NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.275
|
čitano: 631.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...

2X je odvratno glasan...

Meni koji sam cijepljen na glasnoću je parao uši, 3x mora da je potpuno druga priča or else...

Isprobao sam Ventus 3X na 4060Ti i na 4070. Radio je sasvim solidno, ispod 60c na 4060Ti i 62-63c na 4070 u loadu u zatvorenom kućištu i rpm u oba slučaja oko 1200-1300 (možda nekad malo više, ali stvarno se nije čulo ništa).

E sad, moguće da je na jačim karticama lošiji, ako koriste jednak dizajn hladnjaka.. koji je za ove navedene predimenzioniran (poprilično je velik).

EDIT: Uzmi u obzir da sam ja ekstremno osjetljiv na buku grafe, meni to jako smeta, tako da nebi lagao o tome. Kod mene to graniči s ludošću  do te razine da prodajem grafu bez pardona zbog toga. Sad imam Powercolor RX 7800XT Hellhound i ona je baš čudo koliko je hladna i tiha.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:45 (mrsmith).
12 godina
dery kaže...

... Ne razumijem tebe i picajzlu šta očekujete pogotovo sad kad nvidija nema konkurenciju koja se ne usudi niti pokazati išta od nove serije.

očekivanja su minimalna... a nada je kurva 

3 godine
Ivan(4) kaže...
dery kaže...

Picajzla se uopče ne pita zašto sakrivaju raw performanse na prezentaciji.

Mislim da je Plague Tale radio na DLSS3 i na novim i na starim karticama. Teško je proceniti, ali raw performance je do 50% veći (nešto slično su i sami negde napomenuli, ako se ne varam), ostalo je agresivniji frame gen.

Ovo dolje obilježeno crvenim četverokutom bi trebale biti raw performanse, sad... ne piše fps nego da ne kažem što, ali to je, što god govori ta skala (gotovo ništa), nekakav očekivani rast "stvarnih" performansi... opet, nije mi jasno zašto niži msrp, što se dešava?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 15:58 (notloB).
16 godina
notloB kaže...

Ovo dolje obilježeno crvenim četverokutom bi trebale biti raw performanse, sad... ne pišu brojevi nego da ne kažem što, ali to je, što god govori ta skala (gotovo ništa), nekakav očekivani rast "stvarnih" performansi... opet, nije mi jasno zašto niži msrp, što se dešava?!

Zato jer nema skoro nikakvog napretka pogotovo vram. Nema konkurencije a manji msrp čisto ko suza.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Realno,Nvidia više niti ne mora demonstrirat raster performanse jer skoro pa svaka novija igra koristi AI upscaling bio to od Nvidie,AMDa ili Intela te također skoro pa svaka igra već ima Raytrace elemente a dobili smo i prvu koja ne radi bez Raytrace hardvera i to AAA igru.A očekujem da uskoro i framegen postane defoltni dio mjerenja performansi.

Ono što mene zanima je koji je preporučeni minimali framerate za MF...znamo da je za framegen 60fps,sad me zanima dali je za MF jednako,manje...više

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
MEGATAMA kaže...

...znamo da je za framegen 60fps,sad me zanima dali je za MF jednako,manje...više

To će ovisiti o tome kakav je novi reflex, imo...

Edit: Ukoliko forumaš Dery želi razgovarati sa mnom neka se prije toga ispriča ženama i seksualnim manjinama za koje je ustvrdio da ne mogu napraviti dobre igre, ukoliko ne neka mi se ne obraća jer nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 16:15 (notloB).
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Al nvidia dere guzove, kožnati opet izdominirao u kožnjaku. 5070Ti ako bude oko 1000 1100e to pikneš i miran si do 2030 godine, to i neki 2K oled, onaj od Alienwarea nije loš 360hz fino i dereš igre u 360hz osvježavanju jer ćeš u svakoj igri sa 5070TI sa upaljenim dlssom 4 imati više od 300 fpsa. Stiže zlatno doba gaminga, samo još da je dobrih igara. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

A ja bas mislim da je 20% optimisticno... radi svih nas se nadam da si ti u pravu, ali bojim se da svi dosad prikazani podaci ne ukazuju na to, oces od hardverskih specifikacija pa do ovih marketinskih patki s prezentacije. Jedina koja ce vjv imati znacajan raster skok je 5090, al to ce kostati u EU 2500 EUR+ sto je ipak previse za mase...

a jesi optimist u pm ...

vidjet ćemo, samo u cuda core count imaju 30% više, + nešto na arhitekturu i brzinu, plus potrošnja nije gimpana... ispod 40% ne očekujem

30% vise??

RTX 5070 6144 CUDA

RTX 4070 (non-Super) 5888 CUDA

RTX 4070 Super 7168 CUDA

Ti verzija:

RTX 5070 Ti 8960 CUDA

RTX 4070 Ti Super 8448 CUDA

Znaci 5070 ima jedva par vise coreova od OBICNE 4070, a 1000 manje nego 4070 Super... sve mi se cini da je i 20% gain nerealan za ocekivati, a kakvih bozjih 40%

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 16:35 (Minneyar).
3 godine
Minneyar kaže...

Znaci 5070 ima jedva par vise coreova od OBICNE 4070, a 1000 manje nego 4070 Super... sve mi se cini da je i 20% gain nerealan za ocekivati, a kakvih bozjih 40%

Ako im kompresija tekstura ili s čim već žele umanjiti vram usage bude radila kako treba i ukoliko to neće raditi na adi onda bi razlika u još neizašlim naslovima mogla biti i veća od tih 40%, spekuliram, ne znam, zezamo se...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 16:55 (notloB).
16 godina
Predviđam nove masovne otkaze i propasti studija...ljudi je sve manje briga za skupi gaming brije.
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
galinjo24 kaže...
Nista onda ja svoju zotac 4070tis oc ...trebam dati za 350e😂

skupo brate..... bar 200e nize, ne vrijedi ti to vise ni svoje tezine u zeljezu, danas prolazim ulicom, tri komada na asfaltu, nitko se nece sagnuti po njih..... ja mislio pokupit barem jednu, kad ono, lik se baca sa 4 kata, drzi 4090 u rukama, ali jbg, pala je prvo kartica oa se razbila, jos ga okupljeni iscipelarili sto je nije cvrsce drzao.... :)

nisam pesimista ali ne vjerujem u svizca, tako da, daj boze da to bude realnost za koji mjesec

.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Glasine su da će kompresiju tekstura imat i Nintendo Switch 2...valjda bi to onda trebalo radit i ja starijim RTX generacijama.

Internet gori od objave da je rtx5070ti brža od rtx4090,bilo bi ljepo da uistinu tako i ispadne u novim igrama koje će podržavati sav taj tech.Time bi puno više gamera dobilo top end performanse za prihvatljive novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
forumaš kaže...
Predviđam nove masovne otkaze i propasti studija...ljudi je sve manje briga za skupi gaming brije.

Očekujem mnogo snijega i sanjkanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 17:03 (notloB).
11 godina
BeLLicus kaže...

Al nvidia dere guzove, kožnati opet izdominirao u kožnjaku.  

Ja sam jutros radi južine otvorio ormar i posegnuo za crnim kožnjakom,reko ma ko ga jbe vruće će bit danas ...jos me zena pita "jesi siguran prvi je mjesec"...reko jesam 

16 godina
notloB kaže...

Edit: Ukoliko forumaš Dery želi razgovarati sa mnom neka se prije toga ispriča ženama i seksualnim manjinama za koje je ustvrdio da ne mogu napraviti dobre igre, ukoliko ne neka mi se ne obraća jer nema smisla.

Evo još jedna da otvoriš oči, igre devovi nevidija lažno sve ko i ovaj lik lakiranih noktiju predstavlja dlss4.

14 godina
suspendiran
MEGATAMA kaže...

Glasine su da će kompresiju tekstura imat i Nintendo Switch 2...valjda bi to onda trebalo radit i ja starijim RTX generacijama.

Internet gori od objave da je rtx5070ti brža od rtx4090,bilo bi ljepo da uistinu tako i ispadne u novim igrama koje će podržavati sav taj tech.Time bi puno više gamera dobilo top end performanse za prihvatljive novce.

https://computercity.com/hardware/video-cards/rtx-5070-4090-performance-at-549-fact-or-fiction

Rabljene 4090 će morat podhitno u prodaju ak će to bit istina. Što znači da bi se 4090 mogla ubost rabljena za cca 500-600 eura kad izađe nova serija. 4080 za 400-500. Sick. Bogami dobar spust cijena. Što znači da moja 3070 neće vrijedit ni 150 eura. Ako i tolko 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 17:10 (Cryogenic).
16 godina
dery kaže...
notloB kaže...

Evo još jedna da otvoriš oči, igre devovi nevidija lažno sve ko i ovaj lik lakiranih noktiju predstavlja dlss4.

Puno rokera farba nokte, kosu i čak nose haljine pa se nitko ni ne trzne.

7 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

Bolji frame-pacing, input latency samo 6ms viši od trenutnog x2 frame-gena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 17:18 (Ozmanthus).

0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nece 5070ti biti kao 4090 em ima manje memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
forumaš kaže...

Probao sam, da mi nitko ne kaže da sam isključiv, ali mizoginija, homofobija i slične odvratnosti su katastrofalni fail, ne mogu i ne želim, za mene je protjeran i đenja a on se može obraćati #boguisusu ako želi dobit će od mene eventualno a od njih niti to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 17:35 (notloB).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sve to na grafu kaj su prezentirali odnosi se na taj novi frejm generator koji je naravno samo rezerviran za seriju 5000. Dok će dlss4 radit samo na seriji 4000/5000.

0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A taman i da su izjave o performansama istinite, a nisu, i dalje ne znamo faktore tipa kakav ce biti input lag i kakva ce biti kvaliteta slike, artefakti i sl. Ne zaboravimo da se od jednog pravog framea dobiva 4 framea, ja bih se iskreno jako cudio da slika izgleda i priblizno kao native, pogotovo u brzim igrama...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
dery kaže...
notloB kaže...

Ovaj je pravi roker taman je sišao sa pozornice odradio dionicu highway to hell.

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znaci nova gen je skoro out, ak tko ima 4070ti super za 400€ (ne vrijedi vise) slobodno ponudite 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
hahhaajaads kaže...

Znaci nova gen je skoro out, ak tko ima 4070ti super za 400€ (ne vrijedi vise) slobodno ponudite 

Po čemu ne vrijedi više jesi isprobao neku iz nove serije. Ček kad izađe ovo te tresne stvarnost u glavu ove šta su pali na ovo prodavanje magle. Kako će se cijene poduplat opet.

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Iznenadilo me da čak i 5070 dolazi sa gddr7 ali mislim da su na prezentaciji rekli da im za DLSS4 i taj MF treba brz RAM i propusnost.

Što se tiče cijena,ne znam za ostatak svijeta ali u Berlinu kad god bih došao u Saturn ili Media Markt 4xxx serije je bilo na lopate što je možda pokazatelj da se nisu baš prodavale i razlog zašto je 5xxx serija jeftinija.

Ili možda žele sa trenutnih 90% tržišta doći na 100% 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Minneyar kaže...

A taman i da su izjave o performansama istinite, a nisu, i dalje ne znamo faktore tipa kakav ce biti input lag i kakva ce biti kvaliteta slike, artefakti i sl. Ne zaboravimo da se od jednog pravog framea dobiva 4 framea, ja bih se iskreno jako cudio da slika izgleda i priblizno kao native, pogotovo u brzim igrama...

Kakav je framegen u 3rd party appovima koji su 3rd party, na stranu reflex i artefakti oko kursora i ui, znamo da nvidija usko surađuje s developerima i da će to biti ok, pitanje je eventualno oko kvalitete samog renderinga scene, ako mogu 3rd party onda nvidija može bolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 17:46 (notloB).
16 godina
dery kaže...
forumaš kaže...
dery kaže...
notloB kaže...

Ovaj je pravi roker taman je sišao sa pozornice odradio dionicu highway to hell.

Uz malo guglanja došao do ove fotografije

https://www.flickr.com/photos/11125508@N08/

7 mjeseci
Minneyar kaže...

Stavio sam video sa Digital Foundry-a koji prikazuje točno to o čemu pričaš doslovno tri posta iznad tvog. Gotovo sigurno nije bolje od nativnog (nema trenutno direktne usporedbe) ali je zato poprilično bolje od trenutnog DLSS-a i frame-gena. Kvaliteta slike, artefakti, frame-pacing i input lag (koji je viši 6ms, neznatno).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice