Kupovina nove GPU ili?

poruka: 4
|
čitano: 912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Kupovina nove GPU ili?

Ovako, planiram početi lagano nadograđivati PC jer kad sam kupovao ovaj, samo mi je bitno bilo koliko GHz-a ima (pojma nisam imao o kompjuterima) pa tako sam uzeo kompjuter gdje je bilo najviše od svih GHz-a... Iskreno, zamrzio sam AMD općenito, jer gledajući na povijest samo mi je razočaranje donio, kompjuter sam platio 5.000 kuna, a iskreno ne mogu ni ove starije igre igrat na settingsima većim od low... Prijatelj mi je kupio kompjuter za 2500 kuna baziran na intelu izvuče na igricama duplo pa čak i trostruko više FPS-a sa postavkama ili na medium ili na high.

PC sam kupio već gotov jer je trebalo na rate stoga (i nisam mogao birat trgovine jer je bilo nešto kao više rata za banku u toj trgovini).

Matičnu ću postat za nekih pola sata pošto sad pišem na kompu a Everest Home Edition program mi matičnu svrsti u "Unknown".

PC konfiguracija:

CPU: AMD A6 6400-K APU (Dual Core, 3.90 GHz, nije OC-ana)

RAM: 4 GB

GPU: Radeon HD 8470D

Matična: Uskoro pogledam, mislim da je neka ASUS xD

Eh sad, moj problem je to, što iako je prošlo mal duže vremena od kupovine i dalje sam laik što se tiče setupa, planirao sam dati 1.000 kuna na nadogradnju grafe jer je integrirana (to je jedna stvar koju sam pitao poslodavca, reko sam da ne želim integriranu jer bi želio u jednom trenutku je nadogradit, on je rekao da ima i dodatan slot za drugu grafu, nikad nisam pogledao koji PCI je niti jeli uopće ima, tak da ću uskoro saznat jesam dao 5.000 kuna bezveze na komp koji neću moći nadogradit haha)

No, kako sam gledao, drugi ljudi su mi govorili da mi je grafa super i da bi trebo sam rame nadogradit i eventualno procesor, a opet kada sam pitao druge ljude rekli su da je grafa problem te da je procesor dobar, pa da uzmem samo rame i grafu.

S moje strane ako je ikako moguće da uzmem neki GeForce ali da mi procesor ne bottlenecka to bi bilo super, pošto sam postao veliki skeptik prema Radeonu i AMD-u, no ako nikako nije moguće uzeo bi onda Radeon.

Dvoumim se između ove dvije grafe, doduše DDR5 su, a pojma iskreno neam jel može to na moju matičnu jer mislim da je ova DDR3:

Grafička kartica PCI-E GIGABYTE GeForce GT 740 OC, 2GB DDR5, D-SUB, Dual DVI, HDMI

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gt-740-oc-2gb-ddr5-d-sub-dual-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.803.973

Grafička kartica PCI-E GIGABYTE GeForce GT 740 OC, 2GB DDR5, D-SUB, Dual DVI, HDMI

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gt-740-oc-2gb-ddr5-d-sub-dual-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.803.973

I da, još nešto, prijatelj mi je uzeo ovakvu grafu:

Grafička kartica PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON R7 240, 4GB DDR3, D-SUB, DVI, HDMI

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-240-4gb-ddr3-d-sub-dvi-hdmi&option=artikl&id_artikl=051.806.958

FPS mu se nešto nije extra poboljšao, ali i dalje je mogo svašta raditi na njemu hahaha, nego, ovo su neke od igara koje sam igrao i kakve sam postavke imao sa koliko FPS-a:

AC Brotherhood: Sve na low, 1280x720, prosječni FPS: 35

Burnout Paradise: Sve na low, 1920x1080, prosječni FPS: 40

CoD: World at War: Sve na low, 1280x720, prosječni FPS: 30

League of Legends: Sve na low, 1920x1080, prosječni FPS: 42

Sniper Elite V2: Sve na low, 800x600, prosječni FPS: 27

World of Warcraft: Sve na low, 1920x1080, prosječni FPS: 45

Mislim ovo je ovak da se vidi otprilike kak se FPS kreće u tim igrama, eh sad, moje pitanje je: Kupiti novu grafičku, ako da, koju, a da je kompaktibilna sa PC-om, ako ne, šta onda nadograditi?

0 0 hvala 0
11 godina
Kupovina nove GPU ili?

Umjesto nepotrebnog otvaranja nove teme trebao si pretražiti forum malo. 

Savjeti o nadogradnji računala

Vodič za odabir grafičke kartice

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kupovina nove GPU ili?

A nov sam ovdje, hvala, obrisat ću ovu temu pa ću tamo postat

0 0 hvala 0
11 godina
Kupovina nove GPU ili?

To što si nov ne daje ti opravdanje da ne proučiš pravila foruma i ne pridržavaš ih se.

Nemoj ovo smatrati napadom, već dobronamjernim savjetom kako bi ubuduće dobio što kvalitetnije savjete za svoje probleme ili da se ne pitaš zašto ti je tema obrisana ili zaključana.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice