Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 429.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info

Teselacija nije upitna i ne, ne gubi se na performansama, već podosta dobiva, jer teselacijom mijenjaš cijeli niz operacija za izračun LOD-a, transformacije i zamjene objekata i tekstura.

U kojim se to uređajima nalazi Tegra? Nisam ih vidio na tržištu, a nVidia gasi proizvodnju chipseta.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Teselacija nije upitna i ne, ne gubi se na performansama, već podosta dobiva, jer teselacijom mijenjaš cijeli niz operacija za izračun LOD-a, transformacije i zamjene objekata i tekstura.

U kojim se to uređajima nalazi Tegra? Nisam ih vidio na tržištu, a nVidia gasi proizvodnju chipseta.

Pa recimo Zune, kao najrazvikaniji.

Cim ti radi tesselate, povecava ti se broj poligona, a to utjece na performanse, da ne govorimo na potrosnju memorije. Naravno, moguce su razne optimizacije procesa i razni fakeovi. A LOD kalkulacije nece nestat sa teselacijom, jos uvik ce bit potrebne, jer teksture nemos tesselirat, mos ih samo komprimirat. Opet ce tribat meshevi razlicitih rezolucija, a najdetaljniji ce se refinirat za pogled iz blizine - teselacija.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

(...)

Zune HD, Samsung YP-M1, najavljeni ICD Vega, najavljeni novi Nintendo DS, referentni uređaji iz nVidije, te projekt augmented reality igre Georgia Tech-a, SCAD-a i Tehničkog sveučilišta iz Graza (TU Graz).

Zanemarimo li referentne i najavljene uređaje, Tegru koriste tri (3) uređaja, od kojih su dva dostupna korisnicima (u prodaji).

Proizvođači uređaja nisu jako zainteresirani za Tegru zbog toga što koristi stariju ARM11 jezgru (konkurencija koristi Cortex-A8), niži performance-per-watt grafičke jezgre u odnosu na konkurenciju (ARM Mali i sveprisutni PowerVR), te više cijene. Nova Tegra bi trebala imati dvije Cortex-A9 jezgre i bolju grafičku jezgru, ali to ćemo vidjeti kada izađe.

Što se tiče čipseta: prema priopćenju iz nVidije, verzije za Intelove procesore koji koriste DMI su na ledu zbog pravnih razloga, dok se ION i čipseti za AMD-ove procesore prodaju u značajnim količinama, tako da nema govora o odustajanju od tog segmenta poslovanja.

On Intel platforms, the NVIDIA GeForce 9400M/ION brands have enjoyed significant sales, as well as critical success. Customers including Apple, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Acer, ASUS and others are continuing to incorporate GeForce 9400M and ION products in their current designs. There are many customers that have plans to use ION or GeForce 9400M chipsets for upcoming designs, as well.

On AMD platforms, we continue to sell a higher quantity of chipsets than AMD itself. MCP61-based platforms continue to be extremely well positioned in the entry CPU segments where AMD CPUs are most competitive vs. Intel

We will continue to innovate integrated solutions for Intel’s FSB architecture. We firmly believe that this market has a long healthy life ahead. But because of Intel’s improper claims to customers and the market that we aren’t licensed to the new DMI bus and its unfair business tactics, it is effectively impossible for us to market chipsets for future CPUs. So, until we resolve this matter in court next year, we’ll postpone further chipset investments for Intel DMI CPUs.

Despite Intel's actions, we have innovative products that we are excited to introduce to the market in the months ahead. We know these products will bring with them some amazing breakthroughs that will surprise the industry, just as GeForce 9400M and ION have shaken up the industry this year.

We expect our MCP business for both Intel and AMD to be strong well into the future.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 15:43 (hrx).
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako imamo 2 površine koje izgledaju jednako, jedna sa teselacijom a jedna sa parallax occlusion, ona sa teselacijom ce trebat manje perfomanci. Ako ljudi misle da teselacija treba više performanci jer su vidjeli da Heaven test radi na vecem FPS-u bez teselacije onda zaboravljaju da stvar sa i bez teselacije izgleda sasvim drugacije. Npr. ako pogledamo krovove kuce u testu, onda vidimo da bez teselacije oni su ništa drugo nego 2D površina koje izgleda jednostavno, sa teselacijom imamo 3D površinu, svaka ploca krova baca svoju vlastitu sjenu i ima reflekcije, znaci mi tu ne gubimo performance radi poligona, vec stvari kao što su dodatne sjene, svjetlosni efecti, anti aliasing i tako dalje. Teselacije treba manje performacni od parallax occlusiona i radi se o pravoj 3D površini a ne o 2D površini koja izgleda kao da je 3D.

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
naxeem kaže...

Ako imamo 2 površine koje izgledaju jednako, jedna sa teselacijom a jedna sa parallax occlusion, ona sa teselacijom ce trebat manje perfomanci. Ako ljudi misle da teselacija treba više performanci jer su vidjeli da Heaven test radi na vecem FPS-u bez teselacije onda zaboravljaju da stvar sa i bez teselacije izgleda sasvim drugacije. Npr. ako pogledamo krovove kuce u testu, onda vidimo da bez teselacije oni su ništa drugo nego 2D površina koje izgleda jednostavno, sa teselacijom imamo 3D površinu, svaka ploca krova baca svoju vlastitu sjenu i ima reflekcije, znaci mi tu ne gubimo performance radi poligona, vec stvari kao što su dodatne sjene, svjetlosni efecti, anti aliasing i tako dalje. Teselacije treba manje performacni od parallax occlusiona i radi se o pravoj 3D površini a ne o 2D površini koja izgleda kao da je 3D.

Parallax occlusion je u principu malo napredniji bump mapping, dok je ta tesselacija o kojoj se prica u kombinaciji na normal mapom zapravo micro polygon displacement. A displacement, iako hardwerski ubrzan je gladan memorije, a ionako je 1GB na knap za danasnje igrice, pogotov ako se igra na 1920x1200 rezoluciji.

A to sto je to 3D povrsina, nema veze, jer ionako raytracing jos dugo necemo vidit. Ionako se sve to jos uvik fejka, a za naglasit detalje ionako ce tribat racunat occlusion. Tako da sve to zvuci lipo na papiru, a u praksi cemo tek vidit. GeForce 6xxx serije je ima podrsku za HDR, pa opet njegova upotreba je gadno smanjivala performanse. nVidija kartice vec neko vrime imaju mogucnost Ambient Occlusiona, koji ipak malo daje na izgledu, ali trosi oko 30% performansi.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
Nvidia GT 300 info

A evo i prvih fotografija nove kartice:

Nvidia Fermi-powered GeForce card pictured

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info
Kupite 4890, sta se furate na nove trendove omG, bas vam je potreban 5870 ili gt300, Sta vi radite na pc da vam treba takva graficka!?
Jedino ako ste neki profesionalni graf dizajner ili slicno ...
Raptord
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

I opet nis konkretno, vidi se neka geforce kartica koja vrti Heaven u dx 1x, autor teksta kaze 11, al opet rezultata nema, ja kazem ajmo pricekat i vidjet.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

-mda.. to je opet Tesla (samo) novija generacija... dakle, još su daleko u budućnosti obične GTjke....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
1337Raptor kaže...
Kupite 4890, sta se furate na nove trendove omG, bas vam je potreban 5870 ili gt300, Sta vi radite na pc da vam treba takva graficka!?
Jedino ako ste neki profesionalni graf dizajner ili slicno ...

Tatamata: Vidi Failklinac kupio ja Bugattia, ide, a?

Failklinac Kompleksas: (misli: ja si to nemrem kupit, a prokleta budala ima para) Daj kaj si debil, koje su to fore, narod gladuje a ti tu kupujes auto kaj po nasim cestama nemos vozit, koji ce ti to k. , ogranicenje max 130, pisti nema, to je samo za trkacu stazu jesi kreten?

Tatamata: A, kuis ono, pa necu ja jurit, vozim ga 20 u 2. po spici i mast vam vadim.

BURNED!!!!!

Ili u kratko svaka budala ima svoje veselje pa tako i mi, nemoras se zivcirat oko toga, ljeci komplekse na drugim mjestima, uostalom ovdje samo raspravljamo o novoj kartici.

16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ne znam da li ste primjetili, ali ventilator na ovim karticama sa slika se ne vrti?!? (pogled na ventilator, donji desni kut - jasno se nazire prostor iza kartice)

Da li to znači da kartica uopće nije upaljena i da je slika Heaven benchmarka samo montaža?

Google is your friend
16 godina
protjeran
Zura kaže...
klimama kaže...

Ne znam da li ste primjetili, ali ventilator na ovim karticama sa slika se ne vrti?!? (pogled na ventilator, donji desni kut - jasno se nazire prostor iza kartice)

Da li to znači da kartica uopće nije upaljena i da je slika Heaven benchmarka samo montaža?

po meni ove su slike fake ko bi radil benchmark a da ne stavi rezultate nego samo sliku monitora i neke graficke 

hebes garenu kad se igra .....(cry)sad se nemoze ni uopce vise
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 14:57 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
Zura kaže...
klimama kaže...

Ma vrti se...

Recimo ja slikam sa mobitelom 120mm vent u radu i bude onako mutno tj. vidi se da se vrti ventilator, a kada sa fotićem od 12MP slikam uhvati sliku ventilatora tj. onih listića kako stoje na mjestu i nije ništa mutno, baš kao da se nevrti.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Meni se čini da su OK jer kad se vent vrti i dalje se vidi kroz.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Zura kaže...
klimama kaže...

Ma vrti se...

Recimo ja slikam sa mobitelom 120mm vent u radu i bude onako mutno tj. vidi se da se vrti ventilator, a kada sa fotićem od 12MP slikam uhvati sliku ventilatora tj. onih listića kako stoje na mjestu i nije ništa mutno, baš kao da se nevrti.

da vrti se al kako to da je grafa suplja

hebes garenu kad se igra .....(cry)sad se nemoze ni uopce vise
16 godina
Nvidia GT 300 info

ma osim da na grafi pise geforce i da se na monitoru nalazi heaven ne vidi se nista... je li fake ili nije ostaje za vidjet, mislim da je bilo neceg konkretnog da bi malo vise napisali

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

... naprednim forenzičkim tehnikama (zbog tajnosti ne otkrivam detalje) vidi se da je fake, jer po sjeni sunca (oko podne) jasno je da niti jedan pravi clocker-geek nebi u to doba dana vrtio bench... to se radi u 2:38...AM. Namigiva :))

-indikativno? niti na ovoj se ventilator ne vrti! :))))

-možda će netko reč', pa normalno kad nije priključena na struju, ali ipak -na obje slike? hmmm- fake! Osmijeh

1 0 hvala 2
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa da, ali mijesas kruske i jabuke, to sto si ti linko je tesla, nema veze sa gt300, nitko nije reko da se fermi nece koristit, dapace, sto ne bi u kartici koja kosta 6k+$ stvar je u mass productionu i gt300 tj. ono o cemu mi pricamo, kartici od oko 600$

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

pa da, ali mijesas kruske i jabuke, to sto si ti linko je tesla, nema veze sa gt300, nitko nije reko da se fermi nece koristit, dapace, sto ne bi u kartici koja kosta 6k+$ stvar je u mass productionu i gt300 tj. ono o cemu mi pricamo, kartici od oko 600$

-provjeri, par postova gore, nisam ja počeo miješati Teslu, nego znalci s foruma. (slažem se... zato sam stavio šaljivi komentar) btw, nova tesla je također fermi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 16:51 (ihush).
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

TESLA je samo naziv za liniju proizvoda. Nove TESLA-e zasnovane su na ISTOM čipu GT300=Fermi.

16 godina
Nvidia GT 300 info

kao sto reko, nitko nije reko da se fermi nece koristiti, samo ne u gt300 karticama tj gtx380 sto je ocekivani naziv nove high end kartice od 600+$ vec u tesli tj drugacije optimiziranoj kartici koja krece od 3k, 4k, - 19k$

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj trollaj drugdje... GT300 i HD 5850 i HD 5870 tak ionak nisu za profesionalce nego ua igre i multimediju....

16 godina
Nvidia GT 300 info

e to vase trollanje i geekovski zargon, morat ces pod a) rec opce kome se uopce obracas i pod b) sta hoces konkretno rec

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

kao sto reko, nitko nije reko da se fermi nece koristiti, samo ne u gt300 karticama tj gtx380 sto je ocekivani naziv nove high end kartice od 600+$ vec u tesli tj drugacije optimiziranoj kartici koja krece od 3k, 4k, - 19k$

WTF?! A što će se koristit? Daj ne pričaj svašta. I za TESLA-e i za GTX3xx koristi se ISTI ČIP. Kao i uvijek - Quadro su iste kartice kao i obične, ali drugačije optimizirane i najčešće samo s drugim driverima.

Makavelii kaže...

daj trollaj drugdje... GT300 i HD 5850 i HD 5870 tak ionak nisu za profesionalce nego ua igre i multimediju....

Iste su!!!

16 godina
Nvidia GT 300 info

pa ako bude gt380 onda ce biti fermi, ako ne, a ocito im je skupo jer bi vec poceli ili imaju drugih problema bit ce ili nista ili ce ici na manji chip i neku drugu karticu... znam sve sto sam reko

svi se slazu da ocito postoji neki problem, chip je ugradjen u teslu i tako ce se prodavat, a da li ce izaci gtx 380 sa fermijem ili nece ostaje za vidjet, samo vidim da ga konstantno odgadaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa nema s čim drugim izaći. Može ili izaći ili ne.

16 godina
Nvidia GT 300 info

upravo to, moze ili izic ili ne, moze izac kroz mjesec - dva ili kroz pola godine, moze bit da ce u potpunosti preskocit fermi tj. njegovo ugradivanje u gt seriju i drzat se tesle te cekat bolje dane, ne znam njihove planove, znam samo da ocigledno imaju problema sa isplativosti fermija u gt seriji jer ocigledno u tesli funkcionira i nije problem tehnicke prirode

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Samo da raščistim nedoumice koje su se pojavile oko kodnih imena i oznaka - Fermi je naziv nove arhitekture (prethodna arhitektura se zvala Tesla; ne miješati sa Tesla serijom HPC proizvoda), a oznaka čipa (ASIC-a) je NV100 (nVidia 100).

Nadalje, NV100 dobiva oznake ovisno o kartici u koju će se ugraditi:

• GF100 - NV100 namijenjen ugradnji u GeForce kartice (prethodna gen. - GT200 (Graphics Tesla 200))
  • GT300GL - NV100 namijenjen Quadro karticama (prethodna gen. - GT200GL (Graphics Tesla 200 GL))
  • GT300 - NV100 namijenjen Tesla karticama (prethodna gen. - T10 (Tesla 10) - kartice nemaju izlaze za monitore, stoga nema oznake G za Graphics; nove GT300 bazirane kartice imaju izlaz, pa je G u imenu)
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 20:55 (hrx).

1 0 hvala 1
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Zura kaže...
klimama kaže...

po meni ove su slike fake ko bi radil benchmark a da ne stavi rezultate nego samo sliku monitora i neke graficke

Fotografiju je na Twitteru objavio Brian Burke iz Nvidijine službe za odnose s javnošću.

http://twitpic.com/pyhdf 

15 godina
neaktivan

Da li je to pravio Fermi? Ako je zašto nema nikakvih testova da vidimo? Da li Fermi stvarno pokrece ovaj DX11 test ili imaju u pozadini jednu ATI karticu koja ga vrti? Dok ja ne vidim prave testovi i karticu dostupno u trgovinama ja Nvidiji nebi vjerovao. Previše se muljali u prošlosti. Moguce je da je to pravi Fermi i da on pokrece ovaj test, ali nemora biti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice