Koju grafu trenutno imaš?
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
- poruka: 5.886
- |
- čitano: 978.662
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koju grafu trenutno imaš?
Trenutno nemam ništa :)
Slažem novi komp.
Bolje uzmi jači procesor i slabiju grafu od HD7850, na toj rezoluciji će ti performanse i 99% slučajeva diktirati procesor.
Bolje uzmi jači procesor i slabiju grafu od HD7850, na toj rezoluciji će ti performanse i 99% slučajeva diktirati procesor.
Nešto kao Athlon 760k i r7 260x?
750k, kepler, asrock a88 extreme4 i 260x 1gb ;=) te pukneš 8gb memorije i eto ga....
Znači Athlon 760k neće bottleneckat r7-260x na 1360x768?
A pretpostavljam da bi hd7770 bila premalo cak i na ovoj rez?
pa pretpostavljamo da ce svaka kartica na toj rezi biti bootleneckana, ovdje nije stvar u procesoru nego u maloj rezoluciji tako da ne obracaj paznju na BN jer frejmrate(fps) ce ti biti poprilicno velik zbog male reze! iako bi ja na tvom mjestu definitivno prije uzeo asusovu hd7790 dc2 oc (znaci identicna 260x i jos overklokana po defaultu) koja je kudikamo kvalitetnija i daleko hladnija kartica od vecine 260x! 260x modeli su uglavnom svi s jednim hladnjakom a oni rijetki s dva su za skoro 200kn skuplji!
uzmi 750k+260x i skupljaj lovu za full hd monitor... i riješeno, prestani se više patiti glupostima
Dakle gospodo... Molim odgovor. Trebam graficku karticu jer mi je 4850 krepala... Koja je najbolja koju mogu uzeti da nemam BN? Imam q8400 na 2.66, 22" 1680x1050 max? Iz ovoga mi se čini da R7 260x koja je bestbuy ipak malo prejaka za moj procesor?
Drugo pitanje je oće se vidjet kakav razlika od stare 4850 i te nove r7?
Nije to toliki strašan overkill. Kupi si tu grafu.
Nije to toliki strašan overkill. Kupi si tu grafu.
takoder preporucam jer sam provjerio tu kombinaciju, sve jace od toga nema smisla, a sto se tice razlike to ti je inace odlicna hd7790 koja je enormno jaca od te 4850 ...lp
Sve zavisi kakve ces igre igrati, bit ce bottlenecka, to je sigurno. U singleplayer igrama ce biti manji, dok u MP igrama (npr. BF4 MP) grafa ce raditi na nekih 65% svog ukupnog potencijala. Imam slicnu konfiguraciju, Q8400 i 7770, koja je malo slabija od R7 260x (ona je u rangu 7790) i igram BF4 MP, informacije su provjerene :D
Sve zavisi kakve ces igre igrati, bit ce bottlenecka, to je sigurno. U singleplayer igrama ce biti manji, dok u MP igrama (npr. BF4 MP) grafa ce raditi na nekih 65% svog ukupnog potencijala. Imam slicnu konfiguraciju, Q8400 i 7770, koja je malo slabija od R7 260x (ona je u rangu 7790) i igram BF4 MP, informacije su provjerene :D
pa daj nam svima koji "ss" da svi vidimo, kad vec komentiras! ipak to sve ljepse zgleda s nekom slikom ne??!! ak moze fuulhd+high postavke samo bez AA naravno jer ce umirat...inace 260x/7790 su za 30% jace od 7770 sto je ogroman skok!
Ne mogu ti dati ss na full hd jer je moj monitor 1360x768. Naravno bottleneck je veci na mojoj rezoluciji ali i graficka u BF4 mp radi najvise na 55%. Nece valjda gpu usage na 1920x1080 sa 55% skociti odmah na 90%... Ako su jace grafe, logicnije bi bilo da ce biti veci bottleneck na istom procesoru, stavit cu na high detalje i bez AA, pa ti dam SS, a probavao sam i FPS je uzas na 64 igraca, bilo koja mapa :)
Paracel storm 64 igraca, ostalo ima na SS-ovima:
Ne mogu ti dati ss na full hd jer je moj monitor 1360x768. Naravno bottleneck je veci na mojoj rezoluciji ali i graficka u BF4 mp radi najvise na 55%. Nece gpu usage na 1920x1080 sa 55% skociti odmah na 90%... Ako su jace grafe, logicnije bi bilo da ce biti veci bottleneck na istom procesoru, stavit cu na high detalje i bez AA, pa ti dam SS, a probavao sam i FPS je uzas na 64 igraca, bilo koja mapa :)
zasto nebi skocilo za toliko? jesi kad mjerio? ak nisi evo ja jesam(paracel/55p,sve high bez aa)! razlika u pikselima je za dupla pa prema tome i gpu usage ce drasticno da poraste ili padne
evo primjer;

savjetujem da se slike skinu pa usporede jer je ovdje slide prespor...
Ne mogu ti dati ss na full hd jer je moj monitor 1360x768. Naravno bottleneck je veci na mojoj rezoluciji ali i graficka u BF4 mp radi najvise na 55%. Nece valjda gpu usage na 1920x1080 sa 55% skociti odmah na 90%... Ako su jace grafe, logicnije bi bilo da ce biti veci bottleneck na istom procesoru, stavit cu na high detalje i bez AA, pa ti dam SS, a probavao sam i FPS je uzas na 64 igraca, bilo koja mapa :)
hoće hoće velika je razlika između 1920x1080 i 1360x768
Nisam vjerovao... Had to see it to belive it
Šta mislite, hoće li Phenom X3 8450 držati HD7750 u igricama tipa WoW/WoT?
2 | DA |
---|---|
5 | NE |
4 | MOŽDA |
dosta je slab taj stari phenom, ono celeron G1610 je doslovce jači od njega...
ali, ako bi se malo digao takt toga phenoma, recimo nekih 2500mhz onda bi to bilo ok ;)
ali, ako bi se malo digao takt toga phenoma, recimo nekih 2500mhz onda bi to bilo ok ;)
Naručio sam i athlon 7750 BE, ak se bude htio otključati u x4 bit će veselo.
Nije moguće.
stvarno?
pa to je isti vrag kao što imaš!
nema koristi uzimati pa čak i da uspiješ otključati
stvarno?
pa to je isti vrag kao što imaš!
nema koristi uzimati pa čak i da uspiješ otključati
Slažem konfe za nećakinju i moju curu. Onaj koji bude manje bottleneckao ide curi..

ne znam, meni je to loš potez, pogotovo ako si to platio 180kn... za to kupiš G1610/1620
ne znam, meni je to loš potez, pogotovo ako si to platio 180kn... za to kupiš G1610/1620
Imam ostale dijelove, tako da nije loš potez..
Razmišljao sam 1156 složit neš al ploča nije htjela surađivat...

a ploča ti ne podržava neki Athlon II ?
a ploča ti ne podržava neki Athlon II ?
To je tek bacanje novca, imajući u obziru da će jedna koristit fejs, a druga igrati Wotlk...

Đaba. Ne može se 7750 BE otključati, a i da može ne bi bio jači od Phenoma kojeg imaš.
Teško, u biti ne.