GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 208.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: GTX 7XX Club
DarthMarkus kaže...

Ljudi šta mislite da je Nvidia izbacila odmah Ti umjesto 780 i Titana, kako bi se tržište razvijalo... ??? Šta bi AMD tek onda ?

Znaju oni jako dobro kako se lova vadi iz đepova i sigurno su čekali na odgovor AMD-a i sada dolazi 780TI za koju budeš trebao prodati neki zdravi organ ako poželiš biti ponosni vlasnik isto to vrijedi i za AMD ( makar mrvicu humanije ).

4,5-5,0-5,5k Kn za gpu nema šanse bar od mene, nekolicina entuzijasta na ovom forumu budu dali toliki iznos a mi obićni smrtnici budemo slinili na slikama i reviewima i dalje maštali o tim precjenjenim zvjerima...

14 godina
GTX 7XX Club

AMD će sigurno još spustiti cijene.

Bolje jeftinija i prodana grafika nego puna prašine na policama.{#}

iclock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
puls4R kaže...
Posto planiram uzet konfu kod comp. uni. jer cu samo na grafi ustedit 1000kn, zanima me jel bolje izabrat dhl ili ups za dostavu? I jel corsair vx550w dovoljan za palit gtx 780 super jetstream i i5 4670k oc? Pretpostavljam da je al za svaki slucaj pitam jer je napajanje staro cca 3god, al gura konfu pod moj pc bez problema.

napajanje ti nije bas optimalno

13 godina
zoharbizo kaže...

AMD će sigurno još spustiti cijene.

Bolje jeftinija i prodana grafika nego puna prašine na policama.{#}

A što misliš da AMD ne bi prodavao skuplje da vrijedi  ? Opet je 290x došao ispod 780, te je sad 780 došao ispod 290x ...Zapravo trenutno ja ne vidim smisao kupovanja ovih vukanskih otoka pored obične 780...Osim hmm možda neref 290 ako bude normalna cijena...

Kolko je ono bila tvoja procjena za cijenu 290x (he,he moram te malo)?

EDIT : A gle ovih naših pre poštenih trgovaca...CU.de isti dan spusti cijenu, a ovi naši kao totalno zaborave za to...Sjetite se R 7950 je jedino pala u UZi šopu i e digitalu kratko vrijeme , dok su ostali totalno ignorirali spuštanje cijena...

Sad čekirajte cijene 770 i 780 i njihov ogromni pad {#}...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 16:41 (DarthMarkus).
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Nvidia je ispred trenutnog zahtjeva tržišta...Imali su u planu maxwell još ove godine, no očito su ga odgodili jer nije potreban i jer, jednostavno: grafičke im se prodaju, tržište je "zadovoljno". Dakako da će puštat muziku na koju ekipa očito još uvijek pleše.

embrace whatever may come
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
eywa33 kaže...

Nvidia je ispred trenutnog zahtjeva tržišta...Imali su u planu maxwell još ove godine, no očito su ga odgodili jer nije potreban i jer, jednostavno: grafičke im se prodaju, tržište je "zadovoljno". Dakako da će puštat muziku na koju ekipa očito još uvijek pleše.

Ma ja kontam da oni imaju spremno tržište idućih 5 godina...mislim smješno je, AMD se pati 6-7 mj da stigne Titana, na kraju izbaci pimpani, vrući poluproizvod, Nvidia na to samo otključa full gk 110 i " doslovno "opali ćušku AMD-u....

Sad ono što mi se kod Nvidie ne sviđa je taj vražiji monopol cijenama...Mislim ispada da stvarno oni mogu radit što hoće (izgleda) i bilo bi kuku lele da nema i ovakvog AMD-a....

15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
eywa33 kaže...

Ma ja kontam da oni imaju spremno tržište idućih 5 godina...mislim smješno je, AMD se pati 6-7 mj da stigne Titana, na kraju izbaci pimpani, vrući poluproizvod, Nvidia na to samo otključa full gk 110 i " doslovno "opali ćušku AMD-u....

Sad ono što mi se kod Nvidie ne sviđa je taj vražiji monopol cijenama...Mislim ispada da stvarno oni mogu radit što hoće (izgleda) i bilo bi kuku lele da nema i ovakvog AMD-a....

vidit cemo sta ce mantle reć, mozda nije sve u sirovoj snazi

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
eywa33 kaže...

Točno tako...no kao što si i rekao - nije dobro. amd ima udio na tržištu, no kad se biraju amd-intel - izabere se intel ako se ima novaca. isto tako je i sa grafikom. može zvučat kao fanbojizam, no nije. to je jednostavno činjenica.

nvidija je cijene u zadnjoj generaciji shebala jer ima "fastest gpu today" i prema tome može nabijat cijene. amd-u trebaju komadi hw-a na tržištu koji će moć parirat intelu i nvidiji bolje nego što sad rade. nije da nemaju, ali nekako sami sebe podcjenjuju. nova serija grafa od amd-a su dobre, bez obzira na temperature, plastični kuler... no upravo zbog tih stvari oni ne mogu tražit "prestiž" na tržištu. Ljudi su danas priglupi i gledaju sitnice koje nisu toliko važne, no zna se da takve sitnice utječu na izbor u kupnji. 

12 godina
odjavljen
thaar kaže...
DarthMarkus kaže...
eywa33 kaže...

vidit cemo sta ce mantle reć, mozda nije sve u sirovoj snazi

Slažem se...no sve mi više počinje smrdit da je Mantle potez radi nemogućnosti održavanja koraka sa napretkom intelovih arhitektura. Jer jasno je da Mantle nije api koji "boosta" gpu, već skida load sa cpu-a. Danas je stvar da directx api koristi cpu da trpa podatke grafi, i zato govorimo o bottlenecku. No zasigurno, bit će dobro da im uspije taj projekt. U tom slučaju, neće bit samo utjecaj na gpu tržište, već i cpu. Jer neće bit bitno koliko ti je cpu jak ako ga igra ne iskorištava. No opet, neće jedan microsoft dozvolit da im se tako lako netko uplete u posao gejminga. Tu je masu firmi koji su se uhljebili u postojećim uvjetima i pokušat će napravit što je potrebno da status quo održe. nažalost

13 godina
GTX 7XX Club

ja bih volio da taj Mantle uspije, no sve se bojim da je to samo još jedan marketinški potez....Mislim ako uspije bit će to prava revolucija u PC gamingu, a ako ne - još jedan flop u nizu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 20:38 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
Gigabyte GTX 780

Zanima me gdje bi najjeftinije mogao naruciti graficku graficku Gigabyte GTX 780, gledao sam na newegg ima za 510$, ako znate negdje da ima jeftinije. A i zanima me sto mislite, dali bi trebao cekati pad cjena za bozic ili kad izađe GTX 780 ti?

Gezo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Pozdrav, zanima me grafička Point of view gtx 770(http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/point-of-view-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-770-2gb-ddr5__4742341)

Dosta je jeftina naspram ostalih gtx770 no nije mi jasno zašto je toliku jeftina i da li vrijedi išta, nikad nisam ćuo za Point of view. Ima neko kakava iskustva s njima ili tom grafom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
andrej555 kaže...

Pozdrav, zanima me grafička Point of view gtx 770(http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/point-of-view-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-770-2gb-ddr5__4742341)

Dosta je jeftina naspram ostalih gtx770 no nije mi jasno zašto je toliku jeftina i da li vrijedi išta, nikad nisam ćuo za Point of view. Ima neko kakava iskustva s njima ili tom grafom?

ako oces jeftinije proc

http://www.computeruniverse.net/en/groups/30001069/graphics-cards-pci-express.asp?language=english&maxrecords=30&cp=1&np=2&props=30147818|

dodas 18 €na dostavu i dode te 400 kn jeftinije

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 15:28 (Zajeb).
14 godina
Re: Gigabyte GTX 780
Gezo kaže...

Zanima me gdje bi najjeftinije mogao naruciti graficku graficku Gigabyte GTX 780, gledao sam na newegg ima za 510$, ako znate negdje da ima jeftinije. A i zanima me sto mislite, dali bi trebao cekati pad cjena za bozic ili kad izađe GTX 780 ti?

http://www.computeruniverse.net/en/groups/30001069/graphics-cards-pci-express.asp?props=30147789|

bez carine ( newegg dodaje carinu ) i dodaj 18 € postarine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 15:28 (Zajeb).
13 godina
protjeran
andrej555 kaže...

zasto bi davao 500kn vise uzmes grafu kod nas...

http://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/257-gainward-geforce-gtx-770.html

osobno bi prije uzeo ovu jetstream

http://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/1112-palit-geforce-gtx-770-jetstream-2gb-gddr5.html

LP

||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan

Super, no neznam koliko je sigurno kupovat u inuzemstvu zbog garancija.

14 godina
neaktivan

A super nisam njih ni vido ;)

12 godina
neaktivan
Re: Gigabyte GTX 780

Da ali tu je 3,450kn, a na newegg-u 2,900kn, dali ta carina bas veca od 500kn?
A i na newegg dobijem i tri igre uz graficku :D

Gezo
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 19:21 (Gezo).
13 godina
GTX 7XX Club

http://videocardz.com/47576/nvidia-geforce-gtx-780-ti-official-specifications

Evo, kako je ova kartica mraka, šamara 290x uzduž i popreko....Šteta što je cijena dosta veća....

Što kažete na ovaj power balancing ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 19:57 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

Evo, kako je ova kartica mraka, šamara 290x uzduž i popreko....Šteta što je cijena dosta veća....

Da, šamara ju, al isto tak kolko ju šamara po performansama, tolko bu i cijena veća; a svi znamo kak nvidija zna nabijat cijene u nebo..

13 godina
zvonac kaže...
DarthMarkus kaže...

Da, šamara ju, al isto tak kolko ju šamara po performansama, tolko bu i cijena veća; a svi znamo kak nvidija zna nabijat cijene u nebo..

Pa drito to - evo ti novi price range u nastanku (kako sam prorekao), između 290x i Titana ...

Btw kad sam to izjavio dobio sam 1000 0000 TD ova...

14 godina
DarthMarkus kaže...
zvonac kaže...
DarthMarkus kaže...

Pa drito to - evo ti novi price range u nastanku (kako sam prorekao), između 290x i Titana ...

Btw kad sam to izjavio dobio sam 1000 0000 TD ova...

http://videocardz.com/47552/nvidia-geforce-gtx-780-ti-benchmarks-leaked

12 godina
neaktivan
zvonac kaže...
DarthMarkus kaže...

Ne vrijede ti ni performanse ni cijena kad ti kartica radi na 95C, ako je ne nabavis sa odlicnim hlađenjem, za godinu dana, ako ne i krace,  je mozes bacit jer ce ti tranzistori pokrepavat

Gezo
16 godina
GTX 7XX Club

oficialni test ali od nvidie tako da to treba malo umanjit klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Evo koji odgovor sam dobio od jedne svima poznate trgovine kod koje nas je mnogo naručivalo opremu. Moj upit je bio o službenim rezanjima cijena na gtx 770 i 780 kartice te kad će, ako i uopće, to rezanje biti obavljeno i kod nas. Odgovor je sljedeći:

Mi smo ovlašteni prodavači, nismo niti zastupnik niti uvoznik. nVidia je ta
koja nikad nije tretirala naše tržište isto kao druga radi puno manje prodanih komada nego Zapad.
Nikako ne možete uspoređivati kruške i jabuke. Hrvatska uvijek zadnja dobija popuste i na kraju se
spušta cijena. Da je kod nas nVidia spustila cijene, naravno da bi i mi isto napravili.

Tko kog tu ... ne znam, ali činjenica je da je "lijepa naša"... samo lijepa, i ništa, apsolutno NIŠTA VIŠE{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ma to su gluposti, oni su narucili kartice po tada visoj cijeni i tako ih moraju i prodavati dokle ne prodaju te koje su kupili za vise pare, a sada kad kupe za manje prodavat ce za manje, samo neshvačam koliko oni zarađuju po npr 2900kn grafickoj kartici, jer njemci prodavaju za 500kn manje istu karticu, koliko to nase trgovine zaraduju je nesto nevjerojatno. Pogledaj 1 osobu koja naruci cijeli komp ovdje, a isti takav komp u njemackoj dode 2000kn manje sa postarinom! i to jako dobar kompjuter! Vjerujem da ovi u njemackoj imaju oko 15-20% zaradu, dok nasi imaju i po 40-50% zarade po 1 stvari.

13 godina
DeathBringer12 kaže...

Ma to su gluposti, oni su narucili kartice po tada visoj cijeni i tako ih moraju i prodavati dokle ne prodaju te koje su kupili za vise pare, a sada kad kupe za manje prodavat ce za manje, samo neshvačam koliko oni zarađuju po npr 2900kn grafickoj kartici, jer njemci prodavaju za 500kn manje istu karticu, koliko to nase trgovine zaraduju je nesto nevjerojatno. Pogledaj 1 osobu koja naruci cijeli komp ovdje, a isti takav komp u njemackoj dode 2000kn manje sa postarinom! i to jako dobar kompjuter! Vjerujem da ovi u njemackoj imaju oko 15-20% zaradu, dok nasi imaju i po 40-50% zarade po 1 stvari.

Šta ti nije jasno Njemaca ima preko 50 milijona a nas jedva 4!!

AUDIOFIL
14 godina
GTX 7XX Club

This was confirmed by multiple leaks already, including synthetic benchmarks or some preliminary gaming tests. Today I have some official scores of both cards confronted with each other with the most popular gaming titles.

There are two things that you should know before making any final judgments here. First is that NVIDIA used 2560×1600 resolution for the most of these games. This is very important since AMD clearly targets 4k resolution in their tests. NVIDIA says that if you want to play on 4k resolution, then you need at least two cards in SLI.

Secondly AMD Radeon R9 290X was used in Quiet mode, this is even more important, since it would perform 8-12% better in these tests. I could have added ‘possible’ results based on this knowledge, but I didn’t want to make data out of thin air. Let’s keep it as it is. Most of you would probably use Uber mode for this comparison, but since we are talking about official scores, NVIDIA had to make sure 290X will look (much) worse.

Pametni su ovi iz Nvidie, testirali su 290X u quiet modu gdje ona ima 10-15% niže perfomanse nego u uber modu i to stavili kao rezultate.

2560*1440P je rezolucija na kojoj su testirali, pa su navodno dobili oko 30% bolje perfomanse zbog quiet moda i manje reze od 4K.

U uber modu na tim rezolucijama će 780Ti biti oko 10-15% ispred 290X a na 4K rezi podjednaka po mojoj procjeni.

A koštati će debelo više...

Jedino pametno što imam reći je, 290X ili GTX 780 FTW !!

According to the official data NVIDIA GeForce GTX 780 Ti would perform 30% better than 290X. Of course we are looking at the numbers from NVIDIA, so it’s necessary to take these numbers with a grain of salt. I was told that in ‘real’ benchmarks GeForce GTX 780 Ti is about 20% faster than 290X in Quiet Mode. In Uber Mode R9 290X is still slower than 780 Ti, but only by 13%. If we add 4k benchmarks this number will get even better in AMD favor.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Stvar je u tome što smo u EU, i sada kada nema više carine i pdv-a, kad smo više povezani s europom mi imamo opet iste cijene koje smo imali i prije. Znaći nemaju carine,pdva i kao trgovina mogu dobiti količinski popust itd. Primjer cijene u njemačkoj za msi gtx770 4gb je 2600kn, a u najeftinijem shopu u hrv 3400kn,a u drugima 3500+    Znaći u najboljem slučaju 800kn razlike samo za grafu. Pa gdje je prilagodba europskom tržištu? Ako će ovako ostati nismo ni trebali ulazit u eu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice