- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hrpa vas ovdje ima 970 seriju,iskljucite pagefile i pokrenite naslov za koji znate da koristi vise od 3,5gb vrama pa cete vidjet iz prve ruke dali je istina ili ne.
Ja mogu tek kada mi stigne grafa. Nadam se da ce neko prije mene odvrtiti koji naslov i postati koji screenshot.
Sad je ovo vec po cjelom internetu i hrpa korisnika javlja istu stvar.
Ljudi misljenja dali je ovo moguce da je nvidia isla napravit?
Ovo sam c/p od kolege sa RBa.
Navodno su ROP-ovi skresani u odnosu na 980(64/64/64 naspram 64/52/64) a oni vele da ih ima isti broj, i navodno je 224 bitna pa nemoze iskoristit svih 4gb...
Kakva 224 bitna?? Opef se po forumima svašta trabunja i miješa.
(http://rog.asus.com/365852014/gaming-graphics-cards-2/unboxing-strix-gtx-970-directcu-ii/)
Ovdje vidišhttp://rog.asus.com/wp-content/uploads/2014/12/ROG-GTX980-3.1.jpg
http://rog.asus.com/wp-content/uploads/2014/09/4-IMG_6493.jpg
recimo, korištena Samsungova GDDR5 memorija (K4G41325FC): http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/file/product/graphic_product_guide_nov_12-0.pdf
Imamo spomenute module. Govori se o 224GB/s propusnosti, jer imamo 256-bitnu sabirnicu (8 čipova 32 bita) i frekvenciju od 1,75GHz ef. 7,010Gbps. 7010Mbps puta 256-bita je 1794560 /8 = 224,320 GB/s. Propusnost memorijske konfiguracije je 224 GB/s. Naravno, ova na Asusici je nešto brže clockana pa to nije više 224, ali teorija je tu.
Koliko vidimo svi moduli su ISTI, dakle imamo istu količinu memorije u pitanju.
Igra je posve nepouzdan način testiranja. Memorija se ne puni zato što može, nego ako mora. Sasvim je suludo očekivati da ti je VRAM uvijek na max ako ti ne treba.
Da grafe definitivno imaju 4gb vrama ali koliko vidim gtx 980 ih moze full koristit dok gtx 970 u istoj igri nemoze.Sad je to vec i na Geforce sluzbenim forumima i nvidia ce morat dat nekakvo sluzbeno objasnjenje,dali je u pitanju,bug,hardver ili nesto trece.
EDIT:Ali svi znamo da internet moze bit poprilicno nepouzdan zato sam i napisao da ekipa koja ima gtx 970 iskljuci pagefile i pokrene naslove za koje znaju da inace idu iznad tih 3,5gb vrama i onda cemo znat dali je to sto tvrde za 970 po netu istina ili nije.
Da grafe definitivno imaju 4gb vrama ali koliko vidim gtx 980 ih moze full koristit dok gtx 970 u istoj igri nemoze.
Po čemu si ovo zaključio? Po "svjedočanstvima" iz igara? Nisam baš uvjeren. Nadam se da to nije "testirano" na DX9 igrama. (Ili nedajbože 32-bitnim Windowsima).
To nije baš gamerska kartica s obzirom na pola memory bandwith-a od 970/980 te oko 60% performansi jedne GTX 970 nego štedljiva grafa nižeg srednjeg segmenta za nezahtjevne 1080p korisnike. Znači ugodno igranje na 1080p rezoluciji uz razumne grafiče postavke. Taman nešto brža od GTX 760 uz osjetno nižu potrošnju. Sad sve ovisi kakva će biti cijena a mislim da neće biti baš povoljna.
Moje kuciste podrzava do 315 mm i stala je. Koliko ona tocno ima ne znam.
Hrpa vas ovdje ima 970 seriju,iskljucite pagefile i pokrenite naslov za koji znate da koristi vise od 3,5gb vrama pa cete vidjet iz prve ruke dali je istina ili ne.
Cim dodjem doma. Samo podsjetnik, pagefile je gdje tocno?
The location and size of the page file is configured in System Properties (click Advanced, click Performance, and then click the Settings button).
Ako imas Assassins Creed Unity ili Shadow of Mordor. One mogu na 1080p napuniti preko 3500MB VRAM-a. Nemoj ukljucivati DSR i ostala njasra. Javi rezultate ovdje, obavezno.
Znas kako kazu, they can't all be winners ;)
p.s. kad smo kod promasaja mali offtopic, ali ovdje stvarno ima previse djece, pozz ekipi
Ako imas Assassins Creed Unity ili Shadow of Mordor. One mogu na 1080p napuniti preko 3500MB VRAM-a. Nemoj ukljucivati DSR i ostala njasra. Javi rezultate ovdje, obavezno.
Nazalost nista od navedenog. Mislio sam sa COD:AB i FC4. Mada sam vec COD odvrnuo na kraj, ukopcao sve zivo i Afterburner je pokazao magicnih 4 gige. Neigrivo po pitanju fpsa. Jos jedno pitanje vezano uz pagefile. To mi je porihtano na 4 gige koliko se sjecam. Ako to je to(nisam pred kompom), ali to je virtualna memorija sistema. Kakve to veze ima s grafikom?
Ako moze koja dobra dusa uploadati sliku da vidim.
EDIT:
Iskopčao sam pagefile, međutim Winsi se vuku poput krepane mačke, a kad sam pokreno COD:AW, izbacilo sa nekom porukom iz igre.
Međutim, prilažem sliku sa svim opcijama koje postoje ukopčanim na ultra i slično gdje MSIAFTERBURNER(ako ne laže) prikazuje utrošak od 4 gige.
Da grafe definitivno imaju 4gb vrama ali koliko vidim gtx 980 ih moze full koristit dok gtx 970 u istoj igri nemoze.
Po čemu si ovo zaključio? Po "svjedočanstvima" iz igara? Nisam baš uvjeren. Nadam se da to nije "testirano" na DX9 igrama. (Ili nedajbože 32-bitnim Windowsima).
Problema ima i to gadnih sa ovim ripofom iz nvidije.
Ova moja iste te probleme.
A nvidia ni zuc, da nam bar zacepi prljava usta, ali nema ih ni cut ni vidit, vjerovatno da se nebi dionice strmoglavile.
Dakle, fora je u tome da GPU kad mu treba vise od 3,6GB VRAM-a isti cupa iz PF-a, usljed toga performasne drasticno padaju.
Da budem iskren sve i jedna igra mi ide savrseno glatko u 1080p sa svime na max i 2xMSAA.
Ali kada sam probao testirat ovo sto ekipa po forumima prica, onda sam skuzio da imam istih problema.
MSI Kombustor memory burn bench se vrti cca 115 fps na 1gb, 100 fps-a na 2gb i onda 50 na 3gb(ovdje kombustor alocira 3,9gb), sto je poprilican pad performansi.
Kad ucitava bencheve za 1 i 2gb test pocinje odmah nakon alociranja memorije, kad se stavi 3gb test nakon alokacije se ceka koja sekunda dok pocne sam test.
Ajde ako netko ima 980 i/ili r9 290 nek odvrti te testove pliz i baci rezultate, traju po minutu cca svaki.
I jos jedna sitnica kad se pod 64bitnim dxdiag-om (mora ga se posebno ukljucit kad se udje u 32bitni) gleda kolicina memorije, on veli da grafa ima 3,6gb, dok 32bitni dxdiag veli 4gb, pa ako moze provjera i toga.
Hvala!
EDIT: Dxdiag ima navodno bug zato pokazuje manje memorije, sad upravo procitao, dakle kombustor memory bench samo ;)
Pošto se baš ne razumijem u te testove o kojima pričate ali zašto bi to bio problem ako ti i dalje grafa vrti sve na ultra na 1080p? Testovi te muče a za šta će ti oni? Oćeš testirat svaki dan i to će te bost u oči? :D
Pošto se baš ne razumijem u te testove o kojima pričate ali zašto bi to bio problem ako ti i dalje grafa vrti sve na ultra na 1080p? Testovi te muče a za šta će ti oni? Oćeš testirat svaki dan i to će te bost u oči? :D
Ovo isto stoji, ali svejedno sada zelim znat jesu nam ga metnuli ili je to sve samo nesporazum i nerazumijevanje rada GPU-a, samo sto nvidia na svojim forumima suti i ne govori nista. A to je poprilicno sumnjivo.
EDIt: evo oglasili se N-ovci...reklu da je stvar ''under investigation''....
Nazalost nista od navedenog. Mislio sam sa COD:AB i FC4. Mada sam vec COD odvrnuo na kraj, ukopcao sve zivo i Afterburner je pokazao magicnih 4 gige. Neigrivo po pitanju fpsa. Jos jedno pitanje vezano uz pagefile. To mi je porihtano na 4 gige koliko se sjecam. Ako to je to(nisam pred kompom), ali to je virtualna memorija sistema. Kakve to veze ima s grafikom?
EDIT:
Iskopčao sam pagefile, međutim Winsi se vuku poput krepane mačke, a kad sam pokreno COD:AW, izbacilo sa nekom porukom iz igre.
Međutim, prilažem sliku sa svim opcijama koje postoje ukopčanim na ultra i slično gdje MSIAFTERBURNER(ako ne laže) prikazuje utrošak od 4 gige.
Ako mozes smanji malo detalje pa vidi da li radi na 3700-3800MHz i kakav je fps.
Ovo isto stoji, ali svejedno sada zelim znat jesu nam ga metnuli ili je to sve samo nesporazum i nerazumijevanje rada GPU-a, samo sto nvidia na svojim forumima suti i ne govori nista. A to je poprilicno sumnjivo.
Gdje su se oglasili?
Cim nisu instant opovrgli.........kod njih ne rade djeca i svaki proizvod definitivno prolazi temeljita testiranja kao u i amdu,intelu itd a ovdje je u pitanju cjela jedna serija i ovo je bas cudna situacija.
Mislite da su znali za ovo ili nisu znali?......
Šokiran sam da Nvidia ima problema !! Obično se naklapa da AMD ima poteškoća a da je Nvidija sveta krava. No naravno, daleko je to od istine. Nemam pojma o tome što spominjete ali GTX 970 ionako nije grafa za 4K a ako dođeš do toga da ti treba više od 3.5Gb Vrama onda si već u banani .
Šokiran sam da Nvidia ima problema !! Obično se naklapa da AMD ima poteškoća a da je Nvidija sveta krava. No naravno, daleko je to od istine. Nemam pojma o time što spominjete ali GTX 970 ionako nije grafa za 4K a ako dođeš do toga da ti treba više od 3.5Gb Vrama onda si već u banani .
Da max 2560x1440/1600 i to uz kompromis na kojim detaljima i koliko voliš FPS-ova.
EDIT:
Ako mozes smanji malo detalje pa vidi da li radi na 3700-3800MHz i kakav je fps.
Ili on prvo ili ovo, ovisno na koliko je dignut supersampling 8x ili 16x.
3,6 GB - ne mogu dobiti 3,7-3,8.
Podosta igara moze povuc preko 3500mb na ultra plus visok msaa.Od kad se pojavio amd VSR koristim ga u apsolutno svakoj igri osim par najzahtijevnijih ali nisam se sjetio provjerit vram usage prilikom koristenja istog ali uzevsi u obzir da je to vrsta supersamplinga vjerujem da vram usage odlazi vrlo visoko.
Pozdrav, evo testirao sam mordor, unutar igre stavija san rezoluciju na 200%,inaće je 1920x1080 i usage memorije je svih 4 gb, pa probajte
vi sa 970-kama to istestirat
evo stigla mi gtx970 g1, stala u kuciste na milimetar, za sada probo igru shadow of mordor 1080p, ultra postavke, vsync on, radi konstantno na 60 fps
Gdje su se oglasili?
Na guru 3d forumu i to jos jucer ili ranije, ali ja nisam ni skuzio.
Pozdrav, evo testirao sam mordor, unutar igre stavija san rezoluciju na 200%,inaće je 1920x1080 i usage memorije je svih 4 gb, pa probajte
vi sa 970-kama to istestirat
Jesi li iskljucio page file?