NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.162.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
suspendiran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
ansha kaže...

Ne pricaj gluposti, jedina smislena usporedba coolera je noise-normalized, a onda ta Noctua pojede tvoju...

2 Noctua NF-A15 su puno mocniji od bilo koja 3 venta sa grafickih kartica koji su teski drek u usporedbi s ovima. Da ne pricamo o tome da je i sami cooler 4-slot. 

Brojevi ne lažu pa kako su onda 2 venta mocnija od 3, gdje ti je logika isparila, evo link kakve su temperature u 3d marku. Znaci sad je besmisleno gledat temperature nego je smisleno gledat/ usporedjivat samo noise samo kako tebi paše, i zamisli sad noctua pojede 3 venta, po čemu po glasnoći? Wooow, clap clap. A jel to nekome uopće bitnije od nižih temperatura? Ja mislim da ne. Jebe mi se za noise dok je grafa u kučištu i ne čujem je,  bitnije mi je da je grafa hladnija a vjerujem i večini vlasnika kartica. Opet ponavljam, 3 venta 3d mark 57-58, a noctua 2 venta 62.5 - 62.9C, i  sa svime šta si nabrojao kak je sad 62 bolje od 57-58? Djabe cooler 4-slot kad hladjenje nije efikasnije od 3070 sa 3 venta . Jedino možda u ansha selu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 14:55 (Cryogenic).
12 godina
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
miki_the_pirat kaže...

e jbg... to je frankenstein... ne bih to brojao. To se ne može porediti niti s jednim drugim 2vent modelom.

A jebiga, ljudi to ne znaju i vide samo 2 venta....

Kakva 2 venta, ta noctua 3070 u 3d marku ima temperaturu konstant 62.5-62.9C, a moja aorus master giga 3070 u tri de čmarku sa 3 venta ima temperaturu od 52-60, vecina vremena 57-58. Nije to mala razlika za 3 versus 2 venta, tak da uvijek grafa sa što više ventova, hladnija i tiša, mada je ta grafa sa noctuom stvarno tiha. U pravu je pizza majstor miki.

Ne pricaj gluposti, jedina smislena usporedba coolera je noise-normalized, a onda ta Noctua pojede tvoju...

2 Noctua NF-A15 su puno mocniji od bilo koja 3 venta sa grafickih kartica koji su teski drek u usporedbi s ovima. Da ne pricamo o tome da je i sami cooler 4-slot. 

A što kod te Noctue hladi memoriju koja se kako znamo jaaako grije ???

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
miki_the_pirat kaže...

e jbg... to je frankenstein... ne bih to brojao. To se ne može porediti niti s jednim drugim 2vent modelom.

A jebiga, ljudi to ne znaju i vide samo 2 venta....

Kakva 2 venta, ta noctua 3070 u 3d marku ima temperaturu konstant 62.5-62.9C, a moja aorus master giga 3070 u tri de čmarku sa 3 venta ima temperaturu od 52-60, vecina vremena 57-58. Nije to mala razlika za 3 versus 2 venta, tak da uvijek grafa sa što više ventova, hladnija i tiša, mada je ta grafa sa noctuom stvarno tiha. U pravu je pizza majstor miki.

A što kod te Noctue hladi memoriju koja se kako znamo jaaako grije ???

Ne razumijem pitanje, hladi ju cooler kao i na svakoj drugoj grafi :)

15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Brojevi ne lažu pa kako su onda 2 venta mocnija od 3, gdje ti je logika isparila, evo link kakve su temperature u 3d marku. Znaci sad je besmisleno gledat temperature nego je smisleno gledat/ usporedjivat samo noise samo kako tebi paše, i zamisli sad noctua pojede 3 venta, po čemu po glasnoći? Wooow, clap clap. A jel to nekome uopće bitnije od nižih temperatura? Ja mislim da ne. Jebe mi se za noise dok je grafa u kučištu i ne čujem je,  bitnije mi je da je grafa hladnija a vjerujem i večini vlasnika kartica. Opet ponavljam, 3 venta 3d mark 57-58, a noctua 2 venta 62.5 - 62.9C, i  sa svime šta si nabrojao kak je sad 62 bolje od 57-58? Djabe cooler 4-slot kad hladjenje nije efikasnije od 3070 sa 3 venta . Jedino možda u ansha selu.

Imas tako dubinskog nerazumijevanje i neznanje da nema nekog smisla s tobom se upustat u raspravu.

Ne znas ni sta znaci noise-normalized. Usporedjujes ventove potpuno razlicith karakteristika gdje su ove 2 Noctue puno vece, puno deblje i puno kvalitetnije napravljene od ventova na tvojoj grafi. Ne samo ventovi, nego je i cooler daleko deblji nego na drugim karticama. 

Dakle, da i ti shvatis, Noctua ce uz istu buku uvijek biti hladnija od drugih 3070-ki. 

A da ne pricamo o najglupljoj stvari u cijelom tvom izlaganju - cinjenicu da usporedjujes rezultate iz nekog review-a za Noctua-u i svoje kucne za svoju karticu. Da bi usporedba imala smisla, mora biti napravljena u istim uvjetima...

15 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

I da ti sve jos zacinim sa ovim grafovima gdje su grafe testirane u istim uvjetima, kao sta se vidi, Aorus Master je zesce govno u odnosu na Asus Noctua-u.... 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

meni bi bilo bitnije koja je tisa u loadu, nego koja bolje hladi jer obje imaju niske max temperature

a te smede ventove mogu koristiti samo oni s zatvorenim kucistem, ili nuctua entuzijasti :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gemmy kaže...

meni bi bilo bitnije koja je tisa u loadu, nego koja bolje hladi jer obje imaju niske max temperature

a te smede ventove mogu koristiti samo oni s zatvorenim kucistem, ili nuctua entuzijasti :D

Noctua 3070-ka je s "bucnim" bios-om puno tisa od Aorusice s njenim "tihim" bios-om. Takodjer je sa "tihim" bios-om, hladnija od Aorusice s "bucnim" bios-om. Dakle nema usporedbe nikakve, Aorusica ima smece hladjenje u usporedbi sa Asus Noctua modelom.

14 godina
suspendiran
ansha kaže...

Imas tako dubinskog nerazumijevanje i neznanje da nema nekog smisla s tobom se upustat u raspravu.

Ne znas ni sta znaci noise-normalized. Usporedjujes ventove potpuno razlicith karakteristika gdje su ove 2 Noctue puno vece, puno deblje i puno kvalitetnije napravljene od ventova na tvojoj grafi. Ne samo ventovi, nego je i cooler daleko deblji nego na drugim karticama. 

Dakle, da i ti shvatis, Noctua ce uz istu buku uvijek biti hladnija od drugih 3070-ki. 

A da ne pricamo o najglupljoj stvari u cijelom tvom izlaganju - cinjenicu da usporedjujes rezultate iz nekog review-a za Noctua-u i svoje kucne za svoju karticu. Da bi usporedba imala smisla, mora biti napravljena u istim uvjetima...

Frende, znam ja malo vise od tebe, tolko vise da znam da je 57 niža temperatura od 63 a to se uči u osnovnoj, a noctua prodaje muda pod bubrege, većinu korisnika ne zanima buka koju proizvodi grafa jer se 3070 ne čuju glasno (sa 3 venta). Ja svoju aorus master sa 3 venta uopće ne čujem iz kučišta bilo gejmanje bilo majnanje i zašto bi ja ili netko osim radi dizajna da mu se uklopi u kučište  (1:100 000) ubadao to ne efikasno sranje koje nije jeftino? Najače šta se čuje iz mog kučišta je napajanje jer nije zatvoreno u kučištu kao grafa. Evo tolko je popularan taj noise-normalized da skoro svi imaju takve grafe, sve iskaču iz pašteta na forumu i u svijetu, kak da ne. Kako nešto može bit kvalitetnije a lošije hladi od 3 venta, de nemoj bit village idiot. Da to nešto vrijedi ili da je neka revolucija svaka šuša bi imala to. I da čujem išta sa grafe i da me smeta radije bi uzeo AIO pa da vidimo/čujemo onda buku.

Evo ti i graf koji pokazuje da prodaju muda pod bubrege. Ne vrijedi to tih para. U idlu je još i najtoplija i to sa 4 slot coolerom . Noise je skoro isti tak da neznam o čemu ti pričaš a ti valjda jedini čuješ razliku od 5 decibela i to još pogotovo iz kučišta gdje je grafa "zatvorena".

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 16:53 (Cryogenic).
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Frende, znam ja malo vise od tebe, tolko vise da znam da je 57 niža temperatura od 63 a to se uči u osnovnoj, a noctua prodaje muda pod bubrege, većinu korisnika ne zanima buka koju proizvodi grafa jer se 3070 ne čuju glasno (sa 3 venta). Ja svoju aorus master sa 3 venta uopće ne čujem iz kučišta bilo gejmanje bilo majnanje i zašto bi ja ili netko osim radi dizajna da mu se uklopi u kučište  (1:100 000) ubadao to ne efikasno sranje koje nije jeftino? Najače šta se čuje iz mog kučišta je napajanje jer nije zatvoreno u kučištu kao grafa. Evo tolko je popularan taj noise-normalized da skoro svi imaju takve grafe, sve iskaču iz pašteta na forumu i u svijetu, kak da ne. Kako nešto može bit kvalitetnije a lošije hladi od 3 venta, de nemoj bit village idiot. Da to nešto vrijedi ili da je neka revolucija svaka šuša bi imala to. I da čujem išta sa grafe i da me smeta radije bi uzeo AIO pa da vidimo/čujemo onda buku.

Evo ti i graf koji pokazuje da prodaju muda pod bubrege. Ne vrijedi to tih para. U idlu je još i najtoplija i to sa 4 slot coolerom .

Nema se sta pricat, sve ti je objasnjeno, shvatit ili ne zelis ili ne mozes. Ciaos.

14 godina
suspendiran
ansha kaže...

Nema se sta pricat, sve ti je objasnjeno, shvatit ili ne zelis ili ne mozes. Ciaos.

Brojevi ne lažu a i imaš graf koji sam stavio, fala prijatno i dovidjenja.

15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Brojevi ne lažu a i imaš graf koji sam stavio, fala prijatno i dovidjenja.

Kako mozes pricat o brojevima kad je evidentno da ti je dvojka iz matematike bila poklonjena?

14 godina
suspendiran
ansha kaže...

Kako mozes pricat o brojevima kad je evidentno da ti je dvojka iz matematike bila poklonjena?

Neznam šta nije jasno, imaš 4 grafe na toj slici usporedbe šta su hladnije od te 3070 noctue u gejmingu, da ne pričam o idlu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 17:04 (Cryogenic).
16 godina
Ja sam npr usr** svoju silent konfu sa gigabyte rtx 3080 gaming oc 3 venta. Vjerojatno cu je zamjeniti sa 3080 noctua edition cim dođe u prodaju..
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Neznam šta nije jasno, imaš 4 grafe na toj slici usporedbe šta su hladnije od te 3070 noctue u gejmingu, da ne pričam o idlu.

Nema tebi pomoci kad ni grafove koje lijepis ne razumijes. Jednostavno si izrazito netalentiran za logikom vodjenu misao...

15 godina
protjeran
bik kaže...
Ja sam npr usr** svoju silent konfu sa gigabyte rtx 3080 gaming oc 3 venta. Vjerojatno cu je zamjeniti sa 3080 noctua edition cim dođe u prodaju..

Vidis da ti ovaj lumen objasnjava da ces se zajebat time. Iz skole je zapamtio da je 3>2...

14 godina
suspendiran
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Nema tebi pomoci kad ni grafove koje lijepis ne razumijes. Jednostavno si izrazito netalentiran za logikom vodjenu misao...

Ma naravno, ansha village idiot ce mi rec.

14 godina
suspendiran
ansha kaže...
bik kaže...

Vidis da ti ovaj lumen objasnjava da ces se zajebat time. Iz skole je zapamtio da je 3>2...

Tebi su valjda i 3070 i 3080 iste i po temepraturama i po decibelima, ali da te uputim, velika je razlika izmedju 3070 i 3080 u temperaturama i glasnoci u gejmanju. Tako da bi ja u ovom slučaju radije isao na aio za 3080 nego nadoplatio soma, soma i pol više za 3080 noctu'u, mada nebi fulao ni sa time ako ima para. Veći gain je sa 3080 noctua nego 3070 noctua, ali village idiot je village idiot.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 17:19 (Cryogenic).
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Ma mogu ja biti i village idiot i gay unicorn, al to ne mijenja cinjenicu da si glup ko tenk i kurca ne razumijes ;)

14 godina
suspendiran
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...
Cryogenic kaže...
ansha kaže...

Ma mogu ja biti i village idiot i gay unicorn, al to ne mijenja cinjenicu da si glup ko tenk i kurca ne razumijes ;)

Ma naravno, svakome svoje, jako mi tvoje mišljenje i čisto preseravanje znači tu na forumu, čitam te kako naletim i nevjerojatno kolko se preseravaš i praviš pametan, meni ono najbitnije je da skroz nebitan, fala i prijatno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 17:25 (Cryogenic).
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ne kužim koji je problem u ovoj raspravi? Na def-u noctua tiša i mrvu toplija. Kad digne okretaje, ista je ili hladnija.

Ovisi puno i o veličini, odnosno površini ventilatora. 2x120mm su veće površine nego 3x92mm, pogotovo taj specifičan noctua vent. Lako matematički izračunati. 

Aorus master ima tri venta, od kojih jedan 110 i 2x115mm, ali količinu opstrukcije (gubitka) zbog preklapanja na središnjem ventu ne znam izračunati, ali sigurno nije dobar način za dobiti performanse protoka.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Ne kužim koji je problem u ovoj raspravi? Na def-u noctua tiša i mrvu toplija. Kad digne okretaje, ista je ili hladnija.

Ovisi puno i o veličini, odnosno površini ventilatora. 2x120mm su veće površine nego 3x92mm, pogotovo taj specifičan noctua vent. Lako matematički izračunati. 

Aorus master ima tri venta, od kojih jedan 110 i 2x115mm, ali količinu opstrukcije (gubitka) zbog preklapanja na središnjem ventu ne znam izračunati, ali sigurno nije dobar način za dobiti performanse protoka.

Aorus Master ima 3x100mm.. Low profile ventovi kao na 99% grafickih...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 18:03 (ansha).
14 godina
ansha kaže...
dax-lax kaže...

Aorus Master ima 3x100mm.. Low profile ventovi kao na 99% grafickih...

Ma za 3080 sam se uhvatio. Onda pogotovo 3070 ne može protiv noctuae

14 godina
suspendiran
dax-lax kaže...

Noctua 3070 je neisplativa i skupa i nefikasna obzirom kolko košta. Moš računat do sutra ali grafovi pokazuju šta prikazuju. Kad digne okretaje gubi se smisao te "tihe" kartice. Village idiot je diže u nebesa da je ultra efiksna i neznam šta a grafovi pokazuju suprotno. Dal se za 0-2C stupnja negdje manje/više i 3 decibela manje isplati bacat tolko love? Njemu valjda da. A 3080 je skroz druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 18:24 (Cryogenic).
10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja imam GB Aorus RTX 3080 10G i fakat ju ne čujem kad igram ...

p.s. jer igram na Sapphire RX 6600 XT Nitro+ ... (pod moj PC)  

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2022 18:22 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
dax-lax kaže...

Noctua 3070 je neisplativa i skupa i nefikasna obzirom kolko košta. Moš računat do sutra ali grafovi pokazuju šta prikazuju. Kad digne okretaje gubi se smisao te "tihe" kartice. Village idiot je diže u nebesa da je ultra efiksna i neznam šta a grafovi pokazuju suprotno. Dal se za 0-2C stupnja negdje manje/više i 3 decibela manje isplati bacat tolko love? Njemu valjda da.

Nefikasna je neka nova rijec? Oces nam objasnit pojam "nefikasnost" na slucaju Asus Noctua kartice?

Sad si i cijenu ubacio u igru kad si skuzio da je to ipak najbolji cooler :)

Ja nigdje nisam napisao da je povoljna, pricali smo o performansama coolera.

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Hahaaha... asus noctua izgleda uistinu ružno

Za 3070 smatram totalno ne potrebno sve i jedan model je oke

A što se tiče zvuka vidim da imate iskustva čitat grafove.

Znači moja gainward se gotovo ne čuje na 1200 rpm a dok već na 1600 je čujem i ako nemam sluške onda nemam tišinu mrtvu.

Nije to preglasno ali meni osobno irotirajuće.

Prošla rx 5700xt msi x je na 1700epma toliko bučila da sam poludio i vratio na dijagnostiku i ispalo je da je to normalno.

Tako da nemoš mi pričat da je nečuješ na 1600rpma.

Temperatujer na 3070 su za poželit s modelima ne moš previše fulat load gaming  zakucana 100 ja max 72 stupnja.

Postali smo je*ne pi*ke za temperaturu a u isitinu do 75 stupnjeva je više no normalno.

I da šta spominjete grijalicu rtx 3080 sa ddr6x memorijom idete ovo uspoređivat vi pojedinci.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ha, meni moja ljeti ide do 86°C u BF5. Koga briga, bitno da radi i nije mi nešto posebno bučna ("utopi" se u zvuk ostalih ventilatora).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bero_ng95 kaže...

Hahaaha... asus noctua izgleda uistinu ružno

Za 3070 smatram totalno ne potrebno sve i jedan model je oke

A što se tiče zvuka vidim da imate iskustva čitat grafove.

Znači moja gainward se gotovo ne čuje na 1200 rpm a dok već na 1600 je čujem i ako nemam sluške onda nemam tišinu mrtvu.

Nije to preglasno ali meni osobno irotirajuće.

Prošla rx 5700xt msi x je na 1700epma toliko bučila da sam poludio i vratio na dijagnostiku i ispalo je da je to normalno.

Tako da nemoš mi pričat da je nečuješ na 1600rpma.

Temperatujer na 3070 su za poželit s modelima ne moš previše fulat load gaming  zakucana 100 ja max 72 stupnja.

Postali smo je*ne pi*ke za temperaturu a u isitinu do 75 stupnjeva je više no normalno.

I da šta spominjete grijalicu rtx 3080 sa ddr6x memorijom idete ovo uspoređivat vi pojedinci.

Ma lako kad je jedna... al na 10-ak kom se skupi fina razina buke

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ekipa, kakva je 3090 na 1440p. ? Mogu je dobiti za zbilja dobru cijenu pa me interesira

ima li tko kakva iskustva. 

Hvala lp :)

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ma slaba je za 1440p, a i pitanje je fjučrpruf rama

uzmi je za 1080p, trebao bi biti sigurica koju godinu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice