GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

A nisam baš siguran, tak su ljudi bježali od polovnih R9 280X zbog straha da li su rudarile makar imale garanciju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Taj strah je neopravdan, Polaris je toliko eco friendly u poredjenju sa starom 200 serijom, pogotovo ta 280x koja je vukla i po 250W, dok 470/570 tjuniras ispod 100w i to itekako znaci na zivot same kartice i cipa. 
Realno otplatis karticu u dva mjeseca, ako se bojis prestanes i dalje uzivas u 60fps 1080p high gaming kartici 

Kazem treba iskoristiti ovaj hype, ali prodaja dalje meni nema smisla ako ti nije tesko da pratis 10 koraka "how to mine" koje nadjes svuda po netu i redditu ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen

Trebao bi posebni komp samo za to sobzirom da mi je ovaj stalno u upotrebi za zabavu. Eventualno ponoći da mi to vrti ali neda mi se sa time zajebavati.

12 godina
neaktivan

Jedno pitanje za nekog ko zna,grafa ima od pocetka coil whine i znam da je to kao normalno da sve imaju pogtovo 10xx serija kako citam,al me malo nekad smeta sad ekipa kaze po forumima da moze biti do starog PSU moje je iz 2011god corsair 650 wat,kaj da sad reskiram u puknem neki novi PSU ili da se pomirim sa coil whine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Jedno pitanje za nekog ko zna,grafa ima od pocetka coil whine i znam da je to kao normalno da sve imaju pogtovo 10xx serija kako citam,al me malo nekad smeta sad ekipa kaze po forumima da moze biti do starog PSU moje je iz 2011god corsair 650 wat,kaj da sad reskiram u puknem neki novi PSU ili da se pomirim sa coil whine?

Nekako mislim da nema veze whine grafe s PSU-om, mislim, po logici ne bi smilo imat. Moš probat drugo napajanje, ja bi posudia neko, pa vidia koja je šema. Ako ne pomogne, reklamirat grafu, ukoliko je prejak.

Ja sam tako za napajanje, snimia doslovno video i posla support-u CM-a snimku s mobitela i odobrili su zamjenu, sami kontaktirali Links. Ovi su odbili reklamaciju brutalnog whinea, 3 tjedna bia bez napajanja itd.

17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

99.9% sam siguran da ti se COIL Whine javlja u animacijiama prije pocetka igranja.

Pogledaj FPS u trenutku kada ti se događa COIL Whine.

Anyway ja ga uopce nemam s gtx 1070, ali znam kada sam ga prije imao da je to bilo zbog npr 500 + fpsa u animacijama.

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

A nisam baš siguran, tak su ljudi bježali od polovnih R9 280X zbog straha da li su rudarile makar imale garanciju. 

Što je apsolutno nebitno. Rudarenje nije proces koji nekako "troši" kartice.

Nope.
13 godina

Napajanje starije od 3 god ja mijenjam, a tom ima 6 :D

Staro

12 godina
Tonči kaže...
XXX kaže...

pa i nije baš nebitno, troše se ventilatori koji rade 0-24 i to vjerojatno na max

također, nisam siguran da i neke komponente u gaming karticama nemaju određeni rok trajanja u satima rada i da su te komponente iste kao na "radnim" grafama koje su namijenjene dugotrajnim i konstantnim maksimalnim opterećenjima od 0-24 i tako mjesecima bez prestanka

13 godina
neaktivan

Zavisi što se rudari, recimo za eth koji se većinom rudari na amd-u, ako se radi pravilan setup (za rx-ice, starije grafe su nešto drugačije), core underklokaš i undervoltaš jer ima minimalan utjecaj na hashrate, a memoriju klokaš koliko ide. Kad grafa radi na 900mV ili manje, ne treba ti više od 40% fan speeda da bi je držao ispod 65°C bez obzira na 24/7 opterećenje. Čak i da ti rikne vent za 2god, što te briga ako imaš garanciju.

16 godina
odjavljen

Vijek trajanja je toliki da će te kartice i nakon prodaje i igranja na njima, opet biti debelo sigurne od "crkavanja". Imam tri XFX 7970 koje rade 24/7 manje-više stalno od kad su kupljene krajem 2011. Nisu "crkle", niti su im se ventilatori "potrošili". Tako da su te priče o "umornim karticama" nakon majnera čista glupost.

Nope.
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
chaselol kaže...

Staro

Čudno jel Corsair daje 5 godina garancije na PSU...po njima nije staro nakon 3 :P

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Tako sam i ja načuo coil na GTX 970, kontaktirao trgovinu gdje sam ju kupio kao i GB, reklu su da je donesem i da ću dobiti drugu, no meni vrag nije dao mira pa sam ju odnio kod frenda da je on stavi u svoj komp i proba, nu čuda kod njega nema coila, reko super, grafa ispravna, problem se javljao na napajanju, on je zujio ko pčelica kad je grafa dobila adekvatan posao. Problem sam rješio zamjenom napajanja i sve je opet radilo kak spada. Nadam se da ćeš i ti otkriti problem i rješiti ga te uživati u super grafi.

lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 11:56 (Taraba).
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Onaj tko plaća odlučje kaj je bitno a kaj nebitno. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
XXX kaže...

Čisto informativno; što najviše "troši" kartice? Mislim u defoltnom stanju koji je scenario najgori?

I’m an alien clone from Hyperion origin..
13 godina
ZGamer kaže...

Čudno jel Corsair daje 5 godina garancije na PSU...po njima nije staro nakon 3 :P

Imas i corsair a i neki modeli cooler mastera, ali realno 3-4 godine za obicna i fajront pogotovo ako ih drzis na visokom nivou iskoristenja

14 godina

Pa ni nije ako radi u normalnim uvjetima i ako je kvalitetno napajanje. To Chaselol prodaje neku svoju filozofiju . Ako proizvođač jamči 5 godina, što onda imaš mijenjati nakon 3 godine ?

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
XXX kaže...

Apsolutno sve se trosi pa tako i cip...

13 godina
itomic009 kaže...

Pa ni nije ako radi u normalnim uvjetima i ako je kvalitetno napajanje. To Chaselol prodaje neku svoju filozofiju . Ako proizvođač jamči 5 godina, što onda imaš mijenjati nakon 3 godine ?

To je drugo kad ti daje po 5 godina, vecinom.su 2-3 a kad si zadnji put cuo/vidio da je neko kupio polovno napajanje za novu/jaku masinu? Daj ne trolaj 

Dobro poznata cinjenica da napajanja gube efikasnost s godinama, to nije nista novo nit' filozofija :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 14:51 (chaselol).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Staro

Nomano kad koristis smecasta napajanja...

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ne baš. Onaj tko plaća može kupiti ili ne, ali što je bitno zna se za pojedini proizvod. To je kao da kažeš da kupac automobila odlučuje da nisu bitni prijeđeni kilometri, nego koji radnik u tvornici je bio za konzolom kad je šasija sastavljena. Nije. 

Inače, da, ansha sve se troši, ali ovdje je to nebitno. Sve što je bitno je da imaš garanciju, a bez garancije možeš tražiti nižu cijenu i to je to. 

ansha kaže...
chaselol kaže...

Staro

Nomano kad koristis smecasta napajanja...

Hmm, meni je napajanje od 1000W trajalo od 2004. do 2014. bez ikakvih problema na nekoliko mašina koje su se promijenile u međuvremenu. 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 15:18 (Tonči).
12 godina
neaktivan
Taraba kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Tako sam i ja načuo coil na GTX 970, kontaktirao trgovinu gdje sam ju kupio kao i GB, reklu su da je donesem i da ću dobiti drugu, no meni vrag nije dao mira pa sam ju odnio kod frenda da je on stavi u svoj komp i proba, nu čuda kod njega nema coila, reko super, grafa ispravna, problem se javljao na napajanju, on je zujio ko pčelica kad je grafa dobila adekvatan posao. Problem sam rješio zamjenom napajanja i sve je opet radilo kak spada. Nadam se da ćeš i ti otkriti problem i rješiti ga te uživati u super grafi.

lp

Znas mozda koje ti je napajanje imo frend marka?

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Onaj tko plaća može kupiti ili ne 

To ti je moj moto, drugo me niti ne zanima kad kupujem.

10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
 Znas mozda koje ti je napajanje imo frend marka?

Ne neko zvučno ime, ali je radilo bez problema, mislim 450w 

9 godina
protjeran
Taraba kaže...

lp

Znaci tebi nije zujila grafa nego napajanje cijelo vrijeme? (podebljano) 

Ako je tako tebi je cijelo vrijeme onda i napajanje bilo to koje je zujilo a ti si mislio da je grafa, tako da tvoj slucaj sa njegovim nema nikakave veze. Inace, jako tesko d ace grafa zujat zbog napajanja, nagledao sam se konfi na svakakvom smecu od napajanja i nikad grafa nije zujila zbog napajanja nego upravo zbog dosta visokog FPS-a tokom ulaska u igru, animacija i ulaska u MENU i inventory-e...

Napajanje il moze il nemoze dat dovoljno struje za grafu, ako moze, sistem se nece rusit iu radit ce sve u redu, ako nemoze komp ce se rusit i uglavnom riskiras napajanje da pregori i povuce jos nesto za sobom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 17:36 (Lucidius).
10 godina
odjavljen

Gotovo svi imaju overkill u vidu napajanja.

Ja ću na svog 400wataša stavit gtx 1070ku ili 1080ku bez razmišljanja.

The Show Must Go On

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Ako je single rail sa dovoljno struje ne 12v onda nema nikakvih problema. Dual rail nikako.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
neaktivan

Moj Corsair CX400 koji sam imao je gurao daleko veće potrošače od GTX 1060 pa nikad problema, od Radeona 4870, RX 480,GTX 460 i još par njih. Ljudi stvarno pretjeruju s napajanjima, jedno kvalitetno od 450" je dosta za bilo kakvu single card konfiguraciju. Vjerujem da 1070 i 1080 ne troše puno više. Najjači su mi oni koji uzmu 600w za jednu grafičku i kažu, to obavezno treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 19:03 (PlayMaker10).

1 2 hvala 0
10 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ako je single rail sa dovoljno struje ne 12v onda nema nikakvih problema. Dual rail nikako.

previše o railovima ja ne znam, kivi je reako da uzmem pa sam uzeo:

slika je ovakva iza

ima 2x8 pin za grafu, kad uzmem koliko trosi i7 ovaj i recimo jedan gtx 1070, moralo bi biti dosta 

The Show Must Go On
9 godina
protjeran

Sve ti je na slici, imas jedan RAIL, takva slaba napajanja ni ne dolaze sa vise 12v RAIL-ova. Solidno napajanje ta tvoje potrebe, konfa ti troši nekih 200W u gejmingu

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice