Novi cooler na 4870

poruka: 6
|
čitano: 1.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi cooler na 4870

Imam XFX HD4870 xxx edition(slika 1) i imam problema sa ventilatorom(pisao sam prije o tome),znaci nest pucketa...s vremena na vrijeme a i nehladi mi bas kako treba,da bas fino hladi moram podici ventilator na 60% a onda je bucno,jos i ova zima pa vruce u sobi....pa sam odlucio kupiti ovaj cooler SCYTHE Musashi VGA cooler SCVMS 1000 (slika 2)

Eh sad da postavim par pitanjaca:

1 Dali se isplati uzeti ovaj cooler ili neki drugi?

2 Kako skinuti ovaj stock cooler?

3 Dali bi se opet mogao vratiti stari cooler radi garancije grafeOsmijeh?

4 Vidio sam da se ventilatori na ovom cooleru posebno stekaju u maticnu(3pin),kako sta napraviti posto ja to nemam na maticnoj(Slika 3)?

5 Dali da sam postavljam ovaj novi cooler ili da ga nosim u neki servis(znam da dodje uputstvo ali dali je komplikovano)?

Napita se svastaOsmijehPlaniram uzet cooler do Bozica ili najdalje do nove godine pa please helpOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 0:43 (Quilombo23).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi cooler na 4870

Imali tko da pomogne???

0 0 hvala 0
17 godina
Novi cooler na 4870

Ja sam imao HD4870 powercolor isto taj reference cooler samo je moja imala onaj referentni pcb od ati-a jer sam kupio 2-3 tj. nakon izlaska.

Stavio sam musashi-a na nju evo slika i temp. u furmarku:

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1334594&postcount=91

Cooler skidaš tako da odšarafiš donjih 8-9 šarafa, pa onda ona 4 u sredini što drže pasivni(aluminijsko/bakreni) dio.

Uglavnom vidjet ćeš, nakraju ostavi samo red plate kao što je na petoj slici(ona 2 pasivca što sam stavio u biti nemoj ih stavljat jer se to negrije). Netrebaš nijedan pasivac stavljat red plate je bolji.

A cooler onaj ćeš lako stavit imaš i video na scytheovoj stranici kako se montira (na dnu stranice je) :

http://www.scythe-eu.com/en/products/vga-cooler/musashi-high-end-vga-cooler.html

Također ima podršku za nove HD5850 i 5870.Smijeh

Garanciju gubiš jer će se vidjet na šarafima da si je skidao, jedino da nabaviš plastični šarafciger ili daš njima da namontiraju,ali ih zatraži da ostave red plate.

Cooler dolazi sa adapterom 2x3pin -> molex  i ima potenciometar za svaki ventilator.

EDIT : evo detaljnije kako to izgleda od nekog forumaša -> http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1280447&postcount=41

I sam pcekspert je napravio review coolera -> http://www.pcekspert.com/articles/622.html

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 19:40 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Novi cooler na 4870

Hvala ti,samo vidim da preporucuju skidanje red plate kod 4890,5850,5870 ali nepise nista za 4870?Super sto ima podrsku i za ostale novije kartice!Samo vidim da ima problem sa hladjenjem VRM-a,mozda je zbog toga dobar red plate?!Jedva cekam da uzmem da zamjenim ovaj stock,ide mi na zivce

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi cooler na 4870
Quilombo23 kaže...

Hvala ti,samo vidim da preporucuju skidanje red plate kod 4890,5850,5870 ali nepise nista za 4870?Super sto ima podrsku i za ostale novije kartice!Samo vidim da ima problem sa hladjenjem VRM-a,mozda je zbog toga dobar red plate?!Jedva cekam da uzmem da zamjenim ovaj stock,ide mi na zivce

Krivo si razumio, pisalo je da je preporučeno koristiti toplovodnu ploču(heatsink plate,red plate sve je to isto), a ne da se skine.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 0:56 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
RE: Novi cooler na 4870

Nesto me prenijelo pa napisa skinuti umjesto staviti ili ti ga koristiti...LOLOsmijehUglavnom pokusat cu da neostetim garanciju,moram sam pazit na sarafe drugo nista nije zalijepljeno na karticu,ono sa kutije(kupljena u adm) nisam jos ni stavioOsmijeh,Jos jednom hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice