Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ne može se generalizirati i reći da ne valja neki brand ili serija ako dio korisnika ima problema u nekoj igri. I sa AMD i sa Nvidija grafama uvijek netko negdje ima problema u maltene pa svakoj igri. Nekad je to sistematski problem, većinom su izolirane situacije a i ne može proizvođač grafičkih kartica (ujedno i proizvođač upravljačkih programa za grafe) ili izdavač igre utjecati na rad milijuna računala na kojima se vrti njihov software.  Ne treba generalizirati stvari tako. A i već je standardno to da neke igre rade bolje na AMD grafama a neke na Nvidija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 21:28 (itomic009).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne može se generalizirati i reći da ne valja neki brand ili serija ako dio korisnika ima problema u nekoj igri. I sa AMD i sa Nvidija grafama uvijek neko negdje ima problema u maltene pa svakoj igri. Nekad je to sistematski problem  a većinom izolirane situacije a i ne može proizvođač drivera ili izdavač grafi ujtecati na rad milijuna računala na kojima se vrti njihov software.  Ne treba generalizirati stvari tako. A i već je standardno to da neke igre rade bolje na AMD grafama a neke na Nvidija.

Ovo treba stavit kao sticky prvi post a sve teme vezane uz AMD, nVidia, grafe općenito itd.

Toni
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne može se generalizirati i reći da ne valja neki brand ili serija ako dio korisnika ima problema u nekoj igri. I sa AMD i sa Nvidija grafama uvijek netko negdje ima problema u maltene pa svakoj igri. Nekad je to sistematski problem, većinom su izolirane situacije a i ne može proizvođač drivera ili izdavač grafi ujtecati na rad milijuna računala na kojima se vrti njihov software.  Ne treba generalizirati stvari tako. A i već je standardno to da neke igre rade bolje na AMD grafama a neke na Nvidija.

i ne generaliziramo,samo smo rekli kakve smo mi cudne probleme imali,inace nemam nista protiv AMDa vec samo je bio cudan slucaj

BiH__Snowflake BF4
14 godina
itomic009 kaže...

Ne može se generalizirati i reći da ne valja neki brand ili serija ako dio korisnika ima problema u nekoj igri. I sa AMD i sa Nvidija grafama uvijek netko negdje ima problema u maltene pa svakoj igri. Nekad je to sistematski problem, većinom su izolirane situacije a i ne može proizvođač drivera ili izdavač grafi ujtecati na rad milijuna računala na kojima se vrti njihov software.  Ne treba generalizirati stvari tako. A i već je standardno to da neke igre rade bolje na AMD grafama a neke na Nvidija.

Više generaliziraju ovi što govore da je sa svime sve u redu.

14 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

pozz,

naisao sam na dobru cijenu za r9 280x (nova) - 1300kn pa me zanima u slucaju da je uzmem na postojecu konfu da li postoji mogucnost da mi proc bottlenecka grafu? 

i5 760 2.8 ghz

8 gb ddr3 corsair 1600mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa valjda ti je jasno ako si čitao da naravno da postoji ali ne u toj mjeri da ne bi trebao uzet grafu ako se želiš igrati bolje. Kupi grafui i clockaj taj CPU koliko možeš i igraj se {#}. Uskoro ću objavit mali review performansi procesora u igrama sa presjekom kako rade igre na konfiguraciji od 2 jezgre pa preko 2 jezgre 4 thread-a i tako sve do 4j8t pa da imamo malo za usporedbu i analizu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 18:00 (itomic009).
13 godina
neaktivan
sushii kaže...

pozz,

naisao sam na dobru cijenu za r9 280x (nova) - 1300kn pa me zanima u slucaju da je uzmem na postojecu konfu da li postoji mogucnost da mi proc bottlenecka grafu? 

i5 760 2.8 ghz

Ma uzmi ju, ima vremena za CPU da nadogradiš a i ne bi trebo iskusit nekakav velik BN.

Toni
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...
sushii kaže...

pozz,

i5 760 2.8 ghz

Ma uzmi ju, ima vremena za CPU da nadogradiš a i ne bi trebo iskusit nekakav velik BN.

slazem se da je uzme no taj je cpu slabiji i od fx 6300, imat ce poprilicno problema na stocku kao i sa oc istog...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Imam u planu nabavke grafičke i procesora i sad tu je presudno što ću napravit.

Htjeo bi igrat nove igrice.

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 & Phenom II X4 945. (više o procu ću pitat drugdje) Ili dvojezgreni Athlon II X2 275, zavisi u što je bolje invenstirat.

Neki kažu da je dvojezgreni bolji od 4jezgre.

Grafa: e sad nisam suzio izbor al nekako mi SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 & SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 & GeForce GTS 450 za sada upadaju u oći. Ima njih još na listi al pitat ću još za to.

A složeno već imam:

4 GB DDR2 1066 mhz

Matična: GA-M61PME-S2P

Da li ovako u 70% složenom u glavi može doći do uskog grla?

Jel bi to išlo battlefield 3 na tom kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tonik kaže...

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Imam u planu nabavke grafičke i procesora i sad tu je presudno što ću napravit.

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 & Phenom II X4 945.

Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU (Grafičke kartice) @ Bug Online Forum

Taj phenom je i dalje dobar proc 955/965 ali se tesko nalaze danas....i dosta je jaci od tog dualca 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
sushii kaže...

i5 760 2.8 ghz

Uzmi tu grafu i ukljuci turbo boost za taj procesor ako nisi ukljucio.

tonik kaže...

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 ...

Taj phenom 955 je i dalje solidan proc i gurati ce kako treba -

Za battlefield 3 trebaš 8gb rama - za sve modernije igre trebas 8gb a pogotovo za online fps.

chaselol kaže...

Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU (Grafičke kartice) @ Bug Online Forum

Taj phenom je i dalje dobar proc 955/965 ali se tesko nalaze danas....i dosta je jaci od tog dualca 

Jesi li svjestan da si stavio link teme u kojoj se već nalaziš.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
tonik kaže...

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Za battlefield 3 trebaš 8gb rama - za sve modernije igre trebas 8gb a pogotovo za online fps.

Gledao sam da ljudi imaju DDR2 i da teraju battlefield 3 na medium sa ovim komponentama koje bi uzeo. Ne vidim razlog zašto onda treba 8 gb.

13 godina
tonik kaže...
lGRACINA kaže...
tonik kaže...

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Gledao sam da ljudi imaju DDR2 i da teraju battlefield 3 na medium sa ovim komponentama koje bi uzeo. Ne vidim razlog zašto onda treba 8 gb.

ide sa 4 bez problema, i bf3 i bf4, provjereno iz prve ruke {#}

14 godina

Kako kome, BF3 s 4 da (ako grafa ima dosta VRAM-a), BF4 ne prema mom iskustvu.

14 godina
neaktivan

Koliki je tebi na grafičkoj VRAM?

13 godina

operation locker 48/64 igrača, ultra 1680x1050, može pojašnjenje, ja koliko vidim ima dosta fore da se ispuni još ta 4gb rama....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 17:29 (Checola).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

mala rezolucija monitora

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mirzet1976 kaže...

mala rezolucija monitora

bez obzira, izjave su da se sa 4gb rama ne može igrati bf4/3 smješne

13 godina
neaktivan

BF3 sa 4gb RAM-a i Phenom 955? Imao sam taj setup sa 7870 2GB, Išlo je dobro na 1080p, settings negdje medium/high manualno postavljeno, mislim da se može nekih 50fps stabilno navuć...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

BF3 sa 4gb RAM-a i Phenom 955? Imao sam taj setup sa 7870 2GB, Išlo je dobro na 1080p, settings negdje medium/high manualno postavljeno, mislim da se može nekih 50fps stabilno navuć...

takoder u par navrata bf3 se s 4gb nije mogao igrati, tj sve ovisi koliko ti windowsi pozderu rama, opcenito cijelokupno stanje setupa, jer lako je izracunati posto bf3 mp na ultri pri 1080p koristi cak do 2,4gb rama dakle ostalo je pre malo za windowse 7 64bit koji bez beda navuku prek 2gb ak je komp duze u loadu!

13 godina
neaktivan

Tada sam bio na Win7. Loadanje mape krvavo dugo ali poslje je išlo ok. Bez rušenja i errora. Ali svakako bi preporučio, naravno, 8gb i jači proc... 955 još gura ali je nekako na kraju životnog vijeka po performansama...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja na starom kompu (Q8400 + GTX 460 + 4GB DDR2) nisam mogao igrat BF3 MP normalno. Imam i video dokaz -

Na novom (tada novom - i5 3570k + ista GTX 460 + 4GB DDR3) BF3 je radio sasvim normalno.

BF4 je s prošlom (HD7850) kao i s trenutnom grafom (GTX 760) i s 4GB DDR3 radio jednako kao u videu. Sa 6GB DDR3 ta se zamrzavanja više nisu događala, odnosno, dogodilo se možda jednom u rundi.

Prijatelj je igrao BF4 (gametime) na Q6600 + 4GB DDR2 + 9600GT i nije mu se zamrzavalo kao meni.

Nema točne znanosti koliko memorije treba. Ovisi i o HDD-u, grafi, brzini memorije, generaciji memorije itd. Nemoš znat dok ne probaš, al s obzirom da sve novije igre traže minimum 6, optimalno 8GB RAM-a, jasno je što ti je učinit.

14 godina
neaktivan

Lako ću ja to nadogradit na 6 gb ako bude štekalo sa 2x2 gb kingmax. Jel sve verzije Win 7 uzimaju istu količinu memorije? Nema razlike između Home Premium i Ultimatuma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo opet sam se igrao s racunalom i bf3mp{#}

cisto kako gpu usage(kao i broj fps-a) pada/raste s mhz cpu-a( gpu nije na 100% zbog windowed moda tj manje rezolucije na desktopu/alt-tab)

50%gpu usage @ 2.4ghz @ 55 fps-a 50%gpu usage @ 2.4ghz @ 55 fps-a
60%gpu usage @ 3.1ghz @ 83 fps-a 60%gpu usage @ 3.1ghz @ 83 fps-a
70%gpu usage @ 3.9ghz @ 95 fps-a 70%gpu usage @ 3.9ghz @ 95 fps-a
LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 2:13 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

amd phenom x4 965 be i hd 6950 ? Skinuo sam cs bas nisam neki ljubitelj i osjetio sam da ne mogu imati zakucan npr 150 fpsa dok neko sa slabijom konfiguracijom kaze vrti i do 200 .. nije valjda da ovaj phenom ne moze iskoristit ovu radeonku :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel ti baš prijeko potrebno 200fps?

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Jel ti baš prijeko potrebno 200fps?

Ne nije bas al da imam bar 150,jer da znam u cemu je problem prethodna igra koju igram osjecam dropove fpsa zbog anticheata i bas sam skinuo cs radi radoznalosti cisto eto da vidim kakva je igra i koliko vrti fpsa i pucati malo for fun :),pa mi nije jasno do cega je ^^

14 godina
neaktivan

Phenom x4 945

4 GB ddr2 1066

MSI GTX 650

Jel će na ovoj konfi bit nekog bottleneck-a, kad bi igrao batlefield 3 ili 4 i slične igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonik kaže...

Phenom x4 945

4 GB ddr2 1066

MSI GTX 650

Jel će na ovoj konfi bit nekog bottleneck-a, kad bi igrao batlefield 3 ili 4 i slične igre?

Biti ce taman.

14 godina

Pozdrav ekipa.. Uzeo sam novi procesor X4 600e, sa 4 jezgre.. Primjetio sam da mi se dok igram BF3 dosta često događa da mi FPS-i padnu na par sekundi ispod 9,10. Grafička mi je R7 250A od 1 GB, pa ako imate koji savjet dobro je došao.. Hvala unaprijed! :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice