete, nakraju mozda uspijete uvjerit sami sebe

cinjenica da nVidia nema nista naspram ATIa trenutno, osim brojnih problema

a sto se tice Physix-a, ima sve skupa 10ak igara na kojima se koristi (iako na brojnima pise da se koristi), od tih 10 se na 2-3 i vidi...

kao sto je reko naxeem, to je proprietary tehnologija, ATI ima prevelik udio na trzistu da bi se proizvodjaci igara, cak i TWIMP igara, odlucili implementirati ga u nekom znacajnom obliku ili kolicini i tako ce i ostat jer postoji prevelika baza ljudi koji ne bi mogli koristit i prodaja bi patila, prije ili kasnije upotreba te tehnologije ce se ugasit sama od sebe, a trenutno ima istu ili manju primjenu od eyefinitia, dapace, cak i to nije istina, eyefiniti se koristi na veliko, mozda ne u kucnoj upotrebi, ali okolo da

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

@doxy ajde se zapitaj zasto ja nikad nemam problema sa driverima pa imo sam hd4890 u cfu nikad rusenja svaka igra radi. sada hd5870 ista situacija.. kod tebe je neki zesci problem kada ti se svaka igra rusi..

17 godina
RE: Nvidia GT 300http://www.bug.hr/forum/newp info
Core2Duo2 kaže...
toxic kaže...

i7 920 ide do 100 stupnjeva

OT, ali. Čemu generaliziranje? To što si ti imao sakat primjerak i7 ne znači da svi idu do 100 stupnjeva... Čak i naklokani, jbg imo si peh.

A i prelazak s i7 na p2 i nije baš za hvalisanjeBelji se, i7 je u globalu puno jači cpu samo što se to u igrama ne osjeti jer jedva da iskorištavaju više od 2 jezgre , al jbg sigurno je osjetno niži račun za HEP otkako si na phenomu :)

nisi procito ono dolje to je to ukratko...

proc itekako bilo koji i7 920 ide do 100 stpunjeva ako se kloka i bencha... ja ga sa mobilnom klimom nisam uspio drzat bas hladnog tako da..

citaj to je 4.0 - 4.2ghz benchmark kod phenoma 955 na 4.0 nema niti 55 stupnja, tako da to nije nikakvo pametovanje ili generaliziranje

17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

end user, kupim, uštekam, igram

ne igram se retardirane dječice da dobim 5 fps-a u igri tak da kurim proc, ne padam na OC fore, jer s tim se nemože skoro nikaj dobit, kloknuo proc za sa 2.7 na 3.5 i performanse skoro ap identične, klokanjem se bave ljudi iz "fore" i nekog natjecateljskog duha, da dobe 100 bodova više u 3d marku, meni ko korisniku CAD programa i nekih igara to ne treba...

znači kupim, spojim, igram...bez filozofiranja i dječjih*určenja u gigahercima...tak dečki se pimpek ne mjeri.

Sve je ispravno, GREŠKE se događaju pri NOVIM DRIVERIMA...npr s driverima 9.9 i 9.10 NISAM mogao igrat Borderlands, dok s 9.11 mogu, al s 9.11 Sniper-Art of Victory ne radi..

nekaj poprave dok drugo pokvare

meni ko OBIČNOM korisniku treba nekaj KAJ RADI bez TWEAKANJA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baš se pitam zašto onda meni godinama sve živo radi bez tweakanja i zašto jednu instalaciju windowsa imam po 2+ godine bez ikakvih problema.

Čudno s obzirom da se mahom radi o hardveru koji je šit... A meni sve radi... Jako neobično.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
doxy kaže...

end user, kupim, uštekam, igram

ne igram se retardirane dječice da dobim 5 fps-a u igri tak da kurim proc, ne padam na OC fore, jer s tim se nemože skoro nikaj dobit, kloknuo proc za sa 2.7 na 3.5 i performanse skoro ap identične, klokanjem se bave ljudi iz "fore" i nekog natjecateljskog duha, da dobe 100 bodova više u 3d marku, meni ko korisniku CAD programa i nekih igara to ne treba...

znači kupim, spojim, igram...bez filozofiranja i dječjih*určenja u gigahercima...tak dečki se pimpek ne mjeri.

Sve je ispravno, GREŠKE se događaju pri NOVIM DRIVERIMA...npr s driverima 9.9 i 9.10 NISAM mogao igrat Borderlands, dok s 9.11 mogu, al s 9.11 Sniper-Art of Victory ne radi..

nekaj poprave dok drugo pokvare

meni ko OBIČNOM korisniku treba nekaj KAJ RADI bez TWEAKANJA!

koga ti smatraš reterdiranom dječicom?? mene?? hm oko za oko zub za zub imam 23 godine sad neznam ali gotovo sam 1000% siguran da si mladi od mene..

a ko to  "TWEAKA" ??

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Kaže nVidia... "Why does it happen? TDRs can occur for a variety of reasons, many of which are unrelated to the graphics card or graphics driver. Since Vista launched, NVIDIA has been working hard to address TDRs issues that are specific to the graphics driver."

A ja mislio nVidia nikada nema problema... možda na njihovim forumima lažu?

"DVI-D and DVI-A, cannot reliably force DVI-D", "strange problem with gtx 260.. artifacts?", "BSOD aafter starting computer up", "195.62 Driver Issue", "problem with new driver nvidia geforce 175.19 xp 32 bit", "Resolution resetting after update to 195.62", "195.62 breaks HDMI audio", "NO SIGNAL, BLANK SCREEN VISTA", "Nv Control Panel crash", "NVIDIA Driver takes up 2.64 GB (yes, that is GB)", "window 7 geforce 8500gt vga incompatible", "Vista system reboots or just freezes - windows reports video issue", "Yet another HDMI audio problem", "GeForce 6100 405 Driver Problem", "Unstable driver", "Too much asked to fix the damn drivers?"...

i beskonačna lista se nastavlja. Doxy, molim te poštedi me i ti i ostali izjava o stabilnosti nVidije i drivera i toga kako nema problema. Svaka, ali apsolutno svaka kartica, a sam sam ih kupio više nego si ih ti i susjed uopće imali, ima probleme i hardverske kompatibilnosti i drivera.

Ne postoji kompanija, od ATIja, nVidije, Intela do Matroxa i 3dfx-a koja nije imala problema i koja neće imati problema.

Svaka igra koju pokreneš je lutrija. Velika većina radi uvijek i na svemu, ali uvijek ima onih koje u nekoj kombinaciji hardvera i softvera i nekoj situaciji jednostavno ne rade ili ne rade kako treba.

Naizmjence mijenjam nVidiju i ATI i sa svakom od kartica sam ponekad imao problema. Uvijek. Pogotovo ako se radi o poslu koji ne radi svaki lik koji karticu kupi.

Činjenice na tržištu su da je trenutno nVidija u govnima i da ih može izvući samo činjenica da ATI ima također manjak čipova RV870 i time daje fore nVidiji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 17:54 (naxeem).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...
klokanjem se bave ljudi iz "fore" i nekog natjecateljskog duha, da dobe 100 bodova više u 3d marku
Ja neclockam procesor iz fore ili natjecateljskog duha nego s razlogom da dobijem koji fps. Ako mogu imati procesor bez neke velike nauke (BLEKI) dignut procesor sa 2,8GHz na 3,4Ghz sa povećanjem napona od 0.025V i povećanjem temperature od 1-3°C moraš biti stvarno udaren u glavu da to ne napraviš.

Može se puno dobit clockanjem procesora i dobije se samo ti neprimjećuješ.
MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan

Nekima je važnija stabilnost i sigurnost komponenti od 5% ubrzanja.

Da ti odmah odgovorim na eventualna pitanja: clockom grafičke ne može baš dobiti previše, a uglavnom je dobitak vidljiv benchmarku, kao i s procesorima.

Drastična clockanja su previše rizična. Nije svakome PC igračka koja može i ne mora raditi, niti svatko može čekati zamjenu oštećene komponente. Svaki overclock je rizik, čak i kada komponenta radi stabilno, zbog povećanog opterećenja može bilo kada riknuti, a neke mogu za sobom povući i neku drugu komponentu.

Hyperion kaže...
Može se puno dobit clockanjem procesora i dobije se samo ti neprimjećuješ.

Upravo tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 17:53 (naxeem).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Profesionalci i programeri uzimaju nvidia grafe zbog večih gpgpu mogučnosti(primjer je naxem),pc gamera je sve manje pa tu prevladavaju konzole.Još neko vrijeme stare grafe su sasvim dovoljne za sve igre.Zaključak je da će prije opstat oni koji budu na svojoj tehnologiji ponudili bolju gpgpu podršku,stoga nvidia ide na ove revolucionarne grafe.Ako im proizvodnja uspije,budite sigurni da će ati bit pometen.Kod nas će i dalje ati vodit jer smo jadna mala nerazvijena(zbog pljačke) zemlja,čija populacija normalno više gleda cijenu nego kvalitet i mogučnosti proizvoda.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 18:37 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

@ naxeem pa zato se svaki OC treba testirat, postoje programi za to, uostalom ne moram Tebi o tome pricat, smatram da o tome znas vise od mene

OC je samo ono sto proizvodjaci "poklanjaju" krajnjim korisnicima koji se donekle razumiju ili mogu barem u slovo pratiti tutoriale koji su vec poprilicno dobri i ima ih

po meni je glupo ne OC-at ako znas i mozes, a racunalo vec "stuca" ... sigurno bolje nego kupovat novo ili skupo placat gotovo identican procesor koji ima nesto visi stock multiplier, te potom ostavit na stocku... jednostavno ti spara novce

istina, skracuje zivotni vijek procerora npr sa 10 na 4-5 godina... big deal, oni kojima treba ce mijenjat procesor kroz 3-4 godine tak i tak, ostali nece OCat i kupovat skupe komponente tak i tak

i ne, ne radi se 1-2 fps-a average, radi se o dobitku od 15-30%, i vise (npr i7 920 sa 2.6GHz na 4.2GHz+ - i da, to s osjeti, 5870 su core clock uspjeli dic preko 1300MHz na pojedinim primjercima, za kucnu upotrebu ide preko 850-900 bez vecih poteskoca i stabilno, i da i to se osjeti) ovisno o kvaliteti kupljenih komponenata (tj. koliko se doista svaka komponenta moze OC-at), strucnosti u OC-u i igri/programu koji se koristi, a ne o brojki koju 3Dmark ili slican program izbace

TWEAKanje OS-a takodjer nije na odmet, tj. iskljucivanje podprograma koji se ne koriste... dobit ce se nesto malo memorijskog prostora i OS ce se brze dizat, nista se ne gubi, u samim igrama ce se tesko osjetit

EDIT: istina, u igrama se nece toliko osjetit ako vam u startu rade super, ali iz iskustva znam da kad nesto radi na rubu igrivosti, npr average fps oko 28-30 sa dropovima na 17 fps-a na stocku, to se da fino podic sa OC-om na nekih 35-38 average sa dropom na 23-24 i vec se dosta osjeti....

a to da bude riskirali sve komponente sa ektremnim clockom nije najpametnije, kao sto je naxeem reko, moze krknut u bilo kojem trenu i jos povuc nesto za sobom..., to s radi kad je konfa tak i tak na izdisaju i kad vam je svejedno

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 18:13 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice