Hd radeon 6950 crossfire pitanje

poruka: 21
|
čitano: 1.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozz ljudi iman jedno pitanje,naime radi se o radeonu hd 6950 crossfire.trenutno iman jednu hd 6950 i planiran kupiti drugu za crossfire pa me zanima jeli se to isplati uzeti i kolika su poboljšanja u odnosu na jednu.ili skupiti još love pa uzeti hd 7970.

moj pc je sljedeći:

Cpu-Amd phenom II X 4 955 OC 4.0Ghz

Mem-G skill ripwajs 1600mhz

Psu-Seasonic M12II-620 

Mbo-Asus Crosshair IV formula

Gpu-Sapphire Hd 6950 2G Dual fan edition

P.S:I jos da vas nesto pitan oćeli moje napajanje podnit 2 Hd 6950 grafičke i naravno ostatak konfe.

Unaprijed vam hvala na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam imo dva crossfire setup-a u životu, al jedna stvar me probijala a vjerujem da je tako i kod SLI-a... kad nemaš crossfire profil za igru ostaneš na performansama 1 kartice, što zna popit krv kad si svjestan da si dao gro love za grafiku i sad moraš čekat da driver tim napravi profil.

Al znao sam i sam preimenovat exe igre u neki drugi koji podržava crossfire pa bi tako riješio prije službene podrške.

A kad je bio službeni profil FPS mui je obićno bio duplo veći nego sa jednom karticom.

Sve to ovisi o tvojim potrebama ja sam danas na jednoj HD 6870 i zadovoljan sam.

Ja bi ređe iskreno 7970 nego 2x 6950, al ionako ti je ta igra uvjek slijepa za par mjeseci budu opet došle nove kartice i onda češ si mislit da sam barem čeko još malo {#}

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Hd radeon 6950 crossfire pitanje

A znan sve tj razumijen nego san mislio za sada mi je malo preskupa 7970 pa san mislio kupit jos jednu 6950 i biti miran neko vrijeme sto se tice igara.iako bi i ja rade uzeo odma 7970 i bio miran ali jbg neman se love toliko trenutno:)

pa tako da san mislio uzet neku polovnu 6950 i biti miran neko vrijeme.iako ja ne igran na rezoluciji vecoj od 1280x1024 ali zato sve ostalo stavljan na najvise mogucnosti sto igrica dopusta.pozz

15 godina

Napajanje bi ti podnjelo jos jednu takvu , no ako igras na rezi koju si naveo tj. 1280 x 1024 netreba ti jos jedna , stovise i ta jedna ti je i vise nego dovoljna za tu rezu ! Mozda da bolje kupis neki 22-24" monitor ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pa razmisljao sam o tome isto da uzmen monitor iako mi je komp trnutno spojen na Lcd od 82cm pa tako da neke igre znaju past dosta sto se tice Fps-a.a kad bi uzeo neki monitor od 24" i da igran na toj rezoluciji tj 1280x1024 mozda cak i vecoj nesto malo koliko bi bio miran sto se tice graficke kartice za igre tj koliko bi dugo jos moga nove naslove vrtit bez problema na najvisim postavkama osim rezolucije??

15 godina

Ako ja vrtim skoro sve na visim video postavkama na 1920 x 1200 s HD5870 , onda ces i ti s tom  , iako to najvise ovisi o igrama  ! Mislim da ces  biti na miru kojih 2god. bez problema  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ooo 2 god za danasnju tehniku i igre malo tesko al mozda izvedivo.ok a sto se tice procesora bili sa njime bio miran baren jos 1 god dana??e i da koji monitor da uzmen mislio san uzet lcd led 24" ali koji je najbolji.sto se tice ducana kupujen u linksa jer kod njih iman najbolje iskustvo a cijena je tu negdje.

npr bili ovaj monitor bio dobar tj kakvu su mu karateristike dobre ili lose:http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-acer-s243hlabmii-2ms-250cd-m2-12000000-1-d-sub-hdmi-wide-crni&option=artikl&id_kategorija=100333420&id_artikl=100.333.018

15 godina

Ma mislio sam 2 god. bez problema na višim video postavkama ! S procom ces bit miran duze vrijeme , a za monitor bih ja uzeo Dell U2412M !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

da i ja san gleda upravo taj monitor iako cijen u razliki ovoga i onoga je oko 300kn.a sto se tice odaziva tj ovaj ima 8ms a onaj 2ms.jeli to ima razlike u igrama i dali se primjeti ta razlika??hvala:)

15 godina

To ti je marketinski trik , to neces ni skuzit !

EDIT : mozes uzet tog Dell-a u Portiu ( Linksovom webshopu ) po nizoj cijeni i imas besplatnu dostavu iznad 1000kn !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 17:22 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ok hvala lipa na pomoci velikoj da ne bacan pare đabe za graficku karticu jel nema potribe onda cu uzet taj monitor veoma brzo i biti miran neko vrijeme.zahvaljivam na velikoj pomoci moze lock teme:)

14 godina
neaktivan
crosshair kaže...

ok hvala lipa na pomoci velikoj da ne bacan pare đabe za graficku karticu jel nema potribe onda cu uzet taj monitor veoma brzo i biti miran neko vrijeme.zahvaljivam na velikoj pomoci moze lock teme:)

Preporuka za taj monitor, neces pozaliti ni ulozene lipe {#}

--------------------------
14 godina
neaktivan
crosshair kaže...

Bit ćeš miran dugo vremena, odličan monitor.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
neaktivan

Jel se uopče za te pare ~2000kn može kupit loš 24" monitor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Jel se uopče za te pare ~2000kn može kupit loš 24" monitor?

Koliko sam čitao negdje ima par loših LG modela za te pare kojima odaziv nije 8ms već cca 26ms.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina

nego iman jos jedno pitanje sto se tice velicine ekrana tj trenutno igran na lcd od 82cm pa me zanima oce li ista bit bolje kada uzmen taj monitor od 24" tj oce li na istim postavkama biti bolje igrati na 24" nego na lcd od 82cm.mislin oce li biti povecanje fps-a???hvala.nadam se da me razumijete sto ocu da vas pitam:)

13 godina
protjeran
crosshair kaže...

nego iman jos jedno pitanje sto se tice velicine ekrana tj trenutno igran na lcd od 82cm pa me zanima oce li ista bit bolje kada uzmen taj monitor od 24" tj oce li na istim postavkama biti bolje igrati na 24" nego na lcd od 82cm.mislin oce li biti povecanje fps-a???hvala.nadam se da me razumijete sto ocu da vas pitam:)

To ovisi o rezoluciji, koja je rezolucija na tom LCD-u od 82cm a koja na ekranu koji kupujes, ako je ista nece biti razlike.

clock2much
14 godina

znaci nema veze velicina samog ekrana nego rezolucija.znaci isto ce bit na ovome ili onome ekranu ako igran npr na rezoluciji od 1280x1024??hvala!

14 godina

Zlatno pravilo. Jedna grafa je UVIJEK bolje riješenje od dviju sličnih performansi. Ja bi sastavljao CF ili SLI jedino radi isprobavanja i tako, inače, pročitaj opet prvu rečenicu {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 21:32 (itomic009).
14 godina
neaktivan
crosshair kaže...

znaci nema veze velicina samog ekrana nego rezolucija.znaci isto ce bit na ovome ili onome ekranu ako igran npr na rezoluciji od 1280x1024??hvala!

Da. FPS ovisi o rezoluciji, ne o dijagonali.

--------------------------
17 godina
protjeran

Samo da ovog gore ispravim, profili za CF se redovito izdaju i to po 2 puta mjesečno a u slučaju da ti za neku igru nema profila lijepo sad možeš u CCC napravit vlastiti profil sa isključenim CF za neku igru.

Moram reć da sam ja sa mojim CF vrlo zadovoljan a to za profile pa ljudi svaki mjesec dođu novi u z nove drivere mislim šta se bunite.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice