GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.559.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Aigor kaže...
Potpuno nebitne su te zadnje 3 tockice , jer grafa te voltaze nece nikad vidjet.

Svjestan sam toga, ali tim više mi nije jasno zašto se to događa.

10 godina

odjednom su mi se počeli dgoađati nekakvi frame dropovi, u svim igrama koje sam igrao znači bez obzira jesu li više ili manje zahtjevne, baš ono se u vrlo preciznim intervalima, svake 2 sekunde tako nešto i tako konstantno

sad koliko se sjećam mislim da mi se isto dogodilo prošli put kad su izašli novi driveri a ja ih još nisam instalirao, sad upravo instaliram najnovije pa javim kakva je situacija poslije, ali u svakom slučaju ne bi smjelo imati veze to što nisam instalirao ganc nove drivere ako igram igru iz 2016. godine

grafa je gtx 1080, pa ako netko ima slična iskustva zamolio bi za savjet

edit: evo instaliro nove drivere i sve ide kao podmazano, uopće mi nije jasno zašto se to događa

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 21:33 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

moze preporuka krivulje za 1080 gaming x kako najbolje podesiti. jer se tek pali na 60 vent. ili slobodno moze tako biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Oni se time hvale a ti tako...
"ZERO FROZR-STAY UNDETECTED
First introduced in 2008 by MSI, ZeroFrozr technology has made its mark and is now the industry standard among graphics cards. It eliminates fan noise by stopping the fans in low-load situations. This means you can focus on gaming without the noise of spinning fans.
FANS SPINNING
During intense gaming or benchmarking
FANS STOP
Completely silent during idle, multimedia or light gaming"

To se uzima kao normalno sad na većini kartica
10 godina
odjavljen

Moja Pascal, GTX 970 kartica to podržava

0 0 hvala 0
12 godina
Gee kaže...
Oni se time hvale a ti tako...
"ZERO FROZR-STAY UNDETECTED
First introduced in 2008 by MSI, ZeroFrozr technology has made its mark and is now the industry standard among graphics cards. It eliminates fan noise by stopping the fans in low-load situations. This means you can focus on gaming without the noise of spinning fans.
FANS SPINNING
During intense gaming or benchmarking
FANS STOP
Completely silent during idle, multimedia or light gaming"

To se uzima kao normalno sad na većini kartica

ma znam, al nekako mi zao da bude na 60 a ne  vrti se bolje malo hladnija.

al ako niko ne mjenja krivulju onda necu ni ja.

15 godina
protjeran
dennocro kaže...

Ne kuzim uopce sta zelis, ako ti je zao da bude na 60° onda promije i krivulju. Stavi da se pale na 45°C recimo.

12 godina
odjavljen

Idle na 60°C... joj kako me voda razmazila. ja isto nisam mogao trpit da mi se tempu idlu sa zracnim toliko popne. drzao sam 30% fana sa krivuljom. te 0fan seme su mi bzvz ako ti hladnjak ne može držati karticu na barem do 40C pasivno. 

God bless water :) 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
dennocro kaže...

meni je moja gtx1060 min na 20% brzine ventilatora konstantno do 40c

a onda od 40 do 60c ventilator ide od 20 do 60%rpm-a i više ne ide

stavio sam min na 20% da barem nešto zraka dobije, a ventilator je nečujan

max je na 60% da grafička ne buči sa ventilatorima, a i na više % rpm-a, iz jednog ventilatora mi se čuje kao neko zujanje, nije jako ali se može čut, pa da si taj zvuk eliminiram

ponašanje temperature na 60% rpm-a je između 65 i 70c trenutno, vsync imam uvijek upaljen da nemam tearing slike

grafička je clcokana sa voltage i power limit sliderima skorz desno, +130 na core i + 400 na memoriji

clock joj šeta od 2088 do 2063 ovisno o temperaturi kartice 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
14 godina

Ne razumijem ove kojima je "žao" da komadi plastike i metala budu na 60C !! Čega vam je tu žao ??

14 godina
itomic009 kaže...

Ne razumijem ove kojima je "žao" da komadi plastike i metala budu na 60C !! Čega vam je tu žao ??

Zašto je ne bi držao čim hladnijom?

12 godina
eywa33 kaže...

Idle na 60°C... joj kako me voda razmazila. ja isto nisam mogao trpit da mi se tempu idlu sa zracnim toliko popne. drzao sam 30% fana sa krivuljom. te 0fan seme su mi bzvz ako ti hladnjak ne može držati karticu na barem do 40C pasivno. 

God bless water :) 

nije tebe voda razmazila, nego ti je nabila opsesiju

nebi da na vlastitoj koži trpiš tih 60 stupnjeva celzijusa pa da nemereš trpiti da te peče

nemam ništa protiv, ja sam također rob opsesije sa bukom 

samo treba biti svjestan što je opsesija, a što doista potreba 

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

nebi da na vlastitoj koži trpiš tih 60 stupnjeva celzijusa pa da nemereš trpiti da te peče

Temperatura i buka su jedno te isto, i ti ces na raznim sumskim zivinama zavrsit ko ovi vodeni ovisnici :)

12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Istina do u bobu! Čista opsesija, uglavnom nepotrebna, ali ipak ne potpuno. Primjer, kad si već opsjednut bukom... Fanovi na 750rpm, čuješ muhu kad sleti u sobi, a temperatura max 38°C na grafi.   Dakle, voda bi tebi sjela ko Luciju crveni; savršeno, stvoreno jedno za drugo, čista simbioza 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
picajzla0707 kaže...

Istina do u bobu! Čista opsesija, uglavnom nepotrebna, ali ipak ne potpuno. Primjer, kad si već opsjednut bukom... Fanovi na 750rpm, čuješ muhu kad sleti u sobi, a temperatura max 38°C na grafi.   Dakle, voda bi tebi sjela ko Luciju crveni; savršeno, stvoreno jedno za drugo, čista simbioza 

A nema sanse da ostane na 38C sa 750rpm. Stavi neoscrypt ili furmark na max p. limit pa ostavi pola sata. Zatvoreno kuciste i filteri na ventovima obavezno! Ja kazem 45C barem...

12 godina
odjavljen
ansha kaže...

A nema sanse da ostane na 38C sa 750rpm. Stavi neoscrypt ili furmark na max p. limit pa ostavi pola sata. Zatvoreno kuciste i filteri na ventovima obavezno! Ja kazem 45C barem...

Valley, došla je ipak do 39°C nakon nešto manje od sat vremena na 750rpm. Svakako da bi na stres testu otišla iznad 40 sa tim nepostojećim strujanjem na 750. Ali ipak držim na 1600-1750 dok gejmam jer sam na sluškama pa me zaboli đon, može i jet vent bit kraj mene.

12 godina
eywa33 kaže...

kao što sam rekao, meni temperature nisu opsesija kao tebi 

i ovako su mi ventovi na kućištu oko tih 750rpm, toliko je i onaj na cpu hladnjaku, a grafa jedva dođe do 1000-1100rpm u gejmanju

proc ne prelazi 65 stupnjeva, isto kao i grafa

zaključak - nemam baš nikakve porebe za vodom, bar trenutno dok ne pređem na nešto jače 

doduše trpio sam nešto veće okretaje proteklih mjesec i po dana za vrijeme majnanja, no kako se i taj kurbin pir bliži kraju, a grafa je većim dijelom otplaćena, uskoro se vraćam na ove gornje brojke

iako niti 300rpm veći okretaji silent winsa na kućištu i 100-200rpm veći okretaji na grafi definitivno nisu glasni

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Valley, došla je ipak do 39°C nakon nešto manje od sat vremena na 750rpm. Svakako da bi na stres testu otišla iznad 40 sa tim nepostojećim strujanjem na 750. Ali ipak držim na 1600-1750 dok gejmam jer sam na sluškama pa me zaboli đon, može i jet vent bit kraj mene.

valley i neoscrypt su nebo i zemlja, meni nax rpm sa neoscrytom nije došla do 40°C ali sa tako smanjenim bi došla i prešla koji stupanj sigurno, ne spušta ispod 370w ni sekunde, samo ravna crta stoji na 150% power limitu, ubija taj algoritam

12 godina
odjavljen

Gdje mogu probat taj algoritam da ne moram pravit račune po poolovima i sl.?

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...
ansha kaže...

valley i neoscrypt su nebo i zemlja, meni nax rpm sa neoscrytom nije došla do 40°C ali sa tako smanjenim bi došla i prešla koji stupanj sigurno, ne spušta ispod 370w ni sekunde, samo ravna crta stoji na 150% power limitu, ubija taj algoritam

Nije to koji stupanj, razlika ti je 10 stupanja ko nista. Sa jednim radijatorom ode to na 50+ ko nista..

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Gdje mogu probat taj algoritam da ne moram pravit račune po poolovima i sl.?

nicehash miner...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Nije to koji stupanj, razlika ti je 10 stupanja ko nista. Sa jednim radijatorom ode to na 50+ ko nista..

sa onim stock od 120mm bi i 60 naguralo vjerujem kroz 10ak minuta...

12 godina
odjavljen

Evo cca 30min, 38°c ravna crta na msi ab. bio neki spike milisekundu na 39°C kad sam upalio paint da pejstam ss :) označio sam ga crvenim. Ja konta sad će mi se grafa zapalit. Nema problema za ćuku. 24°C ambient, deltaT 14°C 

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Evo cca 30min, 38°c ravna crta na msi ab. bio neki spike milisekundu na 39°C kad sam upalio paint da pejstam ss :) označio sam ga crvenim. Ja konta sad će mi se grafa zapalit. Nema problema za ćuku. 24°C ambient, deltaT 14°C 

tako i meni bilo, ja se usrao da mi se nešto sje... nešto benchao pa upalio miner, zaboravio promjeniti profil... 38 sa 39 pikovima, imao sam više pikova ali 38 je sjedilo...

bitno da je 360mm radijator  u loopu nema razlike u temp, ja sam imao dodatni 120mm a ti 240mm i nikakovg utjecaja nema, ajde deda dugo nisi isfilozofiraj jednu kako je to moguće 

15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

To je s ventovima na 750? Ne moze nikako bit ista temperatura ko valley, ni blizu. 

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

tako i meni bilo, ja se usrao da mi se nešto sje... nešto benchao pa upalio miner, zaboravio promjeniti profil... 38 sa 39 pikovima, imao sam više pikova ali 38 je sjedilo...

bitno da je 360mm radijator  u loopu nema razlike u temp, ja sam imao dodatni 120mm a ti 240mm i nikakovg utjecaja nema, ajde deda dugo nisi isfilozofiraj jednu kako je to moguće 

Meni se cini da mi je kontakt malo losiji nego na pocetku. delta t na idlu je 2°c a bila je 0-1c. mozda malo mrvica sa radijatora ili malo plasticizera sa tubinga, mozda i pokoja algica s obzirom da sam na cistom destilatu. sumnjam da je cpu u idlu u stanju podic temp za jedan dva stupnja. sta ti velis? mozda ga budem rastavio kad mi se bude dalo. 

vidim po slikama samo ovih par sarafa mi daje slobodan blok za ocistit. kako je tebi bilo kad si mijenjao pumpu? kojeg vraga nisi poslikao malo kad si rastavljao? nikad entuziast od tebe lave moj.

12 godina
odjavljen

jok druze, max ventovi. nisam probavao sa min fan profilom. nabije loada dobro. otišlo bi do 45°c sigurno sa 750rpm

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

Meni se cini da mi je kontakt malo losiji nego na pocetku. delta t na idlu je 2°c a bila je 0-1c. mozda malo mrvica sa radijatora ili malo plasticizera sa tubinga, mozda i pokoja algica s obzirom da sam na cistom destilatu. sumnjam da je cpu u idlu u stanju podic temp za jedan dva stupnja. sta ti velis? mozda ga budem rastavio kad mi se bude dalo. 

vidim po slikama samo ovih par sarafa mi daje slobodan blok za ocistit. kako je tebi bilo kad si mijenjao pumpu? kojeg vraga nisi poslikao malo kad si rastavljao? nikad entuziast od tebe lave moj.

nema šanse da ti CPU na idlu digne temp sistema to je nekih 10ak w, to takav sistem ni ne poškaklje, tek kad je u loadu, meni ga je dizao 2°C, tebi bi možda 3°C jer je ipak jači

šteta nisam, kod mene je to sve nabrzaka s tim, jer ako bi se maleni dokopao dijelova bloka, nebi ga više ni Ansha watercooling pro expert sastavio, a kamoli ja

ako odvidaš samo ona 4 najveća vijka sa bloka, da otvorit ćeš ga, ali nećeš moći izvaditi onaj "tanjurić" unutra, skineš cijelu blok-pumpu, odvidaš ovih 9 vida, pa onda imaš 7 vida za skinuti plastiku, 2 vide drže baš pumpu(kad ih vraćaš pazi, ne priteži previše, a ni prelabavo), a ove 4 drže sami blok 

ps.

na tvom mjestu ne bih rastavljao, ja kad sam imao one zvučne pizdarije s pumpom, unutra nisam našao ni zrno ičega... doslovno čisto kao da nije radilo sekunde... prerano je da bi bilo ičeg unutra za čišćenje

rastavi samo GPU, ponovno postavi, premaži, namjesti i to je to... pomrdalo se vjerovatno kako si skidao, nove cijevi si nabijao na fitinge...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 16:54 (lav1000).
12 godina
odjavljen

Znači ako odvijem ova četri bakrene boje (nisu bakrene u stvarnosti kolko se sjećam?) i dalje ne mogu izvadit sami blok?

8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Znači ako odvijem ova četri bakrene boje (nisu bakrene u stvarnosti kolko se sjećam?) i dalje ne mogu izvadit sami blok?

moći ćeš skinuti i tu donju ploču koja je na slici bakrene boje, ali ako si namjerio čistiti unutra, smetat će ti ovaj na slici "srebrni tanjurić",

u stavrnosti nije tako, to je plastični komad iz jednog komada, spojen je taj tanjurič i ovaj okvir oko njega, evo što sam ostavio na slici je jedan komad plastike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 17:52 (lav1000).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice