Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
hrčak kaže...

Jel mogu sa amd e2 1800 i hd 7340 vrtiti euro truck simulator na srednje na 1366x768

jel se intergrirane grafe mogu cloknuti

Skini i provjeri, igra ima samo 500 MB, a što se tiče clockanja integriranih kartica... ako se i mogu onda je to jako malo a i nije ih pametno clockati zbog slabog hlađenja koje laptopi imaju. Ukratko, tu nema kruha {#}

14 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Sta ovo bi, nisam bio dva dana na forumu, i belaj prica o uskim grlima opet. Hajmo to ostaviti po strani za sva vremena?

A stjepane, malo ljepseg pisanja ne bi na odmet bilo, ovo kao da citam vladine postove.

ETS2 je meni radio kako treba sa hd 7870, sa gtx 670 je trzao.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 12:27 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Athlon II X2 & HD6670?

Hoće li ta kombinacija biti dovoljna za nekakvo ugodno igranje na medium postavkama?

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bradonja_85 kaže...

Athlon II X2 & HD6670?

Hoće li ta kombinacija biti dovoljna za nekakvo ugodno igranje na medium postavkama?

Koje igre?

PR0MATRAC
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Athlon II X2 & HD6670?

Hoce. Samo malo clocknuti tog Athlona i biti ce dovoljno za igranje na nizim detaljima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 14:44 (Almin94).
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...
chrispy450 kaže...

Jeli bottleneck athlon ii x2 270 i hd 7770 oc

Naravno da je. Za HD 7770 trebaš 4 jezgre barem.

Hmm, slična stvar i mene zanima. Tijekom ljeta bih upiknuo tu grafu ali brine me BN.

Naime u mojoj kanti je x3 450@3.5 GHz. Ne da se otključat u quad a ne da se više niti clockat.

Ne znam da li mi se isplati onda prelazit na npr x4 631 jer više novca ne bih niti htio potroštiti. Naravno treba mi onda i nova ploča...

Trenutno imam M3A770DE. I da, igram se na 1680x1050 a na višim rezama bi BN trebao biti malo manji?

Savjeti?

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 19:02 (Kordy).
17 godina
Kordy kaže...

Hmm, slična stvar i mene zanima. Tijekom ljeta bih upiknuo tu grafu ali brine me BN.

Naime u mojoj kanti je x3 450@3.5 GHz. Ne da se otključat u quad a ne da se više niti clockat.

Ne znam da li mi se isplati onda prelazit na npr x4 631 jer više novca ne bih niti htio potroštiti. Naravno treba mi onda i nova ploča...

Trenutno imam M3A770DE. I da, igram se na 1680x1050 a na višim rezama bi BN trebao bi malo manji?

Savjeti?

Savjet - nabavi neki Athlon II x4 AM3 ili Phenom II x4 i gurat će HD 7770 kada ju kupiš bez problema.

Možeš nešto sitno dobiti i za taj procesor koji imaš.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Ja imam X3 450 na 3.2Ghz, sa najjacom verzijom 7770 bottleneck mi je minoran ispod 10% u igrama na max detaljima igre tipa max 3, bioshock infinite, metro 2033 itd

P.S. nisam otkljucao cetvrtu jezgru nestabilna je, pokazalo se nakon 24h rada :/

Moja preporuka ti je da ostavis to, danasnje igre ne mogu iskoristiti graficki potencijal ni srednje klase grafickih kartica. Nazalost.

Da sto je rekao 191x7 iznad, phenom 955/965 bi bio odlican i meni su ga preporucivali, ali jednostavno kad sam testirao par igara vidio sam da mi se ne isplati. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 19:29 (chaselol).
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Kordy kaže...

Ja imam X3 450 na 3.2Ghz, sa najjacom verzijom 7770 bottleneck mi je minoran ispod 10% u igrama na max detaljima igre tipa max 3, bioshock infinite, metro 2033 itd

P.S. nisam otkljucao cetvrtu jezgru nestabilna je, pokazalo se nakon 24h rada :/

Moja preporuka ti je da ostavis to, danasnje igre ne mogu iskoristiti graficki potencijal ni srednje klase grafickih kartica. Nazalost.

Da sto je rekao 191x7 iznad, phenom 955/965 bi bio odlican i meni su ga preporucivali, ali jednostavno kad sam testirao par igara vidio sam da mi se ne isplati. 

Hvala obojici na savjetima, vjerojatno ću prvo uzeti 7770, testirati malo, odvrititi neke igre pa lako onda kasnije uzmem proc ako bude trebalo.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
16 godina
chaselol kaže...
Kordy kaže...

Sumnjam. Ja sam imao Athlona 450 na 3.8GHz i kad sam upgradeao na i7-920 u nekim igrama sam dobio 2x više FPS-a.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani.
17 godina
odjavljen
8ax kaže...
chaselol kaže...
Kordy kaže...

Sumnjam. Ja sam imao Athlona 450 na 3.8GHz i kad sam upgradeao na i7-920 u nekim igrama sam dobio 2x više FPS-a.

Da, samo s kojom grafom? {#}

16 godina
Kordy kaže...
8ax kaže...
chaselol kaže...
Kordy kaže...

Da, samo s kojom grafom? {#}

Dok sam imao 1 HD6850.

13 godina
protjeran

Moguce je - ja sam sa Phenoma 840 x4 (athlon x4) na 3.7ghz presao na i5 3450 na 3.5ghz i dobio sam oko 15fps u bf3 a u drugim igrama i vise - oba proceosra na hd 7850 - ovisi i o igrama koje igras i o rezoluciji ponajvise - na manjim rezama inteli rasturaju

I = YOU
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 22:05 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
8ax kaže...

Super si, poredis procesor koji je 2x skuplji od X3 450. Bravo.

{#}

EDIT:
Evo ti i screenshot. Metro 2033 sve max. AA 4x nije 16x :P

http://i.imgur.com/xYy3Iib.jpg 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 23:57 (chaselol).
14 godina
neaktivan

Pozz, imam pitanje
imam amd x3 450 i maticnu plocu As rock m3aucc, proc se da otkljucati u 4 jezgre
a sada... imam msi 5770 hawk i planiram prijeci na asus gtx 470.. hoce li to raditi kako spada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Goddish kaže...

Pozz, imam pitanje
imam amd x3 450 i maticnu plocu As rock m3aucc, proc se da otkljucati u 4 jezgre
a sada... imam msi 5770 hawk i planiram prijeci na asus gtx 470.. hoce li to raditi kako spada?

Ako otkljucas proc trebalo bi - i ovako ce ti radit ali pitanje je koliko taj proc moze sa 3 jezgre izvuci iz 470 koja je gotovo duplo jaca od 5770

I = YOU
16 godina
chaselol kaže...
8ax kaže...

Super si, poredis procesor koji je 2x skuplji od X3 450. Bravo.

{#}

EDIT:
Evo ti i screenshot. Metro 2033 sve max. AA 4x nije 16x :P

http://i.imgur.com/xYy3Iib.jpg 

Metro je GPU-dependant igra.

12 godina

Ovako, imam jedno pitanje, dali bi (i ako da koliki) E8XXX (E8200, E8400, E8500) bio bottleneck za HD6850 ili GTX460?

0 0 hvala 0
14 godina

Bio bi izražen dosta u modernim igrama.

12 godina

A koliki bi pomak u FPS bio na prelasku sa E5200 na E8XXX?

0 0 hvala 0
14 godina

Bilo bi pomaka, ali to ti nema puno smisla.

13 godina
itomic009 kaže...

Ima ako čovjek ne misli prelazit na noviju platformu(nema potrebe,para...)

Kad bih se mogao protegnut na kojeg Quada bio bih dobar pomak!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 23:45 (volegradele).
12 godina
volegradele kaže...
itomic009 kaže...

Ima ako čovjek ne misli prelazit na noviju platformu(nema potrebe,para...)

Kad bih se mogao protegnut na kojeg Quada bio bih dobar pomak!!

ma to mi i je plan, ali trenutno nemam dovoljno love a i ne želim dati za 775 procesor više od 500kn, mislim vidim da neki traže za te quad corove socketa 775 po 700-800kn, jbg za nekih 1000 +/- mogu preći na noviji socket i DDR3 Ram...

17 godina

nađe se Q6600 ili čak neki Q8xxx za 500kn.. prodaš ovaj svoj i realno te ispadne 300injak kn upgrade..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
nixass kaže...

nađe se Q6600 ili čak neki Q8xxx za 500kn.. prodaš ovaj svoj i realno te ispadne 300injak kn upgrade..

Sad ti kažem teško, svi traže enormne cifre, ajd ovaj Q6600 se i može nać za 500-600 kn ali za ove Q8xxx traže kao da su zlatom pozlaćeni...

17 godina

Pa, Q6600 bi ti i bio taman. Pogotovo kad ga overclockaš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
191x7 kaže...

A ne znam baš koliko je ova moja matična dobra za to ASUS P5KPL-AM http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/

17 godina
ibme74 kaže...
191x7 kaže...

A ne znam baš koliko je ova moja matična dobra za to ASUS P5KPL-AM http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/

Dovoljno je dobra za razuman OC, probleme bi mogao imati po prelasku preko npr 3,4 - 3,5 GHz.

Eventualno ranije ako je ploče vač jako stara, loš primjerak procesora, slabo znanje OC-a i slično.

No, s 2,4 na 3,0 GHz ti je već dovoljan OC da se razlika itekako osjeti, preko toga porast i nije značajan.

I da, prije zamjene proca svakako flashaj najnoviji bios na ploču (najbolje odmah XD ako već nisi).

12 godina
191x7 kaže...
ibme74 kaže...
191x7 kaže...

Dovoljno je dobra za razuman OC, probleme bi mogao imati po prelasku preko npr 3,4 - 3,5 GHz.

Eventualno ranije ako je ploče vač jako stara, loš primjerak procesora, slabo znanje OC-a i slično.

No, s 2,4 na 3,0 GHz ti je već dovoljan OC da se razlika itekako osjeti, preko toga porast i nije značajan.

I da, prije zamjene proca svakako flashaj najnoviji bios na ploču (najbolje odmah XD ako već nisi).

Nisam niakd flashao, čitao sam da tu psotoje neki rizici, kako se to "najsigurnije" radi?

17 godina
ibme74 kaže...
191x7 kaže...
ibme74 kaže...
191x7 kaže...

Nisam niakd flashao, čitao sam da tu psotoje neki rizici, kako se to "najsigurnije" radi?

Sve je sigurno dok se ne flasha krivi bios (za drugu matičnu) ili dok se računalu ne prekine struja u samom procesu flashanja.

Dakle, sve dok paziš da je bios za tu ploču (a ne neki drugi model) i dok komp ne gasiš dok flashaš (flash traje minut možda) sve bi trebalo biti uredu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice