Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
4mal kaže...

Eh to neki shop pa jos 2 tj. meni zvuci sumnjivo...i jos ktome cijena skorom za djabalesku hmmm hmm treba to bolje provjerit da nije

Neka patka kolega :-)

Kak mislis cijena djabe, ja sam svoju novu platio oko 2700kn tako da ne vidim u cemu je problem.Imaš ih od 2300kn pa naviše..i jos uz to besplatna dostava.

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma kupovo sam tam vec neke manje stvari sve normalno tamo su vec oko 10 godina

ja ga pito za g1 gaming on trazio nekih 5 minuta na kompu i reko za 2 tjedna dolazi on mi kaze malo su

skuplje ja pitam koliko on kaze 2600kn jedino ako je to onaj obicni windforce model al opt bi bila dobra cijena

inace zove se tele2 computer show ja sam si jednu rezerviro pa cu vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa vise manje svi su imali takve cijene u cjenicima dok same kartice nisu stigle, onda je cijena isla gore 200-300kn.

Dolar je isto plesao gore-dole u zadnje vrijeme, ali ne vidim da cijene padaju, ako ista polako i rasto, barem kod nas. ako konkurencija drzi tu karticu na 3200kn, ne vidim razloga da ju oni daju za 2600kn, ali otom-potom.

Ovaj komentar sa super samplingom i dalje ne razumijem... kolega ti stvarno ne kuzis o cemu se tu radi... Dakle GTX970 je predobra kartica na 1080p. Dakle ona radi na 4K rezolucijama, ali performanse nisu ponajbolje. Ti postavis supersampling koji radi 2 zadatka - generira sliku za 4K rezoluciju i onda ju smanjuje na 1080p da bi "bila ostrija". Dakle efektivno kad to upalis igras "kao da si na 4k" rezolucijama.

Rec da "nemres sve na max" jer nemres supersampling upalit je ko da tvrdis da je lift nosivosti 800kg smece jer nemre dic 3200kg - i to doslovce i bez pretjerivanja.

Moj PC  
8 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Meni osobno se DSR jako sviđa. Da 970 je za 1080 ali koliko vidim po testovima, bez problema vrti sve novije igre na max u 4K. Je da se drži u 25-30 FPS no osobno me to ne smeta, 25 fps mi je nekako donja granica za igrivost, pa i kod pucačina. Jedino što crysis 3 ide na 11, to je loše, no sve ostalo novije, gura i igrivo je. Da ne govorim igre od prije 2-3 godine pa na niže koje nisu imale podršku za nikakav AA. Samo kad pogledate kako ps2 igre izgledaju na 6x native... predivno!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

http://www.pcworld.com/article/2837828/graphics-card-slugfest-amd-and-nvidias-most-powerful-gaming-hardware-compared.html

Nvidia’s GTX 980 i 970 vs AMD Radeon R9 290X i R9 290.

Igre, benchmark, temperature, buka, mantle, cijene....

Jako dobar tekst! {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 17:51 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
4 3 hvala 2
17 godina
Gtx 9xx Club

kao sto se vidi stock 2 stock 970 je ipak jaca od 290 serije mora se priznat ali kod 290 CF vs 970 SLI odnosno 290 x VS 980 GTx nije jer budale u NV neznaju sklepat drivere kak spada ! ( za sada ) {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 17:54 (4mal).
Moj PC  
2 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Očito je da je GTX 970 jača od R9 290, nema tu previše diskusije, ali uzmite u obzir i to da je trenutno jedna R9 290 jeftinija i do 600-700 kuna, a ako to uzmem u obzir, barem meni, R9 290 je i dalje odlična kupovina, barem sad otkako su spustili cijene.

5 2 hvala 0
11 godina
Rhodin kaže...

Ovaj komentar sa super samplingom i dalje ne razumijem... kolega ti stvarno ne kuzis o cemu se tu radi... Dakle GTX970 je predobra kartica na 1080p. Dakle ona radi na 4K rezolucijama, ali performanse nisu ponajbolje. Ti postavis supersampling koji radi 2 zadatka - generira sliku za 4K rezoluciju i onda ju smanjuje na 1080p da bi "bila ostrija". Dakle efektivno kad to upalis igras "kao da si na 4k" rezolucijama.

Rec da "nemres sve na max" jer nemres supersampling upalit je ko da tvrdis da je lift nosivosti 800kg smece jer nemre dic 3200kg - i to doslovce i bez pretjerivanja.

ja ne razumijem tvoj komentar i onaj prije tvoga od mr.smitha....šta je tu čovjek krivo rekao ako ima opcija supersamplinga onda je tu sa nekim razlogom i krajnje je rezultat valjda i kvalitetniji prikaz slike na kraju te cjele priče znači da je max setting na igrici 2x2 SSAA..... a ovo" jel znaš ti opče o čemu se tu radi" je postalo uobicajen postat u zadnje vrijeme..."google sve zna".....{#} 

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
12 godina
jerdna_gejmer kaže...

Očito je da je GTX 970 jača od R9 290, nema tu previše diskusije, ali uzmite u obzir i to da je trenutno jedna R9 290 jeftinija i do 600-700 kuna, a ako to uzmem u obzir, barem meni, R9 290 je i dalje odlična kupovina, barem sad otkako su spustili cijene.

na nabavi je najjeftinija r9 290 oko 2.350 kuna, a najjeftinija gtx 970 oko 2.700 što je razlika od 350 kuna ne 600 niti 700, a obzirom da je najjeftinija r9 290x oko 2950 onda je to dodatnih 250 kuna

obzirom da je 970 u većini slučajeva na rezi do 2k jača i od 290x, barem po ovoj usporedbi, nema dileme da je ipak puno bolji izbor, a još kad se u obzir uzme potrošnja, grijanje i mogućnosti kloka 970 je apsolutni winner u odnosu na 290/290x, osim ako je čovjek baš kratak za tih 350 kuna

no, sve bi se to trebalo kristalizirati kad i amd izbaci nove grafe....

11 godina
neaktivan

Nisam tako uspoređivao, nego MSI karticu sa MSI karticom, Gigabyte sa Gigabyte karticom, to mi ima više smisla nego uspoređivat jedan više nego odličan Tri-X model i recimo Palitov nereferentni, to mi nema smisla.

12 godina
jerdna_gejmer kaže...

Nisam tako uspoređivao, nego MSI karticu sa MSI karticom, Gigabyte sa Gigabyte karticom, to mi ima više smisla nego uspoređivat jedan više nego odličan Tri-X model i recimo Palitov nereferentni, to mi nema smisla.

ista stvar

giga wf3 r9 290 je 2.423 najjeftinija i još je nema, a 970 je 2.748 što je 325 kuna razlika

msi gaming r9 290 je 2.398, a msi gaming 970 je 2.854 što je 456 kuna razlike

niti blizu 600 a kamo li 700

da ne kažem da su i giga i msi 290x s kojima je 970 usporediva preko 3.000 kuna

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 20:14 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Tražio sam dostupne GTX 970 kartice, trenutno su dostupne ili Inno, ili Palit, ili Gainward i možda još neka, silno sam želio MSI GTX 970 jer sam ljubitelj MSI-ja, no kada je došla kod nas nisam nažalost imao 3,200 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 20:35 (jerdna_gejmer).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Dobro dali je itko procitao test (link) sto je stavio CyberDemonVZ???{#} u doticno testu je koristena ULTRA NABRIJANA EVGA gtx970 na 1376MHZ!{#} protiv referentne R9 290/x na bjednih 1000mhz!

i sto je najgore nisu ni stavili Fire Strike test a napisali dolje u tekstu da je!{#} dajte prije nego stavite ovakve gluposti i usporedbe, barem malo procitajte doticni test jer je R9 290 i to kakav ravnopravan borac protiv preskupe gtx970 i to apsolutno svime a o cijeni da ne govorim!{#} ovaj test nije nikakva referenca nego cisti bullshit jednog fana!

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 20:30 (Stjepanj).
Moj PC  
13 7 hvala 2
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

kaj sad skrivate se iza td{#} nitko nezna reci dvije razumne...{#}molim samo objektivne kritike!lp

Moj PC  
3 3 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club
kakve sad mhz imaju veze? takva je arhitektura. maxwell ide visoko. amd ne ide
Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
protjeran
zuper kaže...
kakve sad mhz imaju veze? takva je arhitektura. maxwell ide visoko. amd ne ide

kako ne , nek usporede s nabrijanom r9 290/X pa nek onda mjere...

usporedivati referentnu s preskupom evga stvarno nema smisla, jasno je meni da nove gtx-ice rade na visokim taktovima no necemo sad usporedivati najgore s najboljim...no i ovdje na bugu su se odvrtili testovi s gtx970 pa prema tome tko prati te teme zna da su obje grafe tu negdje kako koji test!

budimo ipak u nekakvim realnim okvirima!

chaselol nema potrebe ovdje stavljati dualgpu kartice u isti kontekst!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 20:51 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

Dobro dali je itko procitao test (link) sto je stavio CyberDemonVZ???{#} u doticno testu je koristena ULTRA NABRIJANA EVGA gtx970 na 1376MHZ!{#} protiv referentne R9 290/x na bjednih 1000mhz!

i sto je najgore nisu ni stavili Fire Strike test a napisali dolje u tekstu da je!{#} dajte prije nego stavite ovakve gluposti i usporedbe, barem malo procitajte doticni test jer je R9 290 i to kakav ravnopravan borac protiv preskupe gtx970 i to apsolutno svime a o cijeni da ne govorim!{#} ovaj test nije nikakva referenca nego cisti bullshit jednog fana!

LP

Realno, ovaj test je smijesan i previse favorizuje jednu stranu. U testovima treba biti objektivan i uporedjivati slicne stvari koje u ovom slucaju nisu. Smijesno. {#}

P.S. sto nisu stavili test i r9 295x2 koja je oduvala sve kartice na trenutnom trzistu?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
jerdna_gejmer kaže...

Tražio sam dostupne GTX 970 kartice, trenutno su dostupne ili Inno, ili Palit, ili Gainward i možda još neka, silno sam želio MSI GTX 970 jer sam ljubitelj MSI-ja, no kada je došla kod nas nisam nažalost imao 3,200 kuna.

onda ju naruci izvana za 2600 kn? :)

13 godina
neaktivan
jerdna_gejmer kaže...

i na kraju si kupio AMD karticu?!ajooooj.... a sad pogledaj šta si mogo "dobit" za tih 600kn više  

{#}

neka ti sad bude žao {#}

12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Gtx 970 ima noviji čipset od R9 290/x , mnje troši , manje se grije ,{#} na Asus  i MSI modelima uopće ne rade ventovi do 60* C ...

jedino "Stjepanj" {#}

3 4 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Super su mi ovi deckici sto porede dvije generacije grafickih kaftica, vidi se da ste dobro informisani i kvalitetno misljenje imate.

Ovaj sto hvali travu mi je najjaci.

Moj PC  
6 1 hvala 2
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Super su mi ovi deckici sto porede dvije generacije grafickih kaftica, vidi se da ste dobro informisani i kvalitetno misljenje imate.

Ovaj sto hvali travu mi je najjaci.

pa covece pa kaj ne kužiš zaheb**iju???

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Govorite za R9 290 kao da je najveća glupost na svijetu, haha. Nije mi žao što ne idem u zeleni tabor, za moj jedan monitor sa rezolucijom od 1080p mi je R9 290 i više nego dovoljna. Video sa travom, lijepo do izgleda, stvarno, ali nije mi to baš bilo u prvom planu dok sam birao grafičku a nije mi ni sad baš nešto pretjerano bitno, uvijek će postojat to "da si još odvojio XXX kuna imao bi još bolje", tako mogu u nedogled, vjerujem da sam pametno potrošio novce, vrijeme će pokazati. {#} 

6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
jerdna_gejmer kaže...

Govorite za R9 290 kao da je najveća glupost na svijetu, haha. Nije mi žao što ne idem u zeleni tabor, za moj jedan monitor sa rezolucijom od 1080p mi je R9 290 i više nego dovoljna. Video sa travom, lijepo do izgleda, stvarno, ali nije mi to baš bilo u prvom planu dok sam birao grafičku a nije mi ni sad baš nešto pretjerano bitno, uvijek će postojat to "da si još odvojio XXX kuna imao bi još bolje", tako mogu u nedogled, vjerujem da sam pametno potrošio novce, vrijeme će pokazati. {#} 

prijatelju nemoj zamjerat šta sam ti ono napisao,naravno uvijek je tako, koliko imaš para takvu ćeš karticu i uzet...i osobno nemam ništa protiv amd kartica i "crvenog tabora" {#}

12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ZOTAC GeForce GTX970 DDR5 4 gigabytes AMP! Extreme Edition
Graphics Card DDR5 4 gigabytes (7200MHz), NVIDIA GeForce GTX970 (1203MHz), Boost clock 1355MHz, PCIe x16, SLi, 256bit, 3x DisplayPort, DVI, HDMI, HDCP {#}

0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

josip-kr dobro kaj s tim, znas nesto konkretno napisati? sta ti se svida, boja, perfomanse, oc, novi sistem, regulacija, zavojnice, mosfet? anything?{#}?

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

kakva ruzna kartica {#}

a kojl vine stejpanje {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 22:58 (4mal).
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
protjeran
4mal kaže...

kakva ruzna kartica {#}

a kojl vine stejpanje {#}

hehe, ta sigurno nema pogle koje "borg kockice ima!{#}

13 godina
Stjepanj kaže...

josip-kr dobro kaj s tim, znas nesto konkretno napisati? sta ti se svida, boja, perfomanse, oc, novi sistem, regulacija, zavojnice, mosfet? anything?{#}?

Nevjerovatna slicnost sa video klipom

12 godina
Gtx 9xx Club

Probao sam jos par igri na 3840x2400 rezi.. sve na max šta se moglo uključit..

AC black flag oko 30-40fps

wow  oko 40-60fps ovisi gdje se nalazim

alien isolation 45-60fps

far cry 3 15fps

ryse son of rome 20-25

call of juarez gunslinger 80-100fps

alien vs predator (2010) od svih igri na ovoj se vidi najveca razlika između ove dvije rezolucije,igra izgleda stvarno fenomenalno... oko 28-35fps

Kartica konstantno na 98-99%, temp oko 65c.

Prva je na 2400 ,a druga 1080 rezi.

http://i.imgur.com/jYjUGIo.jpg

http://i.imgur.com/k2Nxjqm.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 0:50 (njuskac).
Moj PC  
6 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice