Koju grafu ubaciti na ovu konfiguraciju?
Maticna: GA-M52L-S3
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~3.2GHz + Thermaltake Blue Orb II
RAM : Kingmax 4gb
Napajanje CHIEFTEC 550W
Monitor. Samsung T220
Koju grafu ubaciti na ovu konfiguraciju?
Maticna: GA-M52L-S3
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~3.2GHz + Thermaltake Blue Orb II
RAM : Kingmax 4gb
Napajanje CHIEFTEC 550W
Monitor. Samsung T220
Jeftinija varijanta:HD4870(OD ATI-a) ili GTX260 sa 216sp-a(Nvidia)
Skuplja varijanta:HD4890 ili GTX275
Ako si baš kratak sa lovom možeš uzet i HD4850 ili GTS250 za prvu silu če poslužit.
HD4850 ili GTS250, više od toga se ne isplati budući da je procesor dosta spor.
Ja isto ne bih išao na varijantu "iznad" HD4850 zbog procesora, a i matične (ne podržava ti memorije iznad 800MHz frekvencije) malo sam gledao. Nema smisla, jednostavno se ne isplati sad jače uzeti...
A da uzmes AMD 7750 BE i hd 4830.To bi ti bio bolji izbor.
A kada bi isao na ovu varijantu, pa do kraja godine uzeti neki X4 proc i maticnu ?
p.s. nadam se da napajanje moze gurati jednu od ove dvije grafe gore ?
ATi HD4830+AMD Athlon 7850+
A kada bi isao na ovu varijantu, pa do kraja godine uzeti neki X4 proc i maticnu ?
p.s. nadam se da napajanje moze gurati jednu od ove dvije grafe gore ?
sta je jace GTX280 ili GTX275
Grafa 275 GTX je brža od navedene 280 GTX i napravljena je upravo da zamjeni navedenu i vrlo je blizu 285 GTX-ici od koje je slabija negdje 5-10% i poprilično jeftinija
otprilike 400+ krznaša e sad isplati li se dati više za navedenu je upitno.
S obzirom na navedenu konfiguraciju bilo bi najbolje investirati u 260 GTX(216SP) naravno ukoliko uskoro planiraš pojačati procesor i ukoliko ga MBO podržava neki Phenom x3 710/720
onda bi to bilo to i dobitna kombinacija, ali ako MBO nepodržava te procesore i moraš mijenjati i MBO onda je ovo totalno neisplativo(zavisi koliko si love spreman iskeširati).
U tom slučaju če ti 4850 ili 250 GTS biti i više nego dovoljne glede ostatka konfiguracije i nečeš imati problema pogotovo ukoliko je monitor 19" 20" ili 22" sve će raditi
ko podmazano i imaš dobar komp.Jer ukoliko mijenjaš MBO+Proc+Grafa te izađe cca 3000krznaša u tom slučaju prodaj ovo što imaš i nadodaj ostatak pa
sve zamjeni za novo možda i najbolja opcija naravno ukoliko misliš sam uzimati grafu savjet otpada.
Ja imam amd athlon 6000+ overclockan
Bili norm. islo s gtx 275 i 260.Bezveze kupovat phenom ako cu koristiti komp. za igre.
I imam monitor 32"?
Jeli trebam nadograđivati matičnu novu?
HD4870(OD ATI-a) ili GTX260 sa 216sp-a(Nvidia)
A koja je jača ?
p.s. tu kupujem :)
HD4870(OD ATI-a) ili GTX260 sa 216sp-a(Nvidia)
A koja je jača ?
p.s. tu kupujem :)
260 GTX(192SP) je jednaka ATI4870 512MB
260 GTX (216SP) je jednaka 4870 1GB memorije razlike su vrlo male ponegdje na strani ATi-ce a ponegdje na strani nVidie bilo koju da odabereš nečeš pogriješiti
jedino što se ATI više grije pa bi moj izbor bio 260 GTX(216SP).
@Raja
Bila bi ti bolja 275 GTX glede monitora ali imaš slab procesor(usko grlo) bilo bi dobro promjeniti nešto jače recimo X3 710/720 onda bi to išlo bez problema.
260 GTX(192SP) je jednaka ATI4870 512MB
260 GTX (216SP) je jednaka 4870 1GB memorije razlike su vrlo male ponegdje na strani ATi-ce a ponegdje na strani nVidie bilo koju da odabereš nečeš pogriješiti
jedino što se ATI više grije pa bi moj izbor bio 260 GTX(216SP).
To je istina ako uzme referentni model, a ak uzme nereferentni nece biti pregrijavanja.
Da ali nereferentne grafe su u prosjeku i skuplje cca 200+kn naravno imaju bolje hlađenje što dođe do cijene od cca 1.500+ i vrlo smo blizu jačim grafama jer 275 GTX i 4890 se več prodaju za cca 1.600kn i gdje je
onda isplativost takve kupnje a i pogledaj ovo šije obadvije bez problema sa popriličnom razlikom od cca 30%+
http://www.nabava.net/sapphire-ati-radeon-hd4850-x2-pcie-1gb__46622_p.php
Pogledaj koliko su cijene pale u zadnjih mjesec dana(pričamo o grafama 4870 512/1GB, 260 GTX(192/216SP), 275 GTX i 4890) nabava.net i usporedi vrijedi li kupiti stariji proizvod u odnosu na novi sa razlikom od max. 200kn
Isto tako i ja mislim...! Ja bih sigurno uzeo GTX 260 nova verzija sa 216 shadera! Ako ne misliš dobro onda jaču i uzmi si sad GTX 275 ili možda ATI 4890. Za tu razliku sigurno ne moš' promašiti!
eo ovak moj frend ima kompjuter i zeli kupiti novu grafu pa ga zanima koja bi bial najbolja s obzirom da je nvidia i kolko bi to kostalo
komponente:
athlon 2.1 ghz
2 gb ram-a ddr2
hdd 80 gb
trenutna grafa:nvidia GEforce 6150 256 mb(ugradjena na maticnu plocu)
monitor 17`` (nije lcd)
nezna koja mu je maticna
ATi Radeon HD4670.
Pa max. što bi mogao uzeti i treba mu s obzirom na ostatak konfiguracije koja če mu predstavljati "usko grlo" je procesor preslab za nešto bolju grafu tako da bi neka 4830 bila i više nego dobra ako ide na novo jer je stvarno povoljna
cca 650kn ali ja bi bolje išao na polovnu varijentu neke od grafa 9600GT ili 3870 s obzirom na monitor bit če i više nego dovoljna i daju se nabaviti za cca 350kn.
I blo bi šteta ulagati više novaca u grafu radi kompletne konfiguracije koja nije nešto ali sa navedenim grafama(polovne sa još garancije) če poslužiti još neko vrijeme.Naravno sve zavisi koliko imaš love na raspolaganju.
ne bih bas rekao, ali ako ti tolko smeta, uzmi novi hladnjak
To su normalne temperature i nemaš nikakvih problema sa tolikom temperaturom.Šta da kažu onda vlasnici 4870 grafa na kojima se penje u loadu i do cca 90c pa i dalje
rade normalno i gejmaju.Naravno ako ti smeta buka i imaš love zamjeni hladnjak nekim kompaktibilnim coolerom(AC 1 ili Musašijem)naravno provjeri prije kupnje podržavaju
li cooleri tu grafu na njihovim stranicama ukoliko se odlučiš na kupnju.
To su normalne temperature i nemaš nikakvih problema sa tolikom temperaturom.Šta da kažu onda vlasnici 4870 grafa na kojima se penje u loadu i do cca 90c pa i dalje
rade normalno i gejmaju.Naravno ako ti smeta buka i imaš love zamjeni hladnjak nekim kompaktibilnim coolerom(AC 1 ili Musašijem)naravno provjeri prije kupnje podržavaju
ne , nikako --- meni ide i do 80
Koliko ja znam preporučljive temperature su do 60°C za procesore i isto grafičke samo ako se moja grije kao što napisano do 90 i izdrži onda je to već druga priča. Mislim da ako su temperature 69 kao tebi ne bi trebalo predstavljati problema. Ja sam s stock coolerom na svojoj novoj ATI 4870 stavio brzinu venta na 38 i kad je u loadu ne prelazi 65 što je dobra temperatura za moju grafičku...!