Dobar dan i pozdrav sivma, kratko i jasno pitanje, koja od ove dvije kartice?
Hvala!
4 | ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 |
---|---|
20 | MSI GTX770 OC TF, 2GB DDR5 |
Dobar dan i pozdrav sivma, kratko i jasno pitanje, koja od ove dvije kartice?
Hvala!
4 | ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 |
---|---|
20 | MSI GTX770 OC TF, 2GB DDR5 |
I ja sam se dvoumio između te dvije, uzeo MSI jer je jeftinija i tiša povrh toga (bar bila dok sam ja kupovao)
Tj. ovu sam uzeo:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=13233
Onu s dužom garancijom :)
Onu s dužom garancijom :)
a ja mislio da ti u komi, kad ono jovanka još među živima.
Ljudi dajte mi recite nešto... Trrenutno koristim EVGA precisionX alat za monitoring odnosno kontrolu GPU-a općenito. Kod tog software-a mi se sviđa što ima update za gpu boost 2.0 za nvidiju, odnosno slider za podešavanje gpu boosta u odnosu na temperaturu, ali i u odnosu na power consumption. No međutim, ovaj program nema ugrađen alat za snimanje (kao što je predator u MSI afterburneru, ili fraps). MSI afterburner ima predator za taj posao, no nema gore navedeni update za gpu boost 2.0, ili se varam?! Malo mi je čudno kako to da npr. MSI koji proizvodi grafe sa navedenom tehnologijom nema adekvatan software koji će moći to kontrolirati, i uz to navodi svoj program kao onaj koji se uklapa sa svojim karticama.
Uglavnom, recite mi koja je razlika između OC-a u afterburneru koji nema opciju za gpu boost 2.0 i Evga precision koji ima?! Jer prešao bi na MSIev alat ako nema razlike.
Hvala!
Uglavnom, recite mi koja je razlika između OC-a u afterburneru koji nema opciju za gpu boost 2.0 i Evga precision koji ima?! Jer prešao bi na MSIev alat ako nema razlike.
Hvala!
U MSI afterburneru takt procesora i temperaturu odn. zagrijavanje kartice (brzinu vrtnje ventilatora) podešavaš ručno, dok GPU BOOST 2.0 sve to radi automatski.
BOOST 2.0 se prilagođava "jakosti" igre tj. njenim zahtjevima. (povećanje frekvencije GPU-a, brzine okretanja ventilatora grafičke, smanjivanje overclocka kad to nije potrebno; dakle, sve radi automatski).
Npr, kad su manje zahtjevne scene u igri, GPU BOOST 2.0 automatski smanji brzinu vrtnje ventilatora i takt GPU-a.
Sve u svemu, napredna tehnologija.