Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 959.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gtx 9xx Club

Čim prije prestanete razmišljati o tom problemu i prestanete tražiti dlaku u jajetu, tj. jednostavno počnete koristiti karticu i uživati u njoj (kako bi zapravo shvatili da to uopće i nije problem?!?!?)... biti će vam lakše :)

Vozim i ja auto koji prikazuje na brzinomjeru oznake do 300km/h pa nisam tražio refund kad sam vidio da ne ide preko 250km/h

EDIT: Poanta priče - Koliki od nas voze/igraju na limitu mogućnosti? Budimo realni, to što jednom ili dvaput nešto ne ide do krajnje granice ne znači da je nužno loše.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 9:03 (mrsmith).
Moj PC  
1 11 hvala 0
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
mrsmith kaže...

Čim prije prestanete razmišljati o tom problemu i prestanete tražiti dlaku u jajetu, tj. jednostavno počnete koristiti karticu i uživati u njoj (kako bi zapravo shvatili da to uopće i nije problem?!?!?)... biti će vam lakše :)

Vozim i ja auto koji prikazuje na brzinomjeru oznake do 300km/h pa nisam tražio refund kad sam vidio da ne ide preko 250km/h

EDIT: Poanta priče - Koliki od nas voze/igraju na limitu mogućnosti? Budimo realni, to što jednom ili dvaput nešto ne ide do krajnje granice ne znači da je nužno loše.

Ovo ti je nazalost cisto "rvacko" razmisljanje i na svu srecu ekipa vani ne razmislja tako pa nvidiji ovo nece proc.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo ti je nazalost cisto "rvacko" razmisljanje i na svu srecu ekipa vani ne razmislja tako pa nvidiji ovo nece proc.

Ma nije cisto "rvacko" razmisljanje, nego moje trenutno. Siguran sam da nece nista biti od toga iz jednostavnog razloga sto i da se moze koristiti ravnih 4GB memorije to nece koristiti onima s GTX 970 karticom koja nije u stanju pogurati takvu situaciju u kojoj bi to trebalo (doduše skoro pa ni 980 nije....). Jucer je bas brat isprobavao Far Cry 4 kod mene na ultra detaljima (1440p) i ukljucenim AA pa nije koristilo vise od 3.2GB.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
17 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Ma nije cisto "rvacko" razmisljanje, nego moje trenutno. Siguran sam da nece nista biti od toga iz jednostavnog razloga sto i da se moze koristiti ravnih 4GB memorije to nece koristiti onima s GTX 970 karticom koja nije u stanju pogurati takvu situaciju u kojoj bi to trebalo (doduše skoro pa ni 980 nije....). Jucer je bas brat isprobavao Far Cry 4 kod mene na ultra detaljima (1440p) i ukljucenim AA pa nije koristilo vise od 3.2GB.

Hm..cudno, dok je kod mene FC4 u 1080p znao koristit i po 3,8gb, sve na ultra, 2xMSAA (verzija 1,7).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 9:51 (disco).
16 godina
disco kaže...

Hm..cudno, dok je kod mene FC4 u 1080p znao koristit i po 3,8gb, sve na ultra, 2xMSAA (verzija 1,7).

Moguće da je u nekoj sceni tako, ja sam uzeo peak memory usage u kakvih sat vremena igre.

Ali nije mi jasno kako je to moguće kad svi tvrdite da imate problem s alokacijom vise od 3.5GB memorije, tebi najednom koristi skoro pa sve? Ili je pak bilo neigrivo kad je koristilo 3.8GB? Vjerujem da bi igra trebala dobro raditi na 1080p s tim opcijama u FC4.

16 godina
Gtx 9xx Club

Forumaši što ptporučujete Asus GTX 970  ili Asus Poseidon 780?

PS : Sada imam dvije 580gtx u sistemu da li mi se uopće isplati kakav upgrade?

Pozz

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...
andrej01114699 kaže...

(sa tim da igram na 1080p a ne 4K)

970 nije grafa za 4k, ako ti je do 4k gaminga uzmes 980 ili nesto jace, ljudi zive u zabludi misleci da je 970 dovoljna za 4k

Mislis 2 x 980?

Ma dobro, neznam što ljudi baš briju na 4K gaming... nije da se sasvim dobro neda igrati na 4k monitoru u HD rezoluciji. 
osrednji MSAA i sve je ko grom. Pa čak i bez toga, ja ne stignem puno gledati po zupcima u toku igranja:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Gtx 9xx Club

Ako mislis igrat i dalje na 1080p nemas potrebe barem godinu dana ;) imas brutalni set up ....

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
andrej01114699 kaže...

Kolega, krivo si me shvatio. Ne navodim ja da je GTX 970 za 4K gaming, nego sam pročitao da se taj problem sa VRAM-om češće javlja kod većih rezolucija, zato sam naveo da igram na 1080p i da je možda to razlog što još nisam imao problema sa VRAM-om.

Ja igram na 3440x1440 i nemam problema s VRAM-om. Ni s 3,6 ni 3,9 puno. Imaš moje video snimke gdje igram i u 7K rezoluciji bez problema.

4mal kaže...

Opet prica o 4k ... 970 SLI je taman za 4k ako se makne aa na stocku a kod kloka to postaje stabilnije a negdje i lock...

970 BF4 može gurati na negdje Mediumu i bez AA u nekih 50-65 FPS.

17 godina
Gtx 9xx Club

Hahah stjepanju trolu izjasni se 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
disco kaže...

Moguće da je u nekoj sceni tako, ja sam uzeo peak memory usage u kakvih sat vremena igre.

Ali nije mi jasno kako je to moguće kad svi tvrdite da imate problem s alokacijom vise od 3.5GB memorije, tebi najednom koristi skoro pa sve? Ili je pak bilo neigrivo kad je koristilo 3.8GB? Vjerujem da bi igra trebala dobro raditi na 1080p s tim opcijama u FC4.

Vecinom je na 3,6gb, FPS varira, cca 45-60, ali uglavnom glatko i igrivo, naravno uvijek se moze ugast MSAA jer mi iskreno u igrama mora obavezno biti ukljucen samo vsync jer mrzim kidanje ekrana, a nazubljenje me ne smeta ni pod razno.

13 godina
protjeran
Bf4 ce se moci lockati za 5g za 4k rezu/ultra! Dakle nacekat cemo se! Igra neide 10fps-a na toj rezi i postavkama:p
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
protjeran
@4mal 2x580 brutala? Lol. Mozda prije 10godina...;)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Gtx 9xx Club

Koga boli racku za bf serijal to je mjerilo chega koga lol 

L.p

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...

Pozz

single 970 je jača od 2x 580. da ne spomenem koliko je potrošnja niža...

16 godina
disco kaže...

Vecinom je na 3,6gb, FPS varira, cca 45-60, ali uglavnom glatko i igrivo, naravno uvijek se moze ugast MSAA jer mi iskreno u igrama mora obavezno biti ukljucen samo vsync jer mrzim kidanje ekrana, a nazubljenje me ne smeta ni pod razno.

Eto.. zahvaljujem na odgovoru. Time si upravo potvrdio moj post na vrhu stranice.. da više vas ovdje, da prostite, sere o tom problemu nego što taj isti utječe na ponašanje grafičke, tj. samo igranje. Lijepo je Tonči i prikazao videom da je tako.

14 godina
Gtx 9xx Club

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
disco kaže...

Eto.. zahvaljujem na odgovoru. Time si upravo potvrdio moj post na vrhu stranice.. da više vas ovdje, da prostite, sere o tom problemu nego što taj isti utječe na ponašanje grafičke, tj. samo igranje. Lijepo je Tonči i prikazao videom da je tako.

Ja sam vec na vise foruma rekao da sam jako zadovoljan performanama grafe, ali mi se ne svidja dio gdje sam prevaren i zelim neku vrstu odstete u vidu djabe igara ili stajznam sto ce vec smislit.

Da ne spominjem da sam ju kupio nakon najave akcije u kojoj svaki kupac 970 dobije igru po izboru od ubisofta, a meni su iz MSI-a rekli da HR nije u nabrojanim zemljama i da nema nis od igre (slao sam im mail).

12 godina
chaselol kaže...
andrej01114699 kaže...

(sa tim da igram na 1080p a ne 4K)

970 nije grafa za 4k, ako ti je do 4k gaminga uzmes 980 ili nesto jace, ljudi zive u zabludi misleci da je 970 dovoljna za 4k

Ja igram Armu 3 u 4k s 45+ fps na Radeon HD 6950. 970 je i vise nego dovoljna za 4k, sve ovisi o kojim igrama se radi i na kojim postavkama.

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Bf4 ce se moci lockati za 5g za 4k rezu/ultra! Dakle nacekat cemo se! Igra neide 10fps-a na toj rezi i postavkama:p

Zapravo, i ne baš. Ja sam ugodno iznenađen testom 4½K Battlefielda 4 (bez AA). Uredno 2x 970 SLI vrti igru na Ultri preko 50 FPS. Zapravo, na snijegu (ova neka nova mapa), ide u 70 prosječno s time da u gužvi zna pasti na 52-58. Impresivan posao DICE-a s obzirom da znamo kako Crysis 3, Thief, Bioshock i sl. ne mogu preko 40 ni s dvije 980.

Dakle, malo više od 4K rezolucija - 4800x2100 Ultra bez AA. Potrošnja VRAM-a oko 3700-3900 MB. Nema trzanja, stutteringa niti (ne)očekivanog pada performansi .... [video soon]

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 12:03 (Tonči).
16 godina
disco kaže...

Ja sam vec na vise foruma rekao da sam jako zadovoljan performanama grafe, ali mi se ne svidja dio gdje sam prevaren i zelim neku vrstu odstete u vidu djabe igara ili stajznam sto ce vec smislit.

Da ne spominjem da sam ju kupio nakon najave akcije u kojoj svaki kupac 970 dobije igru po izboru od ubisofta, a meni su iz MSI-a rekli da HR nije u nabrojanim zemljama i da nema nis od igre (slao sam im mail).

Slažem se s tobom u ovome, trebali bi ponuditi nešto za nadoknadu. Ali raditi neke velike drame oko toga kao da je kartica najednom izgubila na vrijednosti 50% i kad 90% kupaca nebi nikada ni primjetilo taj problem - je suludo. Kartica je još uvijek najbolje što se može trenutno kupiti za te novce i radi savršeno, tako da joj se status best buy grafičke nije ni malo promijenio.

A što se tiče ovog poklona ispod, tako je, hrvatska nije bila u zemljama u kojima je to bilo aktualno (pitao sam i ja).

12 godina
Tonči kaže...

Al brzina(bandwidth) vec nakon 3GB VRAM-a pada. Po ovoj slici koju su prikazivali , brzina bi trebala bit jednaka bez obzira jel se radilo o  1GB VRAM-a ili 3.5GB VRAM-a. Onaj test koji sam ja radio, je jasno pokazao da brzina pada u podrucju od 3GB do 3.5GB VRAM-a. Isto tako netko je spomenuio da mu je u nekim igarama VRAM bio lockan na 3GB a ne na 3.5GB

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 12:16 (Sandro HR Zagorje).
16 godina
odjavljen
Sandro HR Zagorje kaže...
Tonči kaže...

Al brzina(bandwidth) vec nakon 3GB VRAM-a pada. Po ovoj slici koju su prikazivali , brzina bi trebala bit jednaka bez obzira jel se radilo o  1GB VRAM-a ili 3.5GB VRAM-a. Onaj test koji sam ja radio, je jasno pokazao da brzina pada u podrucju od 3GB do 3.5GB VRAM-a. Isto tako netko je spomenuio da mu je u nekim igarama VRAM bio lockan na 3GB a ne na 3.5GB

Ne znam odakle ti to? Koji test? Svakako, nikakvih problema ja nemam ni na punom VRAM-u, a kamoli ispod 3.5GB. Također, prema svim podacima, ne postoji apsolutno niti jedan razlog za probleme s performansama do 3,5GB. Dakle, ako ti i imaš problema do 3,5GB, to sigurno nema ništa s VRAM-om.

----

? Koji alat prikazuje ove countere u vrhu lijevo: 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 12:22 (Tonči).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Zapravo, i ne baš. Ja sam ugodno iznenađen testom 4½K Battlefielda 4 (bez AA). Uredno 2x 970 SLI vrti igru na Ultri preko 50 FPS. Zapravo, na snijegu (ova neka nova mapa), ide u 70 prosječno s time da u gužvi zna pasti na 52-58. Impresivan posao DICE-a s obzirom da znamo kako Crysis 3, Thief, Bioshock i sl. ne mogu preko 40 ni s dvije 980.

Dakle, malo više od 4K rezolucija - 4800x2100 Ultra bez AA. Potrošnja VRAM-a oko 3700-3900 MB. Nema trzanja, stutteringa niti (ne)očekivanog pada performansi .... [video soon]

Kod mene ista stvar.

17 godina

Dobro nije cener ali je barem 4,5 :D

16 godina
Gtx 9xx Club

4mal, koliko ti je potrosnja kompletnog sistema u loadu? Zanima me da li bi mogao 980GTX u SLI vrtit na 850W antecu :)

EDIT: Pretpostavljam da bi mogao, ali zanima me test iz prve ruke (970/980 su tu negdje s TDP).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 12:32 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Rome 3440x1440 

Battlefield 4 4856x2036 (mem usage 3,7-3,8 GB) 

(uskoro će biti veća reza dostupna, valjda)

VRAM i opterećenje VRAM i opterećenje
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 12:47 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...
Horned Reaer kaže...

Pozz

single 970 je jača od 2x 580. da ne spomenem koliko je potrošnja niža...

radi potrošnje bi mjenjao da, iako na 1080p sve radi bez problema. Koja kartica bi bila bolja kupnja asus 970x ili 780 poseidon. ? S time da poseidon mogu nabaviti za 2500 kn novu a 970gtx za 3000kn?

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
14 godina
Gtx 9xx Club

780 je tu negdje sa 970 po snazi, troši više i nema neke feature. 500kn u džepu nije loše zadržati

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

4mal, koliko ti je potrosnja kompletnog sistema u loadu? Zanima me da li bi mogao 980GTX u SLI vrtit na 850W antecu :)

EDIT: Pretpostavljam da bi mogao, ali zanima me test iz prve ruke (970/980 su tu negdje s TDP).

Ja sam kod sebe mjerio, najvise 640W u Far Cry 3, overvoltan cpu i grafe.

multi-gpu 4 ever
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice