Opa netko se usudio benchat DOOM na vulkanu u recenziji...za ovo im sljedi tuzba jer su nvidijine "instrukcije" SAMO open gl ;)
http://m.hardocp.com/article/2016/07/19/nvidia_geforce_gtx_1060_founders_edition_review/4
Opa netko se usudio benchat DOOM na vulkanu u recenziji...za ovo im sljedi tuzba jer su nvidijine "instrukcije" SAMO open gl ;)
http://m.hardocp.com/article/2016/07/19/nvidia_geforce_gtx_1060_founders_edition_review/4
Nije to bas tak samo jednostavno imaju tu prste i developeri razni , eto taj famozni Vuklan i DX12 slušamo vec sto godina i nikako da se pokrene malo bolje da vidimo konkretne rezultate crno na bijelo , imamo sad Doom na vulkanu i ostim toga famozni Ashes i ove ostale isprdke koji samo u nazivu imaju dx12.
Pošto sam i ja trenutno u dilemi 1060/480 i naginjem prema 480 pošto vjerujem u taj jebeni vulkan i dx12 ali bi fakat bilo vrijeme za neke konkretne rezultate jer ovo mlaćenje prazne slame smisla više nema.
Pa kud bi prije? API je tek postao dostupan, a razvoj je nešto skuplji s time. Treba to i naučiti, a nije trivijalno. Konkretne rezultate već vidimo: Ashes, Doom, QB, Warhammer, Battlefield 1, Talos P., FIFA17, Rise of the TR, Hitman... polako, ide to. Neki su super-uspješni kao Doom, neki su failali kao Rise.
Developeri igara ti sigurno nisu kocili stvari, mislis da njima ne pase da im igra leti na 100 fps na prosjecnom hardveru i uz implementaciju svega sto su si zamislili, nego da ih svi pljuju da je lose optimizirano i da treba 5000kn za karticu da to igras...zamisli witcher 3 na vulkanu 60fps lock sa r9 280x - developeri dobivaju jer ce se prodati vise kopija jer bi široj populaciji bio igriv witcher, a puše proizvodjaci kartica jer nema potrebe za konstantnim upgradeom za svaki frame...zato svaka cast amd- u kaj je krenuo u tom smijeru...amd nije bio slab, samo je trebao pogurati svoj api
Kakva su nagadjanja o dolasku 1080ti i titana ?
Koliko su 1080 nedostupne dode mi da ponistim narudzb.
Prvo ti treba izaći vega...nvidija ti neće izbaciti high end i entuzijast klasu dok amd ima samo rx480 i slabije...al kad izađe rx490 i fury vega il kako već, očekuj 1080ti i titana u roku tjedan-dva jer će prema jačini vege bazirati svoj marketing
Ne kuzim to jer ih ovdje u Berlinu ima od raznih proizvodjaca u trgovinama,i gtx 1070 i gtx 1080.
Gtx 1070 krecu od 530eu pa na vise a gtx 1080 mislim oko 800eu ali bas cu pogledat sutra ponovo jer nisam siguran koja je 1080 najeftinija....
da nemam sadashnji setup birao bi izmedju rx 480 i 1070
obje su fantasticne i pristojan cjenovni rang za sto nude
Biraš best buy grafu i vrhunske performanse, pa baš ne vidim koja bi tu dilema bila ukoliko financije nisu prepreka..
A odgovor se nameće sam od sebe..
amd-ova rx serija kasni jednu generaciju zato je nvidia napucala cijene pascala...nije marketing kriv amd-u i mentalni sklop kupaca nego činjenica da su stalno tu negdje a uvijek korak ili dva iza konkurencije...
činjenice su takve nažalost sviđalo se to nekimaili ne...
daj ne pricaj gluposti di to kasni....pa fruy linija je jos uvijek flagship AMD-a dok ne dojde Vega...
480rx best buy za fhd i mid high 2k kasni isporuka ali treba se strpit sa ne ref koje izgledaju mrak.
a sto to radi nv samo laze svoje kupce vec godinama oces od grafova,drivera, i sl. stvari...
amd je sa dx12 i vulkanom neki kurac i napravio a nv sa svojim shitwoorksima kojeg je bezobrazno kopirala ne jer se gube perfromasne...
tako da ove fore odi nekom nooberu prodavat a ne nama.
Kak misliš da kasni jednu generaciju? Praktički isti proizvodni proces, jako dobre performanse a Vega izlazi čim HBM 2.0 memorija postane dostupna u velikim količinama. Tko to pričeka pola godine bude se fino smijal.
nesto vise od pola se ocekuje 5,6 mj
fala k radi amd tehnologije vise nece biti potreban CF
Kak misliš da kasni jednu generaciju? Praktički isti proizvodni proces, jako dobre performanse a Vega izlazi čim HBM 2.0 memorija postane dostupna u velikim količinama. Tko to pričeka pola godine bude se fino smijal.
Mislim da se odnosi na Pascala i HE, gdje još nema odgovora, a dok dođe Vega špil će se promješat dobrano...
Pa na kaj se onda odnosi jer mu post nema baš nikakvog smisla.
Ako Nvidia karticu ima 10 korisnika a Amd karticu dvojica, za koga će developer u budućnosti optimizirati igre . Za koga bi vi optimizirali, dal želite prodati proizvod u 2 ili 10 primjeraka, želite li da se dvojica ili desetorica žale da ne radi baš dobro.
Ako Nvidia karticu ima 10 korisnika a Amd karticu dvojica, za koga će developer u budućnosti optimizirati igre . Za koga bi vi optimizirali, dal želite prodati proizvod u 2 ili 10 primjeraka, želite li da se dvojica ili desetorica žale da ne radi baš dobro.
Eto DOOM je bio u startu kinda na nvidijinoj strani s obzirom da je na OpenGL-u pa je opet prelaskom na Vulkan situacija se preokrenula.
Ako Nvidia karticu ima 10 korisnika a Amd karticu dvojica, za koga će developer u budućnosti optimizirati igre
Za konzole
Eto DOOM je bio u startu kinda na nvidijinoj strani s obzirom da je na OpenGL-u pa je opet prelaskom na Vulkan situacija se preokrenula.
Napisao sam tamo pa ću i ovdje:
za sve jednako naravno.. osim ako neprimas debeli mito. znaci ako prodajes igru za 60e danas sutra. bilo bi ljepo imati igru koja radi dobro na dx 11,dx12, i vulcan naravno jel je najbolji od doticna dva + besplatan je lol.. pogledaj doom... prekrasan proizvod. radi odlicno na nv i na radeonima.
post mu je prepun price u zadnjih 5+g...amd zaostaje konstantno za nvidijom, (prodajni rezultati su cisti dokaz tome tko veli drugacije nek pogleda malo prodajne grafove prije nego sto bubne:) osobno ne preferiram jednu stranu, no i meni je vec muka te nvidije a jos vise muka od amd, jel to toliko tesko napraviti nekakav drasticno( barem 20%+) jaci cip od nvidije u istoj generaciji i da o tome bruji cijeli svijet? pa i drvetu bi dosadila ta dominacija nvidije vise, lupio bi šakom od stol i rekao zaposlenicima e sad mi je dopizdilo zelim za cca 1mj high-end vegu u linksu za 4000kn pa nek se zeleni jebu! ps. naravno i da ima 16gb vrama!
post mu je prepun price u zadnjih 5+g...amd zaostaje konstantno za nvidijom, (prodajni rezultati su cisti dokaz tome tko veli drugacije nek pogleda malo prodajne grafove prije nego sto bubne:) osobno ne preferiram jednu stranu, no i meni je vec muka te nvidije a jos vise muka od amd, jel to toliko tesko napraviti nekakav drasticno( barem 20%+) jaci cip od nvidije u istoj generaciji i da o tome bruji cijeli svijet? pa i drvetu bi dosadila ta dominacija nvidije vise, lupio bi šakom od stol i rekao zaposlenicima e sad mi je dopizdilo zelim za cca 1mj high-end vegu u linksu za 4000kn pa nek se zeleni jebu! ps. naravno i da ima 16gb vrama!
LOL, nvidia je kompletno izbrisana sa konzolaškog tržišta koje je ogromno. Sve karte moraju bacati isključivo na PC gaming.
stjepanje ti si judo plesach
daj ne pricaj gluposti di to kasni....pa fruy linija je jos uvijek flagship AMD-a dok ne dojde Vega...
sam si potvrdio moj post od malo prije,pa gdje je ta fury linija i dns naspram maxwella i pascala?
vidimo da neko nije citao DD a glavno da daje TD ...oh how sweet
kaj di je! evo kod mene kuca godinu dana cf i to jako dobro ...a i tonchi ima rpd ...
p.s pozdrav mom obozavatelju koji nema argumente
PRE dosadan si sa svojim trottlajućim cf i dječijim postovima...
Evo ti još jedan TD pa se kiseli
a kak da mu odgovorim kad pise nebuloze tako kako ? nisam fanboy ali nemrem na takav post ostat hladan
ok znam da sma dosadan sa cf-om i sam sam postao zato ocu sto prije da dodje vega
u moru psotova evo da nije offtopic za onog tko je propustio
Zaključak je taj da je 1060 malo bolja u vecini igara, ali trenutno 1060 košta 300$, dok 480 košta 200$. Tako da ponovno dobivamo više po dolaru od AMDa. A vrijedi ili 100$ više od 480 za FE 1060 i par fpsa više... ne znam
Po meni trenutno nema smisla kupovati ni rx 480 i gtx 1060 dok god se za 2800kn moze nabaviti r9 Fury, a nedavno je bila i Nano za 2700kn kod nas. Isto tako i cijene gtx 1060 su previsoke, dodas jos 900kn i imas gtx1070 koja je daleko jaca grafa, nekih 40 posto. Sa druge strane ako ce biti custom rx 480 4GB po 1800kn, to ce biti best buy sigurno, posto između 8GB verzije nema razlike u gejmingu, a biti ce oko 100 eura jeftinije od GTX 1060, koju bi u tom slucaju placao kao da je rang jaca grafa.