NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.943
|
čitano: 300.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
MGloc kaže...

Ja sam uzeo 2060super pocetkom 2020 za 485e, ne pada mi na pamet vise davati tolike pare za xx60 karticu.Sada si gledam uhvatit 3060 12gb ispod 150e na aukciji ako ide.

Dokle god bude razmišljanje o sljedećoj grafi isključivo Nvidia, biće ovaca za šišanje... I onda, normalo da im neće padati na pamet da sa cijenama idu dole, nego samo gore.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja čekam 5060ti -  16 gb rama, ispod 700 eura sumnjam da će bit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bit ce 550e.

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Izgleda da ce biti Nvidia Blacked Edition guženje cijenom

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo i Gainward 5080.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MGloc kaže...

Evo i Gainward 5080.

gainward radi odlične grafe.. imao sam njihovu phantomku 4090 pa kasnije 4080 .to radi tiho i  bez coil whine

evo i Galax leak kutije 5080 RTX

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 11:13 (Horned Reaer).
4 godine
Horned Reaer kaže...
MGloc kaže...

Evo i Gainward 5080.

gainward radi odlične grafe.. imao sam njihovu phantomku 4090 pa kasnije 4080 .to radi tiho i  bez coil whine

evo i Galax leak kutije 5080 RTX

Je ali sad ce nvidia grafe imati po 400-600w, vjerujem da cemo vidjeti i modele koji zauzimaju i 5 slotova

11 godina
Bilal kaže...

Dokle god bude razmišljanje o sljedećoj grafi isključivo Nvidia, biće ovaca za šišanje... I onda, normalo da im neće padati na pamet da sa cijenama idu dole, nego samo gore.

kad amd napravi konkurentnu grafu, onda će se i razmišljat o njima, nije to pitanje kokoši i jajeta

kad su izbacili izuzetno konkurentnu r9 290 itekako su ljudi počeli razmišljat o radeonu, čak su tada dogurali do 40% tržišnog udjela

od tada su sve gori i gori, sve su manje konkurentni i za situaciju u kojoj se razmišlja o nevidiji, a ne njima, su si sami krivi

3 godine
ZGamer kaže...

Neka predviđanja su 5080 do 10% bolja u gamingu od 4090,u svemu ostalom ∼ ili slabija...ne vjerujem da ce 5070ti biti ispod keke eura jer je preveliki gap do 1500.

Niti ja više ne vjerujem, možda iz pristojnosti bude 1k€ a bit će kad i ako amd proizvede rx9080xt, sada ćemo preklinjati da amd uopće proizvede gpu u višim segmentima a kamo li konkurentan gpu.

15 godina
Pa dobro nije puno 1500 eura za grafu...i inda gledaš GTVI na jubito
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
forumaš kaže...

ustvari, i nije.....

ne, ne doljevam ulje na vatru, ali stvarno nije.....

mislim, mi se svi nekako ponasamo kao da prodajemo bubreg, doniramo krv i ostale tjelesne tekucine,cupamo baki zlatne zube, rasprodajemo djedovinu..... da bi kupili gejming karticu.

a realnost je, svi mi kupujemo na rate, netko vise, netko manje, 80-tak e mjesecno svi vjerovatno potrosimo na "razne gluposti", a upravo to je cifra za koju uzmes karticu na 24 mjeseca.

nakon 2 godine, jos imas itekako konkurentni gpu koji bez vecih problema prodas....i opet mozes uzeti nesto novije, jace, opet na rate......

nisam fan takvog kupovanja, ali da bas zelim karticu od 1500e, imam nacin......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
4 godine
Damir22 kaže...
forumaš kaže...

ustvari, i nije.....

mislim, mi se svi nekako ponasamo kao da prodajemo bubreg, doniramo krv i ostale tjelesne tekucine,cupamo baki zlatne zube, rasprodajemo djedovinu..... da bi kupili gejming karticu.

a realnost je, svi mi kupujemo na rate, netko vise, netko manje, 80-tak e mjesecno svi vjerovatno potrosimo na "razne gluposti", a upravo to je cifra za koju uzmes karticu na 24 mjeseca.

nakon 2 godine, jos imas itekako konkurentni gpu koji bez vecih problema prodas....i opet mozes uzeti nesto novije, jace, opet na rate......

Ne nego se svi ponasaju kao da se igaju na 4x vecoj rezoluciji(4k) od 1080p i osuduju Nvidiu za paprenu cijenu 4090 a kupuju 1080p procesore od 600€ apsurd nad apsurdima!

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 13:45 (Boris grozni).
15 godina
Damir22 kaže...
forumaš kaže...

ustvari, i nije.....

Već sam jednom napisao, 1400 eura mi je mjesečna rata za mamu za dom, cijena grafičke je goli k. u odnosu na druge troškove, kupim ju kad poželim ali ne želim ju, isto kao što ne želim skupu hotelsku sobu pired troduplo jeftinijeg apartmana prvi red do mora. Zašto nekome poklanjati ako su bogatiji od tebe. Igram puno i igram sve, na daleko jeftinijoj kartici. Igra mi nebu niš bolja sa max RT detaljima u odnosu na srednje detalje bez RTa. Ista igra, ak je dobra igra grafika ti je u drugom planu, nakon par sati i tak ti je svejedno.... Ak nije bilokakva grafika ju nebu spasila. Razlika između medium i max je u nijansama 

3 godine
Damir22 kaže...
forumaš kaže...

ustvari, i nije.....

U životu nisam kupio bilo koju elektroniku na rate, ukoliko trenutno iz nekog razloga nemam pričekam koji mjesec skupim i kupim u kešu, izbjegavam kreditiranje i trenutno nemam apsolutno nikakvog duga, spavam ko beba... Btw. Mnogi nemaju tu mogućnost ali uz planiranje uspješno izbjegavam dug, dug je katastrofa za zdravlje, barem meni, osjećam se neslobodnim i jadnim kad sam dužan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 15:00 (notloB).
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sve to stoji, i sam sam rekao da nisam fan takve kupovine, ali da iz nekog razloga to zelim, odem, provucem, nebi oretjerano osjetio da mi fali tih 80e....i rijesen problem.

ne raspolazemo svi istim iznosima mjesecno, netko moze vise, netko manje, samo isticem da kartica od 1500e (ipak) nije nedostizna vecini ljudi, kako bi se mozda mogao steci dojam..... druga stvar je dali je ti isti ljudi zele ili trebaju.....

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nisu grafe skupe nego mi imamo male plaće

5 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

yeah right

skupe su i amerima koji imaju manje poreze, i puno vece place

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

da imam mjesecno 3500-4000 eura, bolio bi me k koliko graficka kosta, i sve drugo

3 godine
GSP kaže...

nisu grafe skupe nego mi imamo male plaće

Citirat ću jednog, imo, idiota iako mislim da je to narodna... "Nije bogat onaj koji puno ima nego onaj koji malo treba.", btw. svi mi odnosno većina ovdje s teme "trebamo" previše, imo, ne odnosi se na one koji će od hwa zarađivati... skupi dupe! Pređi na drugi hobi ili se zaposli kao direktor. Istina je da je čelništvo nvidije bahato, precjenjuje uređaje i ponaša se gotovo monopolistički, za to je kriv kapitalizam i umjesto da se kazne bojkotom ljudi će se radije zaduživati i kenjariti po forumima pa čak i braniti nvidiju, zato što su ljudi, tupi, zavidni, blesavi i nikakvi, uključujući mene koji se bavi 1st world problemima... pfff, ma daaaj.

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Baš, meni će Intelova u novi build sjesti ko budali šamar.

Em ima dost memorije, em mi više treba za Davincija i Blender nego za igre.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

mislim da si većina ljudi sa foruma ovog može priuštiti 5080 pa cak i 5090 no stvar je u principu. 

Davati 2200 do 3000 eura za komad hardwera je ludost. Igrat se može fino i na 4070 super i to čak i na 4k.

sad kad izadje nova serija 4080 polovna bit će best deal

Intel 80286
Moj PC  
11 0 hvala 0
11 godina
Horned Reaer kaže...

mislim da si većina ljudi sa foruma ovog može priuštiti 5080 pa cak i 5090 no stvar je u principu. 

Davati 2200 do 3000 eura za komad hardwera je ludost. Igrat se može fino i na 4070 super i to čak i na 4k.

sad kad izadje nova serija 4080 polovna bit će best deal

stvar je u hobijima

nekome je ludost davati 2000 eura za gejmanje, drugome je ludost davati 200.000 eura za vozanje

pa ljudi kupuju i skuplje aute, iako se mogu vozati u škodi

ako ne razumiješ tuđi hobi, i pet eura ti je ludost za to

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

slazem se ovo za hobije. svaki hobi moze biti jeftini ili skuplji. za 1080p se mozes jako jeftino igrati, ali 4k je puno skuplje

ako se uzeme neka uber skupa konfa s recimo 4090 za 4k eura, koja ce trajat sigurno 5g, ispadne 66eura mjesecno+ recimo jedna igra je oko 100e mjesecno ,sta nije (pre)skupo za neki hobi

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 18:41 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
picajzla0707 kaže...

ako ne razumiješ tuđi hobi, i pet eura ti je ludost za to

Ili baš zato što razumijem što se događa kad hobi prijeđe u ovisnost ...pa još ovo, pa još ono... i tako u nedogled, treba znati stati na loptu, tko ne može, a mnogi ne mogu, trebaju na liječenje ovisnosti, kad ti hobi shebe financije i normalno funkcioniranje u društvu, obitelji. Od običnih sličica preko audifilstva do automobila, kocke, čovjeka ta manija može doslovno uništiti, ako već ulaziš u to treba si postaviti granice, ako ne možeš i ideš preko granica , što financijskih što psiholoških kada si cijeli u tome i nema dana da ne razmišljaš o predmetu žudnje tad se treba zapitati i ostaviti se ludosti na vrijeme, ima milion drugih stvari od kojih su neke i pametne, imo.

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Recimo ispred lokalnog dućana ispijat pivce i pametovat o politici. To je najbolji hobi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

znam ljude koji se bave pecanjem, kao hobijem.....

ovakav stap, onakav najlon, ova varalica, ona udica..... kad vidim, cijena graficke mi djeluje kao prava sitnica.

drugi drug, fitnes, bicikl, zdrav zivot shema, samo 1 sprava kosta vise od 4090, a on ima punu sobu, plus par bicikala, jedan za proljece, jedan za ljeto, jedan za zimu......

treci.... sve jasno.

nikome zivot nije ometen, ljude to zanima, ljudi si to priuste.

ja? ja na pecanje ponesem nozic, hdjavi ekser i malo spage, odrezem kakvu grancicu, nadjem glistu...... i jednako odmaram mozak i opustam se kao i on koji peca sa par tisuca eura.... i jednako upecamo, znaci, nista :)

ista stvar, netko zeli i priusti si, drugi gejma na necem skromnijem, treci na onome sto ima......

Moj PC  
6 0 hvala 2
4 godine
Damir22 kaže...

znam ljude koji se bave pecanjem, kao hobijem.....

ovakav stap, onakav najlon, ova varalica, ona udica..... kad vidim, cijena graficke mi djeluje kao prava sitnica.

drugi drug, fitnes, bicikl, zdrav zivot shema, samo 1 sprava kosta vise od 4090, a on ima punu sobu, plus par bicikala, jedan za proljece, jedan za ljeto, jedan za zimu......

treci.... sve jasno.

nikome zivot nije ometen, ljude to zanima, ljudi si to priuste.

ja? ja na pecanje ponesem nozic, hdjavi ekser i malo spage, odrezem kakvu grancicu, nadjem glistu...... i jednako odmaram mozak i opustam se kao i on koji peca sa par tisuca eura.... i jednako upecamo, znaci, nista :)

ista stvar, netko zeli i priusti si, drugi gejma na necem skromnijem, treci na onome sto ima......

Ja imam 5 hobia pa opet nemam 4090 a i pecaroš sam, nemozes na 5 strana da ne pricam koliko kosta foto opremaa gdje su jos zena i 3 djece, pas, majka, kuča

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 19:50 (Boris grozni).
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ja sam ustvari (ispada) izuzetno skroman, gpu tu i tamo, do 400-500e max, tu i tamo koja figura da upotpunim kolekciju...... 

ponekad bih i mogao, puno cesce me vrag vuce, ali opet, kojeg ce mi.....

znam da foto oprema kosta, ma sve kosta jbg, ali uvijek je lakse nekog proglasiti nenormalnim sto je dao novce za nesto, nego usvojiti jako zdravi "zabole me" stav....

ja dam 50e za set boja, kolega da 250 za neki rabljeni objektiv ili nesto..... i u ocima nekog treceg jednake smo budale, bas kao i on u nasim jer trosi na "xy".....

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 20:09 (Damir22).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Čini se da je bolji hobi dat 7 eura za milku 300g i punit bespotrebno tuđe dzepove nego u pevexu kupit istu za 2.50.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Ne razumijem to forsanje performansi. Pa šačica ljudi igra na 4K. Svaki STEAM survey kaže da je još uvijek najzastupljenija reza 1080 a kartica 1070. Pa forsanje Rama na kartici. To je najobičniji marketinški trik. Evo ja imam UW 2K i 4070TI sa 12G ram. Još nisam naišao na igru koja se uopće približila da koristi 12G RAM. Svi su se uzjogunili oko količine rama a nije potreban.

Meni osobno treba nova konfa ali GPU ostaje.
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice