HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: HD 7950 Club
neduzan a kaznjen kaže...

moze preporuka kako smanjiti decible moje kartice, sapphire 6850 je bila necujna...ova se cuje i u idle a u loadu od 50tak % se krivi....sta ciniti,mijenjati hladnjak ili?

jbga i ova trosi 3x vise struje i 5x je jaca od 6850! treba to ohladiti kolega!moja dual-x je necujna do 50% neznam sta tebe muci s grafom odnosno tocna razina buke sta ti smatras pre glasno? stvarno neznam koja je to dual fan kartica glasna?!{#} a ovo da se kartica krivi? nekuzim nista{#}??

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 21:25 (Stjepanj).
13 godina
HD 7950 Club

Možda mu škripe zavojnice {#}???

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

neznan samo sta bi bilo da iman neko kuciste sa jednim-dva venta od 120mm....zato kazem da se krivi, jer bi trebala malo tise radit na 36 stupnjeva C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hladnjak nemoj mijenjat jer riskiras jamstvo , pogotovo ako ima naljepnice na sarafima ! Postavi u MSI Afterburneru graf vrtnje ventilatora

primjer primjer

Music As A Weapon !!
15 godina
HD 7950 Club

Ekipa , zanima me procjena moje MSI HD7950 Twin Frozr III OC BE - 7970PCB ( stara cca. 3 tjedna jer je dobivena na reklamaciji ) , FULL bundle , kupljena u Futuri IT , jamstveni list i racun uredni , jamstvo do 22.1.2016 ( jos cca. 30 mjeseci ) , dolazi s nekoristenim kodom za Far Cry 3 !

Inace , imam otprilike neku svoju cifru , ali zelim cuti i druga misljenja , barem od onih koji se donekle razumiju u grafe i cijene !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club

Šta bi haf,kupuješ nvidiu ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Ma ne , izgleda da cu prodat svoju pilu , u zadnje vrijeme se skoro ni ne igram i steta je da mi sluzi samo za internet i pokoji film , dosao kraj mojim gaming avanturama {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

Ekipa , zanima me procjena moje MSI HD7950 Twin Frozr III OC BE - 7970PCB ( stara cca. 3 tjedna jer je dobivena na reklamaciji ) , FULL bundle , kupljena u Futuri IT , jamstveni list i racun uredni , jamstvo do 22.1.2016 ( jos cca. 30 mjeseci ) , dolazi s nekoristenim kodom za Far Cry 3 !

Inace , imam otprilike neku svoju cifru , ali zelim cuti i druga misljenja , barem od onih koji se donekle razumiju u grafe i cijene !

Pa recimo cijena nove minus 30% i trebala bi brzo otić

12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mogu samo reci za ovu graficku karticu da ima posebnu regulaciju napona i spada u kategoriju grafa "za klokanje" tiha je i kad je maximalno overklokana zbog ovog hladjenja i dobro drzi vrijednost takodjer i zbog trogodisnjeg jamstva -

My Weapon is me
14 godina
M4X kaže...
Haf932 kaže...

Pa recimo cijena nove minus 30% i trebala bi brzo otić

Koje ti gluposti pricas? Znaci najjeftnija nova je 2320kn-30% znaci po tebi takva grafa vrijedi 1624kn? Ja ju osobno nebi dao ispod nekih 1800-1900kn.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
17 godina
odjavljen
Glavas kaže...
Haf932 kaže...

Mogu samo reci za ovu graficku karticu da ima posebnu regulaciju napona i spada u kategoriju grafa "za klokanje" tiha je i kad je maximalno overklokana zbog ovog hladjenja i dobro drzi vrijednost takodjer i zbog trogodisnjeg jamstva -

da ima 8+6 pin,sve to stoji i super je grafička ali ako je unutra neki loš primjerak gpu-a/memorije neće još pomoć nikakva regulacija u daljnem oc-u...neznam koji joj je maksimalni stabilni oc?

previše sam spustio,može tražit koliko je i nova ali za 1700-1800kn bi bilo ok i mislim da bi brzo otišla

14 godina
Ja mislim da bi mogao i 1900kn dobit, mislim grafa je stara samo 3 tj. A 400kn dole je po meni dosta, ali to je samo moje misljenje.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Mislim da se pretjeruje vezano za drivere, postoje igre gdje AMD radi osjetno bolje tipa Absoulution pa isto tako gdje je i Nvidia bolja.

Wrong. Da, average fps je na HD7950 dosta bolji, ali je puno nestabilniji, događa se puno više naglih porasta(što je i razlog većem average fps-u) i padova fpsa, odnosno dolazi do velikih padova i porasta latencija među frejmovima. Evo ovdje se vidi to sve u usporedbi sa GTX660Ti, u Hitmanu.

Znam da odgovaram na dosta star post, ali osjetio sam potrebu da te ispravim.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Wrong. Da, average fps je na HD7950 dosta bolji, ali je puno nestabilniji, događa se puno više naglih porasta(što je i razlog većem average fps-u) i padova fpsa, odnosno dolazi do velikih padova i porasta latencija među frejmovima. Evo ovdje se vidi to sve u usporedbi sa GTX660Ti, u Hitmanu.

Zna li se zbog cega fps kod AMD-a varira i nije stabilan?

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Mislim da se pretjeruje vezano za drivere, postoje igre gdje AMD radi osjetno bolje tipa Absoulution pa isto tako gdje je i Nvidia bolja.

nvidijasi su se uhvatili frejmtimea ko pijan plota! a meni osobno je to totalno zanemarivo sto svojim okom niti ne kuzim, a pobogu niti ne mogu mjereno je u milisekundama! imao gtx 660,660ti i nisam vidio nikakvu bolju fluidnost na niti jednoj kartici!(osim ak upalim v-sync a fps se nikad ne spusta ispod 60) crt je sasvim druga stvar ili lcd od 120+Hz no o frejmtimeu na njima bi se dalo pricati!

i oni koji kazu da su vidili isusa na svom lcd od 8ms+nvidija gpu pricaju bedastoce...

tako cemo za 5godina mjeriti u mikrosekundama sta onda...

da jadan je taj amd!

zivi bili pa vidjeli!

ps.

i da sta je s adaptiv v-syncom kod nvidije?mozda rulja misli na to da im igre idu fluidnije! to mi se cini razumnijim razlogom a da ni neznaju da im je upaljen u control panelu...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Zna li se zbog cega fps kod AMD-a varira i nije stabilan?

Ne znam točno zbog čega, ali recimo kod HD7990 je bilo ogromnih problema sa tim, i sa novijim driverima je to donekle riješeno. Točnije, nije fps nestabilan, nego je vremenski prijelaz između frejmova nestabilan, dolazi do povećanja latencija između prikaza pojedinog frejma pa izgleda poprilično trzavo. Fraps tebi može prikazivat da imaš stabilnih 60fps, a igra ti izgleda trzavo kao da se vrti na 30ak fps. Zbog toga su se i u sve novije recenzije uveli testovi latencija među frejmovima, jer avg fps nije precizan pokazatelj glatkoće izvođenja.  

Evo ako nekog zanima kako to izgleda, link za download. Ovdje je HD7990 kartica, fraps pokazuje identičan fps(oko 50fps) lijevo(beta driveri) i desno(neki custom driveri), a vidite kako se desno to puno bolje renderira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 14:41 (Penryn).
13 godina
HD 7950 Club

Bit ću subjektivan, meni je kod 680 tke adaptive vsync radio sranja...Negdje je stvarno bio koristan, a negdje sam imao osjećaj kao da je vsync off što je dovodilo do lomova slike....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Baš bih volio vidjeti da stavimo 10 identičnih računala sa 5 GTX 760 i 5 HD 7950 Boost grafi, pa da se naprvai test sa prosječnim gamerima kroz par igara. Živo me zanima koliko njih bi "vidjelo" kada se koji frame ispuca i icrta na monitoru ?? Mislim, oko ovoga se pretjeruje malo i stvara buka malo previše. Da postoji, postoji, ali da to drastično utječe na gameplay generalno, pa baš i ne.

17 godina
neaktivan
HD 7950 Club

A u tome i je zapravo stvar, nekome smeta više nekome manje, a nekog uopće nije briga za to. S obzirom da su recimo GTX760 i HD7950 po performansama podjednake, zašto ne izabrati onu koja nema ovakvih problema?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pa zato što i je poanta staviti na usporedbu grafi sličnih performansi. A na koje misliš da nemaju ?

12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Netreba sad ici u neke velike komplikacije, amd je opet poceo izvodit bjesne gliste sa driverima i u tome je problem, hardware sam po sebi je dovoljan - no problem je u softwareu, nikako mi nije jasno da vec dugi niz vremena nisu to rijesili a nvidia kao da ima pametnije programere ili neznam koji je vraq sa amd i njihovoj software podrsci, ako se to nesredi i ja cu im kao i mnogi samo mahnuti i kupit nvidijinu karticu i gotovo.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 17:39 (Glavas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Što tebe točno muči da ćeš preći na drugu grafu ?

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Što tebe točno muči da ćeš preći na drugu grafu ?

Trenutno nista - na ovim klokovima sa ovom grafom sam prozuio pokraj hd 7870 bez problema no nedavno sam imao i ja ovaj problem sa catalystom sto su ga neki ovdje prijavili a bome i vani po forumima - uspio sam ga rjesit nakon podosta zaebanc!e i to sto sam manualno instalirao sve iz drivera za win 8.1 a samo catalyst control centar iz 13.6 - isto manual - sve drugo ili mi je izbacivao neke cudne blokade ili uopce nije prepoznavao grafu - razocaravajuce doista.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina
HD 7950 Club

Trenutno sam van tih voda pa nemogu reći kakvo je stanje sa driverima, znam samo da sa ATI-em nisam imao probleme kao ni kolega ATiGamer s kojim sam pričao puno puta o tome...

Penryn izvini ali više vjerujem kolegi ATiGameru i samom sebi nego tebi, nikad nisam imao problema sa fluidnošću, čim mi je frejmrate bio 40FPS+ sve je bilo uredno, ama baš uvijek.

Mislim da se pretjeruje sa tim, jer ti osobno nemaš te kartice kao neki tu a komentiraš na temelju neta.

Leopard je prešao sa 670 OC na 7950 pa na CFX 7950 OC i nije mi se nikako žalio, uskoro dolazi u ST pa ćemo to pogledati detaljno i prokomentirati.

Ti si ionako zelen po pitanju kartica pa nisi uvijek objektivan, tebi ulogu igra malo manja potrošnja, meni ne.

iclock2much

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Trenutno sam van tih voda pa nemogu reći kakvo je stanje sa driverima, znam samo da sa ATI-em nisam imao probleme kao ni kolega ATiGamer s kojim sam pričao puno puta o tome...

Penryn izvini ali više vjerujem kolegi ATiGameru i samom sebi nego tebi, nikad nisam imao problema sa fluidnošću, čim mi je frejmrate bio 40FPS+ sve je bilo uredno, ama baš uvijek.

Mislim da se pretjeruje sa tim, jer ti osobno nemaš te kartice kao neki tu a komentiraš na temelju neta.

Leopard je prešao sa 670 OC na 7950 pa na CFX 7950 OC i nije mi se nikako žalio, uskoro dolazi u ST pa ćemo to pogledati detaljno i prokomentirati.

Ti si ionako zelen po pitanju kartica pa nisi uvijek objektivan, tebi ulogu igra malo manja potrošnja, meni ne.

Pa ne govorim ja da se meni vjeruje, i nema mi se što vjerovati jer nemam trenutno AMD-ovu karticu, već samo prenosim što su strani recezenti primjetili. Zbog AMD-ovih kartica je i uvedeno ovo da se gleda frametime, zato jer fraps pokazuje da HD7950 vrti recimo 60fps u nekoj igri a glatkoća izvođenja nije ni blizu tome zbog nestabilnog frametimea. Odnosno, avg fps više ne predstavlja glavno mjerilo glatkoće izvođenja..

A sad tko je čemu pristran, ne znam. Ja osobno ne vjerujem jednom sajtu, ali ako više njih govori isto, onda znaš da nitko ništa ne mulja već da problem zaista postoji.

14 godina
HD 7950 Club

Problem vjerojatno postoji ali sumnjam da je tako izražen jer bi ga i sam opazio.

iclock2much

0 2 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club

^ Što je rekao čovjek, a da nema legitimitet ?

Kolko vidim i na Bugovom forumu ljudi imaju primjedbe na stutter iliti manjak fluidnosti....

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 20:14 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma mislio je zelen s obzirom da sam po njemu 'naklonjen nvidiji, zelenima'. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 20:16 (Penryn).
13 godina
HD 7950 Club

ma kužim zeleni tabor i te spike al opet, sve što si naveo 100% je potkrijepito od ostalih rencezenata, pa ne razumejm primjedbu za neobjektivnost...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD 7950 Club

A to je istina, nisam ja izmislio sve ovo pa da se meni nešto mora vjerovat. Evo par linkova pa koga zanima ova problematika nek pogleda. link1, link2, link3, link4, link5, link6

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 20:38 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice