Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 956.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Witchera bi trebao dobiti samo već zbog "Afere 3,5", a ne samo zato što si kupio 970. (Iako, da budem iskren, 3,5 ili 4, sasvim je svejedno).

Što se tiče Titana X, malo je previsoka cijena. 390X će biti jednako dobar, a mnogo jeftiniji (u Europi je TitanX preko 1100 eura).

DirectX12 još nije gotov, driveri još nisu gotovi i ovo gore ne znači baš ništa. Ništa što sada iskorištava AMD, nije nedostupno Nvidiji. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 10:55 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
4mal kaže...

Samo sta ce se ubrzo za slicne novce moci uzet 980Ti sa 50% vise shadera i 6gb rama...

17 godina
Gtx 9xx Club

da ali ne u ovoj izvedbi i to tek na ljeto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

da ali ne u ovoj izvedbi i to tek na ljeto....

I u najjeftinijoj izvedbi ce biti dosta brzi od ovoga, djaba hladjenje i sve kad je jezgra daleko losija.

17 godina
Gtx 9xx Club

nekima je to bitno

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
4mal kaže...

Samo sta ce se ubrzo za slicne novce moci uzet 980Ti sa 50% vise shadera i 6gb rama...

1. 980Ti će biti TitanX s 10% višim taktom i upola manje memorije (što je OK, iako future-proof je više 8, nego 6)

2. Neće koštati manje od 700-800€ (600€)

3. AMD flagship (više nije sigurno zove li se 390X) bit će dual-GPU. Pitanje je je li ono s GDC-a bio upravo taj (vjerojatno jest).

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
4mal kaže...

1. 980Ti će biti TitanX s 10% višim taktom i upola manje memorije (što je OK, iako future-proof je više 8, nego 6)

2. Neće koštati manje od 700-800€ (600€)

3. AMD flagship (više nije sigurno zove li se 390X) bit će dual-GPU. Pitanje je je li ono s GDC-a bio upravo taj (vjerojatno jest).

1. 50% vise shadera od 980ke = titan x

2. Pogledaj koliko kosta matrix platinum o kojoj pricamo

3. Kakve AMD flagship ima veze s icim?

16 godina
odjavljen

1. Da.

2. Nisam još gledao... valjda kao TitanX? :)

3. Svake veze. Vrlo je važna ta konkurencija.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

1. Da.

Ma mislio sam na usporedbu trenutne Matrix Platinum 980ke sa nadolazecom 980Ti, zato kazem kako 390X (ili kako se vec bude zvala) nema veze s pricom.

Poanta je bila da ce se za slicne novce (700-800€) vrlo brzo moci dobit 980Ti koja ce sa custom pcb-om i hladjenjem gaziti i titan x-a kojeg za ostvarivanje punog potencijala koci power/temp limit.

17 godina
Gtx 9xx Club

da zavrsimo pricu neki ce cekat matrix platinum 980Ti da jebe svima mater ok 

tonchi tako je 390x ce bit dual a 390 vulgaris single -stime da ovaj 390 bi mogao bit jako zanjimljiv po cijeni i performansama samo da nije rebrand ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 17:25 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

1. Da.

Ma mislio sam na usporedbu trenutne Matrix Platinum 980ke sa nadolazecom 980Ti, zato kazem kako 390X (ili kako se vec bude zvala) nema veze s pricom.

Poanta je bila da ce se za slicne novce (700-800€) vrlo brzo moci dobit 980Ti koja ce sa custom pcb-om i hladjenjem gaziti i titan x-a kojeg za ostvarivanje punog potencijala koci power/temp limit.

Da, slaže se da 980 nema smisla, pogotovo po ovim cijenama.

No, pitanje je što će 980Ti biti. 10% veći takt ima i TitanX kad ga overclockaš, a temperaturu riješiš nekim after-makert coolerom - Arctic Accelero 4 http://www.arctic.ac/eu_en/accelero-xtreme-iv.html bez problema. Također i neki vodeni blokovi već, Inno i EVGA izdaju svoje verzije i sl. Već je, uostalom, clockan na 2GHz na LN i na zraku na 1,4GHz, a 1,2GHz bez problema ide i s ovim coolerom. Dakle, ništa ne priječi ni Titan X da postigne iste taktove - 980Ti sigurno neće biti novi čip, ali može biti lošiji jer na neki način Nvidia mora prodati nesavršene GM200 čipove. Postoje dvije mogućnosti: 980Ti će biti TitanX s upola manje memorije i 10% većim stock taktovima (boost ostaje isti) ili 980Ti će biti neka slabija verzija TitanX-a ali s višim taktovima (ovo je tržišno vjerojatnije).

Zašto spominjem "390X" - zato što, ako je ono što je AMD pokazao na GDC-u zaista dual GPU, onda je upitno hoćemo li dobiti 4GB HBM single-GPU na ljeto ili je taj trenutak rezerviran za dual. Vjerujem i nadam se oboje i 4GB single i 8GB dual (WCE?). Oboje je važno za potencijalne kupce ove 980 Matrix, 980Ti i TitanaX. Nekako mi se čini da nećemo na ljeto vidjeti TitanX-killera i da je baš zato TitanX daleko od opasnosti.

980Ti, čak i slabiji od Titana, bit će bolji od 980 za cijenu od nekih 700-800€. Nekako mislim da za tu cijenu nećemo vidjeti puni GM200, već one manje uspješne verzije s npr. 10% isključenih komponenti, ali nadoknađeno taktom i s vrhunskim OC izdanjima partnera MSI, ASUS, EVGA, GIGABYTE itd. a jeftin baš zbog toga i manje memorije.

12 godina
Gtx 9xx Club

Od kad je to dual gpu model top model na samom izlasku nove serije grafa?Vidio sam te rumore i samo se nasmijao,toliko rumora u zadnje vrijeme pogotovo sa sada nazalost tragicnog WCCF koji je postao cisti click bait nedavno.

Uvjek dolaze single gpu kao top modeli a dual gpu dolaze naknadno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 17:35 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Samo cemo mi kupci profitirat s 980 ti jer ce cijene 980 pa i 970 ici dolje tako da cemo vjerojatno sada dobiti 980 za malo visu cijenu gtx 970.

Edit:Ispravak

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 18:06 (drakula789).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

1. Da.

Da, slaže se da 980 nema smisla, pogotovo po ovim cijenama.

No, pitanje je što će 980Ti biti. 10% veći takt ima i TitanX kad ga overclockaš, a temperaturu riješiš nekim after-makert coolerom - Arctic Accelero 4 http://www.arctic.ac/eu_en/accelero-xtreme-iv.html bez problema. Također i neki vodeni blokovi već, Inno i EVGA izdaju svoje verzije i sl. Već je, uostalom, clockan na 2GHz na LN i na zraku na 1,4GHz, a 1,2GHz bez problema ide i s ovim coolerom. Dakle, ništa ne priječi ni Titan X da postigne iste taktove - 980Ti sigurno neće biti novi čip, ali može biti lošiji jer na neki način Nvidia mora prodati nesavršene GM200 čipove. Postoje dvije mogućnosti: 980Ti će biti TitanX s upola manje memorije i 10% većim stock taktovima (boost ostaje isti) ili 980Ti će biti neka slabija verzija TitanX-a ali s višim taktovima (ovo je tržišno vjerojatnije).

Zašto spominjem "390X" - zato što, ako je ono što je AMD pokazao na GDC-u zaista dual GPU, onda je upitno hoćemo li dobiti 4GB HBM single-GPU na ljeto ili je taj trenutak rezerviran za dual. Vjerujem i nadam se oboje i 4GB single i 8GB dual (WCE?). Oboje je važno za potencijalne kupce ove 980 Matrix, 980Ti i TitanaX. Nekako mi se čini da nećemo na ljeto vidjeti TitanX-killera i da je baš zato TitanX daleko od opasnosti.

980Ti, čak i slabiji od Titana, bit će bolji od 980 za cijenu od nekih 700-800€. Nekako mislim da za tu cijenu nećemo vidjeti puni GM200, već one manje uspješne verzije s npr. 10% isključenih komponenti, ali nadoknađeno taktom i s vrhunskim OC izdanjima partnera MSI, ASUS, EVGA, GIGABYTE itd. a jeftin baš zbog toga i manje memorije.

Slazem sa tobom oko konstatacije da postoji sansa da ce 980 Ti biti osakaceni chip, ali sa vecim clockom, jer kao sto rece, nvidia mora prodavati "defektne" chipove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 17:47 (Leopard_st).
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Slazem sa tobom oko konstatacije da postoji sansa da ce 980 Ti biti osakaceni chip, ali sa vecim clockom, jer kao sto rece, nvidia mora prodavati "defektne" chipove.

Da, trebaju nekako prodati nesavršene GM200, tako da osobno očekujem 6GB VRAM-a (da smanje temperaturu i cijenu), malo manje ROP-ova i Tex unita, ali zato podignute taktove za kompezaciju i veću iskoristivost, pogotovo što bi u samome startu svi trebali izdati custom PCB (bolja struja možda).

Glasine i dual-GPU-u nisu baš neuvjerljive. Osoba koju znam ima jednu novu karticu u firmi, a ta je single-GPU. Više ne znam jer je pod NDA s vrlo "masnim" kaznama, ali kaže da ta kartica itekako "razbije" 290X, no o tome kako djeluje protiv Titana X ne želi mi reći. :)

Meni će do kraja tjedna narednog stići najmanje jedan TitanX na testiranje pa ću vidjeti kako to izgleda uživo.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Tonci nesto si se raspricao po forumu, prije si bio samozatajan!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Tonci nesto si se raspricao po forumu, prije si bio samozatajan!lp

Kako kad :) Mogu ja i opet ušutjeti :D Al' sad su mi "napete" grafe pa... 

17 godina
Gtx 9xx Club

Nemoj sutjet...uvijek nesto pametno i zanimljivo cujemo od tebe 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 19:29 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

dal ima potreba da mjenjam karticu?? evo imam i rezultate firestrike-a

firestrike firestrike
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
 Osoba koju znam ima jednu novu karticu u firmi, a ta je single-GPU. Više ne znam jer je pod NDA s vrlo "masnim" kaznama, ali kaže da ta kartica itekako "razbije" 290X, no o tome kako djeluje protiv Titana X ne želi mi reći. :)

Meni će do kraja tjedna narednog stići najmanje jedan TitanX na testiranje pa ću vidjeti kako to izgleda uživo.

4mal kaže...

Nemoj sutjet...uvijek nesto pametno i zanimljivo cujemo od tebe 

Pogotovo ovako nesto.

Tonci jedno pitanje:Sto mislis o ovim prvim najavljenim broadwellima?

Inace ne volim trazit tudja misljenja jer su svi neozblijni :/

13 godina
Gtx 9xx Club

Ne kontam svu ovu polemiku oko ponizavanja dual gpu kartica, da jednostavno nije fer porediti sa single gpu grafama?

Mislim, koga briga jel to single, dual, quad, hexa ili octa GPU ako su performanse i cijena bolje u odnosu nad nekim precijenjenim single gpu grafama?

Evo jedna amd 295x2 se nekad pojavi u testovima i realno nema jos konkurenciju u igrama za tu cijenu. Sto nvidia ne pocne da pravi dual gpu i pocne s tim?

Zar na kraju nije bitno koja firma ima jaci finalni proizvod? Ubacili oni 1/2/3/15 grafa zajedno ako vec moze stati u kuciste bez problema i da radi bolje od svega ponudjenog na trzistu?

Zar dual gpu nije bolje rjesenje od SLI/CF koje nema podrsku ni 35%naslova danas kako treba?

Zar nije dual/quad gpu buducnost a ne ovo preseravanje sa titanom sto nam forsiraju?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
lazicki88 kaže...
4mal kaže...

Kakav ti je ovo post ??

16 godina
odjavljen
lazicki88 kaže...

780Ti? Ja ne bih još. Ako si na 1080 nema nikakve potrebe.

drakula789 kaže...

Pogotovo ovako nesto.

Tonci jedno pitanje:Sto mislis o ovim prvim najavljenim broadwellima?

Inace ne volim trazit tudja misljenja jer su svi neozblijni :/

Navodno to gore je AMD-ova inžinjerska. Probao sam žicati neke ljude u AMD-u da mi je nabave, ali ni oni nemaju pristup tome.

Nemam pojma. Vidim DDR3L - to je low voltage DDR3. Malo mi je čudno to sve. Ali ne, nemam do SkyLakea baš neku želju za promjenom. Dugo već, osim broja jezgara u 5960X, nisam vidio prevelik smisao za nadogradnje. Za laptope su super.

chaselol kaže...

Ne kontam svu ovu polemiku oko ponizavanja dual gpu kartica, da jednostavno nije fer porediti sa single gpu grafama?

Mislim, koga briga jel to single, dual, quad, hexa ili octa GPU ako su performanse i cijena bolje u odnosu nad nekim precijenjenim single gpu grafama?

Evo jedna amd 295x2 se nekad pojavi u testovima i realno nema jos konkurenciju u igrama za tu cijenu. Sto nvidia ne pocne da pravi dual gpu i pocne s tim?

Zar na kraju nije bitno koja firma ima jaci finalni proizvod? Ubacili oni 1/2/3/15 grafa zajedno ako vec moze stati u kuciste bez problema i da radi bolje od svega ponudjenog na trzistu?

Zar dual gpu nije bolje rjesenje od SLI/CF koje nema podrsku ni 35%naslova danas kako treba?

Zar nije dual/quad gpu buducnost a ne ovo preseravanje sa titanom sto nam forsiraju?

Slažem se da je dual-GPU super stvar, ali - ljudi uglavnom misle na dva problema:

1. Dual-GPU i SLI/CF su ista stvar. :)

2.

- neke igre s time ne rade

- SLI/CF nije baš idealan

- skaliranje nije predvidivo, nije idealno

- micro-stuttering/min framerate nisu dobri kao kod jedne kartice

Minimalni framerate > prosječni i krajnji. :)

13 godina
Gtx 9xx Club

295 je realno 290x u cf sistemu po hardveru ali u praksi 295 se bolje ponasa jos ima dosta kvalitetniju soluciju hladjenja. Mada imao sam kod sebe jednu 290 i to je strasnan komad hardvera ali kolicina neiskoristenosti takvog hardvera je prevelika. Faiali adekvatan softver, drzim se toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

295 je realno 290x u cf sistemu po hardveru ali u praksi 295 se bolje ponasa jos ima dosta kvalitetniju soluciju hladjenja. Mada imao sam kod sebe jednu 290 i to je strasnan komad hardvera ali kolicina neiskoristenosti takvog hardvera je prevelika. Faiali adekvatan softver, drzim se toga.

O kakvom softwareu govoriš, možeš pojasnit ovo?

13 godina
Gtx 9xx Club

Pocni od samog grafickog engine-a koji se pravi da favorizuje jednog proizvodjaca, onda se ceka mjesec/dva ili nikad novi driveri od ko konkurencije da bi njihove grafe radile na priblizno isrim ili slabijim performansama. 

Pogledaj onda razliku dx11 i mantle u nekim igrama i vise je nego ocigledna, da ne pominjem dx12 koji izgleda kao holy grail za gamere sa nesto slabijim grafama koni ce osjetiti najveci skok u performansama.

Kad vidis malo po ovim rudarskim sajtovima (doge coin mining) ljudi prave cuatom biose s kojima izvlace i do 30% vise snage iz grafulja i ne staju tu nego idu dalje!?!

Ne danasnja generacija grafa je previse jaka za trziste, nema potrebe za novog generacijom (osim sto previse trose i amd i nvidia), jer je realno jedini cockblock tu ogranicavanje hardvera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 22:26 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
17 godina
Gtx 9xx Club

290x cf i 295x2 jebe mater svima trenutno a sto ce tek kad dx12 dojde ufff 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 22:34 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice