MSI n580gtx lightning review

poruka: 89
|
čitano: 17.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Strit

Jeli mozes uraditi bench Crysis Warhead, na ambush i avalanche mapi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može li mi netko objasniti zašto one ledice na grafi, pola su crvene, a pola zelene.

Znam da to ima veze sa fazama napajanja,ali mi nije jasno zašto nisu sve zelene ili se to automatski upali kada je grafa pod opterečenjem.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: MSI n580gtx lightning review
goodie kaže...

Može li mi netko objasniti zašto one ledice na grafi, pola su crvene, a pola zelene.

Znam da to ima veze sa fazama napajanja,ali mi nije jasno zašto nisu sve zelene ili se to automatski upali kada je grafa pod opterečenjem.

Ovisi o opterećenju, pokazuje koliko faza je trenutno aktivno.

15 godina
Jakovp kaže...
goodie kaže...

Ovisi o opterećenju, pokazuje koliko faza je trenutno aktivno.

Nažalost svrha tih ledica jr da znamo dali sve faze rade. Proizlazi zaključak da je svrha tih ledica da dobro izgledaju jer kad je grafa ispravana uvijek sve svijetle. Vjerojatno imaju neku korisnu primjenu ali ja ju još nisam otkrio.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
16 godina

Pa šta to po tebi znači da ako sve ne svijetle zeleno da je kartica neispravna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goodie kaže...

Pa šta to po tebi znači da ako sve ne svijetle zeleno da je kartica neispravna?

Moja logika je da ako je kartica neispravna ne svijetli ni jedna. Baš zato ne vidim funkcionalnost istih osim izgleda.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
14 godina
neaktivan

Pola ih svijetli zeleno, pola crveno, bar na mojoj. Mislim da ti tak nest treba kad ides na XTReme hladjenja, pa da vidis ako je koja faza odapela od previse napona 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ovako...

kako namjeravan uzesti gtx 580 lightning, malo san razmislja .. kako necu najvjerojatnije duze vrijeme mjenjat komp .. cca 3-4 godine , zanima me da li bi bilo bolje uzest lightning extreme verziju jer san procita: citiram -

"Obviously if you plan to use a card like this for the next three years, then sure, games will become more stringent and will require more graphics memory on the long term. What I am trying to say is that the extra memory is hard to justify money wise, but definitely a welcome addition on the long term."

pa eto, vi se strucnjaci pa eto da vas pitam :))

Lijep pozdrav :)

antevukusic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Taj višak memorije možeš iskoristit samo ako koristiš extremne rezolucije na tri monitora. Za hd rezu je i obična verzija dovoljna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
goodie kaže...

Ovo mi je prva nvidia pa će zvučat nobovski.....gdje da to isključim.?

U control panelu, pod pshyx, staviš na cpu.

Ili ga jednostavno deinstaliraš.

$inke
15 godina
neaktivan
$inke kaže...

Ili ga jednostavno deinstaliraš.

Ništa ne deinstalirat, bez njema nemožeš uopće pokrenuti vantage nit nekolicinu igara. Deinsatalirat physx ili prebaciti na CPU je nebo i zemlja.

13 godina
neaktivan

Neznam meni do sada sve radilo bez beda .Mirror's Edge i Batman aa su jedine koje znam da koriste physhit,a ovo kaj igram znači samo multiplayere mw2,cod4 i bc2 te nešto malo pes ne koristi tu forsiranu glupost od nvidie pa nema potrebe da ga instaliram.Ak bu mi zatrebalo stavit ću ga al činjenica je da mi grafička bolje radi bez tog jubreta.

$inke
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 18:08 ($inke).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Zašto kada upalim opciju Force Constant Voltage u afterburner-u, I dalje varira voltaža od 983 do 1013 koliko je stock ili barem tako pokazuje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 0:05 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
goodie kaže...

Zašto kada upalim opciju Force Constant Voltage u afterburner-u, I dalje varira voltaža od 983 do 1013 koliko je stock ili barem tako pokazuje.

zato sto se naponi koje si naveo odnose na stock taktove kartice, pa se ona i dalje u 2d modu snizava taktove i napon radi ustede energije. ta je opcija za OC, da kao sto joj i ime kaze forsira konstantan napon, kako bi kartica bila stabilna na visim taktovima.

16 godina

A kako se može namjestiti da kartica ima isti napon stalno.

Naime primjetio sam da kada izađem iz igre (BF3) kada se napon vrati na donju vrijednost, ponekad mi izlete atrefekti po ekranu i dobijem poruku (vidi sliku)

Još jedna stvar kada palim komp nakon šta je bio ugašen cijelu noć dok se boota-ju windoze imam artefekte po ekranu i izbaci mi BSOD (vidi sliku).Nakon toga restartam i sve bude uredu.

Čitao sam po forumima da je to nekakav COLD BOOT problem.

Kartica je bila na reklamaciji,ali tamo je radila bez tih problema i meni inače radi super da nema ovih stvari koje me nerviraju.

Jedino mi preostaje da im pošaljem cijeli komp....možda je do neke druge komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@goodie, koji Bios imas gore?

1.slika ti je problem do drivera od grafe, a i moguce onaj bsod kaj ti baca.

Ak imas cold boot, napravi clear cmos, i flesaj bios na zadnju verziju, pa bus videl dalje.

Edit: tebe izgleda driveri muce zato ti baca bsod.

http://forums.techarena.in/vista-hardware-devices/689444.htm

Probaj nove drivere stavit.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/windows-7-constantly-crashing-blue-screenstop/a94570b1-cf0a-4b6e-aa42-44338eb00495

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 23:57 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

za gtx 580 nisam cuo da bi imala probleme sa naponom, ali lako je moguce. Konstantan napon tesko da ces moci ostvariti, jedino da znas novi bios napisati. Probaj flashati na noviji bios, problemi bi trebali nestati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 13:04 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dali mislite na bios od grafe ili od ploče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pa bilo bi ti dobro uraditi oba..
14 godina
neaktivan
goodie kaže...

Dali mislite na bios od grafe ili od ploče?

17 godina

Skini BIOS i za matičnu, ukoliko nemaš zadnju verziju, flešaj grafu, i stavi zadnje nvidia drivere gore..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo pronasao sam odgovor, netko je bio pitao za ledice na lightningici, zasto svijetle sve. Postoji program, MSi Active Phase Switching, sluzi za kontroliranje faza, i za smanjenje potrosnje grafe (valjda idle). Uglavnom, kad ga instaliras, mozes koristiti faze, ovisno o potrebi, i isti status koji vidis u programu, pokazuju i te ledice dolje na samoj grafi. Ima za skinuti za svaku Lightningicu pod utilitys

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Neznam kako se fleša bios od grafičke, a i nema ga za moju grafičku inače verzija biosa je 70.10.48.00.00.

Dali se gubi garancija ako se to učini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodie kaže...

Neznam kako se fleša bios od grafičke, a i nema ga za moju grafičku inače verzija biosa je 70.10.48.00.00.

Dali se gubi garancija ako se to učini?

Ne gubi se..

16 godina

Nemogu vjerovat....upravo sam lupio šakom po stolu od kompa i atrefekti su se pojavili i onda sam lupio još par puta i svaki put su se pojavili.

Izgleda da kartica ne leži dobro u utoru, ili je đubre preteško pa kada kučište stoji uspravno gubi kontakt.

Naime dok mi je jedno vrijeme kučište stajalo polegnuto na stolu sve e bilo uredu.

Sada ću par dana držati kučište polegnuto pa ću vidjeti kako se ponaša.

lol...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
goodie kaže...

Nemogu vjerovat....upravo sam lupio šakom po stolu od kompa i atrefekti su se pojavili i onda sam lupio još par puta i svaki put su se pojavili.

Izgleda da kartica ne leži dobro u utoru, ili je đubre preteško pa kada kučište stoji uspravno gubi kontakt.

Naime dok mi je jedno vrijeme kučište stajalo polegnuto na stolu sve e bilo uredu.

Sada ću par dana držati kučište polegnuto pa ću vidjeti kako se ponaša.

lol...

Lako je moguće, pogledaj kolko je ta grafička teška a kako je pcie utor slabašan... Neka kućišta imaju držače, to postaje sve logičnija opcija.

16 godina

Evo napokon je moj problem riješen.Karticu sam učvrstio tako da sam ju vezao i sada je čvrsto u utoru bez da se pomakne ni milimetra.

Nikad nisam imao ovakav problem,ali izgleda da čovjek uči dok je živ. Hvala Vam svima na pomoći.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Kad sam kupio karticu oc nije htio ići preko 890 a da bude stabilan. Danas sam probao opet malo igrati se sa oc, i gle čuda, uredno par partija bf3 na 960 (v+168). Izgleda da se "usvirala". :)

1 0 hvala 0
16 godina

Dali dotična kartica može u sli samo sa identičnom ili može i sa nekom drugom GTx 580 koja nema 3gb memorije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice