hAHAHAAHAH,pa jel itko to kiristi osim profića i koliko to košta?? 20K KN ?
GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
- poruka: 15.735
- |
- čitano: 1.543.473
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odlična cijena,Leopard na što se ide?? Titan?
Yep.
x2?
40000, 5000 dolara.
Ima ih vec i za 36-37k kn :)
Odlična cijena,Leopard na što se ide?? Titan?
Yep.
x2?
Jedna samo.
jel to neko prodaje neke 1080tke mozdda :)
1080 je oko 11-15% brža od Titana X (M) i nekih 22-28% brža od 980Ti. Nove generacije kartica u pravilu su dobra ideja tek ako su brže 30% i više, poželjno 50%. Dakle, ako imaš 980Ti, na granici si.
Moš mi samo reći odakle vadiš ove brojke, ako nije bed? Neku recenziju i sl? Jer, koliko se sjećam, sa svojim Titanom x nisi mogao stići niti moju ne toliko dobro klokabilnu 980ti u firestrikeu, a prema tebi, Titan je 10-15% brži od nje. Logika mi pali crveno svjetlo.
Firestrike je prilično mjerodavan sintetički bench. Zašto onda tako loš rezultat za , po tebi do 15%, brži čip?
Iz prakse. Govorimo o istom taktu. Na istom taktu Titan X (Maxwell) će uvijek biti matematički 9% i u praksi 7-9% brži od 980Ti, to vrijedi za benchmark i za igre. Tu se ništa ne može promijeniti. Većina Titana X i 980Ti postiže slične taktove, u prosjeku 1,5GHz. U direktnom srazu Titan X (Maxwell) na 1478MHz i 1080 na 2139MHz, razlika je u benchmarku 12,9% prednosti za 1080 što je u igrama otprilike 11-14% - razlika je manja što više idu rezolucije i kvaliteta efekata jer s težim zadaćama koje radee ALU opterećenje, veći broj jezgara ima veću prednost. Starije igre koje su manje zahtjevne nešto više prednosti omoguće većem taktu, ali prosjek razlike je i dalje oko tih brojki. Oba takta, 1,5 i 2,15 GHz za TXM i 1080 su prosjek, dakle, ništa strašno jer TXM može i do 1,6, a 1080 do 1,18-1,2 u ekstremnim primjercima i pod vodom (ovo gore je zrak).
Titan X (Pascal), s druge strane, brži je oko 30% od 1080 na istom taktu, točnije matematički 33%, a u praksi 30-35%. Nažalost, trenutno ne postoji CPU koji ga može nafilati na 1440 i 1080 rezolucijama pa je razlika do 25% na tim rezolucijama.
U renderingu (3D, Maya, Redshift, Blender Cycles, computing) Titan X (Maxwell) je otprilike brz kao 1080 jer je broj jezgara superiorna kvaliteta. Titan X (Pascal) doslovno mete pod s 1080 s oko 35% (rendering) -40%-50% prednosti, pogotovo kad uski memorijski kontroler dođe u igru (computing).
Tonči kako tebe služe Titani?
Ljudi ako koga zanima 1080 javite se, ja sam inače u STu, mogu poslati busom ili dpdom, kako vas volja.
Titani X (Pascal) su mi najgora investicija ikad. Apsolutno neisplative kartice koje sam na kraju morao platiti po 1450€ komad. Srećom, posao ih je isplatio, ali nije zaradio dodatno niti 100% vrijednosti cijele mašine koja je kupljena s njima. 6950X se pokazao kao izrazito loše clockabilan i nedovoljan za TXP čak i za computing, kartice su bile strašno skupe, hlađenje je na kraju koštalo 1000€ (cijeli loop). Dvije 1080 su mi se daleko više isplatile za razliku od starih Titana koji su u odnosu na 980 bili superiorni u svakom pogledu. Tri mjeseca posla i mjesečni prihod po glavi nam je bio kao da smo prali zahode preko student centra.
Ne kupovati. :)
P.S. ansha Quadro P6000 je fantastičan. Brži je od 1080 cca. 50%.
Sve je to meni jasno. Na istom taktu titan bježi par posto, jednoznamenkastom brojkom. Ali moja poanta je da se titan na stock hladnjaku slabije kloka. Evo ovdje smo bacili rezultate i moja sa nešto višim klokom je ispred tvoga titana. Dakle ja govorim kako to ispada u praksi. Teorija i brojke su mi savršeno jasni. Protiv matematike ne idem, već samo spominjem kako u praksi ispadaju brojke.

Sve je to meni jasno. Na istom taktu titan bježi par posto, jednoznamenkastom brojkom. Ali moja poanta je da se titan na stock hladnjaku slabije kloka. Evo ovdje smo bacili rezultate i moja sa nešto višim klokom je ispred tvoga titana. Dakle ja govorim kako to ispada u praksi. Teorija i brojke su mi savršeno jasni. Protiv matematike ne idem, već samo spominjem kako u praksi ispadaju brojke.
U tim rezultatima vidimo da se ne radi o "par posto", nego gotovo 10% na istom taktu. Stock hladnjak je nebitan, nitko ne clocka na sgtock hladnjaku, to je besmisleno. Praksa nije i ne može biti drugačija od matematike, mogu samo biti drugačiji uvjeti (drugi taktovi), što kod tebe jesu. Imaš li linkove na rezultate za FireStrike Ultra?

...titan bježi par posto, jednoznamenkastom brojkom....
U tim rezultatima vidimo da se ne radi o "par posto", nego gotovo 10% na istom taktu. Stock hladnjak je nebitan, nitko ne clocka na sgtock hladnjaku, to je besmisleno. Praksa nije i ne može biti drugačija od matematike, mogu samo biti drugačiji uvjeti (drugi taktovi), što kod tebe jesu. Imaš li linkove na rezultate za FireStrike Ultra?
Dakle, jednoznamenkasti postotak. S tim da ovdje 980ti ispred titana za 2.8% po ukupnom gpu skoru, radi 2,1% većeg gpu kloka i 14% mem kloka.
Dakle, jednoznamenkasti postotak. S tim da ovdje 980ti ispred titana za 2.8% po ukupnom gpu skoru, radi 2,1% većeg gpu kloka i 14% mem kloka.
Jednoznamenkasti postotak je i razlika između 1080 clockane na 1950MHz i npr 2100MHz. A ljudi se jako trude za to. 14% veći mem clock je ogromna razlika za GPU test #2. Također, i dalje ne vidim tvoje rezultate za FireStrike Ultra? Inače, već sam ti tada rekao da normaliziraš podatke i izračunaš sam te testiraš ozbiljne testove za moderne igre. "Par posto" nije isto što i "jednoznamenkasti postotak" - par je 2%, a TXM je brži 9% samo za ALU i nešto brži s memorijom zbog veće propusnosti.
Mislim da sam negdje linkao skor na ultra, ili extreme... ne sjećam se. Možeš pročešljat ako imaš neki uber admin search :)
Mislim da sam negdje linkao skor na ultra, ili extreme... ne sjećam se. Možeš pročešljat ako imaš neki uber admin search :)
Nažalost, nemam. :( Imaš rezultate na svom 3DMarku? - Inače, na rezultat utječu: takt procesora, takt memorije, temperatura okoline, temperatura kartice, verzija drivera, verzija testa - tek kad je to identično, možemo govoriti o prihvatljivom testu. Temperature teško mogu biti baš identične u različitim okruženjima, ali otprilike. Svi moji testovi uvijek su provedeni u identičnim uvjetima i nikad mi Titan X M nije bio brži manje od 7,23% ili više od 9,14% od 980Ti u istim uvjetima, što u potpunosti odgovara matematici koja je neumoljiva. Tu nema mjesta mišljenju ili diskusiji, nego će rezultat uvijek biti točno onakav kakav je očekivan. 980Ti nikad ne može biti jednako brza kao TitanX ili toliko brza da TitanX nije barem 7% brži. Na isti način Titan X Pascal će uvijek biti najmanje 35% brži od 1080 ma što netko priželjkivao.
Onome tko si može priuštiti, Titan X (Pascal) je daleko brža opcija od bilo čega drugog na tržištu i još dugo će biti. S obzirom da 1080Ti neće još neko vrijeme, a i da će biti sigurno sporija kartica od Titana te da ne može koštati manje od 1080, već samo dosta visoko, blizu Titanu, nisam siguran da Leopard_st ima razloga nešto čekati sve dok mu "najviše za novac" nije najvažniji kriterij. 1080Ti bi trebao biti sličan TXP-u, ali i za sličnu lovu...
Pogledaj Hitmana:
http://videocardz.com/65014/nvidia-quadro-p6000-outperforms-titan-x-pascal-in-gaming-benchmarks
Ma sve to ispod 10% ti je nebitno u praksi i nikakav napredak a ako želiš napredak onda ništa ispod 30% ili 50% ti nema ni smisla ni računice, kao što je već kolega Tonči spomenuo.
Nije vrijedno novca ni truda. Osim ako ti baš fali toliko za npr. 60 FPS minimuma ili za nešto od efekata. Skok na Quadro P6000 pak...
Koja je razlika između EVGA ACX 3.0 ove tri verzije: SC, SC black edition, FTW ? Meni sve 3 izgledaju isto, samo sa drugim clockovima, a FTW pretpostavljam da ima binane chipove.. Ima li razlike u hlađenju, ventovima ili nećem trećem? FTW je skuplja za 10 eura od prve dvije.
Btw. zanima me je li Inno3D X2 V2 1070 posebno lošiji model od ovih spomenutih EVGA modela? Malo sam gledao po redditu i YT, čini se ok grafa..
(Luci, nist od mindfactorya, ostaje mi Caseking i CU za grafu i po mogucnosti cim brzi delivery, 1-2, a ne 3-5dana kako je za Phoenixicu u CU :/)
Uzmes ovu, isti k kao i Phoenix i jetstream, Palit GeForce GTX1070 GAMEROCK+ 8.0 GB OC Enthusiast graphics card
Inace, Palit je vlasnik Gainwarda i svi hladnjaci su apsolutno isti, samo su maske malo drugacije i ime drugog vendora na njoj, ovisno sta uzmes ;)
EDIT:
Kakav ce biti ostatak konfe?
EDIT 2:
Pogledaj ovdje recenziju Phoenixa i Gamerocka u jednom videu
EDIT 3:
Ovdje imas testirane sve najbolje modele jedne do drugih... igre, OC, temperature i RPM i dBA, isto tako i mjeren zvuk i sve snimano da mozes i cut kolko je koja ustvari tiha/glasna, i na kraju zakljucne ocjene i plusevi i minusi.
Palit jetstream i Gamerock pomeli konkurenciju, kad biras, biraj najbolje ;)
Hebat cu si sve, ako mu kliknem Phoenix 1070 i grafa mu stigne sta ja znam u utorak, a on mora za pon u HR. Ne zna kolko bu jos posla imao tamo, to je najveci problem. Bolje bi mi bilo da je delivery time 1-2 dana, a takve su ta Inno3D, te EVGAe i tako.. Konfa ce ici uz i5K.. U igri su Caseking i CU.
Pa jel ti vidis da delivery na ovoj Gamerock i je 1-2 dana? pogledaj bolje link
Palit GeForce GTX1070 GAMEROCK+ 8.0 GB OC Enthusiast graphics card
EDIT:
Naruci to odma veceras (tak da odma ujutro posalju) pa da to stigne do petka kod tebe, eventualno ponedeljak. Mada neznam zasto on to osobno ne pokupi u ducanu ako zivi u Njemačkoj pa dođe vamo sa njom.
Nije mu ducan u blizini. Dostavit ce mu na adresu pa kad dodje u HR dodje, bitno da to vec jedanput kupi.. Corav sam da, dobar link. Gledam video sad, bome si ga dobro iscupao iz YT mora, fala.
Inace, jos jedan mali hint, kad vec kupuje nek uzme i7 7700k, uz to odlicna a povoljna msi z270 gaming pro carbon i Arctic Liquid Freezer 240, sa time ima 5GHz bez problema, a razlika između i5k je 100 eura sta nije tako puno, a dobije se osjetno te extra snage.
Maticna bu Asus Z170 pro gaming jer je taman za kaj mu treba i jer postoji ovo: https://www.asus-deals.de/ gdje mos dobit refund od 40 eura na neke odabrane ploce, medju kojima je ta. On je plug and play user, nema potrebe ici na egzibicije.. Namjestim mu par OC profila, objasnim AI Suite i bok. Cooler bu najprodavaniji zracni u Njemackoj, Thermalright Macho Rev B za 45 eura. Kuciste ce naravno bit FD R5.. Njega boli briga za izgled cak i vise od mene.
Kaj mislis da mu je i7-7700K tak potreban, igrat ce se na FHD telki, nikakvoj vecoj rezi. Uzeo sam mu 1070 da bude miran dugo vremena, a i 1060tke su ustvari ~120 eura jeftinije od 1070 sto je malo smjesno. Nebi da je problem prodat CPU, ako zafali snage, ne znam..
Obavezno i7 K OC za 1070 na 1080px.
Bez problema se uzme jeftinije kuciste a gotovo podjednake kvalitete, i oslobodi oko 30 eura, a uvjeren sam da se vrlo lako ustedi jos dodatnih 50ak na napajanju, ramu i SSD-u, to su sve ionako stvari na kojima se razklike i ne vide sta god uzeo u gejmingu niti ta konfa puno trosi, dok ce mu jaci procesor osigurati duzi staž konfe i bolje performanse (pogotovo na 1080p), a biti ce siguran i za iducu nadogradnju grafe na neku snage sadasnjeg TXP-a, dok je i5 usko grlo vec sada i za tu gtx 1070.
... ustedi jos dodatnih 50ak na napajanju....duzi staž konfe ...
Maticna bu Asus Z170 pro gaming jer je taman za kaj mu treba i jer postoji ovo: https://www.asus-deals.de/ gdje mos dobit refund od 40 eura na neke odabrane ploce, medju kojima je ta. On je plug and play user, nema potrebe ici na egzibicije.. Namjestim mu par OC profila, objasnim AI Suite i bok. Cooler bu najprodavaniji zracni u Njemackoj, Thermalright Macho Rev B za 45 eura. Kuciste ce naravno bit FD R5.. Njega boli briga za izgled cak i vise od mene.
Kaj mislis da mu je i7-7700K tak potreban, igrat ce se na FHD telki, nikakvoj vecoj rezi. Uzeo sam mu 1070 da bude miran dugo vremena, a i 1060tke su ustvari ~120 eura jeftinije od 1070 sto je malo smjesno. Nebi da je problem prodat CPU, ako zafali snage, ne znam..
Nisam siguran da će mu PC bootati sa i7 7700K na toj ploči ako na njoj već nije zadnji BIOS, u to iskreno sumnjam. Ja sam spletom okolnosti imao sreću, imam istu ploču i kratko sam imao i5 6400 Skylakea, pa sam lupio zadnji BIOS 3016 gore.
Jučer sam ugradio i7 7700K, sve je ok sa prepoznavanjem i instalacijom, međutim CPU na mnogim Z170 pločama ne dopušta XMP memorijske profile iznad 2400mhz koliko je Kaby lake specka.
To očekujem da će se isto riješiti kroz neki BIOS update.
Najsigurnije rješenje mu je da ide odmah u startu na Z270, to bi ja napravio na njegovom mjestu, pogotovo ako je pnp user, da se ne zajebava.
Moram vidjeti još da li Turbo profil radi kako spada, u BIOS-u je deklariran 4500, stvarnost me zanima, mislim da sam jučer vidio da je preko 4400mhz u CPUID-u bio neko vrijeme.
Necemo izvlaciti stvari iz konteksta, nismo djeca ;) nemora se iskesirat 100e za napajanje kako je planirao (rekao je uzeti Leadex 650w) ima i za 70 eura super napajanja sa i vise nego dovoljno snage za konfu koja je u planu...
Ajmo 4300 kuna za moju ljepoticu.
p.s. tonci ako smeta, slobodno skloni.
bolje mu je uzet non k procesor i prebacit razliku u napajanje,naravno ako nije bitno klokanje a ako je bitno klokanje opet treba bolje napajanje. ne prićam o snazi tu iako je uvjek bolje da ima lufta.
možda nekome zvući nelogićno jer bolje napajanje ne daje više fps ,ali vjeruj mi ima razlike i to ogromne,i to najviše u trajnosti spojenih komponenti.