sama ti riječ kaže neće moći iskoristiti svu snagu grafičke kartice zato što ti je preslab procesor
Ma da, sve sam blize tome da uzmem HD4670 i to upravo zbog napajanja.
Ipak muci me sto ekipa tehnicki misli pod izrazom nece moci iskoristiti, u cemu je problem Mhz, komunikaciji, propusnosti. Mislim grafa ce odradit svoje, di je usko grlo?
Vidim da je ekipa uglavnom zadovoljna HD4670 iako na testovima ne briljira, ali ni meni ne treba neki bolid za 19'' i 1280x1024, a kako je CRT Samsung od 100Hz, dok krznenih zivotinjica nema nigdje, necu ga skoro ni mjenjat.
"Usko grlo" (taj izraz mi je oduvijek glup) ti je procesor.A to da grafa ne briljira u testovima je istina,grafa je super za svoju klasu i pokreće Far Cry 2 na high,Crysis na medium/high i većinom sve igre rade na high bez pada fps-a (uvijek postoji iznimka kao npr.GTA 4).E sad šta znači da ti procesor nemože iskoristit grafu ? To znači da ti procesor nije dosta jak da iskoristi punu snagu grafičke ili kak bi se reklo po našem rječniku "nemre tjerat grafulju".Sad ako te još nešta zanima u vezi proc.-grafa imaš google.Još sam zaboravio napomenut da ako imaš npr.taj procesor i 4670 to da ju nemože iskoristit vidi se u igrama.
"Usko grlo" (taj izraz mi je oduvijek glup) ti je procesor.A to da grafa ne briljira u testovima je istina,grafa je super za svoju klasu i pokreće Far Cry 2 na high,Crysis na medium/high i većinom sve igre rade na high bez pada fps-a (uvijek postoji iznimka kao npr.GTA 4).E sad šta znači da ti procesor nemože iskoristit grafu ? To znači da ti procesor nije dosta jak da iskoristi punu snagu grafičke ili kak bi se reklo po našem rječniku "nemre tjerat grafulju".Sad ako te još nešta zanima u vezi proc.-grafa imaš google.Još sam zaboravio napomenut da ako imaš npr.taj procesor i 4670 to da ju nemože iskoristit vidi se u igrama.
uzmi 4670 i miran si za HD3870 ti treba napajanje od minimalno 450w i to kvalitetno a ne neki šrot
Na ATI-jevim stranicama traze 450w i to imaju listu pozeljnih, ali ja isto mislim da je u to uracunata veeelika rezerva.
Ali pustimo na cas napajanje, bi li to (HD3870 ili 4670) valjalo u mojoj konfiguraciji?
Na ATI-jevim stranicama traze 450w i to imaju listu pozeljnih, ali ja isto mislim da je u to uracunata veeelika rezerva.
Ali pustimo na cas napajanje, bi li to (HD3870 ili 4670) valjalo u mojoj konfiguraciji?
Kupi HD4670 i neki dvojezgreni procesor.U igrama su performanse slabije odnosno FPS je puno slabiji jer procesor nemože iskoristit punu snagu grafičke odnosno ako ne uzmeš neki procesor može to bit Athlon 64 x2 4800+ il nekaj jače bolje su i performanse u igrama.Jesi vidio kad da neko ima npr. Athlon 3500+ i 9800GTX2 ? Nema,jer je procesor slab i treba jači koji može iskoristit grafu.A ako još uvijek nisi skužio kaj znači da procesor nemože iskoristit grafu nemoraš ni znat - kupi AMD Athlon 64 X2 4800+ i HD4670 i deri !
PROC: AMD Athlon 3800+ X2 2.0 Ghz
RAM: 2x1GB DDR2 800Mhz
NAPAJANJE: CODEGEN 400W
GRAFA: GAINWARD BLISS GEFORCE 9600GT 1GB GDDR3
MATICNA: GIGABYTE M55S-S3
Zanima me dali su procesor i napajanje preslabi za ovu grafu, saznao sam da za ovu grafu treba napajanje sa 450W, a ja imam 400W i zanima me dali ce to puno utjecat na njene performanse, a sto se tice procesora neam pojma :S.
PROC: AMD Athlon 3800+ X2 2.0 Ghz
RAM: 2x1GB DDR2 800Mhz
NAPAJANJE: CODEGEN 400W
GRAFA: GAINWARD BLISS GEFORCE 9600GT 1GB GDDR3
MATICNA: GIGABYTE M55S-S3
Zanima me dali su procesor i napajanje preslabi za ovu grafu, saznao sam da za ovu grafu treba napajanje sa 450W, a ja imam 400W i zanima me dali ce to puno utjecat na njene performanse, a sto se tice procesora neam pojma :S.
Neznam sta mi se vise isplati uzet: Athlon64x2 5000+ koji kosta 450 ili malo jaci Athlon64x2 6000+ za 650. Neznam dal bi 5000+ u potpunosti mogao iskoristit moju grafu, a 6000+ sigurno bi.
Neznam sta mi se vise isplati uzet: Athlon64x2 5000+ koji kosta 450 ili malo jaci Athlon64x2 6000+ za 650. Neznam dal bi 5000+ u potpunosti mogao iskoristit moju grafu, a 6000+ sigurno bi.
Ovo sa iskorištenjem grafike su ti čiste gluposti, a kad još ljudi počnu licitirati sa postocima, ima da se čovjek uhvati za glavu.
Svaki procesor se može clocknut bar malo, pa mu dodaš koliko fali bez diranja voltaže. Nije to nuklerna fizika i ništa neće izgorjeti. Nađi si neki dobar sticky za overclock K8. Evo da ti kažem da imam doma 2 Brisbena X2 3600+ koja rade na 2.8Ghz za svaki dan sa defoltnom voltažom i jednog Windsora X2 3600+ koji radi na 2.5Ghz na tamo nekom Asrocku.
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=732697&postcount=6
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1064988&postcount=10
U biti, tebi fali samo kvalitetno napajanje, a u budućnosti AM2+ ploča i/ili procesor. Isprsi se za neko napajanje s 8-pin EPSom i dovoljno ostalih konektora, npr. Corsair 400W, to će ti biti najkorisniji upgrade koji možeš napraviti, a trajat će ti nekoliko izmjena ostalih komponenti.
Ovo sa iskorištenjem grafike su ti čiste gluposti, a kad još ljudi počnu licitirati sa postocima, ima da se čovjek uhvati za glavu.
Svaki procesor se može clocknut bar malo, pa mu dodaš koliko fali bez diranja voltaže. Nije to nuklerna fizika i ništa neće izgorjeti. Nađi si neki dobar sticky za overclock K8. U biti, tebi fali samo kvaliteno napajanje, a u budućnosti AM2+ ploča i/ili procesor.
uzmi koju oces ja imam 9600 GT i graficka je super igram sve igrice na high i ni ne steka mi ni nis a i to je graficka bas za igrice
Ovje se skocati mogu samo oni koji dijele takve savjete.
I dajete ljudi obratite pozornost malo na pravopis. Znam da je forum medij neformalnog izražavanja , ali neke stvari stvarno bodu u oči (č/ć, ije/je/e)
Ovje se skocati mogu samo oni koji dijele takve savjete.
Nebudemo se sad prepirali. Svi kažu da procesor npr e7300 nemre iskoristit npr hd4870x2 i takve gluposti. ....opčepoznata je to stvar, sigurno je i dokazano da taj procesor nemože pratit HD4870x2
Vrijeme Božića je pa želim bit dobre volje, i ne želim ulazit u nkiakve rasprave.
p.s Sretan Božić
Svi kažu da procesor npr e7300 nemre iskoristit npr hd4870x2 i takve gluposti.

Ko če li ga znat..
Svi kažu da procesor npr e7300 nemre iskoristit npr hd4870x2 i takve gluposti.

Amd x2 4400+, dva diska,grafička HD 3850 (tj. sa dodatnim napajanjem) radi na 300 W i radi bez ikakvih problema, prema tome napojna ti ne bi trebala biti problem kod kupovine hd 3870 koja je usput puno bolja od hd 4670.
e daj mi reci koja ti je temperatura graficke kad izadjes iz neke igre?i jel ti to 9600gt od gige ili 512?