Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Gtx 9xx Club

Razočarala me ova GTX9xx serija dosta... kartica već na 1250MHz doseže power limit od 111% a s nVidijinom BIOS zaštitom nema šanse da se digne {#}

Možda je za neku dobru 290X kasnije zamijenim...

Lieber tot als rot
Moj PC  
3 8 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

u krivu si,tu serija nema nista stim nego model .. da imas asusa , msi ili gigu nebi ovo napisao..ja ti preporucam da je radje zamjenis za modele koje sam nabrojao

evo ja dignem sli core na 200 a memu na 400 ko iz sale bez dizanja voltaze... a tisina i milina u sobi...{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 23:11 (4mal).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Dzizus pa zar fantom moze bit toliko razlicit od modela ostalih proizvodjaca a svi na maxvellu????Pa nije Gainward nekakva firmica iz malog kineskog sela.....

Moj PC  
2 4 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Osobno Gainward nikad ne bih kupovao,neznam zašto ali nekako Asus,MSI i Gigabyte su mi izbor u grafikama (naravno i EVGA ali njih sam iz van)!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...

Osobno Gainward nikad ne bih kupovao,neznam zašto ali nekako Asus,MSI i Gigabyte su mi izbor u grafikama (naravno i EVGA ali njih sam iz van)!!

To je to.

Gainwardove golden sample kartice bih stavio u sam vrh ponude, uvijek su bile i ostale zvjerke sto se tice OC i kvaliteta! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

To je to.

Gainwardove golden sample kartice bih stavio u sam vrh ponude, uvijek su bile i ostale zvjerke sto se tice OC i kvaliteta! 

pa i nisam baš nešto zadovoljan sa gainwardom i njihovom golden sample karticom, osim što još uvijek radi i tri mjeseca od isteka garancije

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

doticna firma je nakon serije 5xx ostala u sijeni svih ostalih, zasto? moram priznati da neznam, no svakako da su serije prije bile sam vrh ponude u svijetu gpu-a, tko nije imao i klokao njihove GS modele nezna sta je propustio!;)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Gtx 9xx Club

Imao sam Gainward gtx 275 ako se dobro sjecam i bila je genijalna dok gtx 680 phantom 4gb bas i ne toliko.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Gtx 9xx Club

A gle, sve je to kako te sreća pogodi :) ..ja sam imao GTX 570, GTX 580 i poslje GTX 780 - sve tri redom Gainwardovi modeli (Phantom). Nikakve zamjerke nisam imao, GTX 580 je bila posebna zvjerka! Ali eto, trenutno su Asus ili MSI moj izbor.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 21:36 (mrsmith).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
8ax kaže...

Razočarala me ova GTX9xx serija dosta... kartica već na 1250MHz doseže power limit od 111% a s nVidijinom BIOS zaštitom nema šanse da se digne {#}

To sigurno u Furmarku koji nije realno opterecenje, u igrama je druga prica.

13 godina
protjeran
ansha kaže...
8ax kaže...

To sigurno u Furmarku koji nije realno opterecenje, u igrama je druga prica.

To je nekada tako bilo, osobno mi dosta novijih igara prze grafu identicno kao i u furmarku! Koji je inace openGl test ne direct3d...lp 4mal kaj se ne javljas htio sam uzeti onu 290:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 1:05 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...
To je nekada tako bilo, osobno mi dosta novijih igara prze grafu identicno kao i u furmarku! Koji je inace openGl test ne direct3d...lp 4mal kaj se ne javljas htio sam uzeti onu 290:)

Recimo ArcheAge :) jedino kad nije 100% je na loading screenu {#}

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

U igrama bude grafa na 100% usage al ni blizu power limitu dok mi je u furmarku uvijek na power limitu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

Recimo ArcheAge :) jedino kad nije 100% je na loading screenu {#}

ajajajajaj, a meni ženica zasjela baš na archeage po cijele dane, ne bu mi grafa još dugo {#}

EDIT:

da ne budem skroz ot, evo i nešto zanimljivo - 970-tka za male škatulice

http://www.tomshardware.com/news/gigabyte-mini-itx-gtx970-oc,27915.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 8:31 (picajzla0707).
16 godina
picajzla0707 kaže...

ajajajajaj, a meni ženica zasjela baš na archeage po cijele dane, ne bu mi grafa još dugo {#}

hehe :) ja sam svojoj slozio i5, 8gb rama i gtx 660 pa nek przi svoje

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 8:32 (mrsmith).
17 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

...

doticna firma je nakon serije 5xx ostala u sijeni svih ostalih, zasto? moram priznati da neznam, no svakako da su serije prije bile sam vrh ponude u svijetu gpu-a, tko nije imao i klokao njihove GS modele nezna sta je propustio!;)lp

Imam osjecaj da 24 mjeseca garancije koje nude naspram 36 mjeseci od konkurencije, za isti novac, a ne puno razlicite performanse/kvalitetu izrade, ima neke veze sa time - barem sto se mene tice. Vec sam gledao uzet njihovu karticu i osobno sam citao samo pohvale na temu phantom coolera, a buduci ne planiram sli/cf nikad ne smeta mi sto je tri-slot, ali ako sama firma ne vjeruje svojim proizvodima dovoljno da uskladi trajanje garancije sa konkurencijom, tko sam ja da da mislim drugacije.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Ne sumnjam da mogu i jesu kvalitetni kao i ostali jednostavno ta crna boja i taj nezgrapni dizajn, posebno poslje kad se prasina zavuce u sve te coskove je doslovno nemoguce ocistiti! Neznam ljudi nisu to prihvatili a niti ih se cuje igdje da ista reklamiraju o svojim karticama, ne trude se kao ostali!lp
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 23:56 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jako dobro..   ovak nekaj hoću!  :D

Možda bude dostupna do Božića? 

Lijep pozdrav ;)
11 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Driveri su zakljucani, tj. nos nema alternativnih koji bi omogucili bolji OC. Cekamo druge drivere jer ove grafe su zivotinje koje su trenutno sputavane, umjesto da im dozvole da blistaju.

Oni su dopustili overvolt do 109% snage, samo iz razloga da nebi djeca sprzile grafu sa dirkanjem okolo sta netreba.

Naravno da postoje gpu bios hackovi koji ce ti omoguciti da ides do nebesa al sa time gubis i garanciju. A uvijek ti ostaje LN2 novi rekord je 2.2ghz na gtx 980

12 godina
Gtx 9xx Club

Dobio danas GTX 970 G1 i prvi dojmovi i nisu nešto, probao oko desetak igri i nije bas neka razlika od 7850 mada bi trebala bit ogromna,metro 2033 na 7850 oko 40fps na gtx oko 50fps, ryse son of rome na 7850 oko 10-15 fps na gtx oko 20-25fps, world of warcraft na 7850 oko 60fps na gtx oko 70fps u glavnom gradu, 3dmark firestrike score na 7850 4400 na gtx oko 9500 i tu je jedina malo veca razlika tako da se bas ne isplati dat nekih 2800kn za tako malu razliku , mislim da cu prodat tu grafu i za 600kn kupit jos jednu 7850 i stavit ih u crossfire i usparat 2000kn.Proc je i5 2500k klokan na 4000mhz i gledam u igri max sta dode je nekih 80%, dok je grafa recimo u ryse son of rome na 100% jedva igra radi,a druga stvar onaj shadow play snimanje gameplay na pola igri uopce ne radi tako da ne vidim smisao ove grafičke kad za 4 puta manje novaca kupis nesto slično.Jel ima netko istu ovakvu grafu da mi kaze kako mu se ponaša u ovim igrama ?

Moj PC  
3 12 hvala 1
13 godina
njuskac kaže...

Dobio danas GTX 970 G1 i prvi dojmovi i nisu nešto, probao oko desetak igri i nije bas neka razlika od 7850 mada bi trebala bit ogromna,metro 2033 na 7850 oko 40fps na gtx oko 50fps, ryse son of rome na 7850 oko 10-15 fps na gtx oko 20-25fps, world of warcraft na 7850 oko 60fps na gtx oko 70fps u glavnom gradu, 3dmark firestrike score na 7850 4400 na gtx oko 9500 i tu je jedina malo veca razlika tako da se bas ne isplati dat nekih 2800kn za tako malu razliku , mislim da cu prodat tu grafu i za 600kn kupit jos jednu 7850 i stavit ih u crossfire i usparat 2000kn.Proc je i5 2500k klokan na 4000mhz i gledam u igri max sta dode je nekih 80%, dok je grafa recimo u ryse son of rome na 100% jedva igra radi,a druga stvar onaj shadow play snimanje gameplay na pola igri uopce ne radi tako da ne vidim smisao ove grafičke kad za 4 puta manje novaca kupis nesto slično.Jel ima netko istu ovakvu grafu da mi kaze kako mu se ponaša u ovim igrama ?

Koja rezolucija?

12 godina
Gtx 9xx Club

1080 sve na max

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Mišljenje laika: 

cini mi se da ti CPU bottlenecka FPS u navedenim igrama. posto su u igrama puno manje razlike nego u GPU benchmarku. a razlog sto kartica radi 100% je zato sto ti je ukljucen downsampling vjerojatno, s tim uvijek radi na 100% mislim. u principu uzima teksture s vecih rezolucija i smanjuje ih na tvoju da se dobije bolji izgled i da ne budu "wasted" mogucnosti graficke.

Moj PC  
1 5 hvala 0
14 godina

Nešto je tu čudno da je tako mala razlika kad je GTX 970 i više nego duplo jača od HD 7850 (recimo da je jedno 130% do 140% jača). Pošto onda prodaješ GTX 970 ?? {#} 

13 godina
protjeran
Santilom kaže...
Rhodin kaže...

Driveri su zakljucani, tj. nos nema alternativnih koji bi omogucili bolji OC. Cekamo druge drivere jer ove grafe su zivotinje koje su trenutno sputavane, umjesto da im dozvole da blistaju.

Oni su dopustili overvolt do 109% snage, samo iz razloga da nebi djeca sprzile grafu sa dirkanjem okolo sta netreba.

Naravno da postoje gpu bios hackovi koji ce ti omoguciti da ides do nebesa al sa time gubis i garanciju. A uvijek ti ostaje LN2 novi rekord je 2.2ghz na gtx 980

na koju foru bi ti sprzio grafu ako sama ima zastitu? jedino ukucavanjem novog biosa koji naravno prelazi maximalne granice tdp-a koji mora biti bolesno visok no s njim dolaze i ogromne voltaze? grafa u sebi ima ukucanu zastitu i po potrebi ce doticna throtlati ili jednostavno restar driverom..LP

itomic009 i ja se javljam za grafu{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 10:53 (Stjepanj).
16 godina
Gtx 9xx Club

Nije neka razlika između 7850 i GTX970?? Pa GTX970 bi trebala pojest 7850 Crossfire za doručak, a kamoli single card... Nešto je tu mutno kod tebe.

A ove priče o CPU bottlenecku...please, i5 2500k na 4Ghz neće dostić bottleneck još 3 godine, tako da nije to u pitanju sigurno - sasvim solidan proc za sve trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 10:54 (mrsmith).
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

njuskac stavi windowse na novo ako nisi pa pokušaj ponovno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

rekoh da nagađam... precudno mi je da mu igra radi na 20 fps na 1080p sa GTX 970, zvuci nemoguce :S

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

njuskac stavi windowse na novo ako nisi pa pokušaj ponovno. 

treba pogledati gpu zauzece u svim nabrojanim igrama i amen.. u rise of rome mu sve radi kak treba za duplo vise fps-a naspram 7850 no nesto ipak ocigledno koci grafu jer doticna u tom naslovu treba tjerati tu igru na 40+fps-a...lp

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice