Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 429.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia GT 300 info

gle nije im ni to rjesenje jer ati do q3 2010 moze pocet s prvim 6xxx karticama i sto onda? fermi ce ili izic unutar 2-3 mjeseca ili ce ga naprosto preskocit, krenut na manje cipove, recimo gt360, 350 i slicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Novi Radeoni bi trebali stići početkom 2011. godine, prema dostupnim (neslužbenim) informacijama - Northern Islands arhitektura (potpuno nova, za razliku od Evergreena), 32 nm, DX11.1 (finalizacija 11.1 je predviđena za zimu 2010.) - osim diskretnih kartica, biti će dio Fusion procesora. Naravno, sve uzmite cum grano salis.

Što se tiče GT300, najspominjaniji datum je 27. 11. 2009. (vidjet ćemo...), ali se pretpostavlja da će biti soft launch, sa vrlo ograničenim brojem kartica. Šira dostupnost je predviđena za siječanj ili čak veljaču 2010.

Na prvoj slici je pregled G serija (G, GT, GTS, GTX) nVidijine ponude, dok je na drugoj slici GT300 čip (veličina stranice kvadrata je oko 23 mm).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 11:19 (hrx).

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

vec vidjeno i opet nis konkretno

ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
hrx kaže...

Što se tiče GT300, najspominjaniji datum je 27. 11. 2009. (vidjet ćemo...), ali se pretpostavlja da će biti soft launch, sa vrlo ograničenim brojem kartica. Šira dostupnost je predviđena za siječanj ili čak veljaču 2010.

Da, bit će početkom 12. mjeseca i bit će sasvim dovoljno primjeraka - bez brige, jedino je sad pitanje naših vrlih dobavljača Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
(...)

(...) i bit će sasvim dovoljno primjeraka - bez brige, jedino je sad pitanje naših vrlih dobavljača Neodlučan

Nekako sumnjam u to, zbog ove situacije sa Radeonima. Problem je što TSMC ne može dostaviti (proizvesti) dovoljno čipova, koliko su Radeoni traženi. Ako uzmemo u obzir da je GT300 značajno veći čip (kao i Radeon čipovi, proizvodi se u TSMC-ovim pogonima) i samim time ih je manji broj po waferu, mogla bi se dogoditi situacija sa slabom dostupnošću kartica.

Doduše, nVidia je vrlo šutljiva oko cijele stvari, pa je moguće da se GT300 naveliko proizvodi i stvaraju zalihe za launch. Ako bude vrlo tražen, a u TSMC-u se stvari (sa proizvodnim procesom) ne poprave, moglo bi biti nestašice nakon launcha. Iako će se proizvoditi samo jedan čip (puna verzija; za razliku od niza čipova koji idu u različite modele Radeona), nVidiji se više isplati da ih ugrađuje u Teslu i prodaje za $2000 po kartici (jest, tržište je manje nego kod GeForce tržišta, ali je Tesla trenutno "vruća roba" u tim krugovima), nego da ih stavi u GeForce i prodaje po $500 po kartici (op. navedene cijene nisu stvarne - tu su čisto primjera radi).

Što se tiče dostupnosti kod nas, moguće je da dobavljači budu promptni, ali (sudeći po dostupnosti i cijenama Radeona nakon launcha) uz oko €50 veću cijenu nego u EU :(.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 12:26 (hrx).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Možda i izađe ova gtx380(propusnost 282gb/s majke ti mile) krajem studenog ali nije nikome iteresantna grafa koja će koštat 4 do 5 tisuća kuna,ove gts350/340 su primamljive(2do3 tisuće isto skupe će bit) ali čemo za njih dobro načekat.Q1 2010 i upitnik će bit dostupnost.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 12:35 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Pomalo, vrag odnija prisu. Meni se ionako ne zuri. Dok mi bude tribala nova, birat cu izmedu gt300, Radeon 68xx i Larabee-a.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

ja nemam nista s ATIem, ne preferiram ih, ni nVidiu, imam trenutno gtx280 u kanti jer sam dobil povoljno, iso sam na best buy opciju u tom trenutku, ali realno, na nijednom forumu nema takvog optimista poput dade_zg78 , niti uopce optimizma naspram izlaska gtx380 ove godine. dakle, nisam mrzitelj nvidije, niti preferiram ati na bilo koji nacin, ali iz trenutno dostupnih informacija nvidia i gt300 su u banani (ne kvalitetom cipa i arhitekture, vec vjerojatnoscu i datumom izlaska)

volio bih da izadju, volio bih da stanu nazad na noge, samo ne cini se vjerojatnim, i iz dana u dan sve manje i manje vjerojatnim. pogotovo sto bi trebale bit u prodaju kroz 2 tjedna, a nema ni traga ni glasa o tome. racunajte da ih se ne moze isporuciti po svijetu u 1 danu, dakle 2 tjedna unaprijed bi bilo pravo vrijeme da se krene sa isporukom (da prvi kamioni krenu iz tvornica) ako uopce postoje, ne mislite li?

dapace nema ni naznaka da je TSMC krenuo sa masovno proizvodnjom cipa, kamo li dostavljanje istoga bilo kome, a di je od toga do kartice, pakiranja i isporuke prodajnim centrima

EDIT: gtx280 ->g tx380, lapsus

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 13:43 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ma pričekajmo još mjesec dana pa ćemo vidjeti.. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

evo čitam na gamestaru da nvidia neće do siječnja 2010. izbaciti svoje nove grafičke

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

evo čitam na gamestaru da nvidia neće do siječnja 2010. izbaciti svoje nove grafičke

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Shvatili su da je krajnji čas za nekakav izgovor pa eto odgoda izlaska kako kažu Q1 ali nije im opet za virovat .Bug on line vijest

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 16:10 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Ma pričekajmo još mjesec dana pa ćemo vidjeti.. 

haha za mjesec dana ces opet rec "ma pričekajmo još mjesec dana pa ćemo vidjeti....." 

meni se cini da necemo nist vidjet ni za mjesec nit za dva 

prodajem pozivnice za partis
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

haha za mjesec dana ces opet rec "ma pričekajmo još mjesec dana pa ćemo vidjeti....." 

Na žalost, izgleda da si u pravu... grrrrr..

Nvidijin PR je izgleda uspješno zavaravao novinare i ljude iz industrije sve do neki dan Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Prokletstvo 3dfx-a se vraća

music's got the feeling supreme
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

nVidijin problem i jest nepostojanje konkurentne tehnologije. Jednostavno trenutno nisu u stanju proizvesti isplativ čip.

Dado_ZG78 kaže...

Srećom imam uvida u neke zanimljive informacije o GT300-tkama i samo ću reči da ne mogu dočekati 12. mjesec!

Btw, ovi gorenavedeni fotorealistični renderinzi su itekako stvarni, a vrtit će se u solidnih 15-20fps kroz svega nekoliko tjedana.

naxeem kaže...

Dakle, znam osobu ... još im nVidia nije poslala niti inženjerski uzorak kao obično...

Dado_ZG78 kaže...

Nemoj se ljutiti Nax, ali nemaš samo ti frendove na izvoru tako da možda je moj izvor ipak malo bliži stanju unutar same Nvidije nego tvoja 'firma partner' hehehe Namigiva

naxeem kaže...

Možda imaš i jači izvor, ali ako je iz nVidie, onda sorry što mu ne vjerujem.

Unatoč obvezama u ugovoru, nisu isporučili još uvijek primjerke kartica koje moraju isporučiti, jer jednostavno nemaju dovoljno funkcionalnih GT300 čipova.

Nadalje, ove slike su dokazano fake.

Dado_ZG78 kaže...

Da, bit će početkom 12. mjeseca i bit će sasvim dovoljno primjeraka - bez brige, jedino je sad pitanje naših vrlih dobavljača Neodlučan

...

Dado_ZG78 kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

Na žalost, izgleda da si u pravu... grrrrr..

Nvidijin PR je izgleda uspješno zavaravao novinare i ljude iz industrije sve do neki dan Neodlučan

LOL Šutim

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Yeah, yeah...   znao sam da slijedi 'I told you so!' spika od Nax-a...   Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Yeah, yeah...   znao sam da slijedi 'I told you so!' spika od Nax-a...   Neodlučan

Mora mu se odat priznanje,previse pametuje al se razumije u tehniku sto je jeCool

CHE
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ovaj novi datum izlaska razočarava i daje ATI-u ogromnu tržišnu prednost,a Nvidiji nove probleme.

Stvarno sam duboko razočaran pošto sam mislio da ču več ove godine upiknut jedan fermi.No čini se da ovaj puta ATI ne gine.

Istina je oko nas,a laž još više.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Nvidia GT 300 info

Bit cemo svi sretni ako itko upikne Fermi GT katricu ikad, a ne ove godine, ja jos uvijek ne vidim razloga za optimizam. Mislim da im treba jos koji mjesec pripreme i razvoja da bi stvar ucinili profitabilnom, samo po svemu sudeci to sto ce eventualno biti profitabilno ce biti toliko drugacije da se nece zvati Fermi... to je nekako moje videnje stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
carcharodon kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Mora mu se odat priznanje,previse pametuje al se razumije u tehniku sto je jeCool

Ako je netko u pravu kako može previše pametovat? Ne pametuje li onaj za kojeg se ispostavi da nije bio u pravu?

ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa nije covjek bas bio u pravu buduci nas je sve uvjeravao da "njegova veza jako bliska izvoru, vjerojatno bliza od naxeemove" zna da ce GT300 izaci kroz koji dan/tjedan sada vec, i da ce biti dovoljno za sve (meaning nece biti limitirana serija nego tko hoce kupit moci ce), sto smo svi tvrdili da je jako preoptimisticno. da se inace razumije u tehniku je vjerojatno tocno, ne pratim covjeka toliko ali nisam primjetio da inace prica gluposti, pa predpostavljam da ima osnove za takvu tvrdnju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Osobno nisam bio optimističan za taj datum izlaska krajem ovog mijeseca jer je opče poznato da je Nvidia imala(vijerojatno i još ima)problem sa količinom dobivenim čipova na jednom vaferu.A ktome je velik postotak bio loš(ŠKART).No ipak sam se u duši nadao da če fermi vidjet svijetlo dana ove godine i stabilizirat cijene novih čipova.Samo se nadam da i taj novi datum izlaska(prvi kvartal sljedeče godine) neče biti odgođen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Samo neka izađe više da padnu cijene ovoj hd5850 i hd5870, pa da si upiknem nešto...Viče

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Samo neka izađe više da padnu cijene ovoj hd5850 i hd5870, pa da si upiknem nešto...Viče

Kako je krenulo još čemo se načekat za razumne cijene.Jer ATI če sasvim sigurno iskoristit ovu poziciju na tržištu i ostavit cijene ovakvim kakve jesu ili pak nešto mizerno smanjit kad izađu svi derivati iz 5xxx serije.

17 godina
microman kaže...
Hyperion kaže...

Kako je krenulo još čemo se načekat za razumne cijene.Jer ATI če sasvim sigurno iskoristit ovu poziciju na tržištu i ostavit cijene ovakvim kakve jesu ili pak nešto mizerno smanjit kad izađu svi derivati iz 5xxx serije.

Jel ti pričaš o smanjivanju??? LOL

Pa vidiš da su povećali cijene, a ne smanjili. Bog daj da još nepovećaju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

.

Jel ti pričaš o smanjivanju??? LOL

Pa vidiš da su povećali cijene, a ne smanjili. Bog daj da još nepovećaju.

Pa u linksu su smanjili cijenu HD5870 za 300kn prije je došla 3100kn sada dođe 2800kn.

Za ostale neznam.

17 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info
nvidiu je zajebo microsoft
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...
nvidiu je zajebo microsoft

?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

TSMC je ima problema sa yieldom 40nm sa 4770 karticom ako se dobro sican, tek sad im je 40 nm proces nekih 60% (navodno) za 58xx, iako san negdi ima prilike procitat 40%.

Dobavljivost ATI-ja je problem, oni ce vjerojatno vecinu dobrih cipova furat u 5870, znaci 5850 ce bit jako upitne raspolozivosti. NVidija ima i drugih izvora zarade u meduvremenu, Tegra se pojavljuje u sve vise smartphonea, cak su dobili ugovor za nasljednika Nintendo DS-a, tako da njih to bas previse ni ne pogada. Kolko san uspija procitat jos uvik oni drze dobar dio chipseta za AMD procesore.

I dok je situacija takva, najvise patimo mi, jer nema vise ratova cijena, mislin nema uopce izbora. Kad san ja kupova svoju zadnju karticu, vaga san, gleda cijene, slaga za i protiv liste. Sad je najbolji izbor 5850, ako si mozete priustit trosak od 1900 kn. A dok DirectX 11 igre zazivu, 5850 nece biti dovoljna. Upitna je cila ta teselacija, bar dok ne vidimo na primjeru igara kolko zapravo performansi gubimo. I dok je tesko preporucit takvu kupovinu 5850 je 4890 taman tolko brza kolko je skuplja.

Jedino sta je meni osobno super u ciloj toj prici, je sta neman u planu nikakvu kupovinu graficke kartice bar jos 6 miseci. A do onda ko ziv ko mrtav.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice