GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Leopard_st kaže...

Ne ocekujemo mi koji znamo kako to radi, nego laici, a za 90% igra koje ne rade kako treba ima custom sli profile, tako da ima rjesenje.

Nema. Ako znaš kako to radi, onda ne možeš napisati ovo što si napisao podebljano. Ono što ne radi u SLI-ju ne radi i neće nikad radit. Ono što radi djelomično, a ima loše skaliranje, možda se ponekad može popraviti profilima, ali ne uvijek i nikad s visokim postocima.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Ne ocekujemo mi koji znamo kako to radi, nego laici, a za 90% igra koje ne rade kako treba ima custom sli profile, tako da ima rjesenje.

Nema. Ako znaš kako to radi, onda ne možeš napisati ovo što si napisao podebljano. Ono što ne radi u SLI-ju ne radi i neće nikad radit. Ono što radi djelomično, a ima loše skaliranje, možda se ponekad može popraviti profilima, ali ne uvijek i nikad s visokim postocima.

Netacno, batman arkham knight je primjer, official podrska ne postoji, custom profile postoji, onda cod aw nema offical, custom postoji, hoces jos da ti nabrajam?

nisam ovakav odgovor ocekivao od nekoga ko ima fino znanje, valjda znas koristiti nvidia inspector.

polovicnomsi u pravu, nije perfektno ali je solidno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 14:40 (Leopard_st).
16 godina
odjavljen

Napisao sam ti dulji post pa mi se srušio Windows... uglavnom, ne. Ako igra radi, radi loše ili dobro. Ako igra ne radi, ne radi. Ako službeno nije podržana ne znači da ne radi, nego samo da je profil u driveru takav da namjerno ne radi (forsira single-GPU). Kad je to slučaj, to znači da ili ima bugova i problema s nekim konfiguracijama drivera, sustava i sl. (čestih) ili su performanse relativno loše ili jednostavno nisu ni provjeravali. Nažalost, jako puno praksi kod pisanja renderera 'smeta' SLI-ju. Da bi SLI radio, renderer ti mora raditi dobro s bufferanim frejmovima, a to ponekad nije moguće zbog načina na koji neki developeri reduciraju lag (CPU-GPU komunikacija je smrt za AFR). Ima toga dosta i svaki put kad renderer nije napisan s SLI-jem u vidu postoji potencijal da SLI ne radi. Kao developer, možeš QA timu dati da to testira, možeš mijenjati kod da omogućiš SLI i možeš u suradnji s Nvidijom napraviti custom profil za driver da se neki od problema riješe na razini drivera (često brže i jeftinije od mijenjanja igre). Niti jedna metoda nije idealna. Čim trebaš profil, znaš da skaliranje neće biti idealno. DX12 omogućava odlično skaliranje, ali traži ručno kodiranje baš za dvije kartice...

9 godina
protjeran
toxic kaže...
4mal kaže...

Ma taj cf i sli od kad se dx12 pojavio nema vise smisla Imam iste ili sl. performanse u nekim dx12 igrama bolje od dx11 u cf-u ...ocito se vise devovi ne trude impletirat multy gpu support ubsvoje aaa naslove ... 

kada cec prodavati fury x javi se meni. mozda je uzmem, cisto radi vode i popusta na forumaše :)

A kad te se sjetim prije 5 mjeseci dok si se kleo u zeleno, sad su mi bas smijesni oni ratovi dok si gurao gtx 970 pod daleko bolju kupnju od r9 390 i 290, a sada druga prica. Neka neka, rekao sam ti ja jos tada preci ces ti an crveno opet kad tad, i ostvarilo se 

17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...
4mal kaže...

Ma taj cf i sli od kad se dx12 pojavio nema vise smisla Imam iste ili sl. performanse u nekim dx12 igrama bolje od dx11 u cf-u ...ocito se vise devovi ne trude impletirat multy gpu support ubsvoje aaa naslove ... 

kada cec prodavati fury x javi se meni. mozda je uzmem, cisto radi vode i popusta na forumaše :)

A kad te se sjetim prije 5 mjeseci dok si se kleo u zeleno, sad su mi bas smijesni oni ratovi dok si gurao gtx 970 pod daleko bolju kupnju od r9 390 i 290, a sada druga prica. Neka neka, rekao sam ti ja jos tada preci ces ti an crveno opet kad tad, i ostvarilo se 

ha? kleo u zeleno?ne poznajes me niti ne znas. pa gtx 970 je u svoje vrijeme bila bolja kartica, nisam kriv sto sada zaostaje sve vise, a izmedu ostalog DA, sad mislim ostat na amdu i radi freesync monitora

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 15:35 (toxic).
9 godina
protjeran

Znam sta si pisao, netreba mi carobna kugla

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Znam sta si pisao, netreba mi carobna kugla

pisao sam sto je bila istina.

Nadi mi gdje sam rekao da vise nikada necu ici na AMD ili da je AMD smece itd. nisam nikakav zelenko niti crvenko.

Kao i vecina nekada se zaletim u kupnji pa se razocaram no to nije razloga da ih izbjegavam.

Izmedu ostalog Nvidia i sada ima bolje kartice gtx 1070 smatram najboljom karticom za tu lovu. No ja sam svoju sudbinu slozio na nacin da moje buduce grafe budu iz crvenog tabora sto je je no to nije razlog da pljujem po odredenom brendu sto mislim da i ne radim

A za razliku od mnogih ja sam svoje proizvode znam jako kritizirati ako nisam zadovoljan s njima npr r9 390xfx, (nije samo kuciste bilo krivo) a i to kuciste je bilo zesca banan sto si u konacnici ti imao i pravo. Nije bil lose sto se tice akumulacij buke ali airflow sto god napravio je bio losiji.

9 godina
protjeran

E da da, tada si mi govorio i za kuciste da pricam gluposti i da je taj NZXT odlicno kuciste i kvalitetnije i bolje od mojeg, ajde ne ljutim se barem si priznao gresku ;)

Da, Nvidia ovu godinu dominira i to s emora priznat, ruku na srce AMD si je sam kriv za to, vidjet cemo sta ce biti nagodinu sa Vegom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

E da da, tada si mi govorio i za kuciste da pricam gluposti i da je taj NZXT odlicno kuciste i kvalitetnije i bolje od mojeg, ajde ne ljutim se barem si priznao gresku ;)

Da, Nvidia ovu godinu dominira i to s emora priznat, ruku na srce AMD si je sam kriv za to, vidjet cemo sta ce biti nagodinu sa Vegom 

ja ovo jos uvijek mislim. No ovisi za šta. Taj NZXT je kvalitetno. prostrano i stvarno tiho kuciste doduse za moju namjenu je recimo tvoje kuciste bolje, ovdje je da bila moja pogreska jer sam eto slusao prodavaca u linksu gdje sam htio uzeti IN win gr one. No ako hoces i ako ti bolje zvuci bio si u pravu.

Doduše eto sreca me pomazila pa sada imam odlicno airflow kuciste kao i najbolju verziju r9 290 kartice..

slazem s dijelom za nvidiu u potpunosti

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 15:57 (toxic).
9 godina

Jebo protok zraka, nemam niti jedan jedini vent na kučištu i niš se ne grije. Mislio sam radi estetike nekog oderanog dabra zakucat na lim da izgleda opasno i neke ledice mu u oči nabacit da bude još opasniji.

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

ja ovo jos uvijek mislim. No ovisi za šta. Taj NZXT je kvalitetno. prostrano i stvarno tiho kuciste doduse za moju namjenu je recimo tvoje kuciste bolje, ovdje je da bila moja pogreska jer sam eto slusao prodavaca u linksu gdje sam htio uzeti IN win gr one. No ako hoces i ako ti bolje zvuci bio si u pravu.

Doduše eto sreca me pomazila pa sada imam odlicno airflow kuciste kao i najbolju verziju r9 290 kartice..

slazem s dijelom za nvidiu u potpunosti

Moje je all in one, ilitiga full package, od odlicne zvucne izolacije, do odlicnog airflowa i bjesne podrske za ventove, radijatore i uz to super izgleda. NZXT nema nista slicno u prodaji od kucista kao TT F51, i tesko da ima sa icime parirati.

15 godina

Što mislite o ovome dolje ? Da li je AMD napravio krivi potez što nije izdao jače kartice ?

Latest Steam Hardware Survey Results - GTX 1070, GTX 1080 and GTX 1060 Are Gaining Serious Traction

I think this numbers are not fair, because 1070/80 has one month advantage.

Let's have a look on July numbers

1060: +0,15%; 1070: +,032%; 1080: +0,18% = +0,65%

rx470: +0,01%, rx480: 0,06% = +0,07%

Nvidia out selling AMD 9 to 1 (90% Nvidia Marketshare) ...

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Moje je all in one, moje je ilitiga full package, moje je od odlicne zvucne izolacije, moje je do odlicnog airflowa i bjesne podrske za ventove, radijatore i uz to moje super izgleda. NZXT nema nista slicno u prodaji od kucista kao moje TT F51, i tesko da ima sa icime parirati.

Tko bi reko da mozda i najpoluparnija firma na svijetu tebi i tom tvom kucistu nemoze parirati kamoli nesto ponuditi, citam i nevjerujem, nemoj zamjeriti malo sam te ispravio kako to meni zvuci kad ti pises

sry morao sam.

Puls3 kaže...

Što mislite o ovome dolje ? Da li je AMD napravio krivi potez što nije izdao jače kartice ?

Latest Steam Hardware Survey Results - GTX 1070, GTX 1080 and GTX 1060 Are Gaining Serious Traction

Nisu ljudi glupi znaju citati koja je brza, hladnija i manje bucna u vecini slucajeva. Ostatku svijeta nije problem dati 100-400kn vise za te pogodnosti.

15 godina
Max Payne 007 kaže...

Nisu ljudi glupi znaju citati koja je brza, hladnija i manje bucna u vecini slucajeva. Ostatku svijeta nije problem dati 100-400kn vise za te pogodnosti.

Ma ne želim ispasti fanboy samo me zanima mišljenje ostalih. 

RIP Šaban (21.6.2016)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 18:31 (Puls3).
17 godina
odjavljen
Puls3 kaže...

Vjerovatno trenutno nisu imali love izgurati visoku klasu ili su pokušali nešto u stilu iz vremena ati 3850/3870. U biti dionica im raste. Tko je bio pametan kupio je prošlu godinu dionicu ispod 2$ i sad ih prodaje za 7$, čista lova. Na PC platformi puše tržišni udio ali kompenziraju to na konzolaškom tržištu koje su preuzeli. Treba ih promatrati pozitivno a ne kritično...nikeme ne štete i rade pošteno.

16 godina
odjavljen

Ma kakvih 90%. AMD je vodstvo Nvidije sa 75:25 do polovice godine već bio srušio na 65:35. 

9 godina
protjeran
Puls3 kaže...

RX 400 cip je odlican no ponuda im je katastrofalna (barem kod nas, tocnije dno dna), a koliko citam sve od reda imaju nekakve probleme ili je preglasna, ili se previse griju ili pak oboje, takoder problemi s overvoltanjem a ni dizajn im nije za pohvalu. Nitro izgleda kao da je ispala iz 1995g, mene kao kupca nista od toga ne privlaci! jedina koja mi se svida je XFX kojoj se vade ventovi(evo ova) no cijena najeftinije kod nas je skoro 2600kn!

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ma kakvih 90%. AMD je vodstvo Nvidije sa 75:25 do polovice godine već bio srušio na 65:35. 

On je bar dao izvor podataka a ti ga tako puknes...

9 godina
protjeran
Max Payne 007 kaže...
Lucidius kaže...

Moje je all in one, moje je ilitiga full package, moje je od odlicne zvucne izolacije, moje je do odlicnog airflowa i bjesne podrske za ventove, radijatore i uz to moje super izgleda. NZXT nema nista slicno u prodaji od kucista kao moje TT F51, i tesko da ima sa icime parirati.

Tko bi reko da mozda i najpoluparnija firma na svijetu tebi i tom tvom kucistu nemoze parirati kamoli nesto ponuditi, citam i nevjerujem, nemoj zamjeriti malo sam te ispravio kako to meni zvuci kad ti pises

sry morao sam.

Puls3 kaže...

NZXT je jedino eye candy, apsolutno nista vise, TT F51 sam uvjeren da potuce cijelu NZXT-ovu ergelu kucista sa featurima, airflowom, zvucnom izolacijom i podrskom za vodena hlađenja i ventove u svim oblicima. Slobodno navedi koje je to kuciste overall bolje od NZXT-a od F51 kad si me vec povukao za jezik pa da ti ja dam 10 razloga sa dokazima zasto nije 

12 godina
Tonči kaže...

oli si i ti nasjeo wccftech kretenarijama 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/234718.aspx?page=166&jumpto=5132041&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:25 (picajzla0707).
9 godina
protjeran

ja sam tu jedan dan i naucio sam vec neke stvari!

http://www.bug.hr/forum/topic/sluzbene-obavijesti-pravila/pravila-foruma/96209.aspx

ps.

Citiranje ("kvotanje")"

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:33 (Max Payne 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Koga ti lazes, smrdi mi iz aviona da si neki od ranije banirani individualac koji je napravio novi profil i sad tu solis pamet. Uostalom fino si skrenuo sa teme kada si trebao potkrijepiti svoje nebuloze oko kucista. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Koga ti lazes, smrdi mi iz aviona da si neki od ranije banirani individualac koji je napravio novi profil i sad tu solis pamet. Uostalom fino si skrenuo sa teme kada si trebao potkrijepiti svoje nebuloze oko kucista. 

nisam siguran jel ijedan nzxt bolji.

no gledam po netu best pc cases itd.. nigdje tvojeg npr u top 10.. a svugdje se nade jedan nzxt..

npr: http://elitegamingcomputers.com/the-best-gaming-cases/

no ja ne bih vise offtopic ti imas svoje misljenje ja imam svoje.

sto se tice airflowa tvoje je bolje no pogledaj si sam usporedbu npr bas mog bivseg nzxt h630 vs tvoje i vidi i podebljaj prednosti jednog tj drugog ja stvarno nemam volje.

9 godina
protjeran

E bas sam te htio pitati koje si tocno nzxt kuciste prije imao(gore si spominjao nzxt) jer si zelim uzeti jos jedno za drugi " case build" no jos nisam odlucio.

A vidim to Nzxt h630 izgleda stravicno dobro! jesi imao bijelo (ja bi to:) ili crno toxic

i zasto si ga promjenio(moze i na pm)?

isprike na offtopicu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 20:37 (Max Payne 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

meni NZXT strava izgledaju, pogotovo skriveni dio napajanja, ali brat bratu - buba mi je bačena u uho (ovdje na forumu) da su u stvari plastična smeća... Sad stvarno ne znam više...

On topic, došli su 10xx HP Omen u Arhiteh....10 somicha je sa 1060kom

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 20:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

oli si i ti nasjeo wccftech kretenarijama 

To je izvor kao i svaki drugi. :) Znamo da 90% sigurno nije, dakle, to je izmišljen podatak. Inače: http://www.fudzilla.com/news/graphics/40708-amd-clawing-back-gpu-market-share

Nabavit ću od Gartnera, ali potrajat će jer košta $1300. Samo, bitno je da se gluposti o 90% ne šire.

12 godina
Cemu traziti nove izvore i jos tako skupe tonci, pa imas stvarne podatke s izvora na koji se wccftech poziva i krivo prenosi, u krajnjem slucaju imas besplatno i jon peddie research koji je itekako relevantan i slaze se s ovim podacima
...ili mislis da je sve to namjesteno :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cemu traziti nove izvore i jos tako skupe tonci, pa imas stvarne podatke s izvora na koji se wccftech poziva i krivo prenosi, u krajnjem slucaju imas besplatno i jon peddie research koji je itekako relevantan i slaze se s ovim podacima
...ili mislis da je sve to namjesteno :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

F51 je odlično kućište, nema priče. Al kad ga netko hvali, ima ga i govori o njemu kao da je bogom dano, kovano Thorovim čekićem i polirano Venerinim dojkama... dođe mi da povraćam... A gdje je tek ostatak komponenti i hvalospjeva vlastitom hardveru...

on topic - Ima li kakvih svježih informacija o Ti verziji gp102 čipa i je li Titan xp uopće stigao u trgovine?

Tonči kad ćeš, i ako uopće, dobit titana na test?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Receno je da titan xp nece ni stizati u trgovine nego da ide samo direktno od nvidie..

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice