GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.553.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Meni je smiješan ovaj dečko s GamerNexusa. Svako predstavljanje Nvidia kartice dobije i "re-benchmark" video kad god originalni nije na ruku novoj kartici :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

sviđa mi se čak i referentni model...po meni je to što nema podrške za sli dealbreaker...nvidijina izjava je da je mislila da mainstream gejmere ne zanima sli pa je stavila sli podršku samo na enthuzijast kartice...a baš i nije tako, mnogi si bi kupili drugu kad skupe lovu za performance boost...po tome vidiš da su lopovi, jer po ovome 2x1060 je sigurno jača od 1080 kad su i 2x480 blizu...znali su kakvu karticu imaju i to su namjerno napravili...eto koliko cijene svoje kupce...ta kartica je jako brza, al će zastariti vrlo brzo dok rx480 još ima aseva u rukavu (vulkan,AC,crossfire)

to je samo moje mišljenje, a kak bi rekli:

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 16:50 (NathanDrek).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko sam do sad vidio najviše se trudi od svih ovih youtubera, recimo jedini je nabacio brutalno hlađenje na RX480 da u detalje provjeri OC mmogućnosti koje će se dobiti s nereferentnim verzijama..

btw. GTX1060 će bit odlična za laptope.. spušten takt na 1.5GHz potrošnja pada na 60W, a performanse konkretno u Metro2033 usporedive s RX480 koja tada vuče 140W.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 16:56 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Penryn kaže...

Koliko sam do sad vidio najviše se trudi od svih ovih youtubera, recimo jedini je nabacio brutalno hlađenje na RX480 da u detalje provjeri OC mmogućnosti koje će se dobiti s nereferentnim verzijama...

Badava mu to kad je rx480 više ograničena powerom throttlingom nego temp throttlingom

edit: 1060 palit jetstream na 1809mhz ista ko i founders na 1700mhz...ocana za 50mhz više od ocane founders opet ista...razlika 8 stupnja u temp...da si kupim founders nebi ju ni dirao, dosta jaka out of the box a bar bi bila tiha i hladna

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 17:16 (NathanDrek).
17 godina
neaktivan
NathanDrek kaže...

Badava mu to kad je rx480 više ograničena powerom throttlingom nego temp throttlingom

edit: 1060 palit jetstream na 1809mhz ista ko i founders na 1700mhz...ocana za 50mhz više od ocane founders opet ista...razlika 8 stupnja u temp...da si kupim founders nebi ju ni dirao, dosta jaka out of the box a bar bi bila tiha i hladna

On je s moddanom RX480 dogurao do 1390MHz, i tada je potrošnja podivljala, sam čip 190W vuče u odnosu na 120W na ~1200MHz. Ugl. 1400MHz je gornja granica, a nereferentne će sve redom nudit stabilnih 1300-1350MHz bez dropova ali s potrošnjom debelo preko 200W.

Što se tiče founders verzije, nvidia je malo varala. Reklamirali su boost takt od 1.7GHz a zapravo kartica u 99% slučajeva drži takt od 1.85GHz. MSI drži 1.93GHz a u prosjeku sve se clockaju do 2.05-2.1GHz.

RX480 je hardverski jača kartica i s vremenom će to doći do izražaja, ali i jedna GTX1060 na 2GHz mislim da neće primjetno kaskati..

Osobno mi je draža RX480 jer hardverski nudi više, ali me odbija neefikasnost, vuči će preko 100W više (pa tako i više grijati) za cca 20% bolje performanse.

Will this run on my 486?
15 godina
protjeran
NathanDrek kaže...
Penryn kaže...

Koliko sam do sad vidio najviše se trudi od svih ovih youtubera, recimo jedini je nabacio brutalno hlađenje na RX480 da u detalje provjeri OC mmogućnosti koje će se dobiti s nereferentnim verzijama...

To je zbog jako nisko postavljenog power limita, kad (i ako) bude modanih bios-a, to ce se rijesit pa ce i jace hladjenje doci vise do izrazaja..

13 godina
protjeran

i eto gtx 1060 unisti rx 480...nisam bas to ocekivao...nvidia i dalje u vodstvu u svakom segmentu! lova? ma ljude to ne yebe bitno da je jaca i zelena!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

i eto gtx 1060 unisti rx 480...nisam bas to ocekivao...nvidia i dalje u vodstvu u svakom segmentu! lova? ma ljude to ne yebe bitno da je jaca i zelena!

A šta ćemo s ovim? 

Will this run on my 486?
13 godina
protjeran

Ta dominacija Nvidije mi vec ide na K

Penryn

jedna lasta ne cini proljecekad sve zbrojis to je statisticka pogreska!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 18:04 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

A šta ćemo s ovim? 

Tako mozes okacit grafove iz 20 drugih igara gdje nvidija dere. Jos najbolje da je u svemu bolja, dovoljno da je nvidia i d aje iste cijene, mogla je bit i sporija pa bi se opet vise prodavala...

17 godina

Kao što rekoh, nvdija je oduvijek bila skuplja spram amd-a/atija, tu nema iznenađenja..

Al najveće je iznenađenje 1070, donosi dosta, a ne košta tak strašno puno..

1060 da je u cjenovnom rangu rx480tke, mislim da se ljudi onda ne bi puno mislili, a ovak su na vagi i mislim da sve više naginju crvenima, 1060 je skuplja od rx480, kolko ono, 400tinjak kn, a tolko nije brža da opravdava tu razliku u cijeni..

Dok se riješe pitanje performansi, ostaje pitanje financija, a odgovor se nameće sam po sebi, rx480..

Treća solucija je stvar osobnog odabira i tu je jasno sve, ak ostavimo lovu i performanse po strani i uzmemo u obzir da smo nvidiu stoljećima kupovali,  ne vidim razlog da prekidamo tu tradiciju, znači uzima se, gtx1060..

Nekak mi je ko zalog za budućnost 1070 pun pogodak, ukoliko fali love, prišpara se i uzme se dotična..

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 18:10 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

jedna lasta ne cini proljecekad sve zbrojis to je statisticka pogreska!

ansha kaže...

Tako mozes okacit grafove iz 20 drugih igara gdje nvidija dere. Jos najbolje da je u svemu bolja, dovoljno da je nvidia i d aje iste cijene, mogla je bit i sporija pa bi se opet vise prodavala...

Nije Doom baš slučajnost, nego dobar prikaz kako bi to moglo izgledat u budućnosti kad zbog low-level APIja i async computea iskorištenost GPUa bude toliko velika da im brzinu možeš uspoređivat praktički po tflopsima koje teoretski daju. GTX1060 na 2GHz teoretski nudi oko 5,1tflopsa, RX480 na 1300MHz oko 6tflopsa, nije mala razlika. 

Will this run on my 486?
13 godina
protjeran

za 5g kad to bude u barem 50% naslova da amd rastura nvidiju onda necu biti frustriran tim amd-om, ovo vise nema smisla!lp

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Kako su potonule cjene 9xx serije,baš gledam na evga europe. link

970  -249€ (1858kn)       1060- 279€ (2082kn)

980  -359€ (2680kn)       1070- 489€ (3650kn)

980ti-429€ (3202kn)       1080- 679€ (5068kn)

To su najeftinije nereferente verzije od evga.

Samo neznam koliko je poštarina.

Jeli neko uzimao nešto direktno od evga?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

10€

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Gtx 1060 gainward 2100 kn u mindfactory
Najjeftinija 480 custom(prednarudba) 2150 kn, tako da nema razlike
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
NathanDrek kaže...

sviđa mi se čak i referentni model...po meni je to što nema podrške za sli dealbreaker...nvidijina izjava je da je mislila da mainstream gejmere ne zanima sli pa je stavila sli podršku samo na enthuzijast kartice...a baš i nije tako, mnogi si bi kupili drugu kad skupe lovu za performance boost...po tome vidiš da su lopovi, jer po ovome 2x1060 je sigurno jača od 1080 kad su i 2x480 blizu...znali su kakvu karticu imaju i to su namjerno napravili...eto koliko cijene svoje kupce...ta kartica je jako brza, al će zastariti vrlo brzo dok rx480 još ima aseva u rukavu (vulkan,AC,crossfire)

to je samo moje mišljenje, a kak bi rekli:

1. SLI podrška na Pascalu im je katastrofa

2. Kroz GF exp vide tko se na čem igra i koj je postotak, sukladno tome odlučili su kresati

3. 2 kartice od skoro 3 soma vs jedna od skoro 6 s usporednim perfomansama  ? Što bi izabrao ?

Dajte malo o Vulkanu i Doomu, a možemo

malo i QB, nismo dugo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 19:03 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen

Meni je fascinantno kako je NV ljude napumpala svojim marketinškim mlijekom. Sad im 1070 nije skup, 1060 je odlična za novac, a nije se problem rastegnuti 800-900 eura ni za 1080. Tome se doda jedan G-Sync monitor za 800 eura i eto prave kupovine. Kompanija koja godinama redovito pokušava vendor-lock-inati igrače i developere.

Pogotovo mi je smiješno da to pali i kod domaćih čije financije u 99% slučajeva uvjetuju da im je cijena 1070 viša od neto plaće. I dalje im ne smeta. Fuck me ako razumijem taj mentalni sklop.

Cijeli Pascal je trenutno u situaciji da je Nvidia nabila cijene u prosjeku cijelu klasu više, za hardver koji je zapravo samo tvornički napucan na maksimalni overclock i uz set laži i muljanja oko tehnologije (kao nekoć i s 980Ti i asyncom). AMD istovremeno nudi fenomenalan bang for the buck i tehnološku superiornost, stvara nove tehnologije, otvara cijelu paletu mogućnosti, ali zbog katastrofalnog marketinga to nekako ne dopire do igrača. 

Mislim da su igrači kao takvi zaslužili striženje dok god ima vune. :)

Moj PC  
23 1 hvala 4
9 godina
protjeran

Problem AMD-a je sta uvijek nudi taj neki future proof koji bude dostupan kada im aktualna generacija vise ni nebude u modi i opet ce svi kupovati nove jace, hladnije i stedljivije grafe iz novije serije. Kod Nvidie je plus sta uvijek odma dobijes performanse koje trebas i imas maximalnu podrsku za sve, minus je sta to traje samo do iduce generacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

znaci treba nam neko trechi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Meni je fascinantno kako je NV ljude napumpala svojim marketinškim mlijekom. Sad im 1070 nije skup, 1060 je odlična za novac, a nije se problem rastegnuti 800-900 eura ni za 1080. Tome se doda jedan G-Sync monitor za 800 eura i eto prave kupovine. Kompanija koja godinama redovito pokušava vendor-lock-inati igrače i developere.

Pogotovo mi je smiješno da to pali i kod domaćih čije financije u 99% slučajeva uvjetuju da im je cijena 1070 viša od neto plaće. I dalje im ne smeta. Fuck me ako razumijem taj mentalni sklop.

Cijeli Pascal je trenutno u situaciji da je Nvidia nabila cijene u prosjeku cijelu klasu više, za hardver koji je zapravo samo tvornički napucan na maksimalni overclock i uz set laži i muljanja oko tehnologije (kao nekoć i s 980Ti i asyncom). AMD istovremeno nudi fenomenalan bang for the buck i tehnološku superiornost, stvara nove tehnologije, otvara cijelu paletu mogućnosti, ali zbog katastrofalnog marketinga to nekako ne dopire do igrača. 

Mislim da su igrači kao takvi zaslužili striženje dok god ima vune. :)

Nisu svi takvi samo mnogi ne komentiraju postove, nema šanse da nabavim 1060 pored recimo 480, upravo zbog Vulkan & Async =budućnost, sve ostalo može popušit k....

Jedino što neću nabavit 480 jer čekam jaču grafu od AMD tabora pa sam miran 3-5 godina (nisam zahtjevan što se tiče igara) :)

13 godina
Nvidia je opet izasla kao pobjednik,ima vrlo slicnu cijenu kao rx480,a znamo da Nvidiju igraci biraju prije od AMDa,to sam i ocekivao,ipak rade posao na svim poljima vrlo dobro!I btw ne dere Nvidia sa cijenama,i jedni i drugi dizu cijene iz generacije u generaciju!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Problem AMD-a je sta uvijek nudi taj neki future proof koji bude dostupan kada im aktualna generacija vise ni nebude u modi i opet ce svi kupovati nove jace, hladnije i stedljivije grafe iz novije serije. Kod Nvidie je plus sta uvijek odma dobijes performanse koje trebas i imas maximalnu podrsku za sve, minus je sta to traje samo do iduce generacije.

Nije to bas tak samo jednostavno imaju tu prste i developeri razni , eto taj famozni Vuklan i DX12 slušamo vec sto godina i nikako da se pokrene malo bolje da vidimo konkretne rezultate crno na bijelo , imamo sad Doom na vulkanu i ostim toga famozni Ashes i ove ostale isprdke koji samo u nazivu imaju dx12.

Pošto sam i ja trenutno u dilemi 1060/480 i naginjem prema 480 pošto vjerujem u taj jebeni vulkan i dx12 ali bi fakat bilo vrijeme za neke konkretne rezultate jer ovo mlaćenje prazne slame smisla više nema.

twice the pride double the fall
12 godina

Ja sam se vec izjasnio da mi je Pascal neuzbudljiv...dosadan ali opet 1070 se donekle moze prozvakat iako je naspram 970 tragedija po omjeru cjene/performansi jer ne postoji overclock koji ce ju povuc do stock 1080 performansi koja je opet suludo preskupa cak i ovdje u Berlinu.

1060 je APSOLUTNA katastrofa....pa kakve su to cjene loool,skresana sabirnica skresani vram,nema async,i samo oko 4 TF ako sam dobro vidio u doba kad se TF uistinu pocinju vidjet zahvaljujuci low level apijima i iskoristavanju grafa kako treba....

Recenzente necu niti spominjat jer su se pokazali prikrivanjem throthlinga na 1080....

Nvidia mora gadno skresat cjene da bi uopce cjela serija pascala imala smisla...

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina

da nemam sadashnji setup birao bi izmedju rx 480 i 1070 

obje su fantasticne i pristojan cjenovni rang za sto nude 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 19:41 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Radje bi da kasnije imam mogucnost stavljanja druge kartice nego da me netko ucjenjuje da odmah kupim skuplju,to sto im je sli los ili nikakav su sami krivi.znaju oni dobro s cim im se raja igra, vjeruj mi da su izdali samo 1060 stavili bi gore 2 sli konektora, neces me cuti da je to zbog highenda...6000 kn nikad za karticu...2500kn za 1 karticu a kasnije kako padne grah...

Pa zasto nebi o doomu i vulkanu i ac i dx12, sjecas se kak smo blejili na dx 10 i oblivionu...to ti je isto, bio je prvi i jedini,al smo znali da to dolazi...pa necemo valjda unatrag...samo te i vulkan i novi api moze spasiti od toga da svake godine kesiras 6000 za drugu karticu...zato malo respekta

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 19:47 (NathanDrek).

1 0 hvala 0
9 godina
Lucidius kaže...

al ti sada napokon amd ima sansu pokazati svoj hardver na svojem api-ju 

17 godina

pa no radi tih djidja nemoram ic na cf i sli ubuduce  respeact!

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
NathanDrek kaže...
Lucidius kaže...

al ti sada napokon amd ima sansu pokazati svoj hardver na svojem api-ju 

Pa neka pokazu i trebaju ici tim putem, samo je problem sta u DX 12/Vulkan imas 3 prava naslova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 20:01 (Lucidius).
17 godina

polako docice ih jos do kraja god. kad vega i titan p dojdu u igru

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice